Det här med att njuta av sitt jobb

Jag har ju inga arbetskompisar att tala om, inte mer än att jag har hjälp med packning av varor när det är toppar.

Img 4479 5b7c7f2d5e0fe
Alltså är jag tämligen ensam. Därför är det sjukt skönt att sätta sig i en miljö där det finns folk men där man samtidigt inte blir störd.
Jag jobbar aldrig så bra som när jag sitter så här.

Ibland blir jag väldigt nyfiken på er. Kan inte ni skriva vad ni arbetar med? Genom bloggen så vet ni rätt mycket om mig men jag vet ju sällan mer än vad ni heter … ja, ni som kommenterar kontinuerligt.

 1. Jag jobbar som administratör sedan tre år men efter ett vikariat inom kommunen som tog slut sista januari fick jag i mars anställning inom ett projekt till slutet av augusti som nu blivit något förlängt.

  Folk tittar numera på mig och frågar ”Alltså VAD jobbar du med?” av den enkla anledningen att jag gått från rosa klänningar och klackskor till att jobba i varselkläder med tillhörande skyddsskor och hjälm.

  Site sekreterare på svenska eller, vårt koncernspråk är engelska, Site Administrative Assistant som det står i mina utgående mail. Jag är alltså kontorsråtta åt ett österrikiskt företag som är i sluttampen av en utbyggnad av en massafabrik och för att röra sig på området krävs full utrustning samt passerkort utfärdat efter genomgången utbildning.

  Arbetsuppgifterna varierar friskt vilket passar mig perfekt. Det kan vara allt från att åka tvärs över stan för att montera tillbaka en ugnslucka som städfirman monterat isär vid flyttstäd av lägenhet, köpa kontorsmaterial, skjutsa till akuten till att hoppa in i en polsk lastbil för att lotsa till lossningsplatsen.

  1. Det låter som mitt jobb. Ena dagen är det fakturor och tidsedlar nästa dag hämtar man material och hjälper till på bygget. Adm assistent är jobbet där du kan lite om mycket och tar hand om brandkårsutryckningar när det är kris på firman. Man blir som en sprattelgubbe som det rycks i hej vilt. Älskar mitt omväxlande jobb och vill inte byta.
   Heja oss kvinnor som kan hoppa in där det behövs och kan komma med idéer och funderingar där man låst sig totalt.

 2. Skulle kunna ge dig en update på mitt (som du redan vet delar av) komplicerade liv, men det får bli på mail i så fall….rädd att nån känner igen sig å då känner sig uthängd…. världen är så liten ibland på internäääät 👀😏

 3. Precis börjar jobba som miljöchef i en mindre kommun. Var tillförordnad under ett år men tog över på riktigt nu när ordinarie chef tyvärr gick bort i cancer.
  Spännande och superläskigt läskigt!

 4. Jag har läst dig i mååånga år och kanske lämnat tre kommentarer på den tiden.

  Jag jobbar som Optikerassistent på Specsavers. Har semester just nu, börjar jobba igen på måndag nästa vecka och jobbar då fem dagar. Sen börjar jag studera Personal- och arbetslivsprogrammet i tre år.

  Du är grym! Keep up the good work.

 5. Kommenterar väldigt sällan men älskar att läsa din blogg. Själv jobbar jag som boendestödjare på ett boende, har arbetat med det i ca 17 år.

 6. Mig känner du till smyger sällan mailar ibland. Gick ut skolan för 1 år sen 55 år och nybakad medicinsksekreterare. Har ett väldigt allsidigt arbete som många gånger är stressigt men roligt. Mycket kontakt med människor. Vill ha tyst när jag kommer hem.
  Jag har jobbat mig från väldigt sjuk till att idag arbeta heltid. Sträcker på mig!

 7. Jobbar som projektledare/administratör. Branschen är milt uttryckt snäv: biografrevision! 🙂 Så mycket statistik, redovisning, ekonomi och byråkrati kan man väl säga. Hjälpa både våra medlemmar (filmdistributörerna) och biograferna. För att ta igen så bloggar jag sen om mitt favoritämne: julen! 😉

 8. Hej.
  Jag jobbar som Agil coach på ett bilutvecklingsföretag i Västsverige.

  En agil coach är en person som kombinerar coachning och mentorskap i syfte att hjälpa organisationer och team att fungera bättre. En person, som utan att själv ha en fast plats i organisationen, leder utvecklingen av en organisation mot fastställda mål. Det handlar både om facilitering, det vill säga att genom att ställa rätt frågor och ta bort hinder för kommunikation få personer i organisationen att själva driva förändring, och om utbildning genom att som agil coach själv bidra med sin erfarenhet.

  Tidigare har jag jobbat som projektkoordinator och delprojektledare.
  Älskar det dagliga mötet med människor och få guida team att våga ta egna beslut i en miljö som tidigare var väldigt toppstyrd.

  Hälsningar Suss

 9. Jobbar som opolitisk assistent i en politisk stab i Regeringskansliet. Mycket spännande jobb när det vankas val :-). Alltid spännande jobb men lite extra spännande just nu.

 10. Jag jobbar på SOS alarm, dels som operatör. Men även som räddningsåtgörare (det är jag som styr all räddningstjänst i de län jag har ansvar för, gällande allt dom gör. Bränder, olyckor, utsläpp, drunkningar osv.) men även annat som hör uppdraget till, som tex brandflyg, automatlarm, kontakten med länsstyrelsen och deras utsända och en hel del annat. Och håller just nu på att lära mig ambulansdirigering, dvs larma ut alla ambulanser från akuta fall, men även överflyttningar av patienter mellan sjukhus, ambulansflygets beställningar, ambulanshelikopter och så.

