Är Opel en bra bil?

Åkte runt till några bilföretag igår.

Img 4265
Skulle spana in en specifik Mini Cooper när jag såg den här modellen i entrén. Tror modellen heter ”Adam”.
Img 4266
Men, det var den här jag kom för. En cab. Very much a dream. Tills jag noterade att den var manuell. Det går fetbort. Måste ha automatlåda.
Img 4268
”H”:et i Hedin ramlade ner när jag var där. Fem (!) bilförsäljare krävdes för att få upp den igen.
Img 4269
Notera gärna hur bokstaven t e j p a d e s upp.

Got to love creative men!

 1. Vet inget om Opel. Toyota hybrid är automat och bra om man kör mycket under 50 km/h, då utnyttjar den elen till max.
  Berätta gärna sen vad du tyckte om e olika bilarna du provkört.

  1. Audi a1 är liten o pigg. O underbar att köra
   Men den är LITEN. Knappt nått bagageutrymme o baksätet är trångt.
   (Kör en själv just nu)

   Nästa bil blir en Audi Q2 ❤️

 2. Jag har hört att Opel haft problem med sina motorer men jag minns inte vilken modell det gällde, men det var en kombimodell tror jag. Vi blev rekommenderade att inte köpa den därför blev det en Peagout.

 3. Min gamla bilmek sa: inte Opel,snälla.
  Prata med din, hans råd är säkert vettiga.
  Kramar från en med en Kia ( bästa bästa )

 4. Hade en Opel Astra för några år sedan, den gick sönder på dyra sätt ofta. Det var å andra sidan en gammal Opel, köper man nytt är det säkert inga problem.

 5. Nej – för f…n! Ingen Opel till Mona!
  En fräsig böna som du ska ha en fräsig bil…
  Toyota CHR – liten suv, hybrid och väldigt bra kvalité. Vill du lyxa till det kan du annars välja Lexus lilla modell CT200.
  Lycka till med bil köpet!

 6. Är egentligen totalt ointresserad av bilar och måste därför förlita mig på min man när det kommer till just detta. Han hävdar att den enda bil jag aldrig kommer få köpa är just Opel. Dålig driftsäkerhet osv. Skulle faktisk som någon här ovan tipsar kolla på Audi A1 eller A3 om du vill ha lite större och mer komfort.

 7. Har haft audi och Volvo innan, men har en opel nu. Lätt bästa bilen jag haft! Dock är det en insignia. Min pappa som jobbar med biltillverkning säger att adam är väldigt bra för att vara en liten kompakt bil. Ett plus är att du kan välja själv precis hur den ska se ut, typ helt svart men rosa tak 😉

 8. Snacka med honom du åker till som fixar din bil när det är kris. Bästa tipsen får man av dem som lagar bilar. De ser ju vad som kommer in till dem. ❤️

   1. Köp en Volvo och alla klagomål på Opel förstår jag inte. Har haft en Saab diesel som andrabil med Opelmotor och har aldrig haft en bil med så lite reparationer, väl servad och över 20.000 mil innan första reparation.

 9. Hade Opel mellan SAAB och Volvo och gudars vad med strul vi har haft. Här dessutom varit missnöjd med de verkstäder som servar Opel. Så nej säger jag.

 10. Många säger att opel är en skitbil som går sönder,rostar etc,visst kan jag hålla med att oplar från 80-90 talet rostade och var mindre driftsäkra….(tar tydligen väldigt lång tid att få folk att förstå att opel liksom volvo har gått från rostburk/traktor men nu för tiden har opel ett brett och trevligt bilprogram och volvo bilar som är körglada)opel håller högre kvalitet än tex VAG produkter som har otroligt mycket kvalitets problem sina produkter….men har man inställningen att ett bilmärke är si eller så redan innan man kollat in/provkört så är det bara att beklaga….åk runt provkör/kläm/känn på bilarna finns inga dåliga bilar idag och många byggs på samma plattformar och har mycket gemensamt med varandra fast att vi konsumenter inte vet det….lycka till👍

 11. Jag tror du skulle gilla Audi Q2. Liten bil men lite högre. Bra kvalitet och sportig. WV har T-Roc som är liknande men jag upplever den som lite skramligare.
  Själv har jag en liten Jeep som heter Compass. Jättebra bil.
  Lycka till

 12. Jag har en VW T roc som jag haft sedan april. Jätterolig att köra och stadig på vägen. Hade en VW Tiguan innan och T roc känns aningen mindre. Tiguanen var driftsäker och under de fem år jag hade den var det bara att tanka, köra, sköta service. Volvos xc 60 kändes för stor och klumpig. Har haft stadsjeep sedan år 96 då vi köpte vår första Toyota rav4. Bor på landet och måste kunna ta mig fram om det blir en sån snöig vinter dom vi hade i år. Prova T roc. Tror att du känner dig ganska ”hemma” i den efter att ha kört Volvo.

 13. Nej, nej och åter nej!
  Inte Opel!
  Jag har jobbat i bilbranschen i sisådär 10 år, med två andra onämnda märken.
  Opel har ett ur-kasst 2:a-handsvärde och suger rent tekniskt, billigt skit helt enkelt!
  Jag hade en Mini Cooper S med automatlåda i några år – trots att jag jobbade på annat bilmärke.
  Älskade den bilen, typ som att köra gokart!
  Men tänk på att vi inte är pur-unga längre, (jag är lika ung som du) det är lågt insteg och jobbigt att knöla sig ut. Du har min email om du vill ha lite kvinnlig och kvalificerad hjälp att köpa bil.

 14. Älskade min gamla Opel. Rostade javisst. Men vilken bil från 80-talet gjorde inte det. Men den gick och gick och gick i ur och skur.

  Är det inte Opel Adam man kan få med ”himmel”tak? Alltså dioder som stjärnor i taket? Verkar så tufft!

 15. Vår Opel Astra är fantastisk! Prisvärd, körvänlig, bra designad (mycket rymlig), bensinsnål och pålitlig! Till skillnad från vår Volvo V50, som har krävt hur många dyra reparationer som helst under åren.

 16. Hej,
  Vilka är dina kriterier förutom 1) automat och 2) mindre bil än XC90? Det du visat i bloggen är att tredje kriteriet är en ”gullig” bil? (Kanske inte har sett alla inlägg om kommande bilköp) Om säkerhet och en bilmekaniker du känner skulle var kriterier 4 och 5 så satsa på en XC40 eller V40 automat. Oavsett vad du väljer: testkör!😉

 17. TOYOTA, TOYOTA e de du ska ha..bästa bilen, den kan du sladda runt med, jag har en som heter Totte, bästa bilen ever 🚗🚗🚗

 18. Hade en Opel Astra kombi, som jag köpte ny -98 och sålde efter drygt 10 år. Kan sakna den än idag. Aldrig haft en så problemfri bil.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..