När man sköter om sin hy

Innehåller reklamlänk

Jag var hos Jenny på ArtFace igår. Vi konstaterade att åren går skitfort när vi insåg att jag gått hos henne i 5 år. Jag vet att hon, där och då sa att; ska man jobba med fillers, Botox och kemikalisk hudvård så ska man jobba långsiktigt. Jag är ingen vän av tålamod men eftersom våra vägar hade korsats ett par år innan jag blev en stadig kund så valde jag att faktiskt för en gång skull lyssna.
Att sköta min hy har aldrig varit prioritet ett i mitt liv. Det var först långt efter det att jag passerat 40 som jag insåg att, ”what the fuck, det är nog dags!” Jag hade börjat inse att det fanns ett samband mellan att inte åldras snygg och skötsel. Som jag skrivit så många gånger tidigare: för mig handlar det inte om att se yngre ut, jag vill se ut som femtio plus, men jag vill framför allt se fräsch ut.

Jag vaknade som sagt upp, började experimentera med olika hudkrämer, kom fram till den perfekta hudvårdsmärket för min hy för drygt ett år sen och som jag tokfastnat för. Samtidigt har jag genom åren varit noga med att gå till Jenny ett par tre gånger om året. Det började med mina asjobbiga ”sur”-rynkor runt munnen och ”arga”-rynkan. Så i n n e r l i g t trött på ”är du sur?”. 

Ja, det är dyrt. Men, jag ser det som en långsiktig investering och så här 5 år senare kan jag säga att det var värt att lyssna på henne och ge mig till tåls. Jag märker nämligen en enorm skillnad. Det skumma är också att det tar längre och längre tid mellan behandlingarna. Alltså, fillers och Botox sitter i längre.

På ett par ställen har hon bara sprutat en gång. Som under ögonen. Där fixade hon till det för fem år sen och jag har inte behövt några ingrepp där sedan dess. Jag frågade henne varför det är så, att vissa ställen måste underhållas hela tiden, och andra inte. Hon berättade att det har med cirkulationen i huden att göra.

Jenny har också fixat mina läppar i den bemärkelsen att hon har sprutat in Juvederm (fillers) i konturen runt läpparna. Detta då dessa försvinner med åren. Konturen alltså. När hon gjorde det första gången fick jag att halleluja-moment: plötsligt fick jag tillbaka min ”ram” istället för att läpparna flöt ihop med huden runtomkring. Märklich. Hur som så har jag varit extremt noga med att det inte ska synas. Alltså, det här med stora läppar är inte min grej. Jag vill bara förstärka något som bleknat med åren.

Det här är ett touchy subject. Många är emot men glömmer samtidigt att de själva fixar löshår, fransar, lösnaglar och annat. Ja, det är skillnad att spruta in något i kroppen, men ni fattar. Jag står för det här och så länge det inte drabbar någon annan på något sätt känner jag att jag faktiskt inte orkar gå i polemik.

Tycker inte heller att det är konstigt att man vill se så bra ut som möjligt med de förutsättningar man har. Jag är medveten om att jag var jefligt snygg i min ungdom men att åren måste ta ut sin rätt. No worries, men under tiden jag åldras kan jag åtminstone åldras och samtidigt se fräsch ut.

För mig är det också viktigt att gå till någon som inte bara är bra utan som är auktoriserad. Jenny är sjuksköterska och har en enorm erfarenhet. Lär andra behandlare. Fifasen så många såna det finns som inte är det. Auktoriserade alltså. Eller ”kliniker” där det uttryckligen står att de jobbar med Restylane och Juvederm (marknadens två stora märken) men som inte alls arbetar med dom produkterna utan istället med något billigt märke. Det här är ett problem men man kan säga så här: är det så att stället är märkbart billigare än andra då ÄR det något fuffens. En spruta som kostar 3500 kr kan OMÖJLIGT kosta 1500 kr om det är äkta vara. Men, de oseriösa vidhåller att det är Juvederm/Restylane och har till och med deras loggor uppsatta. Tills dessa företag får in en anmälan och sätter dit dom. Då brukar det bli slut på det roliga. 

Igår var jag och gjorde en Skinbooster Juvederm Volite. (Blus HÄRIFRÅN!) Det vill säga; man sprutar in fukt (hyalronsyra) i huden så att den blir ”fuktig” inifrån. Jag brukar göra det en gång om året. Väldigt effektivt. Det är alltså ingen fillerprodukt utan fukt som gör huden spänstig.

