Hur mår folk egentligen

Sitter på Wilmer Kaffebar och har precis ätit en god frukost. Funderar lite på hur det är ställt med folk egentligen.

Det här är jag. Drygt femtio år. Idag är jag rätt ledsen. Igår också.

Har gått genom livets berg- och dalbana och åkt på några rejäla käftsmällar. Liksom de flesta av oss. En del smällar har varit värre än andra. Mycket värre. Men, jag är en kackerlacka och vill tro att så länge min ambition är och förblir att vara en god människa så är all skit värd det. Jag tror hårt på att lyfta andra. På att vara snäll och hjälpa. Det är på riktigt mitt livselixir. En av pelarna som håller mig upprätt.

Med några ytterst få undantag har jag bloggat varje dag i 12 år. Genom åren har ni läsare lyft mig när jag har mått som sämst, dock har ni sällan vetat om det för, även om jag skriver mycket om mitt liv så förblir mer än hälften av det privat. Det måste få vara så, om inte annat så av hänsyn till familj och några av mina vänner. Ni skulle bli förvånade om ni visste h u r lite av det som händer som de facto hamnar här.

Genom åren har jag haft förmånen att få träffa många av er och jag blir lika glad varje gång. Ni tillför mitt liv en enorm glädje.

Men. Här inne finns även ett par rövhål. Lyckligtvis väldigt få. Jag har generellt varit oerhört skonad från nättroll men ett par av dom har hittat hit och av någon outgrundlig anledning hänger dom kvar. Jag publicerar alla kommentarer så länge det inte är vidriga personliga påhopp. Sweet Lord, ni skulle se vad folk kan skriva.

Dessvärre är jag ingen gås som låter allt rinna av. Jag blir ledsen. Extremt ledsen. Hade jag varit en råtta så fine, då skulle jag förstå men jag är inte det. Jag är genomsnäll och därför gör skitsnack så ont. Jag kan fatta om det bottnar i avundsjuka (but for why?) och som då resulterar i skitprat men när det är rena lögner och fullständigt påhittade saker … d e t kan jag bara inte förstå.

Eftersom jag blir så otroligt ledsen och tar åt mig är jag aldrig inne på några skvallersidor och mina vänner vet läget, så det jag brukar få höra är ”nu är det igång igen”. Typ. Ibland händer det att fina läsare blir upprörda och skickar screenshots på skit. Jösses vilka historier ibland; folk som påstår att de känner mig privat och som hittar på helt galna saker. Kan ju säga det att inte en enda av mina vänner skulle någonsin vara elak mot mig. Jag har inga såna vänner.

Eller så hittar man på andra saker; härom dagen fick jag höra att min vän ”K”, som jag brukar säga är min trädgårdsmästare, att hon minsann är sjukskriven, har nån blomsterrörelse och jobbar på bank. Ehh, hon bor för det första inte i Sverige längre och hon har aldrig någonsin jobbat på en bank och hon jobbar med blommor på ett sätt hon bett mig att inte blogga om. Hon vill helt enkelt inte synas i bloggen. Jag har för övrigt flera vänner som tidigare synts mycket här inne men som sagt tack men nej tack till att inte längre figurera i bloggen. Lordilord så förvånade trollen skulle bli om de visste. I stället heter det att jag ”går laget runt och gör mig osams med folk”. 😂

I veckan fick jag även höra att jag minsann var en snål jävel som inte ens kunde betala min egen biljett till VidDinSidas insamlingskonsert för hemlösa som gick av stapeln i måndags. Camilla Läckberg hade nämligen köpt 90 biljetter som gavs ut till olika personer, däribland en reserverad för mig genom nån nominering. Inget jag hade någon aning om eftersom jag införskaffat mig min egna biljett. Det var en snäll läsare som uppmärksammade mig om det.

Suck. If people only knew. Jag kan för mitt liv inte b e g r i p a varför denna klick av lågbegåvade människor håller på så här. Ja, oavsett om man påstår sig ha högskolepoäng så ifrågasätter jag starkt intelligensen hos dessa. Med vilken rätt tar man sig att skriva nedlåtande om någon man inte känner? Med vilken rätt fabricerar man historier, klipper ihop märkliga konversationer så att de ska framstå som sanna, går till attack om saker man tror sig veta men inte alls vet? Med. Vilken. Rätt?!

Förra sommarens drev mot mig och Moa. My God, om dessa vidriga troll bara v i s s t e vilka sorgliga konsekvenser det blev av det. Det var då jag bestämde mig för att sätta en tidsplan på den här bloggen. Kunde aldrig för mitt liv föreställa mig att människor kunde bete sig som de gjorde. Grisigt. Vidrigt. Och det gick bara ut över en enda stackars människa. Det var också då jag lärde mig att aldrig någonsin officiellt hjälpa en enskild individ igen. Lite synd eftersom jag har stora resurser genom mig själv och 99% av mina läsare.

Jag har en speciell läsare, Sofie. Hon har läst mig i flera år. Hon har ett öppet Instagramkonto men jag blurrar lite. Hon behöver lite kärlek. 

När mitt liv tog slut för några år sedan, i samband med att jag fick reda på vad min äldsta dotter råkat ut för, så skrev Sofie till mig. Flera gånger. Via sin jobbmail på nån energitidning. Jag var i stor chock och i en obeskrivlig sorg så mina tentakler var något skrynkliga. Jag svarade på hennes frågor. Var öppen. Hade garden nere. Det visade sig att hon inte alls var så empatisk och gullig, som jag trott. Nä, det jag svarade på såg hon noga till att det fördes vidare ut i etern.

Hur kan man bete sig så? V a r f ö r gör man så?

Mina vänner säger att jag ska skaffa mig grövre hud. Varför, undrar jag. Då blir man ju en människa som inte bryr sig och jag vill bry mig om andra människor. Jag vill inte bli kall och cynisk. Men, jag vill fan inte bli ledsen för att jag gör det. Jag får ibland mail om att folk tycker att jag ska gå i svaromål. Varför? Jag vet min sanning. Mina vänner vet min sanning och det finns inte en chans i helvitti att ett troll skulle ändra sin åsikt, eller sluta att hitta på. Det är ju deras näring och utan den skulle de dö. Oj så tråkigt. När jag är riktigt jäkla ledsen så brukar jag önska att dessa vidriga människor skulle råka ut för något väldigt tragiskt. Så att dom vaknar och ifrågasätter sig själva. För, jag vill tro att det är troll som aldrig varit med om riktigt ledsamma saker för ingen, INGEN, frisk människa skulle bete sig så som de gör i så fall.