  Jag älskar mitt jobb!

 11. Jag är produktionsplanerare/inköpare/logistiker på ett företag som utvecklar och producerar Mocap Cameras (googla/youtube – se min mail för företag). Vi är ett helsvenskt företag som är en av 6 aktörer i världen på just detta. Jag ser till att vi bygger rätt variant av kamera, ser till att det finns tillbehör såsom kablar, nätagg mm, sen när det är byggt ser jag till att skeppa iväg till kunder över hela världen…

 12. Är egenföretagare tillsammans med maken inom åkeribranschen, jobbar på dagtid som servicerådgivare på stor bilfirma i liten stad. Just nu sjukskriven för utmattningssyndrom sen mars. Hej duktig flicka 😞🌸 Ta hand om dig! Kram ❤️

 13. Jag kommenterar inte mycket/ofta heller…förlåt. Älskar att gå in o läsa här och gör det ofta flera gånger om dagen. Jobbar i hemtjänsten.

 14. Administrativt ansvarig samt sitter i staben på en stadsnätsavdelning. Dvs jobbar med fiberutbyggnaden i en medelstor stad….i Skåne 😀

 15. Jag är också ensamjobbare och saknar arbetskamrater att surra med ibland. Har en butik och då har man ju alla jobbtitlar som finns i registret, nästan =)

 16. Jobbar natt på äldreboende sedan 30 år. Numera är man ensam på en våning…..dagens sparkrav. Så ensamjobbare här också

 17. Jag är en trogen läsare som kommenterar ibland.
  Jag jobbar inom tandvården. Trivs bra med mitt arbete som numera inte innebär arbete med patienter, utan jobbar adminstrativt

 18. Jag är ensam ekonomiansvarig på 3 företag.. varav det ena är makens och mitt företag men det sköter jag på kvällar och helger. På jobbet sitter jag ensam på mitt kontor men har kollegor precis utanför dörren – passar mig perfekt.
  Vi har en ”helig” stund här på jobbet och det är att kl 9 äter vi alltid frukost tillsammans, det är något vi alla värderar högt för det är oftast enda stunden på dagen alla är samlade och vi umgås.

 19. Jag arbetar som bagare.
  Väckarklockan ringer kl 01,15
  Det blir en livsstil. Helt klart socialt missanpassad. Glöm det där med grillkvällar i solnedgången. Läggdags efter Bollibompa 🙂

  Fördelen är att man inte behöver göra sig vacker innan jobbet. Man blir geggig o kletig och får duscha och kamma sig efteråt.

  Men det som jag värdesatt i alla år är att mitt barn inte behövt vara så många timmar på dagis. Jag har spenderat väldigt mycket tid med henne och det är guld för mig♥ Sååå många gånger jag somnat på golvet när vi lekt.

  Nu är hon stor och behöver inte mig på samma vis. Dax att byta jobb……?

 20. Jag är också en sån som oftast är här inne och smyger, utan att kommentera. Jag jobbar tyvärr inte längre, då en bråkig hjärntumör har satt stopp för det. Men försöker fylla dagarna med saker som är trevliga. Familj och annat. Tack för att vi får möjligheten att vara med på ett hörn av ditt liv. Gå in hos dig och läsa, får oftast vilken trög dag som helst, att kännas bättre. Kramar Jenny.

 21. Hej
  Jag är 40 år, har en sambo och bor i hus. Jag jobbar som personlig assistent sen 16 år tillbaka. Just nu njuter ”jobbet” och jag av en härlig badvecka på Kreta 🙂
  / GB

 22. Just för tillfället gör jag lunchmeny på sambons (relativt) nyöppnade restaurang/bar, jag lagar alltså mat och serverar, helt okej. Om ungefär 2 veckor hoppas jag att vårt lån går igenom för då blire internetcafe med snacks samt det jag verkligenhar velat göra ett bra tag; min egna resebyrå där jag ska erbjuda resor till ställen som jag älskar här i Peru.

 23. Jobbar som ekonomiassistent i ett stort nordiskt företag, jag jobbar inom sektor Sten. Från och med i morgon kopplas vi upp mot ett servicecenter som ska sköta all administrativt jobb bl a. Så då får jag nya arbetsuppgifter som jag inte riktigt vet vad det blir ännu. Mer varierat kommer det att bli i alla fall. Både ute och inne jobb. Det kommer att bli varierat och bra.

 24. Ingenjör som jobbar som teknisk konsult med underhållsystem och -strategier i läkemedelsindustrin. Kunde vara kul men min arbetsgivare har lite konstig människosyn och jag ett komplext privatliv efter stökig skilsmässa. Letar nytt jobb.

 25. Jag jobbar på kvinnojouren i Oslo, tror det er norderopas størst. Utøver set jobbar jag som vikarie påinstutition før ungdomar.

 26. Dags för första kommentaren nånsin – tror jag #medelåldershjärna…

  Jobbar på koncernnivå på ett europeiskt globalt företag. Jobbar mot våra 70 olika länder med att utveckla koncerngemensamma rapporteringsverktyg

 27. Ännu en ”garderobsläsare”. Har hängt här i massor med år men kommenterar väääligt sällan, kanske varannat år eller så.
  Jobbar som Ekonomiansvarig på två IT-bolag på dagtid och ytterligare ett par på kvällarna. Älskar mitt jobb men ibland kan det bli lite för mycket av det goda.