I höst ska vi testa en annan grej. Jag har en del mörka pigment i ansiktet. Gamla solskador som har en tendens att ”flyta upp” ju äldre man blir. Jenny vill prova Dermapen Cryo. Man fryser området och förstör vävnaden. Ska bli väldigt intressant.

En annan sak som är oerhört viktig: använd högt solskydd. Året om. Jag undviker över huvud taget att ha mitt ansikte i solen. 

Den här bilden tog Jenny på mig för ett par år sen. Det är mitt fejs under ytan. År av solarium och solsemestrar. Ju äldre man blir, ju mer av pigmenten ”flyter upp” i ansiktet. Det är därför många gamla har fläckar i ansiktet. När jag såg den här bilden bestämde jag mig för att ALDRIG mer sola. Råkade visa ansiktet i solen när jag var i skärgården förra helgen, men annars har jag varit helt rabiat. Gjorde en scanning exakt ett år senare på en hudvårdsmässa (glömde att fota av skärmen) men där kunde man tydligt se en förbättring. Allt kommer inte att försvinna men jag tänker hjälpa naturen lite på traven.

Idag lördag. Härligt. Ett besök hos Medium-Christina , semesterplanering och en studentskiva står på dagens meny.

Just det ja, ska till Synoptik i Bromma Blocks med maken. Han beställde glasögon för ett par veckor sen men så ringde dom och sa att just den bågen vi valt ut, funkar inte med de glas han behöver. Suck, säger jag då han är norra Europas jobbigaste människa att välja glasögon åt. It’s gonna be a hard day.

 

 1. Hej och tack för bra inlägg! Jag kan känna igen mig till 100%. Första ”piffet” vid 45 men såååå nöjd! Det blir 2 ggr/ året då jag gör behandlingarna i Gbg och bor i Italien. Nästa blir på min födelsedag i augusti 🙂
  Kram från Comosjön

  1. Exakt, jag var också runt 45 när jag vaknade till liv. Använder för övrigt världens bästa hudvårdsmärke, SkinCeuticals. S j u k skillnad! Du som bor i Italien måste ju verkligen tänka på hudvård … aningen svårt att undvika solen!

 2. Älskar wi-fi på flyget..:-)… Jenny bästa, har varit kund hos henne i 10-år….😬😬. Man kan ju undra hur vi ska fira det jubileet 😂. Älskar att hon hela tiden kommer med kul nyheter, hon har helt frihet i mitt ansikte och jag har testat det mesta hos henne..:-).
  Körde som sagt Dermapen nyss, ajajaj, men bra resutat, glow, mindre torr, ska köra 2ggr till som kur. Alla ni som tvekar om fillers/botox/fuktbooster etc, tänk om och pröva, känslan av att känna sig piggare/fräschare när man tittar sig i spegeln är så härligt. Har inget med åldersfixering att göra, så det får ”man” sluta nojja om. Ser jag piggare ut så känner jag mig piggare. Men som sagt…alla gör precis som man vill.

  1. Hon berättade att de får en ny variant av Dermapen efter sommaren, måste nog prova. FATTAR inte att du tyckte att det gjorde ont! Jag, som är värsta Pip-Lisan, tyckte verkligen inte det!

   1. Alltså vi snackar LP-skivor under armarna OCH hon fick göra lite korta uppehåll…Hahha. Min smärttröskel…ja vad ska man säga..:-))) Men jag ska på’t igen…den som vill vara fin….jag ger mig inte och jag är ju inte stenbock för inte…get.

  1. Jag har bett henne ta fram bilder. För fem år sen satt hon i en annan lokal med inte jättebra fotoutrustning. Återkommer med bilder!

 3. Jag har inga som helst problem med att andra ”fixar” sina kroppar men själv har jag inte ekonomi att göra det. Det känns inte heller så jätteviktigt för mig. Dock skulle jag kunna tänka mig att fixa mina påsar/mörka ringar under ögonen som ser tråkiga ut. Visst är Jenny i Motala ibland? Jag bor utanför Linköping så dit är det inte så långt. Kanske får försöka spara ihop pengar till en ”påsreducering”! Jag är 55 nu men har turen (var likadant med mamma) att se betydligt yngre ut med ganska lite rynkor.
  Du är förresten jättesnygg nu också, inte bara när du var yngre!😁 Jag såg alltid ganska barnslig ut i min ungdom så jag tycker faktiskt, på riktigt, att jag är snyggare nu än då!😃

  1. Jaaaa, det är hon! Spar, för hon är en av Sveriges skickligaste. Påsar under ögonen är tydligen sjukt svårt område att behandla.