Jag skulle vilja fortsätta att skriva om högt och lågt. Jag vill inte skämmas för att jag köper ett par skor ena dagen och skänker pengar till behövande andra dagen. Eller att jag använder botox och fillers vid behov … och gladeligen skulle kunna göra ett gäng skönhetsingrepp utan att blinka. Jag vill kunna åka och tokhandla på Gekås i Ullared samtidigt som jag nästa gång åker med Optiker utan gränser till Centralamerika och hjälper fattiga att få glasögon. Ingen vet vad jag är med i för organisationer. Ingen vet om jag skänker pengar och saker. Ingen har med det att göra. Jag känner inte att jag har någon redovisningsplikt. Varför kan jag inte fortsätta så utan att jag alltid skall ifrågasättas och nagelfaras? Varför tar det 8 minuter efter att mitt hus läggs ut på Hemnet, innan jag får ett mail från en läsare, som känner igen möblerna och som talar om hur ”besviken” hon är på mig för att jag inte har skrivit i bloggen att vi skulle sälja huset och att hon nu minsann tänker sluta att läsa mig eftersom jag ”inte varit ärlig”? What the fuck!

Varför är det okej att vara elak? Varför? Ibland önskar jag att jag kunde skriva om allt som sker i mitt liv för att få dessa asgrävare att hålla tyst men, det går inte. Då måste jag bli lite mer privat och det funkar inte för andra i mitt liv.

”Du driver en offentlig blogg och får gilla läget!” Ehh, okej. Det är alltså s å det är. Jag driver en offentlig blogg och ska därför tilldelas lögner och annan skit? Sorry, men jag håller inte med. Skriv gärna att jag är dum i huvudet, om ni har träffat mig och tycker det, men herregud, lögnerna? Why? Jag har aldrig fått sparken från något jobb. Jag har aldrig jobbat som eskort. Jag har aldrig varit packad och slagit ned nån på krogen (!) och blivit dömd för det. Jag har inte heller jobbat extra på dyr-ICA (för det har man minsann sett) för att jag har det ”knapert ställt och mycket skulder!” Herrejävlar vad jag har fått höra genom åren. Sinnessjukt.

Har för övrigt ett banklån på 347.232 kr. That’s it. Hoppsan, nu blev det lite för mycket privat där tror jag visst men alltid stör det någon.

Jag har ett jäkla humör och ibland brinner det i skallen på mig men med tiden har jag lärt mig att tänka efter en gång före …innan det smäller. Jag vet inte hur många gånger jag har känt att jag bara vill trycka på deleateknappen här i bloggen och radera hela skiten och be alla idioter att fara åt helvete, men så tänker jag på all den kärlek som bloggen ger mig, så mycket glädje så många av läsarna ger mig när jag får träffa dom. Det är det som håller mig uppe. Jag kan också tycka så här: om någon undrar över något så är det inga som helst problem att mejla mig och fråga om saker och ting stämmer eller inte. Om inte någon annan människa blir involverad/drabbad så har jag absolut inga problem med att ge svar. Det måste ju vara mycket bättre än att till exempel hitta på att jag alltid går i samma byxor. Istället för att mejla mig och då får reda på att ja, jag har några stycken likadana jeans i samma modell för att jag tycker om just dom jeansen. Det är bara ett exempel på skit som det snackas om. Vem. Orkar. Bry. Sig?

Jag är inte felfri på något sätt, tvärtom, men jag håller mig alltid inom lagen, jag har aldrig lurat någon, jag har aldrig gjort något brottsligt i hela mitt liv, jag har aldrig medvetet gjort en annan människa illa och skulle jag såra någon så är jag den första att be om ursäkt. Jag är en jävla mes och tokblödig när det kommer till mångt och mycket men en satans drake när det kommer till annat. Och en skitgnällig fru. Jag har många fördomar som jag ständigt jobbar med, jag har ofta förutfattade meningar men det jobbar jag också mycket med. Jag tror på fullaste allvar att om man har ett gott hjärta och vill andra människor väl, så blir man en gladare och bättre människa.

Förresten, jag har nog visst gjort något olagligt. Jag har hängt ut någon i min blogg. Den historien kommer snart få ett nytt kapitel, vilket jag med innerlig glädje skall dela med mig av.

Idag tänker jag fylla år. Allt medan trollen kommer nagelfara det här inlägget. Gör det ni. Sen hoppas jag att ni känner er tillfreds med er själva och att ni är stolta förebilder för era barn. Jag tänker inte be om ursäkt för att ni sårar mig och gör mig genuint ledsen.

Ha en bra dag …. även Sofie och Maja och ni övriga elaka troll. Faktiskt så önskar jag er det då jag inbillar mig att glädje gör en mindre elak. Lyckligtvis är vi fler goda än onda människor här i världen.

Vill jag tro. ❤️

 1. Grattis på födelsedagen Mona!
  Det är ju helt sjukt vad en del människor gör och hittar på. Men troligtvis mår de ganska dåligt och du om någon tror väl på Karma?
  Det kommer slå tillbaka, kanske inte som du ser men jag är säker på att what goes around, comes around.
  Ha en härlig födelsedag och omge dig ned familj och vänner.
  Kram Åsa

 2. Grattis på födelsedagen. Hoppas alla troll och elaka människor kan dra igen dragkedjan på munnen och knipa käft.
  Jag har också fått kommentaren ”Har du vara ett par jeans”? Har hittar mitt märke och har säker 10 par i samma modell eftersom jag äntligen hittat min ”tantmodell” som passar kroppen. Till alla er som har synpunkter på klädsel, hur man har det hemma osv låt var och en göra som de vill. Sårande kommentarer i en blogg där du kan gömma dig är fegt. Jag har inte samma klädsmak eller gillar allt i Monas hem men det behöver jag inte tala om i kommentarsfältet. Har man inte snällt att säga så knip igen.
  Styrkekram Till Både Mona och Moa som jag hoppas det går bra för.

 3. Finns så många idioter här i världen…:-( Sorgligt men sant. Stor kram till dig och jag hoppas du orkar fortsätta! <3

 4. Hej Mona,

  Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag är antagligen naiv, men jag trodde helt ärligt inte att du hade drabbats så mycket av dessa vidriga troll. Jag är medveten om att de finns överallt, och att de älskar att sprida sin dynga lite varstans, men jag trodde som sagt inte att de hade hittat till dig. I mina ögon skriver du inget som skulle kunna få dessa troll att ”gå igång”, men uppenbarligen hade jag tyvärr fel.

  Jag kan bara säga att jag är lessen att du drabbats och att jag är väldigt glad att du orkar fortsätta blogga. Jag önskar dig en riktigt fin dag!

