Om man inte har bättre saker för sig

Om man inte vet vad man ska hitta på en fredag så kan man alltid konstatera att någon i hushållet förlagt sitt pass och då kan man se till att fixa ett bevittnat intyg, ta med ungen i bilen och dra ut till det enda stället i Stockholm där man utfärdar provisoriska pass, det vill säga hos Arlanda-polisen. 

Väl där, efter ett antal personer som var före, kan man få det konstaterat att somliga; läs undertecknad, i stressen råkade glömma att skriva ungens fyra sista siffror. Den mycket trevliga konstapeln tyckte dock inte att det var en så bra idé att han skulle titta bort ett ögonblick medan jag kluttrade dit siffrorjävlarna utan jag fick snällt säga tack och hej och bli önskad välkommen tillbaka. ”Men kom gärna senare i kväll, då är chansen till att det är kortare väntetid större”.

Man avstyr kvällens evenemang, stoppar in ungen i bilen med ett rykande färskt nytt intyg på att ungen är ungen, åker alla milen ut till samma polisstation, trycker på knappen men istället för öppnande-klicket hörs en trevlig kvinnlig stämma som upplyser oss om att det blir till att vända ”för det är knökfullt däruppe och flera timmars väntetid!”

Suck.

Nu skickar jag ut maken dit i stället.

 1. Molls skriver:

  Jag har faktiskt alla familjemedlemmars pass inlåsta i kassaskåpet, så att de inte rymmer utomlands hehe…
  Man kan ju dock komma ganska långt åtminstone inom EU (läs Schengen) med ett nationellt ID-kort. Min senaste dispyt med lilla F-02 rörde sig dock om hennes SL-kort.
  Stockholms län har ju oombett skickat ut SL-kort som gäller för resor med all lokaltrafik under sommarlovet till länets alla unga i åldersintervallet högstadie/gymnasium.
  Hon hade redan ett kort där det debiteras per resa och jag bad henne sluta använda det efter skolavslutningen och gå över till gratiskortet istället.
  Jaja visst whatever, svarar hon. Jag blir fundersam när jag för någon vecka sedan per e-mejl får besked om att det ”gamla” SL-kortet fyllts på via autogiro och loggar in på sl.se.
  Det visar sig att hon har fortsatt använda kortet som kostar per gång (mamma betalar via autogiro) istället för gratiskortet (mamma betalar via skattsedeln)
  Det gamla SL-kortet gör numera sällskap med passen i kassaskåpet och kommer släppas ut till skolstarten…

 2. Ann skriver:

  Man kan väl inte begära att ett barn i tonåren har hand om sit pass? Det är det föräldrarna som ansvarar för.
  Testa att lägg nycklar i fönstret då kanske passet dyker upp?

  1. Om barnet tar passet utan att föräldrarna vet så ….😜

   1. Ann skriver:

    Ungjefvel!

    1. Alltså, nu vet ju inte jag vilken relation du har till Mona och hennes barn, men att kalla en fjortonårig tjej för ”ungjefvel” för hon inte har koll på sitt pass, är liksom lite för mycket i min smak. Är det sagt/skrivet med glimten i ögat är det helt ok, annars, nej…
     Fjortisar, andra tonåringar, ungdomar har inte alltid koll på allt, inte heller deras föräldrar. Men för den skull ska de inte kallas det du uttryckte här. Ursäkta om det, som sagt, var skrivet med glimten i ögat.

     1. Tove skriver:

      Har man läst här ett tag så fattar man att det är roligt. Det är ”Mona-språk”😊

     1. Gullan, det är lugnt, jag tolkar det helt och hållet som ”Mona-språk” som Tove kallar det för. =))

   1. Maja S skriver:

    Hade varit hemma hos mig o barnet tagit passet o slarvat bort det.
    Ja då hade nog hen fått stanna hemma 😳
    Är man inte mer rädd om såna värdesaker så

    1. Jahaa, då hade alltså du och resten av familjen åkt iväg och låtit slarvpottan stannat hemma? Har du aldrig slarvat bort, glömt nycklar, plånbok, mobil eller annat? Grattis! Jag tycker absolut ungarna ska hålla reda på sina saker, men att gå så långt att man låter ungen/barnet stanna hemma för ett slarvfel, ja då är man nog fullkomlig själv.

     1. Maja S skriver:

      Är inte lös fullkomligt själv.
      Men i detta fall har det inte bara slarvats bort. Utan barnet har enligt uppgift tagit det utan lov.

      Ska man få göra som man vill hela tiden o aldrig få konsekvenser av sitt handlande?

     1. Ann skriver:

      Tagga ner lite Småländskan . Jag anammade Mobas lingo när jag benämnde Talibanen som ungjefvel.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..