ANNONS

Japp, jag är i Skåne

/

Fick ett ryck för några dagar sedan och packade in hund och unge i bilen och drog till Skåne. Helt oplanerad resa så jag kastade bara ner lite kläder, Cola Zero (ja men vet ju inte om de finns i Skåne, det var ju två år sen jag var här senast … kan ju vara ett Pepsi-land, hehe! 

Nisse älskar att åka bil (han sitter/ligger fast med ett hundbilbälte). Resan till Limhamn tar drygt 6 timmar och han behöver bara kissa en gång på vägen. Superbekvämt. 
Jag har införskaffat trådlösa hörlurar. Tycker att det är svinfult men då en Iphone8+ innebär att man inte kan ladda mobilen samtidigt som man lyssnar på något med vanliga earplugs, så är trådlösa överlägset. Det är bara när jag reser som jag lyssnar på bok, poddar eller dokumentärer. Tiden går så jäkla fort då.
Jag fick ju dock lite lätt panik när jag såg det här i displayen. Mina kunskaper kring en bil och dess funktioner sträcker sig bara till bilnyckel, ratt, broms, gas och växelspak för automatlåda. That’s it. Allt som har med fylla på och annat att göra är inte min grej. Jag har klarat mig undan i 25-30 år och visat att det går JÄTTEbra att inte veta så mycket mer. 
Sladdade in på en Statoil och frågade personalen om de möjligen kunde hjälpa mig. Inga problem. Och tur var väl det. Det stod ”Fyll på 0,5 liter motorolja”. Hade jag fixat själv så hade jag undrat varför just ”..0,5 liter” och fyllt på hela enlitersflaskan. Varför säljs den i så fall inte i bara just halvlitersflaskor om det nu vore så viktigt? Antar dock att det finns en mening, men ägnar inga större tankar åt det då det uppenbarligen alltid löser sig.

Några av våra allra bästa vänner bor i Limhamn. Ni som hängt här länge vet att jag brukar skriva om SÄPO-chefen och SÄPO-frun. Nu jobbar mannen i huset inte längre hos SÄPO utan han är ansvarig för säkerheten och annat i Malmö. Ehh, om han har mycket att göra? Well, have one guess. Dock går hustrun fortfarande under namnet SÄPO-frun här inne och kommer så fortsätta att göra. Enklast så.

De har sålt sitt fina hus men bor kvar i Limhamn.

Vid ett kalkbrott och ett område som heter Victoria Park. Måste berätta lite om det för det är helt sinnessjukt. Det är som ett hotell. Anläggningen är megastor med tennisbana, boule-vad-det-nu-heter, inomhuspool, utomhuspool, festvåningar, personliga vinkällare, biograf, gym, restaurang, spa, and you name it. Det finns en reception med folk som jobbar och hjälper en med allt möjligt.
Satan i gatan som jag kan tänka mig att bo så här. Man betalar 1200/mån för att utnyttja alla faciliteter. Tror inte att det finns något liknande i Stockholm.

Jag har ju i flera år sagt att jag vill flytta hit ner men maken håller på att konstra och talibanen, den förrädaren, som också velat i alla år, har plötsligt ändrat sig. Det var nåt med kompisar och gymnasium, hehe.

Nej men allvarligt, jag skulle kunna flytta hit på 8 sekunder. Utan problem. ÄLSKAR Skåne. Kanske inte Malmö so much men resten …

När SÄPO-frun visade mig runt på området härom kvällen så satt det ett gäng (fler än på bilden) och drack vin. De bad oss slå ner och där fastnade vi under några timmar. Supertrevliga människor.

Om ni bortsåg från alla hinder, skulle ni kunna tänka er att byta bostadsort? Jag har aldrig i mitt liv haft planer på att nåååågonsin flytta från Stockholm, men när jag kom hit ner första gången så blev jag kär direkt. Plus en annan märklig sak, av någon outgrundlig anledning så har jag extremt många läsare här nere. Förstår inte riktigt varför men så är det.

31
74

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00