  /Anna

 5. Vad är det för fel på folk???? Om det vore så att du alltid går i samma byxor, jobbar extra på Ica och har skulder är det väl din ensak, och rätt ”vanligt”. Så finns det flera som har det. Stort grattis på födelsedagen! 1965 är en himla fin årgång 😁

 6. Stort grattis på födelsedagen! Jag skriver sällan, men din blogg har jag följt i några år nu, en av de få jag läser dagligen och som förgyller min dag. Tack för att du orkar fortsätta!

 7. Önskar dig den finaste, härligaste födelsedagen. Har läst din blogg i många år, tack för den. Min tanke och känsla är att jag tror att du har ett stort, omtänksamt hjärta. Kram från mig till dig.

 8. Kram och grattis på födelsedagen. Den dagen du slutar blogga så ska jag sörja och dra ner flaggan på halv stång. Förstår att du vill sluta efter att ha läst om vad troll och andra patetiska och elaka människor har utsatt dej för. Har funderat på var dina kompisar tagit vägen som synts i bloggen tidigare. Nu förstår jag. Nej, du ska fortsätta vara sann mot dej själv. Med tanke vad det kostar dej att blogga känslomässigt så är det bättre att sluta än att bli hårdhudad. Trollen och de andra packen kommer att hitta andra att vara jävliga mot. Dom förändras inte, antar att deras näring är att ljuga och hitta på. Vi har aldrig träffats och kommer troligen aldrig att göra det. Vill bara tala om vilken inspiration och glädje du har varit för mej. Hittade dej tack vare deepxxx för många år sedan. Kram

 9. Sitter och ammar mitt fjärde barn medan jag läser dina funderingar. Det gör mig ledsen över hur folk är funtade och varför det förekommer elakhet. Varför kan människor inte respektera varandra och vara snälla.

  Jag tror som dig Mona, att karma kommer drabba ”trollen”.

  Ett stort Grattis till dig och ett fyrfaldigt leva, hipp hipp hurra!

  Massa kramar!

 10. Grattis på födelsedagen! Hoppas den blir fin och att du blir ordentligt firad och ompysslad på DIN dag.
  Har följt din blogg ett tag och gillar din humor skarpt! Tråkigt att dessa ”troll” poppar upp här och där, jag hoppas du fortsätter ett bra tag till med ditt bloggande!

 11. Hej Mona
  Jag har läst dig i flera år. Jag har försökt följa andra bloggar men tappar snart intresset för dem men din blogg läser jag varje dag. Hemskt att läsa det du beskriver, man vill inte tro att det finns så elaka människor omkring oss. Ett tips är att avlöna nån en timme per dag att filtrera kommentarerna innan du själv läser dem. Då slipper du ens veta/se vad vissa skriver. Försök att inte bry dig om elakt skvaller. Det handlar om avundsjuka endast. Tyck synd om de som är elaka. De lever ett sorgligt liv.
  Kram Linda

 12. Grattis på födelsedagen Mona! Hoppas att du får en fin dag💕
  Och förresten… fortsätt precis som du gör!
  Tycker du är en fantastisk förebild, jag som är 30 år blir inspirerad utav ditt engagemang i bla Vid din sida, samt optiker utan gränser. Förresten vart kan jag lämna in glasögon som jag inte använder längre? Fler borde öppna ögonen och se VAD du gör! Och ta efter till en stor del. Det jag iaf ville få sagt med allt detta. Livet suger ibland men du gör ett jävla bra jobb som kackerlacka 😉

 13. Till alla er snälla som elaka läsare av Monas blogg. Läst bloggen sen länge och känner Mona bara genom den, och jag kan skriva under på att Mona är brutalt ärlig och jag förundras över hennes mod. Gjorde nämligen som Mona skrev i inlägget, jag hörde av mej till henne och frågade om en sak efter ett inlägg och hur hon valde att svara skulle jag vilja säga är unikt. Få människor är så modiga.
  Efter det sitter Mona på en lite pinne i mitt hjärta och dinglar med benen.

  Så till alla nättroll:
  – Back off och kryp ner under den sten du kröp fram ifrån. Det är där i mörkret utan talan och tangenter du hör hemma.

  Ha en underbar dag Mona ❤️

 14. För oss andra, förhoppningsvis med enorm överrepresentation, så är dina inlägg en höjdpunkt på dagen. Har hängt här i ”massor av år” (typ sen innan du fanns) och hoppas få hänga med ett bra tag till. Troll göre sig bäst långt in i skogen och där får de gärna stanna.

  Grattis på födelsedagen, hoppas du får en härlig dag.

 15. GRATTIS MONA!
  Jag hoppas att dina nära och kära kan få trista tankar att hålla sig borta i alla fall i dag.
  Det finns uppenbarligen ganska många som mår bra av att söndra andra. Jag tror att jag vet var en massa elakheter skrivs, en blogg om bloggare. Elaka ord, om än osanna, GÖR ont men är lätt att printa ner.
  Om du mår dåligt av att blogga så sluta.
  När spontaniteten måste bytas ut mot funderingar på om någon eventuellt kan bli stött på något så är det nog inte så roligt längre.
  Jag och säkert många med mig skulle dock sakna dina inlägg.

  Största grattiskramen till dig på DIN dag ❤

 16. Grattis på födelsedagen Mona!! Hip hip hurra må du ha en underbar dag 😃 jag ska även fira min kära sambo som fyller idag, med middag på Långbro wärdshus och bubbel till frukost om han bara tänker gå upp någon gång 🥂🍾

 17. Stort GRATTIS på din dag!

  Jag hoppas du fortsätta skriva; det underbara med din blogg är ju just detta – att du bjuder på kontrasterna i ditt liv. Jag älskar det! All kärlek till dig på din dag <3 och alla andra dagar!

 18. Hipp hipp hurra för dig idag och ett stort grattis! Jag har läst dig i många år nu inser jag och ja, bloggen har ändrats i innehåll men det är ju så livet är!
  Inget är statiskt!
  Jag har aldrig förstått varför man måste ösa ur sig och kommentera vad någon har på sig eller gör, bara för att du skriver om det. Ibland frågar jag mig själv om trollen skulle gå fram till dig på gatan och säga samma sak som de skriver… varför har de ett behov, eller är en del så klumpiga i att uttrycka sig i skrift så att texten blir så elak?
  Njut nu av dagen och omge dig med familj och vänner och tanka kärlek! ❤️

 19. Mona, din blogg är fantastisk och anledningen till det? Jo för du är fantastisk!
  Har läst din blogg i många år nu och en sak är att du är konsekvent i ditt sätt att skriva, du är ärlig i med hur du är oavsett det gäller dina styrkor eller svagheter. Det märker man dessutom ganska fort när man läser det du skriver.