 28. Driver en spedition och logistik firma tillsammans med maken och älskar friheten man har som egen företagare….under ansvar då

 29. Jag och min man arbetar tillsammans sedan lite mer än 10 år, han är guldsmed och tillverkar för hand allt vi säljer, jag tar hand om butiken, kunderna och honom också😉 Det är verkligen en lycka att få jobba med sitt stora intresse, att varje dag träffa glada människor och ta del av stora händelser i deras liv som vigsel, dop, födelsedagar. Ibland har det även hänt att någon vill låta tillverka ett minnessmycke efter en kär person som gått bort, det är alltid extra känslosamt även för oss. Varje dag blir också väldigt speciell eftersom varje kunds beställning är unik.

 30. Jobbar inom hemtjänsten i Västra Götaland, är utbildad undersköterska. Är också inblandad lite i ASIH-vården, dvs vård i livets slutskede.

 31. Ännu en smygläsare här sedan typ nio (!) år. Har jobbat som skolbibliotekarie till och från under femton år men har nu precis påbörjat en IT-utbildning inom bl.a. programmering och är alltså på väg att sadla om. Roligt, spännande och nervöst!

 32. Har läst din blogg sen lång tid tillbaka, sen innan du hade date med oss läsare på Fribergs herrgård (hmm, hette det så) tillsammans med Magdalena. Väldigt trevlig helg. Din blogg är absoluta favoriten. Så tack för den. Jag hade företag tillsammans med två andra. Vi blomstrade och det var hur kul som helst. Jobbade med personaladm/löner/ekonomi. Jobbade lite för mkt, var lite trött och det hände saker i livet. Jag tog slut, vi sålde och jag blev riktigt sjuk i utmattning. Är på väg tillbaka men har ingen aning om vad framtida jobb ska bli. Inga siffror och mer socialt är önskemålet.

 33. Läser men kommenterar inte så ofta. Men det var jag som försökte hjälpa dig med kartan för att hitta bästa chokladbutiken i Örebro.

  Vågar jag skriva att jag jobbar på DHL? Haha!

 34. Har oxå läst din blogg sen headern var dina ögon och inget annat!
  Jobbar som vaktmästare på en svinstor gymnasieskola med omväxlande jobb och massor av folk att surra med dagligen. Blir därför bara stressad på caféer…

 35. Ännu en garderobsfilur, jag bor i Paris sen ett 20-tal år. Jag har jobbat på Disneyland men sen 18 år jobbar jag inom IT. Just nu som ansvarig för IT arbetsmiljön (datorer, mjukvara, lösningar, …) på Europas största försäkringsbolag, trivs fantastiskt bra, fina arbetskamrater och roligt jobb! Jag börjar att bli en medelålderskärring och tycker att det är jätteskönt att inte bry sig så mycket om vad andra tycker!

 36. Hmm hur beskriver man vad jag jobbar med? Inte det som står på arbetsbeskrivningen iaf. Jag är anställd för att kvalitetssäkra leverantörer. Både i förebyggande och som brandsläckning. Sen är jag lite kvalité chef och mentor och och o h….
  Byter jobb vid månadsskiftet till bara ett jobb…

 37. Jobbar som rektor på kommunens största grundskola, ca 800 elever o personalansvar för ca 95. Innan dess lärare (Sv, Ma, Eng o SvA- behörig i dessa ämnen åk 1 – vuxenutbildning) innan dess inom ITbranchen och marknassidan.

 38. Driver sen snart 11 år egen modebutik. Är också själv utan kollegor, men kunderna ser jag ju dagligen. Dock överväger jag att hitta på nåt annat pga näthandeln tar död på oss mindre butiker tyvärr…

 39. Halloj! Så roligt at lösa vad alla jobbar med!
  Jag är kurator och jobbar med öppenvård och behandling för ungdomar och deras familjer.
  Jag stortrivs! Älskar mitt jobb och kollegor!!!
  Kram

 40. Tror att du Mona har en aning om vad jag sysslat med. Men jag kan dra det igen:
  Stegade upp till nyblivna direktören på stans största tidning på den tiden det hette pryo/prao. Jag skulle ju bli journalist! Visste att tidningen inte tog emot såna, men jag chansade! Slutade med att jag, innan jag slutat skolan, var anställd på tidningen. Gjorde allt ifrån korrläsare, ute i produktionen, telemottagare (innan fax och mobiler fanns), jobbade mig uppåt till annonsavdelningen med allt vad det innebar. På den tiden jobbade vi med bly, alltså så långt ifrån dagens tidningsproduktion. Jag gick livets hårda skola på tidningen. På den första julfesten tidningen anordnade träffade jag min dåvarande man, som var anställd på civiltryckeriet tillhörande tidningen. Det blev som det blev och det blev en fantastiskt, underbar son av vårt äktenskap, som tyvärr tog slut efter ca 15 år.
  Fortsatte på tidningen, blev ”överköpt” av konkurrenten. Säljledare där med allt vad det innebar. Kundkontakter, budgetansvar, massor… men det bästa av allt, jag hade stenkoll på hela produktionen. Guidade föreningar, kunder… kunde allt från första till sista produktion, från första kundkontakten till allt gick i tryck där nere i källaren, ända till tidningsbuden tog vid.
  Tufft i branschen, jag avstod min anställning (till förmån för dem som hade betydligt flera anställningsår än jag). Hade förmånen att kunna ta ett sabbatsår, måla, utveckla mig själv, bara ”vara”. Men blev inte mer än ett par veckor. Tidningen hade avtal med Radio Energy, skulle försöka ragga kunder i närområdet. Hoppade på, sålde de första radioannonserna här. Men det var inte min grej, långt därifrån. Skulle fortsätta målandet… tills en skolanställd väninna ringde och undra om jag inte ville hoppa in som bildlärare i skolan. Ok, jag gjorde så. Det i sin tur gjorde att jag fastnade i skolans värld. Gick högskolan samtidigt med arbetet, läste in en massa och slutade som elevassistent (eller mest som lärarassistent) på gymnasieskolan.
  Det, de ca sex åren i skolans värld, där jag hade ansvar för elever med särskilda behov, de var de bästa åren i mitt arbetsliv. Blir tårögd bara jag skriver om det, tänker på ”mina” elever som idag är vuxna, träffar dem på stan och får så otroligt mycket kärlek från dem. Många som säger ”hade inte du funnits, så hade jag inte varit vad jag är idag”. Det, om nåt, är det finaste som finns i en människan arbetsliv.
  Annars är jag bara pensionär numera, med allt vad det innebär när man har någorlunda hälsan i behåll när man, som jag, har möjligheten att rycka in, göra en del vettiga saker och… tänka tillbaka på ett så fantastiskt rikt liv jag haft.

