Altea – the old city

Härom kvällen åkte vi ner till själva stan. Vi bor ju en bit uppe i bergen och thank you Lord för det. Jag trivs inte alls på ställen där det är för mycket turister, även om själva miljön är fantastisk.

Fick tips av er läsare att åka in till ”gamla stan”, så det gjorde vi. Otroligt vackert.
Ni som har läst mig ett tag vet att jag har en dörrfetisch. Jag ÄLSKAR dörrar. Var än i världen jag är så fotar jag dörrar. 
Gick förbi det här pärldraperiet och hade på känn att något fint fanns bakom. Jag bad Matilda, talibanens kompis, om hjälp. 
Hokus pokus fillijokus!
Jag v i s s t e väl det!
Vi gjorde för övrigt det klassiska misstaget att sätta oss på en en restaurang med bästa torgläget. I väntan på maten råkade vi gå in på Tripadvisor och kolla upp restaurangen. Betyget var 2,5 …. vilket givetvis bekräftades sen. 
Om inte annat så vet man att man hamnat på en skitrestaurang när man beställer in en cappuccino som kommer med mjölk och vispad grädde. Satan i gatan så äckligt. 
Har dock hittat en italiensk restaurang i gallerian vi varit på ett några gånger. Sweet Lord så sjukt jäkla god pasta. Äter samma rätt varje gång. Ravioli fylld med olika sorters svamp.

 1. På vintern, när vi bor i gamla stan är det tvärlugnt….ja, om det inte är någon fiesta i byn. Då är det ofta där uppe det händer.

  Det tar tre minuter att gå ner till stranden från vårt hus….och typ nio minuter upp 😆

  Altea hills är bara en rysk koloni, långt ifrån allt i våra ögon. Ibland trillar någon ner från hillsen…men hittar som tur är upp igen. 😉

  1. Hahahah! Igår var vi på Restaurang Del’s Artistes, sjukt god mat! Bokat bord där på lördag. Och på torsdag käkar vi på Xef Piraha … eller vad den nu heter. Men du, förklara för mig varför det hänger kläder i dom där träden på torget?!

   1. Där har vi aldrig ätit, får testa i höst 👍🏽
    Kan rekommendera avsmakningsmenyn på Xef pirata…typ 7 små tapas som varierar lite och har varit supergoda alla gånger vi varit där. Inga vanliga simpla tapas utan en helt annan upplevelse.

    Det där med kläderna 🤔 Måste kolla med gubbs, jag har ingen aning…märkligt.

     1. Gubbs såg ut som en fågelholk när jag nämnde kläderna….och då har han ändå bott och jobbat i Spanien i typ 20-25 år. Det enda han kan tänka sig att det handlar om är att det är nån sorts konstinstallation…..Altea är full av konstnärer..annars vettetusan.

     2. Och om du fortsätter upp för backen vid Xef pirata och tar vänster där uppe….sen första höger. Där har du en utsiktspunkt….fortsätter du på den vägen så kommer du till en av de två stadsportarna….strax före stadsporten bor vi. Namnen strår på dörren 😎. Går du igenom stadsporten så kommer du till en till utsiktspunkt till höger…..till vänster har du vårt hus igen…på havssidan.. tar du trapporna rakt upp från den utsiktspunkten så kommer du till kyrkan.

  1. Åh, TACK för det tipset. Igår åt vi på en finare restaurang och då förstår jag varför de frågade om jag ville ha den med mjölk eller grädde!

 2. Jag måste bara rekommendera Xef Pirata i gamla stan! Ser inte mkt ut för världen men ätit den godaste tapasen där 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..