  Mest av allt så vill jag önska dig en riktigt fin födelsedag. Stort grattis på din dag!

 20. Jag läser en del och kan gissa en del men kan ändå bara ana vad du får stå ut med och nej, det är inte rätt och det är inte rimligt men det är tyvärr så många människor är funtade nuförtiden. Väldigt sorgligt, både för dem själva och för alla som blir drabbade av deras trångsynthet. Jag är jätteledsen att illviljan slår så hårt mot dig Mona, vi är många som vet att du för det godas kamp på alla sätt du kan. Varmt grattis på födelsedagen, hoppas att du kan fokusera på det som gör dig glad istället för det som gör dig ledsen. Kramar och Pudelpussar!

 21. Brukar inte kommentera så ofta men nu måste jag bara säga nåt… vet inte riktigt vad då jag blir så fruktansvärt upprörd över alla som nånstans lägger undan hjärnan och gör såna här saker. Det måste vara oerhört små, bittra och trasiga själar för om det inte är så börjar man ju oroa sig….

  Lättare sagt än gjort att inte bry sig, inte låta det sätta sig osv. Det tror jag är skitsvårt. För egen del hade jag brunnit av då och då och lika ofta blivit ledsen och arg.
  Jag hoppas att du har möjlighet att anmäla de inlägg som går över gränsen så att det kanske börjar få konsekvenser och går upp för personerna att man inte får bete sig hur som helst.

  Så, nu slut på elände. Jag hoppas du får en fantastisk födelsedag!! Fira ordentligt! 💕

 22. Stort grattis på födelsedagen!!! Hoppas du får saker med så mycket bling på, att du behöver ha solglasögonen på dig hela dan då blinget är så massivt så du blir bländad!

  Angående idioter/troll, så har jag min standardfras som jag tyvärr hittar tillfälle att använda så gott som varenda dag; Än är inte sista idioten född. Hoppas varje gång jag sagt det, att det var den sista. Men som det ser ut idag så misstänker jag att det kan va det sista jag säger, innan jag stänger ögonen för gott 🙂

 23. Börjar med ett stort, stort grattis på din dag!

  Har så länge tänkt att jag skulle vilja hjälpa min favoritbloggar med att just rensa inkommande kommentarer. Ni behöver inte ta den skiten, bara få det goda i ”gottepåsen” med tanke på allt arbete ni lägger ner som vi andra får njuta utav.
  Om du är intresserad, på riktigt, tjoa till!
  Det är, som någon annan skrev, din ensak om du har skulder över öronen, jobbar extra eller vad som. Herregud, det är vanligare än vad man tror. Btw, det vore sjukt nice om det fanns en instans som jagade rätt på trollen och facede dem. Det fanns ett tvprogram förut som gjorde nåt sånt väl? Vore sååå glatt om man kunde få träffa Sofie och Maja och höra, hur de mår, på riktigt? Höra vad problemet är?
  Stor kram på din födelsedag!

 24. Grattis på födelsedagen, Mona! Tack för att du skriver den bästa bloggen! Jag har läst dig i 8+ år och din blogg är den enda som jag troget följer och aldrig tröttnar på. Hoppas du får en fin dag men fina människor och att trollen stannar i sina hålor. Kram!

 25. Stort GRATTIS på födelsedagen. <3 Måste bara säga att din blogg är något av det första jag läser på morgonen. Jag gillar att du skriver högt och lågt.
  Gillar ditt sätt att skriva. 🙂 Skulle tycka att det var väldigt tråkigt om du slutade blogga. Skulle sakna din blogg.

  Idioter finns det tyvärr ganska gott om och det är lätt att säga att man bara ska strunta i dem men ibland är man liten och ömtålig och då är det lättare sagt än gjort.

  Jag har funderat på det mer än en gång. Vad det är som får människor att vara elaka. Oavsett om det är som troll på nätet eller i live eller vad man ska säga. Kommer aldrig fram till något bra svar. I min värld är man en väldigt liten och svag människa om man håller på så. Med elakheter och djävulskap.

  Hoppas att du får en fin födelsedag och att du orkar att inte bry dig om puckon och elaka människor.

 26. Grattis på födelsedagen 🌺 njut av din dag… du är en super kvinna som gör så mkt gott för andra och underhåller många med din personliga blogg som tar upp allt och lite till… 😊

 27. Skrivit till dig på Insta men vill även här skicka lite cyber-kärlek och ett stort Grattis på födelsedagen! Vi är många som vill att du fortsätter vara precis du och att alla dessa sorgliga troll kryper tillbaka under stenarna och stannar där.

 28. Grattis på födelsedagen! Hoppas du får en härlig dag och får tanka positiv energi. Jag läser dig minst en gång om dagen och gjort i många år, jag älskar att läsa din blogg, den är underbar!

 29. Mona, jag tror året var 2010 som jag hittade din blogg och sedan dess är jag kvar. Mitt liv har varit så kantat av obeskrivliga tragedier och brutala dödsfall av älskade och jag har krälat nere på botten många gånger. Jag har periodvis varit sjukskriven och knappt orkat se folk. Genom allt detta har du funnits. Din blogg har fått mig att skratta och fast du inte har en aning om vem jag är så känns det som jag känner dig.

  Bär med dig det Mona att din blogg betyder så mycket för så många. Tack för alla skratt du gett mig. Och grattis på födelsedagen.
  Kram

 30. Grattis på födelsedagen 💗🎉🍾
  Jag är en utav dina läsare som läser men väldigt sällan kommenterar 😊
  Önskar så av hela mitt hjärta att mentaliteten i samhället ska ändras från egoistiskt tänk till att man börjar ta hand om och bry sig om alla medmänniskor….
  Hoppas du inser och känner att vi är många som gladeligen läser din blogg oavsett om det är ytligt eller riktigt djupt, allvarligt eller med mycket skratt och självklart ”skiter” vi i om du har samma kläder på varenda blogginlägg 😂
  Kram och njut av dagen!!!

 31. Hej Mona! Din blogg är den enda jag följer och läser dagligen. Den är den enda jag behöver just för att den är personlig, den är rolig, den är sorglig, den är fruktansvärt tragisk (ibland), den är oerhört lättsam och den gör mig glad.
  Om du lägger ner bloggen finns inget hopp kvar, var stark! Vi behöver dig!
  Du är en fantastisk människa som öppnar dig för oss andra och ger oss chansen att få ta del av ditt liv som företagare, mamma och fru.
  Du är bäst Mona!