 41. Jag arbetar som lärare på en gymnasiesärskola och sedan ett år tillbaka är jag även student då jag läser till speciallärare på distans.

 42. Hej Mona å alla ni andra! Jag jobbar som rektor på en mysig skola med ca 300 elever och totalt ca 50 anställda. Jag älskar mitt jobb å det bästa jag vet är när elever kommer å pratar med mig om allt möjligt. Jag är lyckligt lottad som får jobba med Sveriges framtid och jag blir så ledsen när media talar om hur dålig den svenska skolan är. Vi har en jättebra och jämställd skola i Sverige. Dessutom arbetar vi med ett oerhört viktigt uppdrag, demokratiuppdraget 😊

 43. Vad roligt att läsa vad alla jobbar med! Själv jobbar jag som färskvaruchef men känner att det snart är dags för förändring. Tack för nästa bloggen!

 44. Jag har läst dig i x antal år och har inga planer på att sluta. Även fått en annan vän att börja läsa dig. Arbetar jag jag med barn. Är förskollärare.

 45. Jobbar som It-samordnare dvs gör det som alla samordnare gör. Samordnare är oftast spindeln i nätet från alla håll och kanter. Många gånger tar man tag i det som alla andra inte vill göra, oavsett vilken bransch man är i men jag älskar det.

  1. Vilken klockren beskrivning på samordnarrollen! Jag trivs för det mesta men blir ibland galet frustrerad över allt som alla andra inte vill göra. 😀

 46. Har läst din blogg några år. Heter Charlotte och är 31 och studerar till tandsköterska 😊📚 har sällan kommenterat men nu gör jag det 😁

 47. Skolade om mig för ett par år sen till lärare i svenska och engelska för år 7-9. Innan det var det bokförare, sekreterare, receptionist, personalledare, webmaster och telefonist.

 48. Jag jobbar som arbetsterapeut på en habilitering. Har hand om barn och unga mellan 0-18 år. De största diagnosgrupperna vi har hand om år CP, utvecklingsstörning i olika grad och autism.

 49. Har läst dig hyfsat länge. Och gillar verkligen din blogg. Har lärt mig mycket, fått insikt i sånt jag inte hade en aning om.
  Jag jobbar på ett kommunalt fastighetsbolag som chef för uthyrarna. Vi hyr ut till seniorer, du ska vara 65 år eller äldre. Alla lägenheter förmedlas av Bostadsförmedlingen så vi behöver ”bara” skriva hyresavtal mm.
  Har varit chef i 2,5 år och det är mycket roligare än jag trodde det skulle vara. Är nu glad över att jag vågade byta till detta jobb.

 50. Sorry,jag vet, svindålig på att lämna ett avtryck men läser desto mer😉😁 Är fritidsledare och jobbar sen ett par år tillbaka på ett fritidshem. Ett varierande,krävande,roligt, helt fantastiskt jobb med både stora och små utmaningar👌😃 Kram Jenny

 51. Arbetar som restaurangchef i en skolrestaurang där vi tillagar ca 4000 port mat till förskolor, skola och gymnasium. Lätt svettigt. På min fritid syr jag barnkläder Som jag säljer i min webshop.

 52. Jag är nyexaminerad förskollärare och började arbeta förra veckan på en yngrebarnsavdelning. Hemma är min 3 månaders dotter med min föräldralediga make.
  Det är roligt och utmanande att få sätta all teori från utbildningen i praktiken och det är SÅ mycket jag vill göra!

 53. Har precis startat eget med en kollega efter jobbar 16 år på samma ställe… just nu jättekämpigt – hur driver man ett företag liksom 😰. Men går det vägen så är det värt det att få jobba med det man tycker är roligt!
  Efter en utbildning till Hundfysioterapeut så har vi nu startat en Rehab & friskvårdsklinik för hundar (& katter). Sjukt intressant och kul!!!

 54. Jag kommenterar väl inte frekvent, men då och då i alla fall. Jag har sen jag blev opererad frisk 2012 jobbat inom LSS, först som boendeassistent, och sedan 4 år som personlig assistent till samma person. Senaste året har jag på halvtid jobbat på kontoret som samordnare, resten kvar som PA.
  Nästa vecka börjar jag, 48 år gammal, studera till socionom. Fast om man tar med i beräkningen att jag varit borta från yrkeslivet i 10 år innan operationen så är jag ju faktiskt bara 38… Så det så.

