ANNONS
Integritet på Tailsweep

När man sköter om sin hy

/

Innehåller reklamlänk

Jag var hos Jenny på ArtFace igår. Vi konstaterade att åren går skitfort när vi insåg att jag gått hos henne i 5 år. Jag vet att hon, där och då sa att; ska man jobba med fillers, Botox och kemikalisk hudvård så ska man jobba långsiktigt. Jag är ingen vän av tålamod men eftersom våra vägar hade korsats ett par år innan jag blev en stadig kund så valde jag att faktiskt för en gång skull lyssna.

Att sköta min hy har aldrig varit prioritet ett i mitt liv. Det var först långt efter det att jag passerat 40 som jag insåg att,

”what the fuck, det är nog dags!”

Jag hade börjat inse att det fanns ett samband mellan att inte åldras snygg och skötsel. Som jag skrivit så många gånger tidigare: för mig handlar det

inte

om att se yngre ut, jag vill se ut som femtio plus, men jag vill framför allt se fräsch ut.

Jag vaknade som sagt upp, började experimentera med olika hudkrämer, kom fram till den perfekta hudvårdsmärket för min hy för drygt ett år sen och som jag tokfastnat för. Samtidigt har jag genom åren varit noga med att gå till Jenny ett par tre gånger om året. Det började med mina asjobbiga ”sur”-rynkor runt munnen och ”arga”-rynkan. Så i n n e r l i g t trött på ”är du sur?”. 

Ja, det är dyrt. Men, jag ser det som en långsiktig investering och så här 5 år senare kan jag säga att det var värt att lyssna på henne och ge mig till tåls. Jag märker nämligen en enorm skillnad. Det skumma är också att det tar längre och längre tid mellan behandlingarna. Alltså, fillers och Botox sitter i längre.

På ett par ställen har hon bara sprutat en gång. Som under ögonen. Där fixade hon till det för fem år sen och jag har inte behövt några ingrepp där sedan dess. Jag frågade henne varför det är så, att vissa ställen måste underhållas hela tiden, och andra inte. Hon berättade att det har med cirkulationen i huden att göra.Jenny har också fixat mina läppar i den bemärkelsen att hon har sprutat in Juvederm (fillers) i konturen runt läpparna. Detta då dessa försvinner med åren.

Konturen alltså. När hon gjorde det första gången fick jag att halleluja-moment: plötsligt fick jag tillbaka min ”ram” istället för att läpparna flöt ihop med huden runtomkring. Märklich. Hur som så har jag varit extremt noga med att det inte ska synas. Alltså, det här med stora läppar är inte min grej. Jag vill bara förstärka något som bleknat med åren.

Det här är ett touchy subject. Många är emot men glömmer samtidigt att de själva fixar löshår, fransar, lösnaglar och annat. Ja, det är skillnad att spruta in något i kroppen, men ni fattar. Jag står för det här och så länge det inte drabbar någon annan på något sätt känner jag att jag faktiskt inte orkar gå i polemik.

Tycker inte heller att det är konstigt att man vill se så bra ut som möjligt med de förutsättningar man har. Jag är medveten om att jag var jefligt snygg i min ungdom men att åren måste ta ut sin rätt. No worries, men under tiden jag åldras kan jag åtminstone åldras och samtidigt se fräsch ut.För mig är det också viktigt att gå till någon som inte bara är bra utan som är auktoriserad. Jenny är sjuksköterska och har en enorm erfarenhet. Lär andra behandlare. Fifasen så många såna det finns som inte är det. Auktoriserade alltså. Eller ”kliniker” där det uttryckligen står att de jobbar med Restylane och Juvederm (marknadens två stora märken) men som inte alls arbetar med dom produkterna utan istället med något billigt märke. Det här är ett problem men man kan säga så här: är det så att stället är märkbart billigare än andra då ÄR det något fuffens. En spruta som kostar 3500 kr kan OMÖJLIGT kosta 1500 kr om det är äkta vara. Men, de oseriösa vidhåller att det är Juvederm/Restylane och har till och med deras loggor uppsatta. Tills dessa företag får in en anmälan och sätter dit dom. Då brukar det bli slut på det roliga. 

Igår var jag och gjorde en

Skinbooster Juvederm Volite.

 (Blus

HÄRIFRÅN

!) Det vill säga; man sprutar in fukt (hyalronsyra) i huden så att den blir ”fuktig” inifrån. Jag brukar göra det en gång om året. Väldigt effektivt. Det är alltså ingen fillerprodukt utan fukt som gör huden spänstig.

I höst ska vi testa en annan grej. Jag har en del mörka pigment i ansiktet. Gamla solskador som har en tendens att ”flyta upp” ju äldre man blir. Jenny vill prova Dermapen Cryo. Man fryser området och förstör vävnaden. Ska bli väldigt intressant.

En annan sak som är oerhört viktig: använd högt solskydd. Året om. Jag undviker över huvud taget att ha mitt ansikte i solen. 

Den här bilden tog Jenny på mig för ett par år sen. Det är mitt fejs under ytan. År av solarium och solsemestrar. Ju äldre man blir, ju mer av pigmenten ”flyter upp” i ansiktet. Det är därför många gamla har fläckar i ansiktet. När jag såg den här bilden bestämde jag mig för att ALDRIG mer sola. Råkade visa ansiktet i solen när jag var i skärgården förra helgen, men annars har jag varit helt rabiat. Gjorde en scanning exakt ett år senare på en hudvårdsmässa (glömde att fota av skärmen) men där kunde man tydligt se en förbättring. Allt kommer inte att försvinna men jag tänker hjälpa naturen lite på traven.

Idag lördag. Härligt. Ett besök hos Medium-Christina , semesterplanering och en studentskiva står på dagens meny.

Just det ja, ska till Synoptik i Bromma Blocks med maken. Han beställde glasögon för ett par veckor sen men så ringde dom och sa att just den bågen vi valt ut, funkar inte med de glas han behöver. Suck, säger jag då han är norra Europas jobbigaste människa att välja glasögon åt. It’s gonna be a hard day.

22
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00