  Tack för allt du delar med dig❤️

 32. Jag brukar aldrig kommentera bara smyga runt och läsa, förvånas, förundras, skratta och ibland gråta. Idag måste jag skriva lite och önska dig ”Gott nytt år” hoppas ditt nya färska levnadsår blir bra/bättre/härligt.
  Fortsätt och skriv.
  Kram 💞

 33. Grattis på födelsedagen!! ❤
  Usch, jag blir skitförbannad på dessa jävla troll och skulle egentligen vilja spy galla över dem! Men se, jag tror stenhårt på: Har du inget snällt att säga – så håll käft! Himla enkelt!
  Jag älskar att du är så rak och ärlig i din blogg. Det är högt och lågt, men alltid med samma värme. ❤
  Jag hoppas att du får en fin dag och blir ordentligt bortskämd av din familj och dina vänner!
  Kram!

 34. Underbara Mona! (tror att du är det, men har ju inte haft förmånen att träffa dig, så egentligen kan jag ju inte veta) 😜😘 Jag förstår inte heller detta med att skriva elaka saker. Om man inte har nåt snällt att säga kan man vara tyst!!
  Isabella Löwengrips blogg har jag slutat följa pga alla elakheter i kommentarsfältet. Fattar inte att ni bloggare (sorry, influencers 😝) orkar.
  Jag hoppas Moa har hämtat sig och att du ändå får en bra dag. Stor kram 💕

 35. Grattis på din dag🍾☀️ Hoppas du skålar i gott bubbel idag😊 jag är en av dem som läser din blogg varje dag och tycker om variationen i den. Stör mig aldrig på något. Undrar på riktigt vad det är för fel på folk som orkar reta upp sig och inte bara slutar läsa bloggen istället. Vi har turen att leva i ett fritt land och kan välja vad vi ska läsa.
  Jag läser så länge du skriver😊

 36. Så många människor man släppt in på livet som sedan huggit en i ryggen, men oavsett så kommer jag inte bli den dom vill. Jag kommer fortsätta vara mig själv, vara öppen, ärlig & stark i att vara jag. Hatarna får hata så att säga. De som inte gillar mig behöver inte umgås med mig eller ens titta åt mitt håll om dom mår dåligt av det. Det har tagit sån kraft & energi att ta mig hit, finns ingen anledning att stanna upp nu. Stora kramar till dig!

 37. Grattis på födelsedagen!!
  Har nog aldrig kommenterat något du skrivit förut, men vill göra det nu!! Jag har följt dig i många år nu, äääälskar din blogg och att du är den du är. Du berör mig med det du skriver, har skrattat högt på t-banan på väg till jobbet vid ett flertal tillfällen! Till skillnad mot många andra känns du äkta och ärlig, vilket jag uppskattar något enormt. Idioter finns det alldeles för många av, men vi som gillar dig och det du skriver är förmodligen BETYDLIGT fler, bara så du vet!!
  Styrkekramar i massor!!

 38. Mona, jag blir på riktigt bedrövad av att läsa vad du utsätts för. Inte klokt nånstans. Så svårt att förstå dessa troll…..
  Som du skrev är vi minst 99 % härinne som älskar din humor,snällhet och fina blogginlägg om allt möjligt här i livet!
  Hoppas du får en fin födelsedag nu med mycket kärlek.
  Stor kram från trogen läsare!

 39. Grattis Mona! Önskar dig den bästa av födelsedagar med dina käraste! Blev glad häromdagen när jag läste att det blir en roadtripp till Skåne i sommar. Jag ser fram emot att få hänga med på den härinne. Då är det sommar på riktigt! kram.

 40. Grattis fina Mona!
  Som du skriver jag förstår inte hur visa människor är så elaka, ingen tvingar dom till att läsa din eller någon annans blogg, de elaka energitjuvarna finns det tyvärr gott om både privat, jobb o på bloggarna, tyvärr får vi lära oss att leva med dom. Har följt dig ett tag o gillar dig skarpt så ryst av de elaka människorna och blicka framåt och gläds oss andra som gillar dig som människa. Ha en fantastisk födelsedag och hoppas du får njuta och mysa med dina nära och kära. Kra, fr skånskan Helen 🙂

 41. Brukar aldrig skriva men vet du vad, skit i andra oftast är det så att dom har tråkiga liv som gör at dom behöver hävda sig och kan inte bete sig som ”normalt” funtade personer. Är en av dom där smygläsarna och uppskattar din blogg otroligt mycket så fortsätt vara dig själv 🙂 Stort grattis på födelsedagen och se till att den firas ordentligt. Kram

 42. Stort grattis på din födelsedag!
  Jag har följt dig här i massor av år, men kanske inte förstått att du också drabbats av ”troll”. En och annan har jag förstått, men inte i den omfattningen du berättar om nu.
  Fick gå ifrån datorn en stund efter jag läst hälften av din text, tänka, undra och förvånas över hur en del uppför sig. Fattar nog inte i vilken omfattning du och andra bloggare blir drabbade av dessa elaka, intelligensbefriade och helt jävla sjuka personer.
  Läser din blogg och ibland ett par till, men ingen s.k. kändisblogg. Genom åren, som jag läst här, känns det nästan som jag känner dig, trots vi aldrig träffats. Du har gett mig otroligt mycket, både glädje, gapflabb, tårar och funderingar. Du är helt otroligt bra på att skriva, beskriva. Och du har ett stort hjärta, mycket större än de flesta av oss. Hoppas att ingen nånsin tar det ifrån dig.
  För många år sedan ”beställde” min svärdotter en tavla målad av mig, en tavla som jag önskar jag kunde ge dig på din födelsedag. Den illustrerar närhet, omtanke, kärlek – precis som du. Nu hänger den på första parkett hemma hos svärdottern och sonen, men jag fantiserar om att den finns på en av dina väggar också.
  Ha en underbar födelsedag tillsammans med din familj och dina vänner.
  Många, många kramar och tankar.

 43. Stort Grattis på födelsedagen! ❤
  Jag önskar dig den bästa dagen och hoppas innerligt att du kan finner ro i att kunna fira och njuta på din födelsedag.
  Angående trollen… näe du, det orkar jag inte ens kommentera det mer än med ett suck.
  Må så gott! ❤

 44. Stort GRATTIS på din dag och tack för att du finns . ❤Måtte jävulen ta alla troll, som mest troligt lever ett innehållslöst liv.

 45. Grattis fina Mona på din dag idag. Hurra.
  Vad det gäller de elaka människorna som inte verkar ha något liv, sista idioten är visst inte född. Försöka att ryst det av din a axlar har följt dig ett tag o gillar dina inlägg skarpt. Energitjuvar finns det tyvärr både på jobb, privat och de lär alltid finnas men har försökt att blicka framåt och bara låta de rinna av mig. Hoppas att du får en mysig dag med dina nära och kära Grattis ännu en gång. Kram fr Skånskan Helen 🙂

 46. Grattis på födelsedagen och hoppas att du får en underbar dag❤❤❤och dessa elaka troll försök att inte bry dig..de hamnar nog förhoppningsvis under en stor sten någongång 😉Karma 😉

 47. Ja, vad ska man säga…..det är märkligt så en del människor är. Man undrar hur de blir så?
  Hejjarop och styrkekramar till dig. Och stort Grattis på födelsedagen!

