Japp, jag är i Skåne

Fick ett ryck för några dagar sedan och packade in hund och unge i bilen och drog till Skåne. Helt oplanerad resa så jag kastade bara ner lite kläder, Cola Zero (ja men vet ju inte om de finns i Skåne, det var ju två år sen jag var här senast … kan ju vara ett Pepsi-land, hehe! 

Nisse älskar att åka bil (han sitter/ligger fast med ett hundbilbälte). Resan till Limhamn tar drygt 6 timmar och han behöver bara kissa en gång på vägen. Superbekvämt. 
Jag har införskaffat trådlösa hörlurar. Tycker att det är svinfult men då en Iphone8+ innebär att man inte kan ladda mobilen samtidigt som man lyssnar på något med vanliga earplugs, så är trådlösa överlägset. Det är bara när jag reser som jag lyssnar på bok, poddar eller dokumentärer. Tiden går så jäkla fort då.
Jag fick ju dock lite lätt panik när jag såg det här i displayen. Mina kunskaper kring en bil och dess funktioner sträcker sig bara till bilnyckel, ratt, broms, gas och växelspak för automatlåda. That’s it. Allt som har med fylla på och annat att göra är inte min grej. Jag har klarat mig undan i 25-30 år och visat att det går JÄTTEbra att inte veta så mycket mer. 
Sladdade in på en Statoil och frågade personalen om de möjligen kunde hjälpa mig. Inga problem. Och tur var väl det. Det stod ”Fyll på 0,5 liter motorolja”. Hade jag fixat själv så hade jag undrat varför just ”..0,5 liter” och fyllt på hela enlitersflaskan. Varför säljs den i så fall inte i bara just halvlitersflaskor om det nu vore så viktigt? Antar dock att det finns en mening, men ägnar inga större tankar åt det då det uppenbarligen alltid löser sig.

Några av våra allra bästa vänner bor i Limhamn. Ni som hängt här länge vet att jag brukar skriva om SÄPO-chefen och SÄPO-frun. Nu jobbar mannen i huset inte längre hos SÄPO utan han är ansvarig för säkerheten och annat i Malmö. Ehh, om han har mycket att göra? Well, have one guess. Dock går hustrun fortfarande under namnet SÄPO-frun här inne och kommer så fortsätta att göra. Enklast så.

De har sålt sitt fina hus men bor kvar i Limhamn.

Vid ett kalkbrott och ett område som heter Victoria Park. Måste berätta lite om det för det är helt sinnessjukt. Det är som ett hotell. Anläggningen är megastor med tennisbana, boule-vad-det-nu-heter, inomhuspool, utomhuspool, festvåningar, personliga vinkällare, biograf, gym, restaurang, spa, and you name it. Det finns en reception med folk som jobbar och hjälper en med allt möjligt.
Satan i gatan som jag kan tänka mig att bo så här. Man betalar 1200/mån för att utnyttja alla faciliteter. Tror inte att det finns något liknande i Stockholm.

Jag har ju i flera år sagt att jag vill flytta hit ner men maken håller på att konstra och talibanen, den förrädaren, som också velat i alla år, har plötsligt ändrat sig. Det var nåt med kompisar och gymnasium, hehe.

Nej men allvarligt, jag skulle kunna flytta hit på 8 sekunder. Utan problem. ÄLSKAR Skåne. Kanske inte Malmö so much men resten …

När SÄPO-frun visade mig runt på området härom kvällen så satt det ett gäng (fler än på bilden) och drack vin. De bad oss slå ner och där fastnade vi under några timmar. Supertrevliga människor.

Om ni bortsåg från alla hinder, skulle ni kunna tänka er att byta bostadsort? Jag har aldrig i mitt liv haft planer på att nåååågonsin flytta från Stockholm, men när jag kom hit ner första gången så blev jag kär direkt. Plus en annan märklig sak, av någon outgrundlig anledning så har jag extremt många läsare här nere. Förstår inte riktigt varför men så är det.

 1. Flyttade som 20-åring från Gästrikland till Skåne.Det är nu 34 år sen,har inte ångrat mig en sekund 🙂

 2. Sara skriver:

  Jag tänkte på en sak, kör du bil på översta bilden? Om nått skulle hända när man har benet sådär och airbagen löser ut, så kommer det gå allt annat än bra. Man tänker inte på det, men ha fötterna på instrumentbrädan när en airbag löser ut kan gå så otroligt illa även om det är en liten olyckshändelse som man knappt hade nämnt av annars. Det är en sån himla kraft i airbagen.
  Vill absolut inte klaga på dig, är bara rädd om dig!!

  1. Jag vet, brukar inte göra det men hade så sjukt ont i min rygg. Har Skolios och ibland är det superjobbigt. Kunde inte ta en värktablett då jag blir så sömning av dom. Tack för att du bryr dig Sara.😘

   1. Sara skriver:

    Det är ju klart bättre att sitta sådär en stund än att köra trött av en värktablett!
    Tur att du är en smart tjej. Behövs fler sånna i trafiken.

 3. Maria skriver:

  Jag åkte till London som au pair för 20 år sen, kom hem ett år emellan sen hamnade jag där igen. Efter något år kändes det som om man fått nog av storstan så vi flyttade spontant till en stad vi aldrig hade besökt.. det var nu 14 år sen ca 🙂 trivs här, men nu börjar jag längta hem till rötterna i Sverige, trodde jag inte men så är det! Men med barn som nu är ’engelska’ så blir det nog ingen flytt, på ett bra tag iaf!

 4. Petra skriver:

  Lustigt att du frågar för jag tänkte så sent som i söndags att jag VERKLIGEN skulle kunna tänka mig att flytta från Norrköping (där jag bott de senaste 18 åren pga att Kärleken kommer härifrån) tillbaka till Jönköping där jag bodde från 9-28 års ålder. Jönköping har blivit så fint sedan de byggde om centrum. Gillar alla restauranger vid vattnet och långa Vätterstranden!

  1. Åh, Jönköping är en annan stad som jag också tycker är s å fin! KLART du ska tillbaka!

 5. Linnea skriver:

  Limhamn är så fint. Bor bara en bussresa därifrån,eller ja två,tvungen att byta till stadsbuss.
  Koloniområdet på andra sidan kalkbrottet trivs jag i

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..