Det här med utrikiska mobilnät

Var jag än befinner mig i världen trippelkollar jag att wifi:et är bra på de ställen där man utlovar bra nät. Kvadruppelkollar. ”Yes, its very good!”… är standardsvaret … och så bokar man.

Hej och hå vad det sällan stämmer. Jag har så SJUKA problem med nätet här. När jag väl har bra kräm så skriver jag flera inlägg på raken som jag schemalägger. Sitter sent på kvällarna och gör det men igår låg nätet nere nästan hela kvällen och jag får f-n krupp. Man kanske kan tycka att man kan chilla i några dagar men bloggen är mitt jobb och måste skötas varje dag. Det är förvisso jag själv som bestämmer hur ofta inläggen ska upp, men det stör mig oerhört när rutinerna inte funkar.

Ska fan köpa mig en egen radiomast och knöla ner i resväskan i fortsättningen.

 1. Japp, och ju fler turister som dundrar in ju sämre nätkapacitet…man blir liksom van..:-).
  Hoppas ni har det skönt borta i Ateha och kör ni söder över så hör av er. Vår chi letar hundkompisar som en galning. Kram

 2. Men du kan väl surfa på vanliga mobilabonnemanget? Det är ju gratis i EU 😍 Eller är det för segt det också? 😖

 3. Sambon som jobbar på Telia, tipsar om att du kan göra så här, för att du ev ska få bättre uppkoppling. För jag antar att du använder telefonens mobilnät och sen Internetdelar?

  – gå till inställningar – operatör, välj bort auto
  – lista på valbara operatörer kommer, prova en i taget och titta uppe i vänstra hörnet hur många staplar du får. Välj den med flest staplar
  Olika operatörer fungerar olika bra beroende på var du befinner dej. Så du kan behöva kolla det här då och då.

  Du kan oxå prova att koppla bort 4G och köra på 3G el 2G istället. Det kan oxå ge bättre resultat.
  – inställningar- mobilnät, alternativ för mobildata, 4G, stäng av

  Lycka till!

   1. Här i Peru är det lyx om man har bra nät. Ska ha 4g men det är sällan jag får det och hemma har vi 16mbit internet som är nere hälften av tiden och övrig tid är vi typ 10 st som surfar och shit vad långsamt det blir då. Efter 6 år har man dock blivit van.

 4. Förstår din frustration men du har ju semester nu! Vi väntar tills det kommer en uppdatering (sen fattar jag om du har samarbetsinlägg du MÅSTE publicera). Koppla av och ha det superbra, tycker jag är en bra strategi! 😁👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..