 48. Först stort grattis på födelsedagen <3. Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att jag vill skicka kärlek och energi åt dig.
  Det händer något i en del människors hjärnor, när de kan gömma sig bakom ett tangentbord. Har svårt att tro att de skulle våga säga det direkt till dig. Hjälper inte jag vet men det är en förklaring.
  Drar en parallell till detta till dejtingsajter. Jisses vilka påhopp och elakheter jag har fått till mig. Ändå konstigt ställe att vara elak på kan man tycka, men icke. Jag trodde mig hitta någon där att dejta, istället får jag likt Don Quijote slåss mot väderkvarnar av dumheter. Skit och pannkaka! Vad är det för fel på folk?

 49. Grattis på födelsedagen Mona!

  Jag har läst din blogg ett tag nu men aldrig kommenterat något innan.
  Jag har så svårt att förstå dessa människor som känner ett behov av att vara elaka mot andra. Har själv råkat ut för min beskärda del…. Hoppas att du orkar hålla igång för jag verkligen älskar att läsa din blogg.
  Massor av kramar från Lotta

 50. Åhh stort grattis på din dag. Är så ledsen att dessa bittra dåligt mående personer förstör för dig men även för oss som älskar att läsa allt som du skriver genom risken att du till slut inte orkar blogga mer. Hoppas du orkar fortsätta för du lyser verkligen upp tillvaron för många av oss 😊❤❤❤❤

 51. Först och främst, stort grattis till dig!❤️
  Har aldrig kommenterat tidigare men ville det nu. Man undrar ju ändå, vad det är som driver människor till att skriva hatmail, hatkommentarer, spy skit över en människa man inte känner. Din blogg är en av få jag läser. Är rätt kräsen och orkar inte med att läsa bloggar med ändlösa bilder av tillrättalagda kuddar och ”happy life” men din kombination av svart och vitt berör mig. Dessutom gillar jag din humor.

  Jag har själv haft min dos av livskriser och tar ensam hand om mina två barn (som är ganska stora nu) jobbar åt helvete för mycket men har tack och lov ett par fantastiska vänner runt mig. Kör dessutom fillers, botox och fejknaglar😉

  Hoppas verkligen du fortsätter blogga Mona! Häng ut aporna som förstör.

  Stor kram till dig💕❤️

 52. På riktigt?! Vad ledsen jag blir. Min grundidé är att tro gott om alla men ibland blir man ordentligt tilltufsad.
  Kärlek till dig och Grattis på födelsedagen! ❤

 53. Väl rutet!!

  Ha en fin födelsedag. Skit i surfifforna! De är inte värda energin eller tiden.

  BTW – skitsnygg glajjor!!

 54. Stort grattis på dagen kära Mona! Och jag säger som min mamma alltid sagt – Dumma människor skall man inte bry sig om. Det är lättare sagt än gjort, jag vet, men sant ändå.
  Jag kommenterar inte särskilt ofta, men har varit en trogen läsare i många år. Jag tycker att du på ett ypperligt sätt balanserar flärd och ”ytligheter” tillsammans med ett stort engagemang för andra människor, empati och kärlek. Vi är många – dessa troll i synnerhet inkluderade – som borde lära och ta efter dig.
  Kramar, Linda

 55. Minns du att du sa till min sambo när vi fikade på Wilmer att han skulle fundera ut nåt bra sätt att fria på? Tanken slog mig då att det skulle bara ännu roligare (tror jag) om det på nåt sätt gick att fixa att det blev du som var vigselförättare, typ som Joey i Vänner… hade inte det varit ännu roligare? 🤪🤪 i övrigt så älskar jag dig och din blogg. 😘😘😍

 56. Grattis på din födelsedag, Mona!

  Jag har läst dig dagligen i många år, men kommenterar inte så ofta.
  Men, vad fan är det med folk? Du är suverän som orkar fortsätta blogga.
  Säger bara, Karma!
  Sänder styrka och kramar till dig <3

 57. Grattis på din dag🎁🎁 hoppas du blir överöst med kärlek och fina blingiga presenter!!! Men va du gör kvinna sluta aldrig skriva här på bloggen!! Din blogg har jag följt i 8 år nu, du är kung på att blogga👊🏻 Så jag vill läsa mer och få skratta mer😂 Tänker lite karma till de vidriga nättrollen, ha de bäst och njut av din dag💕💕💕💕

 58. All min kärlek Mona och stort grattis på födelsedagen!

  Jag är en av alla människor du har hjälpt. Vid tillfälle när mitt företag/jag hade stora problem kom du och maken helt osjälviskt och offrade en hel söndag på att räkna, sammanställa, gå igenom siffror och gav mig ovärderliga råd. Jag vet inte hur jag hade kunnat klara mig utan er hjälp. För det kommer jag alltid att vara er tacksam! ❤️

  Att människor beter sig så illa mot dig måste bero på något fel i huvudet. Tror det är antingen olyckliga människor eller någon slags sociopater/psykopater.

  Jag vet att det är svårt att skaka av sig men tänk på alla som tycker så mycket om dig och det du skriver.

  Puss påre!

 59. Ibland behöver man spy galla- för att ta nya tag. Fram med spyspannen. 😁. Skit i idioterna o dela med dig av det du vill – det är din blogg o ditt liv. Ta hand om dig. 😘

 60. Kära Mona!

  Har hängt med här ett tag nu och haft förmånen att träffa dig lite snabbt på en mässa. Du är lika glad, öppen och spontan som du skriver.
  Att ha två liv, ett privat och ett offentligt, är inte alltid lätt och trollen finns alltid där. Av nån anledning. Ibland utklädda till lamm och ibland i sin fulla fula form.

  Att hålla kvar skiljelinjen mellan vad du delar och inte delar kan inte vara lätt, men jag som många andra här ser dagligen fram emot det du delar varje dag. På något sätt gör du livet lättare. Att få ta del av högt och lågt, skratta och gråta med dig. Skulle bli riktigt tomt utan dig.
  Så jag hoppas du hittar kraft och ork att fortsätta vara kvar i offentlighetens ljus en stund till och att vi får dela din vardag.

  Ha nu en riktigt bra 25 årsdag. Njut av stunden. Var som du är. Ingen kan ta ifrån dig det.

