Ibland kanske man är lite för snabb

Det fulaste porslinet alla kategorier som jag vet är Mumin-muggar. I hate it. Vet att somliga bland mina kompisar älskar dom men jag ryser fan på riktigt när jag ser dom.

Av någon märklig anledning har jag genom åren fått en och en annan i present. Förra sommaren, när jag åkte 32 vändor till soptippen/återbruket så hittade jag ett gäng i mitt garage, 8-10 st. Bye bye och lättad när jag åkte från tippen. Hejdå forever liksom. 

Man blir inte jätteglad när man ser det här löpet ett år senare. Not so much. Det är bara att hoppas att muggarna gjort någons liv lite lättare ekonomiskt eftersom de äldsta i samlingen fick jag i present när jag födde 27-åringen 1991. Hade bl a 3 st svartvita, de enda jag möjligen kunde tycka var okej … om jag inte hade glasögon på mig … Hörde för nån tid sen att just dom var jackpot men jag vet inte om det är sant.

Fifan vad smart du är Lundgren.

 1. Man ska/kan ju inte spara bara för att något kan bli värt mer. Men just Muminmuggar har det varit prat och skrivet länge om att vissa är värda mycket.
  Jag samlar Muminmuggar för att jag gillar dem. Och framförallt böckerna, berättelserna, figurerna.
  Jag hoppas också att någon blev glad som hittade/köpte dem från begagnataffären du lämnat till.
  Kram

  1. I know, jag har också hört att de ska vara värda pengar men tänkt att ”äh, nån hundring eller så, bättre nån annan får”. Allt ska ju jämt förstoras i media. Först när en kompis berättade för mig att det verkligen är en jättebusiness förstod jag, men det var efter att jag berättat att jag varit på Återbruket med dom!

   1. Du krossade åtminstone inte ner dem i en container för fyllnadsmassor. Det är sån’t som jag skulle ha kunnat göra. 😀

 2. Var I Finland för första gången i mitt liv i somras. Snacka om att MUMIN är poppis! Lite av Finlands ”royal family”. Köpte en gosemumin och en bok till brorsonen som fyllde 6!
  Jaja inte gråta över spilld mjölk, Mona!
  Kram C

 3. Haha Lundgrenskans svartvita mumin… Där gav du bort handpenningen på en kåk på Österlen (bäst att förtydliga. Österlen ligger i Skåne 😃)

 4. Min dotter samlar på Muminmuggar så jag köper ibland någon åt henne. Hon samlar bara för nöjes skull och jagar inte dyra versioner av muggarna på internet.

  Om det inte är EXTREMT dyra muggar, som den senaste jubileumsmuggen p g a Tove Janssons födelsedag, så har jag upptäckt att de är mycket billigare att köpa i Finland. Easy piece of cake, då jag bor så pass nära gränsen.

  På svenska sidan ligger en Ittala-outlet, men muggarna är dyrare där, och där finns oftast bara den senaste modellen. Dottern saknar en del muggar i sin samling, så jag brukar kontakta henne så får hon skicka bilder på vilka hon missat innan jag åker på shoppingrunda.

  1. De kostade 299:- dagen de såldes . Nu kan man hitta många auktioner på tradera med denna mugg. En del är ute för 1000-1500:- men de finns muggar som inte blir sålda och de finns muggar som säljs för runt 500-750:- också . Det finns såklart en del som satt väldigt högt pris .Dock har jag inte hört nån som köpt just denna för över tre tusen.Det är inte extremt mycket att ge strax under tusenlappen ( som många köpt för på tradera, Facebook grupper blocket osv) tycker jag som köpt muggar för lite mer ån så några gånger 🙈🙊

 5. Muminmuggarna är jättefina tycker jag. Dottern har några stycken men jag har vanliga vita från Ikea. Vill kunna slänga och byta saker.
  By the way fick meddelande om att mina ponschis var på väg till mitt utlämningsställe.
  Det skall bli kul att få den royalblå och fuchsia färgade ponchon. Gick leveransen snabbare eller har du fått partier med olika färger?
  Pratet om bajssprayerna u bloggen är kul köpte ju två olika samt Fotvett tycker den ena sprayen doftar ” gammal tant” så den åkte ut på toan i stallet. Där doftar det ju annat också så den blir bra där. För min del är din gamla spray dejapooh säkert felstavat den som funkar bäst hos oss.

  .

  1. Eh, tror att maken har tryckt på fel knapp. Han gjorde nåt med inställningarna härom dagen, när jag var i Skåne, så nu är alla mina beställningar helt fucked up. Istället för att allt är per automatik så måste jag gå in manuellt på varje och fixa en sak. Är NÅGOT sur!

   1. Jaha då är det bara att vänta ett tag till. Ingen ko på isen.
    Låter som när jag skulle skriva ut räntefakturor och maken ändrat på inställningen. Istället för tre fakturor spottade skrivaren ut alla som var på över 50 öre! Där satt vi sedan med runt 1500 räntefakturor och sorterade. Sen blev det lite jobb i bokföringsprogrammet också med att makulera. De är bra de här gubbarna men ibland är de för snabba eller ser inte konsekvensen av vad de gör.

   2. Jag har också fått leveransavisering idag på min poncho! Är det fel? Bra att veta om den är på väg. Hade förväntat att den skulle levereras i slutet av sept.

   1. Var fan kom stay Ken ifrån i min kommentar?? Haha.
    Ja, över 50. Tappat räkningen, mellan 51 och 55 är de. Varenda en har olika motiv. Jag ska sälja alla när jag går i pension och resa bort pengarna. Om jag har hälsan i behåll.
    Tills dess använder jag de som finns på marknaden och de andra väntar orörda på pensionen.

 6. Jag samlar på muminmuggar, har alltid älskat det. Är uppväxt med Mumin filmerna så det är ganska självklart att jag har muggarna😍

 7. Typ som när jag för ett par veckor sen insåg att jag har en bitcoin-plånbok innehållande iaf 3 bitcoins, kan likagärna vara 10. I dagsläget är 1BTC värd ~ 70.000kr. Svenska jävla kronor.

  Men jag vet inte vilken av mina alla mailadresser den är kopplad till för att få tag på det typ 28-tecken-långa lösenordet.

  Så där ligger 180.000kr som jag köpte för 360kr. Eller likagärna 700.000kr som köptes för 1200kr.

  Kuuuuul (tänker att det beror på karma då jag började med bitcoins för mindre lagliga affärer). Men ja’ är int’ bitter (…)

 8. Hahahha…så går det. Jag älskar Moomin! Har tyvärr för få muggar men har börjat samla. Tur att smaken är som baken. Jag är himla sugen köpa några samlar muggar av Moomin men de är så dyra. De dyraste jag tittat på kostade kring 9000:- för 1 mugg.

 9. Älskar Mumin-böckerna, gillade som liten dock _inte_ tv-serien där det var riktiga skådespelare i mumindräkter (Lasse Pöysti m fl) och de tog av sig muminhuvudena o_O
  Jag typ samlar på Mumindricksglas, har fått dessa på Max när jag köpt hamburgare till barnen =)
  Dessa står i finskåpet och används bara till fest om vi serverar long drinks typ GT.

 10. Min svärmor samlar på det mesta med Muminmotiv på. När hon fyllde år i maj fick jag fatt i en kanna som såg ut som Muminhuset, succé! 😁
  Har förresten bokat en hotellövernattning för mig och min son 1-2/11 i Ullared. Shopping i kvadrat väntar! 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..