  2. Jag vill också så gärna göra nåt åt mina märka ringar/påsar.. 32 men får ofta frågan vem som är äldst av mig och min syster som fyller 40 i år. Jag är bara så himla feg!

   1. Åh, var inte det. Gå in på Jennys hemsida och kolla på påsarunderögonen-bilder, du kommer bli amazed!

 4. Har sagt det förr och säger det igen. Det är upp till var och en om man så vill rista in en banan i pannan. Jag kunde inte bry mig mindre och det tycker jag ingen annan ska göra heller. Jag är blind som en höna vad det gäller att bedöma andras utseende. Jag tycker helt enkelt att det är var och ens ensak hur man vill se ut. Så jag tycker du är fin innan. Jag kommer tycka att du är fin efter. Huvudsaken är att du är nöjd själv. Men ok. Säger du att du ska tatuera en banan i pannan så KANSKE jag skulle reagera. Men jag såg inte när min bästa väninna hade tatuerat sin ena hand. Så det vet i fan. Lycka till med vad du än tar bort eller sätter dit. Du är Missis Universum för mig i allafall. <3

 5. Jag har förstått att bloggare inte har de så lätt, ja man vill väl såklart leverera o nå ut till folket. Tröttnar lätt gör man. Sprutor upp i fejjan hitta o ditan. Den ena är vackrare än den andra. Finns folk som gillar detta såklart. Finns nåt för alla!

  Tacka vetja pernillawahlgren.se o hennes blogg. Pernilla är ju naturligt vacker så de är ju inte så mycket ”sprutor” där av förklarliga skäl då. Sen har hon ju en massa annat medfött i talangväg så det är ju klart inte så svårt att fixa en bra blogg. Mycket gratis där.

  Det var kul att kolla din blogg som jag hört o läst så mycket om. Önskar dig fortsatt lycka till för du har ju även du lyckats fånga en skara av användare.

  1. Sant, tror det finns bloggar för precis alla. Hade jag mer tid skulle jag följa mat- och resebloggar! Tack för lyckönskningen!

   1. Hej igen Mona! Vill säga att du bemötte mig på ett väldigt bra o moget sätt. Är det en strategi eller ett genuint fint sätt av dig att fånga läsare? Kan ju inte jag veta, och får aldrig veta pga att jag inte känner dig. MEN, du ska ha cred för ditt sätt att svara mig. Inte alla som kan o har den konsten. Inte ens pernilla haha……

    1. Åh, jag har ingen strategi, är inte tillräckligt begåvad för det!😂Nej men allvarligt, jag tror hårt på att vara trevlig och bemöta människor på samma sätt jag själv vill bli bemött. Är sällan otrevlig och det skall mycket till innan jag blir det men, d å brinner det rejält i peruken. Skulle tro att man blivit aningen lugnare med åren … Och beträffande ”…får aldrig veta”; well, om du skulle vara med på något event någon gång så kan du bilda dig en egen uppfattning!

 6. Har följt dina behandlingar hos Jenny och äntligen får tummen ur och bokat behandling. Ska bli så spännande. Tänker som du, jag har inga problem med min ålder utan vill bara piffa till småsaker för känna mig fräsch. Sura mungipor och ingen läpplinje är inte roligt. Du inspirerar!

 7. Jag håller med dig, är det något man känner att man vill/behöver fixa så ska man göra det. Livet är alldeles för långt för att gå omkring och inte må bra. Vad man gör med sin kropp angår bara en själv. Det ska andra inte lägga sig i.
  Var det Jenny som skulle gå utildningen du och jag pratade om?
  Väntar fortfarande besked ifrån läkaren om återbesök. Sjukt irriterande. Deras väntetider och köer är extrema och då är jag ändå redan inskriven..

  1. Nej, det var Jenna. I Amsterdam. Hon har varit där på första vändan…. Förstår att det är irriterande. Fattar inte varför man inte fördelar resurserna bättre … och utbildar folk.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..