Hur mår man egentligen

En reflektion efter ett samarbete med Akademikliniken 

Bara människor med stora komplex kan få förstå min lycka idag. Jag är så innerligt lycklig över att äntligen bli av med den här jäkla halsen. Har ingen som helst aning om hur slutresultatet blir men jag vet att vad som helst är bättre än utgångsläget. 

Img 5699 5b88dc48c11d7
Den här bilden har ni sett tidigare och det är nog den jag alltid kommer visa när jag ska jämföra sen. För den visar ganska exakt mitt problem. Jag har fått många nya läsare och behöver kort förklara att jag gjorde en gastric bypass-operation för 8 år sedan. Gick ner 43 kg, kroppen är slapp som fan, men det har inte stört mig. Utom min hals. Fick en väldigt gammal hals och den har jag försökt dölja så gott det går. För ja, jag är en ytlig jefel och utseendet s p e l a r roll. För mig. Okej, mina 100% cellullittäckta lår bryr jag mig inte ett skit om, eller om min hängiga mage men hakan … min akilleshäl.

Nu fick jag en möjlighet till ett samarbete med Akademikliniken och som Nordens största klinik var det inte särskilt svårt att tacka ja. Nästa steg var vilken kirurg. Jag fattar ju att alla är bra men jag ville ha the very bäst för mig. Träffade dr Jonas Röjdmark och fastnade på en gång. Ett proffs uti fingerstpetsarna utan att vara säljtypen som ba ”jamen varför inte göra det här och det här kanske” … som jag erfarit förut. Han fattade direkt vad jag menade. Jag ville ha en 53-årig hals och inte en 25-årings. ”Du ska ha en hals anpassad efter ditt övriga utseende.”

För att få bästa resultat föreslog han dock att hakan behövde hänga med i operationen. Detta för att slippa de nästan obligatoriska ”hamsterpåsar” som lätt framträdde om bara halsen stramades åt. ”Be my guest!” sa jag. Det hela blev alltså ett hals- och ett nedre ansiktslyft.

”Varför gjorde du inte ett helt ansiktslyft när du ändå var där?” var det nån som frågade. Well, för jag behövde ingen. De få rynkor jag har vill jag gärna behålla. Kommer dock fortsätta att gå till Jenny på ArtFace för mina surrynkor runt munnen och för min arga rynka mellan ögonbrynen. Lär aldrig sluta med det för Gud så skönt det är att slippa höra ”är du sur?” varenda eviga dag.

Operationen då? Den gick snabbt. Eller ja, en tog 4 timmar men jag sov ju så för mig var det på med syrgas och poff så var jag borta. Hann ju inte ens bli nervös eftersom jag knappt hann ställa in handväskan innan jag låg på operationsbordet.

Gillar för övrigt att sova under narkos så jag minns att jag blev lite irro när jag hörde ett ”Mona, det är dags att vakna nu!” Det ville jag inte alls. 

55855144553 d686a03f 532f 4289 88e8 75d1143c3638.jpg
Jag var helt sned i hela fejset. Av bedövningen. Blev lite stressad när jag skulle prata och då upptäckte att ansiktet var totalt förvridet. Som en stroke. Men, dr Röjdmark kom och förklarade och sa att allt var supernormalt, att det kunde ta ett dygn innan det försvann.

När man gör ett sånt här ingrepp får man ligga kvar. Älskar att man får eget rum. Det enda som stressade mig var att de satt in en kateter medan jag var sövd. Nu skulle jag alltså vara vaken när den skulle bort men det var inga problem alls, sjuksyster bara drog lite lätt i slangen så var den borta. Sweet Lord, jag hade föreställt mig värsta gynställningen …

Personalen på Akademikliniken är HELT fantastisk! Jättetrevliga och varma. Jag skrev i ett annat inlägg om hur imponerad jag var av maten. Tänkte att sjuksyrrorna var ena jeflar på att laga mat, vika ostskivorna tjusigt på mackorna etc men nattsyrran berättade att de var bortskämda med att ha två kockar anställda! Allt är hemlagat med bra råvaror.

Dag två får man åka hem. Dr Jonas kom och undersökte mig igen och konstaterade att allt såg perfekt ut. Jag fick hans mobilnummer och ombads att ringa ”om det är något”.  Alla patienter får kirurgernas mobilnummer så det var inget särskild treatment bara för mig.

Till skillnad från när man ligger på BB och föder barn och då blir utkastad innan de hinner sy det sista stygnet så fick man verkligen inte en känsla av att ”eh, kan du dra nu, vi behöver ditt rum” utan de var verkligen noga med att kisseriet skulle ha kommit igång och att jag mådde allmänt bra. ”Du åker när du känner dig redo”. 

Någon gång ska jag göra ett bröst- och förminskningslyft. LÄTT att jag kommer göra det hos Akademikliniken.

 1. Om man då inte som jag blev katastrofsnittad på specialförlossningen och låg kvar i 4 dygn… Hade eget rum för min man fick stanna med mig, jag klarade mig inte själv ansåg de. När jag kraschade dagen efter förlossningen och kördes i ilfart ner till ett rum med övervakning så hann de inte meddela att jag skulle ha kvar mitt rum på BB, när jag rullades tillbaka dit efter 6 timmar på övervakning så hade någon annan fått ”mitt” rum varpå ssk säger att ”Nähä nä, de måste ha ett annat rum, hon ska ha det här rummet!” Den stackars nyförlösta människan slängdes ut och jag rullades in. Fy vad jag skämdes! Men det var ju inte mitt beslut…

 2. Fantastiskt och jag kan bara hålla med AK är grymt bra och man blir så omhändertagen.
  Vila nu och låt familjen passa upp dig 😬😂🤗🤗

 3. Älskar Akademikliniken! Känner igen det proffsiga bemötandet även för mig, en nobody😂
  Gjorde ett bröstlyft o är ett år senare så nöjd, och irriterad på att jag inte gjort det tidigare!
  Nästa år ska jag dit igen och göra det sista som jag vantrivts med i 10 år. Mammamagen och delade bukmuskler. Heja dig!

 4. Härligt att det gick bra och att du är nöjd.

  Har aldrig tänkt på bekymmersrynkan mellan mina ögon, men en av de gamla, började fråga varför jag var sur – han såg när jag gick från bilen o mot huset – flera gånger. När jag läste om din, så insåg jag varför han ställde den frågan, då jag inte var sur någon av gångerna som jag kom dit.

 5. Som jag ser fram emot att följa din bröstförminskning / lyft. Det är min absoluta drömoperation sedan 1982 när pattjävlarna bestämde sig för att börja växa ohemult mycket. Är trött på att när jag går in i ett rum är det mina lökar som folk lägger märke till. Och dessa förbenade patt-eksem? Ryggen, nacken och så vidare. Drömmer om en c-kupa istället för G-H. Vet du vad en sån operation kan kosta?

  1. Vet inte, den här jag gjorde nu kostar 110.000, dock fick jag specialpris då det blev ett samarbete. Har ju övervägt bröstförminskning/lyft länge men halsen har varit ett större problem så den fick gå före. Skulle dock gissa på att den går på runt 50-60.000. Spela sig lite på Lotto ett tag framöver tror jag. Har ju en man som är extremt negativ till all form av operationer så det är alltid ÅR av övertalning innan jag får igenom det. Vi har trots allt gemensam ekonomi så jag måste lyssna/respektera honom. Liksom han mig. Så klart. Med lite tur kanske jag kan göra det inom ett år.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..