Jonas Röjdmark – my very new husband

I samarbete med Akademikliniken

Img 2109
För några månader sedan besökte jag Akademikliniken för första gången. Har många vänner som har passerat deras dörrar och jag var där för att träffa kirurgen Jonas Röjdmark.

I morgon ska jag operera min hals. Den har ju varit en halv följetång i åtta är här i bloggen så ni trogna vet ju precis vad det handlar om. Jag är inte ett dugg nervös inför operationen men när jag skulle träffa herr Röjdmark första gången så var jag lite varm i pannan. Oavsett vem eller vilka jag gör samarbeten med så är my number one issue att det måste kännas rätt när människor är inblandade i samarbetet. Jag är en relationsmänniska och det går före precis allt annat. Vad det än handlar om så låter jag en god relation gå före även om det skulle kosta mindre att välja någon annan. Nu pratar jag lite om leverantörer och sånt i mitt dagliga arbete. Beställer hellre dyrare kontorsmaterial från någon jag gillar än lite billigare från nån jag tycker verkar lite mindre trevlig. Ja, ni fattar.

Nu skulle jag alltså träffa Jonas Röjdmark, en av Sveriges skickligaste plastikkirurger. Det är ju inte direkt ett tandläkarbesök jag ska göra i morgon så jag var bra mycket mer stressad över mötet än jag ville tillstå.

Img 2112
Ähum. Jag föll som en fura. Älskar varma och avslappnade människor. Han gav ett extremt professionellt intryck utan att ha en stör i röven. Om man ska få mig att fastna på kroken så ska man ha lätt till skratt och ha humor, then I’m all yours. Jag har träffat plastikkirurger förut som varit übertrevliga men där jag känt att ”säljådran” varit lite för obvious. Sen uppskattar jag när man kan erkänna sina mindre begåvade områden, som man då avstår istället för att göra sken av att man är en mästare i allt.

Operationen kommer ta runt 4 timmar och jag vet sedan tidigare att jag sover aldrig så djupt och skönt som när jag är under narkos. Min stora skräck är att börja toksnarka medan jag opereras. Maken påstår dessutom att jag fiser hej vilt när jag sover, så det är ju ännu värre. Kul att ligga på ett operationsbord och prutta och snarka när man blir opererad av en snygg kirurg.

Nej men allvarligt, det här är förvisso ett lite trixigt ingrepp men det kommer gå bra, är inte särskilt orolig. Jag har jättelätt för blåmärken så jag räknar med att jag kommer se helt blåslagen och svullen ut under ett par veckor. Känner till människor som stannar hemma tills det försvinner men jag struntar fullkomligt i vad folk ska tycka. Kommer röra mig ute som vanligt och vill folk glo, be my guest. Jag kommer få sova över och åka hem dagen efter. Får dock inte köra bil då, vilket jag har full förståelse för. Sen ska de mesta av stygnen plockas bort någon vecka senare och resten två veckor senare.

Höll på att garva läppen av mig när jag läste på hemsidan:

”Den första tiden rekommenderar vi att du avstår träning och andra fysiska aktiviteter …..”

Eh, fat chance att jag skulle komma på idén att träna, hahaha! Inte förrän det har gått sex månader så har man det slutliga resultatet. 

Img 5699
Har jag väntat i 8 år kan jag lätt vänta i sex månader och jag kommer gifta mig med Herr Röjdmark när jag är färdigläkt.

Hejdåhalsjefel

 1. Ååååååå så spännande kan knappt bärga mig. Drar förvisso till 🌴över helgen…Yippi. Men kommer hänga som ett flås i dina kanaler ja jag vet 6-månader för slutgiltigt men va fasiken man kan alltid skönja resultat direkt efter op 😀. Ja snygg o trevlig är han….det blir kalas bra och du kommer bli så omhändertagen. Min op på AK då jobbade Jenny kvar så det är en tid sen. Bröst och mage, tänkt göra lår oxå men har inte kommit till skott och hals kanske kommer före nu när jag ser ditt resultat. 😀 ha det bäst 🤗🤗

 2. Och jag ska ha ett första möte ikväll för en Gastric Sleeve. Nu gäller det bara att våga med. Lycka till från en likaledes 65:a!

  1. Gastric Sleev det har jag gjort för ca 8-år sedan. Kan verkligen rekommendera, jag valde det istf gastric bypass, den kändes bäst kom inte riktig ihåg mina egna argument…:-). Vet bara att jag är sjukt nöjd. Varmt lycka till.

 3. Fy fasen va avis jag blev, hatar min tuppahals… serfram emot lite före efter bilder och ärligt om hur jkla ont det gör innan man e färdigläkt & good to go!
  Kram o ”lycka till” eller vad man nu säger😊

 4. Din träning är väl på son höjd när knäskydden kommer fram;)
  Stort lycka till och tänk vad skönt för dig som väntat och önskat så länge att det äntligen blir av!

 5. Vad glad jag blir för din skull ☺️

  Kan dock inte sluta tänka på Maries kommentar om sina ICA-kassar å jag hittar nya vinklar på den hela tiden 😂.
  Var nära att börja gapskratta på affären idag, när jag stod i kassakön och tittade på miljökassarna dom säljer…..🤣
  Jag kommer aldrig kunna se en matkasse igen utan att tänka på Maries ICA-kassar 😂😂. Tack Marie för att du gjort mitt liv så mycket roligare 😘

 6. Lycka till idag! Hoppas läkningen går fort nu då med tanke herr doktorn 😋
  Skall till Stockholm 1-2/11 för en icke så fancy operation men vill allt klämma in en lunch eller frukost hos Wilmer, hoppas får se dig och halsen där då! ❤

 7. Så glad för din skull, sleep tight och vakna upp som en ny… nä förresten du kommer ju vara exakt samma Mona som innan! Förutom att du kanske slutar gala kuckeliku varje morgon, nu när tupphalsen är borta 😉😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..