När man inte är beredd på gensvaret

Inlägget innehåller en reklamlänk … eftersom jag kommer få frågan=)

Tack.❤️

Tack för den enorma respons i förra inlägget. Skrev det i affekt och hade inte en tanke på eventuella reaktioner. Var bara tvungen att få ur mig det. Verkligen tack. Nu kanske ni förstår mig när jag säger att ni ger mig styrka. 

Wilmer-Malin messade mig tidigt och ”beordrade” mig att komma och äta frukost. 
Hon hade dagen till ära nästan lyckats få till ett perfekt ägg. Ni som hängt här ett tag vet ju vad jag pratar om. 
När jag träffade Johanna i förra veckan så tyckte jag att hon var så himla snygg i sin blus. En sån däringa som man drar ner över axlarna. Åkte hem och beställde en liknande på rotmos. Jag har ju skrivit om den typen förr men inte riktigt fattat hur man gör med behån. Jag kan inte ha en axelbandslös eftersom mina boppar väger ett ton vardera. Så fort jag satte på mig den blev jag kär. Den är superfin, aningen genomskinlig men det löste jag med en snygg behå under. Då gjorde det inget att axelbanden syntes. Hade dock ett annat problem.
Kolla fläbbet som trycks ihop. Det gick ju fan inte att gå runt på stan så där så jag bestämde mig direkt för att inte alls ha den neddragen över axlarna. Malin hävdade att det berodde på att den var för tajt i resåren. Well, well, jag fick många komplimanger hela dagen för blusen så den är redan en favorit. (På rea dessutom. HÄR!)
Efter frukosten åkte jag förbi Daniel på Bonnier en sväng. Världens bästa Daniel. Har jobbat med honom i flera år nu och han ställer alltid upp och alltid med ett leende. 
Åkte hem och fick ett blombud från tjejerna på Real Techniques. Blev OTROLIGT glad! Fick blommor hela dagen. 
Vaknade med skönsång från maken och talibanen. Jag är inte jättepepp på att fira mina födelsedagar och med åren har önskelistorna minskat radikalt. Det enda jag verkligen ville ha var en parfym.
Givetvis kunde maken inte hålla sig från andra saker också men det gjorde inget, det var bara bra grejer.
Varje gång jag är hos tandläkar-Tove så doftar hon så himla gott så givetvis var jag tvungen att önska mig samma parfym. Den är gudomlig och kommer från det franska parfymhuset Diptyque.

”Mamma, den luktar toasprej!” sa ungen som inte kommer få ärva ett skit när jag dör. Morr.

Åkte hem till den här gamla geten vid lunch.
Magdalena har ju varit med ett tag och är svinbra på att peppa. Love her dearly. 
Middag för de närmast sörjande på kvällen. Får jag fråga en sak: kan ni ”rulla” tungan … alltså ”vika ihop” den?
Det verkar nämligen som om ALLA jag frågar kan det. Förutom jag och talibanen. 
Hur mycket jag än trycker så går det inte. Helt sjukt.

Nu ska jag till Wilmer och äta frukost med LidbyLiving-Malin. Hon drar snart till Mallis, där hon bor halvtid, och blir borta hela sommaren. Inte så kul. För mig. Efter det ska jag fixa fransarna. Har bölat sönder dom så jag måste köpa nya hos Frans-Linda ute på Lidingö.

… för ikväll är det Mor & Dotter-event hos Real Techniques med mig, talibanen och massor av läsare med döttrar.

SOM jag ser fram emot det!

Hörni, tack än en gång. Jag haltar lite nu men det blir bättre. Antar jag.

 1. Hej Mona.
  Vilket härligt och färgglatt inlägg! Tittade in för första gången idag men nu börjar min taxiverksamhet ( tonårsmamma 🙁 ). Skall läsa mer när jag tar paus mellan körningarna.
  Kram från Italien
  C

 2. Så skönt att du fick tanka energi igår hos familj och vänner!
  Det där med tungan är ärftligt fick dottern lära sig på biologin så inte konstigt att Talibanen inte heller kan. I min makes släkt kan de dessutom göra tungan till ett fyrklöver typ, ser helt sjukt ut!

