När man kanske har tappat kompassvattnet

Förra sommaren var jag som vanligt på Formex. En mässa för fackhandlare. Det vill säga, en mässa för de som har butiker och butiker på nätet. För min personliga del var det också ett avslut som utställare efter 10 år. Två gånger om året. Inte min grej alls att stå i en monter och sälja eftersom jag är helt värdo på det. Jag är däremot jefligt duktig på att gå runt och prata med alla mässkompisar/andra utställare. Much more fun!

I alla fall, tillbaka till förra sommaren. Jag tog en lov runt i mässhallarna för att se om jag kunde hitta något skojsigt till webbshopen. Gick förbi en monter med skitfula lampor. En ny utställare. Fortsätter att gå runt men dom där jäkla lamporna satte sig i skallen. Gick tillbaka. Näpp, aldrig. Det går inte. 2.500 kr ut till slutkonsument … som ni köpare kallas för.

Det gick ett par veckor och jag snubblade förbi mina mässfoton i datorn. Då poppade dom upp igen. Något började gro i magen men nä … dom är för fula. Sen kom det en massa annat emellan. I bakhuvudet har dom grott under hela hösten och våren. Vi flyttar och det är en massa stök. Nu under sommaren bestämmer jag mig för lite strategiska ändringar. Har en lista på grejer jag ska undersöka och vet att dessa fula lampor finns med det. Åker på semester. Kommer hem. Åker på semester igen, till Österlen. Knallar in på ett hotell och vad ser jag i ett fönster om inte en sån lampa!

Img 4723
Tänker att det finns en mening med allt. Kommer hem, letar upp mitt block och trollar fram en mailadress till tillverkaren. Får en katalog på mailen och går igenom. Alltså, ni kanske tror att jag har dragit en vinflaska, eller nåt för jag v e t att många kommer kräkas men jag tänker chansa. Jag tror på dom här. Hade samma känsla i magen när jag hittade mina plåttuppar och de säljer vi sinnessjuka mängder av så here we go folks: 
 5b85667ab5842 5b85667ab5888skarmavbild 2018 08 21 kl 11 26 18.jpg
 5b85667be47cc 5b85667be4818skarmavbild 2018 08 21 kl 11 26 46.jpg
 5b85667d53de3 5b85667d53e33skarmavbild 2018 08 21 kl 11 27 13.jpg
 5b85667ebd208 5b85667ebd24bskarmavbild 2018 08 21 kl 11 26 56.jpg
 5b8566803cecb 5b8566803cf15skarmavbild 2018 08 21 kl 11 26 00.jpg
Jag har beställt hem 50 st men det kommer ta en stund för de tillverkas efterhand. De är 85 cm höga och kommer ligga på 2.500 kr.

Med vänlig hälsning

Möjligen helt jefla galen

 1. Dom är jättefina!!!! Jag skulle mer än gärna ha en, men de är lite för dyra för min ekonomi. Men såååå fina!!!

  Btw, jag drömde inatt att jag fick hänga med dej en dag och jag hade the time of my life 😊😊
  Du var sådär sjukt trevlig som man tänker att du är 😉
  Kram

 2. Det där var ju bland det gulligaste jag har sett!

  Jag skulle faktiskt lätt kunna tänka mig att spendera 2,5 tusen om jag bara kunde bestämma mig för vilken modell.

 3. Underbara! Hade köpt en direkt, om det inte var för att jag vet att gubben min skulle slänga ut den direkt (han fattar inte vad som är snyggt eller ej). Älskar saker om inte kommer från IKEA och som inte alla andra har. Absolut inget ont om IKEA köper möbler där, men prydnadssaker, tavlor mm vill jag ha lite mer originellt. Älskar Eos lamporna som är överallt. Men det är ju det som är problemet, dom är överallt och alla verkar ha dom. Så fortsätt gärna köpa in udda grejer, så kan kan få vara lite originell 🙂

 4. NÄ nu är det dags för mig att kommentera, jag brukar ju göra det ungefär lika ofta som Halleys komet….Mona!! Inte fan har du väl börjat röka på?? 😜😂 Jaja, tur smaken är olika, lycka till med försäljningen…det kan du behöva 😂😬

  1. HAHAHAHA, long time no hear! Grejen är den att jag hade samma magkänsla med mina tuppar och det kan jag ju säga, det var ingen dålig magkänsla!

 5. Lamporna var fina på ett konstigt sätt som jag inte förstår.
  Men mina tankar och känslor går istället såhär: Okej.. så nu när du har sonerat terrängen (tagit stickprov på dina kunders inkomster) så kommer orsaken till varför..

  Tycker det är trist att allt mer bara handlar om ”köp, köp kom och köp”.
  Måste säga att jag gillade läsa här bättre förr. Numera känns allt mest som en reklampelare.

  Och jag vet.. ”scrolla vidare”, avfölj..” Men jag klickar mig ändå in här i bland för jag saknar den gamla Mona och en gnutta hopp finns kvar för i bland glimmar det till och jag tycks nästan se henne.

