The väry bäst shampo

Innehåller en reklamlänk

Nu har det gått några månader sedan några av er fick mig att prova ett nytt schampomärke, Shue Uemura, och jag är fortfarande helt såld på det.

I början var det knöligt att lära sig att bara ta yttepytte, max så stor klutt som en gammal enkrona. Sablar så jobbigt innan jag fick in ”tekniken”. Håret måste vara h e l t genomblött, annars går det inte att jobba upp något lödder. Det finns olika varianter för olika ändamål, jag har den röda; Color Lustre, som är för färgat hår.

Som jag skrev i våras så har jag aldrig brytt mig om märken på schampo och balsam. Det enda jag möjligen har gått efter är att köpa schampo/balsam för färgat hår.

Jag har tvättat mitt hår varje dag sedan jag var tonåring. Vet ju att man inte ska det och det har hänt att jag har försökt att hoppa över en dag men jag får skitont i hårbotten då. Nu när jag började använda Shue Uemura blev jag ”beordrad” att verkligen anstränga mig med att skära ned på tvättandet. Just därför tycker jag att jag är superduktig som nu ”bara” tvättar håret 5 dagar i veckan.

Skillnaden mellan det här och mina CityGross-shampon då? Well, den är STOR. Håret är avsevärt mjukare eftersom schampot tillför fukt.

Under två dagar provade jag ”vanligt” schampo och hej och hå vad det genast blev mycket torrare. Aldrig i hela mitt liv trodde jag att det på riktigt skulle vara skillnad. Schampo som schampo liksom. Eller inte. Faktiskt. Dyrt som f-n men sablar så drygt så det är värt varenda krona. Kolla mina flaskor här.

Dessa började jag använda för snart fyra månader sen och de är fortfarande inte slut! HÄR hittar ni utbudet.

Jag har även torrschampot, som flera säger är svinbra, man jag har inte hunnit prova det än. Min erfarenhet av torrshampo sträcker sig till det min mamma använde när jag växte upp på 80-talet. Minns att det blev nåt vitt pulver som jämt ”ramlade” utanför så för mig har torrschampo alltid varit en påminnelse om just det. Dock säger många kompisar att det ä r bra. Shue Uemuras ska tydligen innehålla … ähum … nåt som inte andra har, eller om det var att det i n t e innehöll det, och att det var just det som gör det så bra. Har med mig den hit till Spanien och har lovat mig själv att verkligen testa.Bildresultat för shu uemura torrschampoHÄR hittar man den.

Shu Uemura Essence Absolue 150mlDen här glömde jag däremot hemma, tyvärr. Bästa oljan jag någonsin haft i håret. Jag har tunt och fint hår som trasslar. Tar några droppar i topparna varje morgon och det går geschwint att kamma. Är nämligen sjukt håröm. HÄR hittar ni den.

 1. Jag lever på existensminimum atm pga arbetsträning men schampo & balsam är det enda jag inte kan spara in på genom att köpa mataffären. De gånger jag behövt göra det ändå känns det som om håret förstörs direkt och sen tar tid att få tillbaka sin vanliga kvalité. Vet inte om det beror på att jag har lockigt hår och därför blir det känsligare mot frissighet och torka men nej… mataffärsschampo känns som misshandel, även om jag nu får använda de billigaste av de dyrare schampo/balsamen.

 2. Har nu också prövat samma märke i snart 3 månader och det går inte att förklara hur bra det är – för ingen kommer tro en…. Inget mer troll hår här inte 🙂

 3. Det blå schampot och balsamet finns i vårt badrum. Jättebra volymschampo för mitt och dotterns hår. Balsamet är drygt och räcker länge. Dotter har gått förhållningsregler om schampomängd och likadant med balsam.
  Har köpt schampo i stor flaska via min frissa förut men hon gick i pension så den möjligheten finns inte längre. Letar nu frissa med ljus och lykta. Vill ha någon som är lika bra som gamla frissan. Svårt att hitta men jag prövar mig fram.

 4. Jag köpte det där shampot och balsamet efter din rekommendation förra gången, och jag lovar att det är det bästa jag nånsin haft! Så drygt och håret känns verkligen helt. Bästa 🤩

 5. Köpte det blå efter att du skrev om det sist och det är DET BÄSTA JAG NÅGONSIN HAFT! Svindyrt, men har redan tjänat in det eftersom det är så drygt! ÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR DET! Tack för tipset 😘

 6. Du fick mig att köpa det där schampot för några månader sedan och är det bara jag som inte tycker att det är så fantastiskt?! 🤔 Tycker jag får så fet hårbotten och luktar skunk i håret efter 1 dygn vilket jag aldrig tidigare gjort (alltid tvättat håret 2-3 gånger i veckan). Men ja, drygt är det ju…

   1. Kanske är fel sort för mig då. Jag har den för torr hårbotten för hade supertorr hårbotten i vintras. Kanske ska ha en annan typ nu under sommaren 🤔

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..