 3. Hej Mona, tack för en härlig blogg

  Jag kan inte heller rulla tungan och det är tydligen genetiskt, antingen kan man eller inte, inget man kan lära sig 🙂

 4. Här skickar jag lite extra kärlek och energi till dig idag så du innan kvällen kan springa igen!!

  All kärlek och respekt till dig!

 5. Jajamen, här kan det rullas tunga och dessutom kan jag vända den upp och ner. Vilket partytrick va? =-)
  Grattis i efterskott bönan!

 6. Hejsan. Nu måste jag väl ändå ge mig till känna efter flera års smygläsande.
  Tungrullningen blev vad som fick fart på mig.
  Ja, jag kan både rulla tungan OCH vissla genom rullen!
  Ha en fin torsdag och fortsätt att må bra.

 7. Jo, göra tungan som ett U kan jag. När jag var liten kunde jag även vissla dovt denom den så det lär som en lergök.
  En kompis kunde göra veck/volang på sin tunga så den såg ut som ett W
  Kan kunde liksom vika in två flikar, när tungspetsen var nere. Skitsvårt att förklara, men det såg ut som en ringlande orm.
  Där kan vi prata avancerade saker. Haha.

 8. 😂😂😂😂 I biologin fick vi lära oss att om minst en förälder kan rulla tunga så kan även barnet det.
  Jag kan inte rulla den om det så gällde livet! Både min man och dotter kan rulla tunga.
  Jag är däremot stolt att tillhöra samma klubb som du och talibanen. 😂💕😂

 9. Fina Mona ❤️ Du förtjänar verkligen allt fint gensvar. Det goda segrar alltid. Vill jag tro.

  Undrar hur många som har provat att rulla tungan efter att ha läst ditt inlägg? 😂

  PS. Har just garvat läppen av mig när jag läst ikapp lite… Din kompis med tummen mitt i handen är fantastiskt kreativ 😂 Sånt där skulle jag också kunna göra. Gärna med silvertejp 😂🤭

 10. Kan inte heller vika tungan sådär….ser nog sjukt kul ut när man försöker dock…. Liksom vrider hela huvudet, som om det skulle hjälpa!!

 11. Kan inte låta bli o fundera på vad rotmos eg. betyder 😄

  ”Åkte hem och beställde en liknande på rotmos”…(ang. din blus)

 12. Rulla tunga – ja det kan jag! Har ingen aning om morsan kunde det. Var liksom inget hon visade mig eller syrran. Måste kolla om sonen kan det. Herregud alltså, vad du får oss att göra.

  1. Men du, jag har mejlat till alla, Måste verkligen ha missat det i så fall. Skall kolla min skräpmejl då jag brukar hitta en del mejl där.. Ber verkligen om ursäkt, det blev knökfullt på en gång. Tyvärr. Kommer nog ha en till höst!

 13. Jaha, här ska man rulla tunga, kolla om sonen kan detsamma. Vet inte hur du får oss att testa allt detta. Minns för länge sen då jag och hundratals av dina läsare kollade om vi kunde behålla en penna under tuttsen. Det kunde de flesta och liksom jag ett helt pennställ. Minns inte vad mer du lyckats få oss att göra, men det är säkert massor. Fortsätt så Mona, vi behöver det!

 14. Någon som hävdar att hen varit din kollega och anklagar dig för att ha stulit saker från hm inne på bloggbevakning. Är inte det förtal? Kan man/jag göra något? Helt sjukt

  1. Vet du, jag orkar inte ens engagera mig. Det är tydligen party där och jag låter dom hållas. Skulle aldrig i livet kunna stjäla något och jag har hört värre stories än så, nu är det bara mord kvar.😂

 15. Jag kan rulla tungan
  Även snurra/ vika runt som ett s
  Och slicka mig under snoken med den.
  Syrran kan peta näsan med sin tunga men det kan inte jag.Det var min dröm att kunna göra när jag var liten.

 16. Det här med rulla tungan är genetiskt, min tvillingsyster kan rulla tungan men inte jag, det är alltså genetiskt omöjligt om man inte har fått den genen, detsamma med om man t ex känner besk smak (grapefrukt), min tvillingsyster känner den inte men jag känner besk smak.

