God mat och gott liv

Härom kvällen åkte vi in till Gamla stan här i Altea. Där finns ett jättefint torg med en fantastiskt vacker kyrka och en massa restauranger. Typiskt turistigt … ni fattar. Mitt på torget finns ett par träd och uppe i dom hänger det kläder. 


Jag fattar ingenting. Är det någon av er som har varit där och som vet? Väry mysko.
Vis av erfarenheter tidigare i veckan kollade vi nu noga upp restaurangen vi valde på TripAdvisor och det var ju bra det för vi hamnade på ett fantastiskt ställe. Det var dessvärre fullbokat men då blev jag en akut töntmamma och sa typ; ”oj, så tråkigt, vi som hade tänkte fira en födelsedag här!” Två minuter senare fixade dom bästa bordet på uteserveringen.
27-åringen dog pinsamhetsdöden men efter maten höll hon med om att det var värt det, hehe!
Hon hatar för övrigt att figurera här i bloggen så det blir inte så mycket mer än så här. Förresten, mina solglasögon. Sa*an i gatan som jag älskar dom!
Lite roligt var att när vi skulle åka iväg hemifrån och möttes upp vid ytterdörren så hade alla på sig svart/vita kläder.
Såg aningen roligt ut när vi kom gående tillsammans på stan sen …
Titta vilken fin dörr jag hittade! Jag har ”samlat” på dörrar så länge jag kan minnas och för några år sedan såg jag att man kan göra sina egna böcker på nätet. Ska göra mig en alldeles egen bok med dörrar från hela världen.

Japp, jag har en skruv lös men det finns få saker som är så fina som en vacker dörr!

 1. Med tanke på vad jag gick igenom för att fota en dörr åt dig, så älskar jag att du säger att du har en skruv lös….då känner jag mig inte så ensam 😉

 2. Lite snabb googling om trädet så hittade jag detta.

  ”The tree is raised by the people on the ground with help from the roof tops with cables to secure it.
  Now firmly held from base to roof top it is ready for the next adventure!

  The young men gather at the base to be the first to try to climb the tree. The clothing now becomes the measure of how high they climb.

  The highest climber is said to have proven his virility to all the women of the town and has now become the most important suitor!”

  Tycker dock att trädet ser lite för klent ut för att klättras i 🙂

  (https://recoveringmeuk.wordpress.com/2013/07/14/june-21st-a-very-special-night-to-be-in-altea/)

  1. Tack, de kommer från Synoptik och är ur Burberrys senaste kollektion. Jag beställde dom med slipade glas då jag inte använder linser så ofta. Jag har s ä l l a n fått så många komplimanger för solglasögon som för dessa!

   … ha en bra sommar du också!

 3. Min dotter jobbade som servitris förut. En av stamgästerna fyllde år…..minst en gång i månaden 🙂 -Nämen grattis och välkommen!
  Åt det billigaste och behövde mycket dryck till maten för att fira sin födelsedag.
  Så grattis till den av er som fyllde år 🙂

 4. Ja! Dörrar! Jag kan gå igång på dörrar! När jag förra veckan var i Kroatien och smygfotade dörrar mellan varven så slog samma idé mig! Att göra en bok med vackra dörrar. Jag gör alltid en bok om varje utlmlandsresa eller speciell resa vi gjort. Så varför inte en med dörrar.
  Jag är så skadad när det kommer till dörrar att mina vänner och kollegor skickar bilderbok deras resor som jag sedan kan dregla över. Oh what a joy!

 5. Älskar torget och gränderna i Altea, så fint och mysigt 😀 Såg du till ”Ballongmannen”? Han har stått på torget och gjort ballongfigurer i alla år vi har varit där 😀
  Som jag längtar till Altea när jag ser dina bilder 😀
  Ha en fortsatt härlig semester! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..