ANNONS

När man blir av med broccoli-oskulden och grått hår

/

Sweet Lord vilken dag jag hade igår. Har sannolikt några bokstäver ur alfabetet för jag tror att normala människor skulle få ett psykbryt.

Ute och går med Nisse när Anna, som köpte vårt hus, ringer. Elen har gått i halva huset och hon undrar om jag vet vad som kan vara fel. Jag lämnar Nisse och drar dit. Vi hade tre olika proppskåpsställen i huset så det var bara att kolla igenom alla proppar och spakar. Hittade inte felet så Anna ringer en jourelektriker. Det visar sig att vägarbetarna utanför hade grävt upp nån kabel. Så klart.

Säger hej till henne och åker och hämtar Wilmer-Malin. In till stan och tar en cappuccino hos en branschkollega till henne. En italienare som serverar ”riktigt” kaffe. Åker därifrån för att köpa frallor till Wilmer då de har tagit slut. Passar på att äta frukost när vi är där och då kommer en kompis till Malin förbi. Neta. 
Så jäkla skön böna. Hon startade en cafékedja som heter Vurma, superpopulära ställen här i Stockholm. Vi tokfastnade för varann så i morgon ska vi äta middag.

Jag hade lite bråttom och var tvungen att dra till vårt kontor/lager och fixa iväg en stor sändning till en kund. Hade fraktsedlar med mig hemifrån och skulle ställa allt i vår lasthiss så att Schenker kunde hämta. Vi har så bra chaufför därifrån så jag ringer bara honom och säger att grejerna står i hissen, så plockar han upp dom. (Vi har kodlås på hissen så det är bara vi hyresgäster och han, som kan koden.) När jag är på väg därifrån ringer maken och hojtar om ytterligare ett paket. Järnet hem, hämta fraktsedlar och tillbaka. Hann på sekunden innan Schenker kom.

Brukar ni tvätta ratten ofta? Inte jag. Drogen en våtservett över den och höll på att smälla av.
Sjukt äckligt. Måste göra det lite oftare.

Hade en lunchdejt med Hud-Lena och en annan kompis inne i stan och skulle egentligen tagit tunnelbanan in då stället vi skulle till ligger precis mitt i stan och det brukar vara tjorvigt med parkeringsplatser där. Bestämde mig i sista sekunden för att ta bilen ändå. Plockade upp Lena på L’Oréal, där hon jobbar, här i Bromma och så åkte vi in. Och åkte. Och åkte. Inga parkeringsplatser någonstans. Parkeringsgaragen mitt i city är bara att glömma då de kostar flera hundra för ett par timmar. Efter en timme och femtio minuter gav vi upp och drog till en annan del av stan dit Lena skulle på kundbesök efter vår lunch.

Vädret är helt fantastiskt här i Stockholm och det är svårt att inte njuta.
Plötsligt såg jag ett bekant fejs knalla förbi; Edelweiss-Jessica. Hon bor i närheten och var på väg hem.

Ett par timmar senare gick vi in till en av Lenas kunder. En klinik som heter Dr K där jag varit ett par gånger (superbra ställe). Lena jobbar med hudvård och är ansvarig i Sverige för ett märke som heter Skin Ceuticals, the väry best. Dr K Clinic säljer det som smör i solsken. Vi var där en stund och sen släppte jag av henne på jobbet i Bromma. En kvart senare ringer hon. ”Du vill fan inte veta vad jag har gjort!”

Hon sitter i bilen när det ringer det någon som vill boka tid för en behandling. Lena säger att människan måste ha ringt fel och lägger på. Patienten ringer igen och först då går det upp ett Liljeholmen. ”Fatta att jag fick med mig klinikens telefon!” Det var bara för henne att åka in till stan igen.
Själv åkte jag till min urhandlare i Sundbyberg. Jag har köpt ett par schysstare klockor där genom åren så när något behöver fixas med dom så åker jag alltid dit.

Efter det åkte jag in till stan för att möte upp Wilmer-Malin och Tattoo-Nettan. Jag och Nettan hade klipp- och färgtid hos hennes ena dotter på Salong Bond. Kan ju säga att det var tokdött på vägarna. Sverige skulle spela VM-match mot Mexico.

Varenda uteservering med aktning hade fixat tv-skärmar och det var folk precis överallt!
Vi passade på att äta innan det var tid att fixa med håret.
Jag har ätit edamerbönor en gång tidigare och kors i taket, det var supergott, så jag beställde in det och lite dumplings.
Både Nettan och Malin hade beställt in broccoli. Ungefär det äckligaste jag vet. Nettan började tjata om att jag skulle smaka eftersom det var broccoli med vitlök och salt … ”och det smakar inte som du tror”. Jag har känt Nettan i 40 år så jag vet att när hon börjar tjata är det ingen idé att stå emot, det är bara att smaka. 
Jag var helt förberedd på att jag skulle behöva vända mig åt sidan och kräkas.
Ähum …
Det var ASGOTT! Men, jag tänker inte göra om det. Alltså, jag kan tänka mig och äta dom om de är tillagade exakt så, men inte på annat sätt. 
Efter maten gick vi runt en sväng på Stureplan. När vi gick förbi en bokhandel kom Malin på att hon hade hittat ett tillgodokvitto för länge sen och som låg i hennes plånka.
Hon hade sparat det för att det var så gammalt och fint men nu gick vi in och på skoj frågade om det fortfarande gällde … och det gjorde det! Helt otroligt, 25 år gammalt!
Sen var det dags för oss att fixa håret hos Jouli på Bond.
Nettan tycker att jag ska byta färg på nagellacket. ”Det passar inte när du har rosa skor”. 

”Fråga mig om jag skiter i det” … sa jag. Typ.

Pantertanterna tycker inte att det är jättekul att synas i bloggen. Det tycker jag. 
Dom tänkte att de kanske inte syntes lika mycket om de hade solglajjor på.😂
”Meh, du kan ju inte fota när jag har sån här mohikan-frisyr!” Jodå, det går jättebra!
Det finns få saker som jag tycker så illa om som grått hår, så att få det färgat är nästan bättre än sex.
Jouli är dessutom grym på att massera skallen och bara det är värsta lyxet.
Tack för värsta pormask-närbilden Malin!
Jouli körde dubbelpass på mig och Nettan, medan Malin tittade på. 
Nettan är värsta pip-Stinan. Ni som följer mig på Instagram såg ju. Hon HATAR när någon håller på med hennes hår och massage är inte till att tänka på!
Jättebra att jag inte lyckades ta några foton på oss i färdigt skick utan bara hade en ”före”…   Hur som, en lång och sjukt jäkla rolig dag var det i alla fall.

Nu ska jag iväg till Akademikliniken. Häpp!

15
43

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00