 55. Just ja, jag glömde. Jag är ju administratör, idekläckare och bokförare inkl. revisor på min mans firma också. Fast det ser jag inte som jobb, men borde nog göra det.
  Sen är jag god man också till 4 personer. När man skriver upp allt så här känns d ett som att jag inte har någon fritid, men det har jag. Än så länge. Blir väl skillnad i höst när jag ska jobba 52% och plugga 100% och förstås jobbet I firman och god man uppdragen också.

 56. Efter 20 år som vårdare/personlig assistent inom handikappomsorgen började jag för ca 5 år sen jobba i butik.
  Sen ca 3 år tillbaka är jag Kassa-, café- och kundserviceansvarig i samma butik.

  Har alltid älskat mitt jobb med människor med särskilda behov men kunde inte längre stå upp för att jobba med ständiga neddragningar och beslut över brukarnas huvud. Började känna mig alltför bitter och det var dags för något annat.

  Butiksjobbet är väldigt roligt, dock blir klimatet hårdare och hårdare (på bara fem år…) och en vet aldrig hur mycket skit, skrik o hot en ska få från arga kunder.
  Har tom fått ‘skrik’ efter mig då jag varit på stan helt privat…..
  Vet dock inte vad jag ska bli när jag blir stor😉

 57. Jobbar som försäkringsrådgivare på ett försäkringsbolag.

  Tycker det är jätteroligt att prata med kunder och är en fena på service, att sälja är lite svårare men jag är fortfarande ganska ny på jobbet och tycker det går bättre och bättre.

 58. Just nu föräldraledig men återgår till arbetet i september 😢😩
  Jobbar administrativt med transport. (Vågar man skriva DHL… 🤫)

     1. Japp, svinbra kille som kör. Jag behöver inte ens vara hemma, ställer bara allt på trappan så tar han det.

 59. Ekonomiadministratör på statlig myndighet.

  När kommer du och lunchar med mig som du ville göra? Nya lunchmatsalen öppnar i mitten av september, så någon gång efter det kanske. Hör av dig!

 60. Tack för en härlig och underhållande blogg, jag jobbar som medicinsk sekreterare och är en trogen läsare som hittade till din blogg när du var ny bloggare hos Graaf o gänget.

 61. Jag har ju läst dig länge men har blivit så dålig på att kommentera. Du kanske har koll på att jag är lärare? Ett jobb som jag egentligen älskar men tyvärr inte riktigt orkar med, då jag jobbade/stressade mig sjuk för två år sen. Jag är dock kvar i yrket, men inte på heltid. Tanken är att jag ska ta över mer av pappersjobbet i makens företag (som inte alls handlar om lantbruk längre, men jag orkar inte byta alias på nätet). 🤦🏼‍♀️

 62. Har jobbat med massa olika i mitt liv. T ex rivit hus, tillverkat kylare till Saab, städat, sålt försäkringar, biståndshandläggare. Nu senast jobbat som arbetsförmedlare i åtta år men bytte för ett halvår sedan och jobbar nu som servicehandläggare på Servicekontoret och hjälper kunder till Försäkringskassan Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Ett jobb som är otroligt roligt, omväxlande och givande precis som din blogg 🙂

 63. Hej! Jag är 52 år och arbetar som högstadielärare i en rätt liten kommun. Jag har läst din blogg i många år och tänker fortsätta med det. Heja dig!

 64. Är projektledare och biträdande förbundschef på ett Samordningsförbund, har världens bästa jobb! Utvecklande, utmanande och viktigt då vi jobbar med att stötta de som står långt ifrån arbete att komma tillbaks eller ut i arbete första gången.

 65. Arbetar som teckenspråk och dövblindtolk sedan 28 år tillbaka.
  Bästa jobbet.
  Sedan ett par år tillbaka är jag också skrivtolk.

 66. Har en heltidsanställning i kommunen jag jobbar i som fritidspedagog, vilket är grymt kul . Men på kommunens uppdrag sitter jag delar av min arbetstid som Huvudskyddsombud för samma kommun. HSO för alla anställda inom kommunals avtalsområde… rätt många människor alltså då vi är en av Stockholms största kommun. Många möten med chefer, anställda, rehab, kommunen mfl. Skitkul!

 67. Jobbar som charges controller på ett stort internationellt bolag som äger och driver köpcentrum i Sverige (och Europa), jobbar med driftkostnader, budgeterar, analyserar siffor, gör massa rapporter 🙂 tycker excel är ett fantastiskt verktyg.

 68. Sedan 2 år tillbaka snart, så jobbar jag med min man i hans firma. Hade tidigare vart på samma ställe i 16 år, så kände det var dax att byta 🙂
  Mannen och våra anställda är ute på dagarna och lagar/byter vitvaror mm, och jag sitter inne på kontoret och sköter allt det administrativa. Sitter ensam, men det är så skönt! Fast helt ensam är jag inte, för i samband med att jag började jobba här, så kunde vi nu uppfylla vår önskan att köpa hund. Så vår 2-åriga tik, håller mig sällskap på dagarna. Skulle aldrig vilja byta tillbaka. Från att jobba inne i centrala Stockholm, och börja kl 8, med ca 1 timmes resväg till jobbet, till att ha 7 minuter med bil till jobbet. Samt att jag numera endast jobbar mellan kl 9-15, gör att jag numera har livskvalitet!!!

 69. Jobbar med löpande bokföring, löner och annat administrativt (chefens alltiallo?) på ett litet företag. Jobbar hemifrån – love it! Nej, saknar inte kollegor! Trivs som fisken i vattnet!

 70. Jag jobbar med HR/rekrytering inom Trafikverket. Inget man basunerar ut på centralstationen direkt 😉 Jag älskar mitt jobb!

  Jag har läst din blogg sen hedenhös nån gång och har fortfarande maskfamiljen jag fick av dig en gång i världen. De kommer fram varje jul.