  1. Vet du, I hear ju, men just nu händer en massa saker i mitt liv som jag inte kan skriva om ännu och därför är det som det är ett bra tag till. Jag måste även ha reklaminlägg eftersom jag försörjer mig helt och hållet på bloggen. Sen tycker jag om att hitta grejer som inte alla andra har för när vi pratar inredning och sånt så har ALLA same shit hemma och jag tycker det är lite boring.

   … så fortsätt klicka in då och då, vem vet; en dag händer det!

    1. Inte för att vara sån men det är TREDJE gången jag svarar så här … och alla tre gånger inom loppet av nåt år … så; näpp, du är ute och hojar darlo! … och det är väl självklart att det är samma svar, eller?!😂

     1. Tja, eller så har det varit mkt reklam i 3 år och du har haft samma ursäkt/anledning i tre år. Vet inte hur jag ska tolka epitetet darlo men ger dig tolkningsföreträde. Tycker du själv att det är mkt sälj på din blogg?

     2. Det är jättemycket medveten sälj men nej, inte inte i tre år, även om det känns så. Och jag var inte ironisk!

  2. Om man backar tillbaka några år å minns vad som uppdagades, så kan det väl inte vara så svårt att förstå att Monas liv förändrats för all framtid….jag tycker det är orättvist att begära att någon ska agera som tidigare, för att tillfredsställa oss läsare, när vi inte vet vad som händer utanför bloggen.
   Sprid kärlek å försök stötta ❤️man behöver inte lufta alla sina negativa åsikter utan behålla dem för sig själv….

  3. Men att det ska vara så svårt att förstå. All den tid Mona lägger på bloggen måste ju bringa inkomster. Så är det för alla. Läser man bloggar och så inser man att det inte alls är särskilt mycket reklam på denna blogg. Rätt lite i förhållande till många andras.

 6. Jag har köpt en tupp..och faktiskt jag gillade dessa lampor också 🙂
  Om min ekonomi tillät..så skulle jag köpa..försöker dessutom ha köp stopp! Visst kommer du få de sålda om bara priset känns okej..

 7. Alltså, jag gillar dem skarpt, särskilt den nedersta – men varför har stackarn bara ett ben?? 😂 Eller syns bara inte det andra benet?

  1. Exakt min tanke; har stackars kvinnan bara ett ben?! Visst var de fina, särskilt den första enfärgade vita, men den kräver nog sin plats och jag bor tyvärr äckligt trångt just nu så här skulle den inte passa in är jag rädd.

 8. Älskar dom ! Skulle gärna ha en men det priset är tyvärr på tok för högt för min plånbok. Bara att gratta dom som har råd. De får en asfräck lampa !

 9. Jag skulle inte köpa en lampa för 2500 kronor om den inte var en ”måste ha” men jag tycker att de här lamporna var superfina.

 10. Mona, hej!
  För fem minuter satt jag och tänkte att jag önskade att jag var mer intresserad av heminredning. Jag behöver ny lampa till ett fönster i vardagsrummet, men det är sååå tråkigt med belysning. Jag vill att det lyser när jag trycker på knappen, men hur själva lampan ser ut är ointressant.

  Men, så trillade jag in här. Och hittade drömlampan. Så underbar! Och eftersom min ekonomi är under all kritik får jag fortsätta drömma, men en helt ljuvlig lampa är det.

   1. Ja, gör det! 😀

    Allt måste inte vara lampor från eos och vaser från Klong, ibland är det på sin plats med en lampa i form av vindpinad flicka. 😉

 11. Att ha en lång svart sladd synlig skulle störa mig något enormt och två ben hade varit snyggare lampa. Nej t ack från mig. Hoppas du lyckas med dom lika bra som tupparna.

 12. En av våra kunder, vi är i elbranschen, undrar vem som är huvudleverantör/ställer ut dem på Formex. Kunden vill ev ha sådana till sitt boutique/konsthotell som beräknas öppna i maj nästa år.
  Tack Mona för alla tips du förmedlar.
  Vill ha den röda lampan hemma och håller på att bearbeta maken.

 13. Hej Mona jag vill jätte gärna köpa en lampa. Flickan med rödblommiga klänningen. Kan ni skicka till Gran Canaria? Och Calouskorna finns de att köpa här eller finns de bara i Sverige. Och när du får in lamporna vill jag även beställa bajssprayer och foooootvett, det behövs här i värmen. Du behöver inte lägga ut denna text! Ha det bra!
  Marianne

  1. Enligt tillverkaren så kommer dom i slutet av september. Har aldrig handlat av dom förut så jag vet inte om de är tillförlitliga när det kommer till leveransdatum. Kommer lägga upp dom direkt i bloggen!

  1. Vänta tills jag lagt upp dom. Fick mail idag att ”they are ready for shipment around 30th of September. Kommer lägga upp dom i helgen, hoppas jag. Håll koll!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..