Om man nu ska tro på allt som skrivs

… så är det svårt att inte bli förbannad när man läser det här. Åtta år. ÅTTA ÅR … och hon ska ut?!

Jag undrar på riktigt hur gott Migrationsverket sover om nätterna.

 1. Läste också det och blev så arg att jag var tvungen att hoppa i plurret för jag blev kokhet av ilska. Arma människa! Är det så vi behandlar människor?! 😡

 2. Faktum är väl att de inte gör det. Tvärtom så blir ju många sjukskrivna pga svåra arbetsvillkor. Knappast personalens fel att reglerna är som de är, däremot är det ju de som måste leverera och utföra besluten i praktiken och då hamnar de i kläm.
  Vill man göra något så bör man vara tänka på reglerna för migration när man röstar i höst…

    1. Hej Trams med en hittepåadress. Det är en myndighet som verkställer besluten och som tur är står det mig fritt att ifrågasätta deras beslut. Åtta år är fan inte okej någonstans, eller tycker DU det?

     1. Nej jag tycker inte att det är ok. Det är rent åt helvete. Men de som skall kritiseras är de som ansvarar för att reglerna ser ut som de gör, dvs politikerna.
      Markatta undrade om jag jobbar där, det gör jag inte. Men jag tycker det är ledsamt när fel part får klä skott för kritik.
      När migrationsverket gör fel skall de självklart ha kritik men vi kan inte kritisera en myndighet för att de följer de lagar och regler som regeringen och riksdagen drivit igenom och ålagt dem att följa. Där måste vi som väljare ta vårt ansvar och rösta ordentligt i höst.

      Och ja, jag använder mailadressen ‘hittepåadress@hittepådomän’ vadådå?

    2. Skulle tro att de flesta av oss fattar att personalen inte bestämmer över migrationsverkets regelverk och att många av de mår kass över fattade beslut.
     Jobbar du Trams där?

     Markattan

 3. Det är förskräckligt men det är inte heller Migrationsverkets fel, de skapar inga lagar utan det gör regering och riksdag. Det är dem man ska gå på.

 4. Regeringen är efterbliven. Man ska inte ta hit folk man sen inte tar hand om. Med lite empati i kroppen kan man ju tycka att de ska hjälpa till i det här läget. Sen kan jag förstå att de just nu är i ett läge där de inte kan specialbehandla personer

 5. Stopp!!! Har ni hela bilden av detta fall?? Sökande har varit i Sverige i 8 år, hon har antagligen fått 2 eller fler avslag, det vill säga utvisningsbeslut. Det betyder att hon inte har följt svensk lag vid första avslaget o lämnat Sverige. Det gör att hon har hållt sig kvar i Sverige olagligt för att sedan söka asyl igen när hennes första ärende preskiberas. Nu har hon fått utvisning igen, antagligen är ärendet också prövat av Migrationsverket, migrationsdomstolen och kanske också av överdomstolen.
  Det är svårt att få skydd i Sverige o det ska det vara, det är MILJONER som är på flykt i världen, det är de vi måste hjälpa. Inte de som inte behöver skydd.
  Ja, jag låter hård o nej, jag vet inte omdet är på detta sätt som jag beskrivit ovan för kvinnan. MEN jag vet att man inte utvisar någon som inte kan få hjälp i sitt eget land o jag vet också att det egna ansvaret är enormt stort. Och jag vet också att man inte har väntat 8 år på första avslaget utan denna kvinna har fått åtminstone 2.
  Synd att man inte är mer källkritisk innan man skriker rakt ut, plus att media är så okunniga. Vi ska hjälpa de som verkligen behöver hjälp, som inte har ett hemland.
  Det är så svensk lag ser ut.
  Tack för en rolig blogg, gör mig bara ledsen när sådana här inlägg läggs in. Finns alltid två sidor av en historia.

  1. Liksom många andra faller jag ofta lätt i gropen. I hear you och förstår …. och håller med, men kvinnan kan ju uppenbarligen inte ta hand om sig själv och än mindre ta ansvar över sig själv. Jag ser bara en sjuk människa som jag tycker ska få vård. Jag har i övrigt väldigt liten förståelse för folk som stannar illegalt i landet.

   1. Det brukar ju komma sånt här i tidningarna när det inte finns mycket annat att skriva om. Bättre att de följer upp ärendet hela vägen ifrån att personen anlänt och vad som hänt på vägen och inte bara slänga ut sk snaskiga detaljer. Håller med A att hon borde fått avslag om medborgarskap och utvisningsbeslut som inte fullföljt och att damen i fråga inte följt svensk lag vilket hon väl borde gjort om hon vill bo här?
    Jag är också förvånad över hur åldersfixerade journalisterna är. Det står Anna 24, Kerstin 52, Kristina 59, när det har hänt något eller när någon uttalar sig i tidningen. Visst kan det vara ok att ha med ålder när det gäller rån och hot och lurendrejerier mot åldringar men annars tycker i alla fall jag att man kan skippa det.

    Ha det gott på semestern och njut. Tack för att du vågar skriva om stort och smått.

  2. Jag håller med dig fullständigt! Dessa situationer skulle inte uppstå om de utvisades direkt efter avslaget! Vi har redan betalat för henne i 8 år trots att hon blev utvisad från början.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..