Life is … very sweet men livets vägar är krokiga

Sitter och funderar lite över de val man har gjort i livet. Nu, när man är på andra planhalvan så har man ju lite andra förutsättningar än vad man hade för 20 år sen. Då trodde jag inte alls att jag skulle vara där jag är idag. Mycket sorg och smärta har passerat och det kanske finns en och en annan sak man skulle vilja ha ogjord.

Sen finns det saker man inte kan önska vara ogjorda eftersom man inte vill ha resultatet ogjort. Som t ex att ha varit gift tidigare. Hade jag inte varit det så hade jag ju inte haft soon to be 27-åringen. Det goda med det onda liksom. Det goda med det väldigt mycket onda.

För 20 år sedan hade inte en käft kunnat få mig att tro att jag skulle ha en hund. Inte en chans i världen. Inte ens för 5 år sen. Eller 3,5. Har sett alltför många ledsna vänner när deras älskade hundar har somnat in. Den smärtan.

Nu sitter jag där med the love of my life. Jag, som skulle vara den med minst ansvar. Som sa ja om inte 100% av ansvaret låg på mig. Ehh. Det gick ju jättebra. Not.

 Har ni nån sån där grej som ni aldrig i livet trodde ni skulle göra/köpa eller skaffa?

 1. Ullis skriver:

  Byta jobb! 17 år på samma ställe och alltid sagt att jag haft världens bästa jobb med världens bästa arbetskamrater. Jag sa precis upp mig! Gulp!
  Men tyvärr har de senaste 2 åren totalt dödat min arbetsglädje pga nya dåliga chefer som behandlat personalen som skit. Så nu säger vi upp oss en efter en. 7 st bara i vår. Känns så tråkigt att lämna alla fina arbetskamrater men då man konstant känner sig psykiskt nedtryckt på jobbet av sina chefer så fanns inte mycket val.

 2. Ja, skulle aldrig ha pelargoner eller orkidéer. Kärringblommot tyckte jag då…
  Nu har jag några av varje….
  Mvh 46-åringen

 3. Nä, inte sådär på rak arm… 🤔

 4. Idag fyller jag 50 år och när jag tänker tillbaka på när jag var 20 år och nybliven mamma så hade jag inte så stora planer eller önskningar
  Bo kvar i småstaden blev flytt till Stockholm
  Resor skulle ju vara kul och se lite av Sverige blivit 11 olika länder hittills och en hel del av Sverige. Två barn blev fyra två pojkar och två flickor. Så de små drömmarna blev mycket större än vad jag kunde tänka mig men en del motgångar och förtvivlan också som det kan vara kram

 5. Biggan skriver:

  Jag skulle aldrig ha barn. Hade jag bestämt när jag var liten. Det höll i sig tills jag var tonåring. Idag har jag fem stycken. Hade inte åldern och sjukdomar tagit över så hade jag nog haft fem till. De är det bästa jag gjort. Sen så skulle jag resa jorden runt och se hela världen. Jag har varit i Köpenhamn. Räknas det? Nä. Livet blir då sannerligen inte som man tänkt sig. Men det är rätt gött för det mesta ändå. Familjen, goda vänner och ett glas rött ibland. Kan en ha det bättre. Ha en toppen semester. Stor kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..