  ”I got a friend named Karma. When she comes to visit, I just sitt back and enjoys the show.”

  Massor av kramar
  Falken

  P.s.
  Hur gick det med att öva köra moppe?
  D.s.

 61. Grattis på födelsedagen!

  Jag kan inte ens förstå att man läser och kommenterar något man så uppenbarligen inte gillar, sluta läs och gör något vettigt är mitt råd till trollen.

  Vi andra, som gillar att läsa och följa, hoppas såklart på fortsättning. Själv blir jag väldigt besviken om jag någon dag kommer in på bloggen och det inte finns något nytt att läsa.
  Kramar!

 62. Märkliga människor det där trollen. Att de orkar hålla på. Vi vanliga Svenssons har fullt upp med våra verkliga liv än att jaga andras. Din blogg är en kul verklighetsflykt.
  Grattis på födelsedagen och ha en fin dag! 🌸

 63. Oj…så ledsen jag blir när jag läser detta…detta inlägg tog…varför är folk så jävla dumma..är det någon som tänker på alla och försöker hjälpa till i alla lägen är det Du Mona…ja jag vet det finns många goda därute som gör fantastiska gärningar men er ”känner jag inte”
  Vi MÅSTE återinföra ordet SNÄLL i våra liv igen..känns som det har försvunnit hos många nättroll som finns därute!!

  Ett stort grattis och en stor kram på din dag!!! Hurra hurra hurra!!!

 64. Läser ofta, kommenterar sällan. Men jag har hängt med länge – tror att hittade till dig apropå papperspyssel en gång i tiden? Jag, som många andra, gillar blandningen i bloggen. Somligt känner jag igen mig i och annat inte. Fick jag välja själv skulle jag hellre känna igen mig i beställandet av postorderkläder (funkar inte för mig – passar ju aldrig!) än i diverse turer kring trasigt ex. Men något jag verkligen gillar är att jag upplever att det finns en integritet i bloggen – även om du delar med dig generöst så känns det som det finns en tanke bakom när och hur mycket. Fattar inte hur det kan ses som eftersträvansvärt att ha blogg/sociala medier som något sorts akvarium där precis allt ska vara synligt i realtid? Hursomhelst – grattis på födelsedagen 🙂

 65. Älskade .älskare Mona – vi känner inte varandra ….men nästa gång jag är i stockholm ska jag leta upp dig för jag vill ge dig en stor kram.
  Jag blir mörkrädd av vad jag läser o får ont i själen-att man ska hacka på en så fin människa som dig.
  Du är fantastisk o fortsätt som du gör (om du orkar)…..det är trollen som är sjuka o inte mår som de ska…… Du får oss andra läsare att hjälpa till och känna att vi också gör något. Försök att inte ta trollen på allvar-fortsätt som du gör,det gör troligen trollen galna – men det är de ju redan.
  Stort Grattis till dig på din dag o hoppas du firar den med människor som lyfter dig inte trampar på dig <3 <3 Madde

 66. Att folk orkar, finns tyvärr inget botemedel mot sjukdomen ”dum i huvudet”! Har träffat dig och du är ju genuint genomtrevlig, kram och grattis på din dag💕

 67. hahaha – förresten den där sofie på bioenergitidningen borde man kontakta hennes chefer för det är nog inte deras policy att mobba folk 😉

 68. Ja vad kan man säga…😢 Känner bara att hakan ramlar längre och längre ner av chocken av allt du får utstå! Det är ju en under att du VILL fortsätta blogga . Men tur för oss ”vanliga som har ett liv”😉Att du fortsätter! Hurra på din dag å jag fyller ju som du också år idag- min bästa present var att Barnbarnet ringt och sjungit ”hadenäran mojmoj” . Puss på dig bästa bäs ta Mona. Kram från Norrland/Ella

 69. Bästa Mona!
  Du är en av dom mest hårdhudade bloggerskor jag vet..
  Skriv till ashbergs trolljägarna så får du kanske bort någon av dom värsta trollen 😁 kram

 70. Stort grattis på din dag och stå på dig Mona! Många kramar från en som
  läser varje dag sedan ett par år tillbaka, men kommenterar aldrig. Men nu kände jag att det var dags!

 71. Jag läser din blogg och tycker den är jättemysig.
  Man blir så glad av bloggen för du hjälper allt och alla med ett stort hjärta och du är dig själv hela tiden och bjuder på dig själv ❤
  Så tråkigt med dessa troll…men de mår nog skit av andras lycka och framgång och vet nog inte hur man är som medmänniska och vän…men det slår tillbaka på dem förr eller senare..så det bästa är nog att inte ge dem uppmärksamhet alls…de är inte värda att läggas energi på.
  Kram och Grattis på födelsedagen ❤

 72. Läser din blogg och ser att du är en underbar person med en fantastisk humor. Kommenterar sällan men säger nu GRATTIS. Vet inte vilken diagnos nättrollen har men dom har antagligen inget liv. Kram

 73. Grattis på födelsedagen fina Mona! ❤💐🎂 Jag har hängt här länge och anser mig vara stammis. Jag har dessutom haft förmånen att träffa dig och du är bland de varmaste människor jag träffat! Och du har hjärtat på rätt ställe! Flera gånger om! Offentlig blogg? Jo, men det betyder väl inte att man ska ta emot en massa skit?! 😡 Och det är ditt liv, dim blogg och du har all rätt i världen att skriva hur mycket/lite om dig själv, familj och vänner!! Begriper man inte det så tycker jag man ska sluta läsa dim blogg! Många kramar! ❤❤❤

 74. Har följt dig i många år. ❤️ Jag skickar tusen styrkekramar och tusen grattiskramar. Trollen kan vi inte göra mycket åt mer än att sprida kärlek tillbaka så kanske det sprids som ringar på vattnet. ❤️ Ha världens bästa dag. Var inte ledsen. Det goda i världen är så mycket större än det onda. Vi har en tendens att minnas det som skaver. Men de som gör gott är så många många fler. Men de får ofta inte så stora rubriker. Se dig om på din dag och räkna leenden som du möter. Visst är de tusen många fler än de sura minerna. Räkna de varma goa kramarna du får. Visst är de tusen många fler än slagen. Le ett leende inifrån och ut. Visst har du tusen många fler som älskar dig för den du är. Visst är du större och bättre och mer värdefull än några bitska hatiska människor som inte känner dig. Var rädd om dig. Bevara ditt hjärta varmt. Du är värdefull. Ingen kan förändra världen ensam. Men var och en kan göra sin lilla vrå blommande och ljus. Så lyser det små vrår i världen. Om du tittar på jorden utifrån så ser du att det lyser små livgivande eldar överallt. Som gör vår värld bättre och finare. Och de små lysande platserna är små livgivare till var och en som hittar dit. Varje fin skest i världen tänder ett sådant ljus. Och jag lovar dig. De är många många fler än de mörka platserna på jorden. Du är ett sådant ljus som brinner. Och den elden är tänd för alltid. Kram

 75. Jag skulle kunna skriva något jävligt klokt och PK-aktigt på alla sätt men jag blir så jävla trött på människor som inte har kärlek till sina medmänniskor. Och ibland, bara ibland, så tröttnar jag på att vara den stora och den bättre personen. Med det sagt så vill jag önska er alla förbannade nättroll att ni för alla evighet ska ha en snigel på ögat, osköna skor och trosor och känna er råbakis VARJE dag i resten av era liv!
  Tack för mig era jävlar!