 71. Har läst här sen gubben din hade vissa issues med en uppblåsbar docka! 😂

  Jobbar som designer och operatör inom maskinbrodyr – dvs jag stygnsätter och broderar företagsloggor på allehanda kläder, väskor och filtar och andra galna idéer de har…

  Har även mitt egna produktsortiment som jag är ensam om att göra och som jag levererar till en del muséer och slott! (Skulle egentligen få kalla mig kunglig hovleverantör om jag orkade fixa med pappren nångång 😆)

  Broderar även en del till privatkunder, såsom dopklänningar, handdukar och massor av hästprylar!

  Ensamt är det till stor del, min ”kollega” är ju en 400 kg tung japan som har ett alldeles eget humör – men jag styra min egen tid vilket är guld värt!

 72. Hej Mona! Är en sån som aldrig kommenterar trots att jag läser din blogg varje dag. Gillar att läsa din blogg för att du är så engagerad i allt du tar dig för, sen förstår jag inte hur fasiken du hinner med allt??? Jag hinner fan knappt duscha för tillfället.. kan bero på att jag just nu är jag föräldraledig med mitt första barn som precis lärt sig krypa… Jobbar annars som sjuksköterska på en canceravdelning i Lund. Låter mycket deppigare än vad det är – men sjukt bra kollegor och världens goaste patienter (de flesta iaf, jobbade som servitris under studietiden – man kan säga att de som klagar på restaurang är samma typer av personer som klagar på vården… trots att man springer röven av sig). Tycker det är extra kul när du är i Simrishamn, där jag är född och uppvuxen, alltid kul att se kända ansikten 🙂 Är liiiite yngre än dig, men man är inte äldre än man gör sig och vissa dagar känner jag mig närmre hundra än tjugoåtta!
  Kram på dig

 73. Jag Arbetstränar på Röda Korsets second handbutik i Uppsala. Är verkligen jättekul. Har hand om barnkläder. Eftersom barnkläder är ett väldigt stort intresse så är det nästan som.julafton varje dag när man kommer och får se alla gåvor vi får in

 74. Hallå snäckan !
  Smygande norrlänning boendes i Skåne, jobbar på marknadsavdelningen på ett finansbolag.
  Smygande aspirerar på min osynlighet härinne fyi 😁

 75. Arbetar som administratör på Stadsbyggnadskontoret som ligger några kvarter från Cafe Wilmer 🙂 är chefernas vänstra hand, fixar o donar, ser till att saker o ting fungerar och flyter på

 76. Jag driver eget företag med min far. Vi säljer skoter, fyrhjulingar, mopeder, släpvagnar å annat elände i butik där jag tillbringar dagarna.. =) Sen har sambon ett åkeri med lastbil, traktor och VTL-bil, som jag är delaktig i och sköter papper å annat lullull.. Åsså har farsgubben en bussfirma som jag också sköter lite logistik kring. Å hemma på gården har vi 6st bräkenskaper (får), fyra kaniner, fyra katter och 2 hundar. =)

 77. Jag jobbar som skolkurator på en F-6 skola samt inom Centralt skolstöd på Skolförvaltningen. Det ger mig det bästa av två världar, jag får arbeta nära barn och ungdomar samtidigt som jag får arbeta mer övergripande och administrativt. Älskart!

 78. Va kul att se så många olika yrken dina följare har! 🙂 Själv är jag administratör i Kriminalvården sedan en massa år tillbaka och om jag trivs? Japp! Trevlig och tack för att du ger så många skratt!

 79. Leg Biomedicinsk analytiker på ett kliniskt kemiskt lab inom sjukvården. Mäter olika komponenter i kroppsvätskor t ex i blod
  och urin. Har jobbat med detta sen 1975.

 80. Jag jobbar natt som undersköterska på ett äldreboende/korttidsboende. Vi är 4 stycken som arbetar varje natt men vi har 8 våningar varav 2 är korttidsboende så vi delar upp våningarna mellan oss. Det blir ju ensamarbete men man har ju inte långt till en kollega om man behöver hjälp eller bara bolla tankar sinsemellan. Älskar mitt jobb! Tack för en superhärlig blogg där du verkligen delar med dig av dig själv!

 81. Jobbar som socialsekreterare på försörjningsstöd, eller det många kallar socialbidrag. Det är bitvis väldigt tungt och tufft arbete, men ger mycket också. Jag stortrivs!

 82. Egenföretagare, Revisor, alltså siffernisse och fullständigt ÄÄÄÄÄLSKAR EXCEL, skulle ha massor att prata om med din käre make!

 83. Ytterligare en av dina ”smygläsare” som sällan lämnar avtryck. Ska bättra mig för dina häng-ö-raounds kommentarer är faktiskt det som binder ihop dina härliga inlägg. Alla härinne verkar vara raringar – troligtvis tack vare dig.
  Jag arbetar med forskning. Testar nya läkemedel på sjuka (frivilliga) och önskar vi fann lösningen på många eländiga sjukdomar. Detta har jag ägnat mig åt i en jäkla massa år – kan inget annat…Hejsvejs från Malmoe – världens bästa stad

 84. Har två jobb:
  Också 50 och tillsammans med chefen 🙂
  På det jobb jag är web- och kommunikationsansvarig – Jobi. Vi säljer grymt sköna jobbskor.
  Det andra jobbet är mitt företag i England som investerar i fastigheter.