  Detta lärde jag mig för flera år sedan under biologilektionerna på högstadiet! Då gjorde vi små ”tester” under en lektion.
  🙂

  1. Det där lär sig väl alla på biologilektionerna? Att rulla tungan och gilla grapefrukt är genetiskt. Om man inte stod i rökrutan just då vill säga…
   Mvh
   Högstadietpå70-talet

 17. Jag kan! I högstadiet gjorde vi en test eftersom det sägs att 20% i en klass inte klarar av att rulla ihop tungan och vad jag minns så stämde det. Fast min kompis som var en av de som inte fick till det tränade och tränade tills hon fick till det… Jag kan vifta på öronen också🤣 Grattis förresten!

 18. Jag är ständigt mobbad av familjen för att jag inte får till det där med tungan. Vilken tur att jag har andra viktigare (?) kompetenser. Precis som du!

 19. Haha, Daniel ställer alltid upp! ojoj då😂 förlåt kunde inte låta bli😉

  Haha, vi hade samma grej här hemma för ett par dagar sen, vem som kunde rulla tungan och inte och samt vem som kunde skela och inte😂 min son kan också lägga sin tunga i flera veck. Heelt sjukt konstigt! Fattar inte hur han gör. Men han kan däremot inte skela🙈
  Men roligt hade vi i alla fall😍

 20. Hej!
  Vill bara kolla om du fått mina sms? Vet att det kan vara lite si o så när man är utomlands som jag då är just nu😊

  Kram Carina H

  1. Halloj, har inte hunnit svara. Det regnade in en massa SMS igår och i förrgår som jag håller på att gå igenom och svara på!😘

  1. Hej Charlotte, varmt välkommen! När hon var väldigt liten så var hon extremt busig, Emil i Lönneberga upphöjd till tio. Någon sa vid ett tillfälle: jäkla talibanunge! Efter det blev det så att jag kallade henne för det i bloggen. Några år senare provade jag att skriva hennes namn i bloggen men läsarna tyckte att det var konstigt då de vant sig vid att hon kallades talibanen. Skall icke förväxlas med andra dårar ut i världen!

   1. Ok, det är alltså din dotter som går under de namnet, trodde de var din man/pojkvän 😂 ja kärt barn har många namn!

    1. Haha, nä, han heter bara ”maken” här. Och så har jag en äldre dotter som jag kallar för ”27-åringen”.

 21. Du var fin i blusen även utan att ha den”nerdragen”. Jag har konstig hals 😂, så jag måste ha mina såna nerdragna.
  Men på dig var det jättefint.
  Men skulle du vilja ha den så så dra den över en stolsrygg eller liknande så resåren töjer sig lite-lite, inte för stor grej. Bara så du känner att det drar lite i resåren- över natten, så kan du allt ha den där sen.❤️

  1. ”Konstig hals”!! Mitt problem är bopparna. Måste minska dom för tyngden gör att jag får ”hack” i axlarna och det ser superkonstigt ut. Men, tack för tipset om stolen, det ska jag prova!

  1. HAHAHAHAHAHAHAHA! Problemet är att dom gör ju äggmackor samt har ägg i sallader så de kokar typ 30 ägg på en gång!

 22. Brukar inte kommentera, men inlägget om idioterna (som säkert behöver kärlek och kramar och yada-yada) kan jag inte låta bli.
  DU är en stjärna. På riktigt. Så tacksam för alla gånger du lyft min dag med din galghumor och dina sköna betraktelser. Så tacksam för de gånger du delar stora, svåra saker och ger andra möjlighet att lyfta dig eller bara känna sig mindre ensamma en stund.
  Du kan gå med huvudet högt och jag hoppas av hela mitt hjärta att du kan se vilka ynkedomar de där människorna är.
  Kram på dig och grattis på din dag!

 23. Du verkar haft en härlig födelsedag, det var du värd! Kul att du träffade Magdalena, det gör mig ledsen att ni båda två får elakheter och skit.

  Härligt att se alla fina kommentarer du fick, det var du värd. Heja dej Mona!

  Jag kan inte heller rulla tungan haha. Snygg blus!

 24. Rulla ihop tunga – inga problem. Min dotter och min pappa kan vända på tungan, det är däremot helt sjukt! Omöjligt!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..