Veckans viktigaste fråga

Har haft en diskussion med kompisar.

Heter det ”midsommarstång” eller ”majstång”?

 

  1. Det verkar ju nästan bara i Dalarna som man säger majstång, men denna grej har jag också klurat på (har en hel del vänner från Dalarna). men vi vanliga säger midsommarstång…. *blink blink till alla från Dalarna*

  2. Nilla skriver:

    Här säger vi majstång, har testat att säga midsommarstång men det är ju både längre och känns konstigt i munnen 😉😀
    Hälsningar från Dalarna 😀

  3. Mari skriver:

    Det heter båda. Det är en majad stång som man har till midsommar. En majstång är alltså en stång klädd med gröna löv. Verbet ”maja” betyder enligt Svenska Akademins ordbok att ”pryda (ngt) med gröna kvistar” och det är därför den stång de flesta svenskar dansar kring på midsommarafton ibland kallas majstång (även om midsommarstång nog är vanligare). Sen är det nog dialektalt och lite personligt vad man säger. Samma sak kan faktiskt ha flera namn. Jag kalladnåde kärringj-l och älskling, fast av olika personer. 😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..