 85. Sjukskriven sedan några år, men jobbar lite extra med att föreläsa om psykisk ohälsa för Hjärnkoll.
  Har funderat på att utbilda mig, men ändrar mig stup i kvarten om vad jag vill göra.
  Ena dagen vill jag bli kostrådgivare och nästa trädgårdsarkitekt osv.
  Blir fan inte klok själv. 😅

 86. Jag är Stödpedagog inom boende/personligt stöd för personer med psykisk funktionsnedsättning. Jag jobbar både på boenden och inom Boendestödet. Min grundutbildning från början är som mentalskötare – och ja jag är så gammal att jag även jobbat inne på de stora mentalsjukhusen.

 87. jobbar som redovisningsekonom i fastighetsbranschen. stortrivs!
  Mycket siffror blir det såklart, men jag gillar det. Är 48 år och har alltid jobbat med ekonomi.

 88. Jobbar som dagisfröken/extramamma åt vuxna = administratör på ett företag som till 80% består av män. De står ofta handfallna kring allt vad administration heter, och jag är deras stöttepelare i vardagen 😉 Kan nog också säga att mycket av vad jag hjälper dem med egentligen inte har med jobbet att göra, det är till mig man kommer om man har problem i sitt förhållande, om man behöver tips på vad man ska köpa till barnen i födelsedagspresent, vilken slips man ska ha till helgens bröllop etc. Jag älskar mina ”gubbar” och mitt jobb! <3

 89. Hej !
  Jag jobbar inom Lss , med människor med funktionsnedsättning , autism , Downs syndrom mm
  Verkligen älskar mitt jobb , för ett år sen fick jag förmånen att vara med att starta upp ett nytt boende det roligaste jag gjort , så nu jobbar jag där som samordnare 50% och med brukarna 50% .
  Ja det är vad jag pysslar med ❤

 90. Executive asssitant på Spotify, ett av e roligaste jobben jag någonsin haft. Har också förmånen att supportera en kvinnlig ung chef som är bland de mest imponerande personerna jag någonsin träffat, inte nog med att hon är smart utan hon är också en av vad jag tycker få kvinnor i tech branscher som verkligen lyfter andra kvinnor.

 91. Efter att ha varit på väg in i den berömda väggen pga daglig pendling på Essingeleden och en dotter som fick diabetes valde jag förra året att kliva ur anställning och starta eget. Kör som HR-konsult, jobbar lagom mycket o tjänar tillräckligt för att leva. Bästa jag gjort! 🙂

 92. Hej Mona!
  Jag jobbar i en av Sveriges största fönsterfabriker i Edsbyn som maskinoperatör på en hyvel.
  Tusen tack för att du har det jobb du har och underhåller mig varje dag!

 93. Halloj,
  Jag arbetar ett företag som vidareutbildar djurvårdspersonal, veterinärer, sköterskor o.s.v. Är på kansliet och gör allt möjlig, producerar studiematerial, rättar prov, skickar intyg o fixar presenter bl.a. hur kul som helst.
  Suz

 94. Jobbar som operationssjuksköterska på neurokirurgens op i Lund. har innan jobbat 12 år på thorax-op och 15 år på barn-op. trivs så jäkla bra som operationssjuksköterska -då det är mycket teknik o lagom med patientkontakt…..jo tycker om att prata med patienter men arbetar hellre med dem när de sover 😉 År mer en teknisk person än en emotionell-beundrar starkt syrrorna o usk-orna som arbetar på vårdavdelningar. Jag skulle själv bli galen av gnälliga patienter o anhöriga (ta detta med en nypa salt så klart)…..självklart har jag även vakna patienter som vi tar hand om på bra sätt …hehehe. ha en bra helg 🙂

 95. Jobbar som administratör på ett tvätteri. Gör allt ifrån att beställa pennor till att fakturera våra kunder.
  Mitt drömjobb är att vara kurator på en gymnasieskola. Började plugga men barn och livet kom emellan.
  Kram

 96. Jag kommenterar väldigt sällan men läser ofta! Jag är sen två månader tillbaka ekonomiansvarig på ett svensk möbelföretag som heter Hans K. De gör jättefina möbler i massivt trä som jag gärna hade fyllt hemmet med, tyvärr köpte jag massa nytt när jag flyttade i vintras så har inte plats just nu.

 97. Efter att ha jobbat åt och med mina föräldrar i 10 år så tog jag o maken över företaget o drev det tillsammans i 10 år( ja, jag vet vad du pratar PM att jobba med maken). Blev otroligt less på att jobba då andra var lediga o alltid ha jour så jag skolade om mig till studie- och yrkesvägledare då jag var 40 år. Ja, ja bättre sent än aldrig att veta vad man ska jobba med när man blir stor. Har nu jobbat med vuxna som vill vidareutbilda sig eller yrkesväxla och även ungdomar med psykisk ohälsa så har jag hittat hem. Älskar att se människor växa o klara saker de aldrig trodde de skulle fixa. Tänk att jag får vara en del av det!!
  Din blogg förgyller mina dagar. Älskar att du blandar ytligt bling med dina insatser för de som har det svårt.

 98. Kul att du frågar läsarna om detta!

  Angående mig så vet du väl men jag skriver ändå: Jag är läraren som sadlade om och blev kommunikatör, för att senare starta eget som copywriter och språkkonsult. 🙂

  Jag har kört egen låda i tio år nu och ÄLSKAR det!

  Här har jag skrivit om min jobbresa, från knattrandet på farfars gamla skrivmaskin till dagens resebloggande: http://www.falkblick.se/2018/01/tioarsjubileum-for-falkblick-ar-2018.html?m=1

 99. Läst din blogg i evigheter, enda jag följer faktiskt! ❤

  Jobbar som handläggare vid statlig myndighet, en torr byråkrat… 😁 Trivs ok, men funderar fortfarande på vad jag vill göra när jag blir ”vuxen”. Insåg för ett tag sedan att jag kan gå i pension om 15 år! 😲😨😮 Vart tog åren vägen..?

 100. Aldrig kommenterat innan , men älskar din blogg , du bjuder verkligen på dig själv och skriver på ett lättsamt och roligt sätt, jobbar som sjuksköterska på en kirurgi avd där vi mestadels vårdar patienter med kolorektal cancer. Ett tufft jobb men aldrig tråkigt iaf

 101. Marknadskoordinator och B2B-säljare på tildasab.se. Vi tillverkar egna produkter men är även återförsäljare för flera andra varumärken. Produkter för barn; leksaker, cyklar, bollar, kulor, drakar, pussel, UV-kläder mm mm. Skojsigt.

 102. Är logoped, jobbar inom neuro främst på geriatriskt sjukhus i Sthlm. Älskar mitt jobb och mina patienter, men klarar bara 25% då jag har ME (det som förr kallades kroniskt trötthetssyndrom, en neurologisk sjukdom). Innan jag blev logoped i mitt fullvuxna liv var jag informatör och konsult i kommunikationsbranschen. Något socialt liv orkar jag inte.

 103. En smygis som följt dig i många år och jobbar som administrativ- och IT-chef inom räddningstjänsten. Dina inlägg förgyller min dag! ❤️

   1. allt möjligt! Just denna vecka är jag i Dubrovnik och presenterar hur man kan identifiera ett problembeteende genom att kolla på hur grisen håller svansen. Mest håller jag på med hur man kan berika grisars liv med sysselsättning så att man i framtiden kan föda upp grisar på ett bättre sätt (Sverige är ett föregångsland i detta avseende). Dom bästa arbetsdagarna är förstås i grisstallet, även om jag ofta har stora blåmärken på benen efter kärvänliga grisar 🙂

 104. Sjuksköterska, först inom slutenvården (sjukhus) och nu inom primärvården (Vårdcentral). Älskar mitt jobb alla dagar i veckan, ibland mer och ibland mindre 😉 men älskar det gör jag alltid

 105. Kommenterade tidigare idag men den verkar inte ha fastnat så jag gör ett nytt försök…

  Är ekonom i grunden men bor sedan 8 år i Dubai där jag sadlat om till lyxhustru 😁. För att aktivera mig samt hålla igång hjärnan har jag under alla år här nere läst distanskurser på universitet/högskola i Sverige. Jag trivs som fisken i vattnet både med livet i Dubai och mina studier 😊

 106. Pluggade data, lingvistik & litteraturvetenskap på högskola, men med hjälp av det berömda bananskalet har jag i stället bla jobbat både inom kyrkans värld och med sprängmedel. Sedan 4-5 år är jag kock på en förskola och servar 28 barn och 8 pedagoger med allt som ska ner i magen.

  Gillar att inte fastna i ett fack och tröttnade rätt rejält på jobbet i våras, men efter tagit sju veckors semester och bla varit på bröllop i Usa var det nästan så det var roligt att komma tillbaka till jobbet i måndags, så kanske jag blir kvar ett tag till. Jobbar också ensam och kan känna igen mig i det du beskriver; skulle vilja ha ut så mycket mer socialt från mina arbetsdagar – alltifrån privat skitsnack till att kunna bolla idéer angående matsedlar, beställningar och roliga teman att arbeta runt.

 107. Hej!
  Jag jobbar som undersköterska på en gyn cancer mottagning på Karolinska Sjukhuset i Solna. Har läst dig i flera år men kommenterar nästan aldrig.

 108. Jag jobbar som mellanstadielärare på en byskola på Österlen (Borrby). Undervisar just ni i So, musik, svenska och svenska som andraspråk, men har behörighet i teckenspråk. Älskar mitt jobb och Österlen❤️

 109. Skolbibliotekarie på en F-6-skola med drygt 300 barn, cirka 85% med annat modersmål. Kör även bokbuss till ett gäng andra skolor.

 110. Jag väntar på att komma ut i arbetsträning i en inredningsbutik. Har varit arbetslös/sjukskriven/hemmamamma I en jäkla massa år. Det jag jobbat med innan är äldreomsorg/hemtjänst/barnomsorg/städ/café.
  Jag har trivts med dom flesta jobb faktiskt. Nu vill jag satsa på en arbetsträning som ger mig färdigheter jag kan ha stor användning för när jag söker fast jobb plus ger mig erfarenheter jag behöver när jag senare ska öppna eget.

 111. Hej
  Jag är ganska ny här inne. Blev nyfiken efter att Magdalena tipsat om din blogg.
  Är en Skånetös boendes i Trelleborg (Vellinge tidigare)
  Jag jobbade på förskola fram till för ca. 6 år sedan. Då skadade jag ryggen och har inte kunnat jobba efter det, tyvärr men så är livet. Ibland tar det oväntade vägar.

  Kul blogg och älskar era raka, icke förfinade inlägg.
  Kram Maria🌸

 112. Jobbar lyckligtvis med att utbilda och sälja världens bästa hudvårdsprodukter.
  Lär alla jag känner att ta hand om sin hud på bästa sätt 😊

 113. Jobbat på ett tillverkande bolag (samma) i över 30 år men sa upp mej i somras & ska börja jobba som administratör på kommunen nästa månad. Läskigt men otroligt kul & spännande!!

 114. Jag kommenterar sällan men har följt dig till och från i flera år.
  Jag är VD på ett företag som jobbar med A/V-installationer, nätverk och styrsystem.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..