  Och Mona. Du, jag kaffe el vin någongång i framtiden! Grattis på din dag!❤️

 76. Grattis på födelsedagen Mona! Hoppas du har en härlig dag!
  Jag har följt din blogg varje dag sedan 2012 och jag hoppas innerligt att du fortsätter blogga och hittar glädje och energi i bloggen.
  Vi är många vid din sida!!
  Minsta möjliga fokus och kraft på nättroll. Tror på Karma och att det är de som har problem och mår sämst. Vi försöker bara ignorera dem så de får minsta tänkbara utrymme. Förstår dock att du emellanåt måste få chansen att lyfta problemet och slå hål på lögner och ryktesspridning!
  Önskar dig en toppendag! Många grattiskramar!

 77. Stort grattis på din dag!
  Hoppas du får massor av kärlek. Jag är sjukt dålig på att kommentera här men läser varje inlägg med stor behållning. Grejen med just din blogg är ju att det är högt och lågt, allt ryms, precis som det gör i livet.
  Tack för att du bjuder på dig själv! <3

 78. Mona.
  Blir så jävla ledsen för din skull….. <3

  Och jag blir så JÄVLA arg på dumhuvuden som inte kan unna andra något gott. Och som dessutom kan g o t t a sig, i hemskheter som drabbar andra. Dessa själar (har dom nån??) är trasiga. Vilsna och inte vid sina sinnensfulla bruk tror jag. De kan inte ens botas med kärlek. Deras föräldrar måste vara ”oerhört stolta” över att ha en sådan familjemedlem i sitt liv….
  Men stannar jag och tänker efter så kommer de nog att lära upp sina barn att bli idioter som dom själva och därför kommer detta tyvärr aldrig att sluta.

  Hoppas du orkar blogga vidare Mona. Din blogg är så oerhört kärleksfull, dråplig, skitkul, ärlig och alldeles underbart allvarlig. Huller om buller. Du står för dina ärliga åsikter och det högaktar jag dig för. Ditt hjärta är det största jag träffat på någonsin!!!
  Och jag håller med dig: Den enda sanningen, den VET endast DU. Vill man veta så frågar man den det gäller, man drar alltså inte sina egna slutsatser och babblar på om det till andra.
  (det är ju såklart denna blandning som gör trollen totalt vansinniga….. Karma is the shit. It will bite you in the as!!! Wait for it…..).

  – Vem faan har o göra med vilka byxor du går i?
  – Vem faan har o göra med om ni vill sälja huset utan att basunera ut det i bloggen?
  – Vem faan har rätten att tycka att du ska outa allt i ditt liv?
  – Vem faan har rätt att ha åsikter om ditt sätt att leva?
  – Vem faan är du Sofie? Hoppas din arbetsgivare hittar dig och ger dig en stor fet varning!!!
  – Vem faan är du och ni som på allvar trodde att Mona lurades vad gäller Moa?!?!
  – Vem faan är du som t r o r du vet allt om Mona utan att känna henne??

  #argsåjagdör

  Hoppas du har goa äkta vänner hos dig idag Mona! Ha en fin och härlig födelsedag. Kram i stora lass <3.

 79. Jag vill bara säga att jag hittade till din blogg för 1 år sen ungefär och har nu gått till att bli min favvo som jag läser först av alla!! Du bjuder på dej själv och skriver så att man ofta skrattar högt!! Många kramar till dej !!

 80. Grattis på Din speciella dag! Hoppas den blir underbar. Glöm allt annat idag.
  Födelsedagskramar från mig till Dig <3

 81. Kära Mona!

  Det gör mig verkligen ont att läsa om vad du ska behöva utsättas för. Man blir mörkrädd!

  Jag har ju ”hängt” med dig sedan bloggtidernas begynnelse här på nätet och vet verkligen vilken godhjärtad och varm person du är. Det är skrämmande hur lögner kan förvandlas till ”sanningar” när de far genom cyberrymden. Precis som byaskvallret vid brunnen förr fast mycket värre eftersom saker och ting får en enorm spridning och livslängd just på nätet.

  Förstår att det var tufft att skriva detta inlägg men SÅ bra gjort av dig. Så länge du bara är just dig själv och rakt upp och ner berättar vad som hänt/inte hänt, då har du ryggen fri. Sen är du så klart inte skyldig att redovisa något som helst egentligen, men du förekommer trollen. Så bra gjort!

  Stort och varmt grattis på din födelsedag, Mona. Hoppas på att få skåla med dig IRL en dag efter alla dessa år. Ta hand om dig och familjen, och njut av dagen så mycket du kan.

  Varma kramar!

 82. Googla Elza Dunkels. Hon skriver om bl.a. näthat och forskar om (ffa unga men ändå) nätanvändande. Hon har skrivit en bok om bl.a. det. Visst ör det så att man vill säga ”ignorera dem”. För de flesta är harmlösa idioter utan makt. Men det är förståeligt att det tar och smärtar. Försök tänka att det är väldigt små människor. Små på alla sätt och vis, som gör sånt.

 83. Stort Grattis på födelsedagen! Hoppas du får en underbar dag för det är du värd. Har följt dig dagligen i många år och kommenterar väldigt sällan men idag tror jag du behöver all kärlek du kan få från oss alla som finns här ute som älskar dig och din blogg. Massor med kramar från mig!

 84. Mona… ❤ Jag önskar att man kunde tycka på Delete-knappen ibland också… men du kanske får nöja dig med mute-knappen. Så du slipper höra och läsa skiten. Det ska såklart inte behöva vara så. Men för din egen överlevnad…

  Det är DIN blogg. Du skriver det DU vill. Och passar inte galoscherna kan man sluta läsa. Svårare än så ska det banne mig inte behöva vara. INGEN har rätt att diktera villkoren för vad DU skriver i DIN blogg (utom lagstiftarna då, men de skiter garanterat i var du handlar eller om du har x antal likadana jeans i garderoben…)

  Jag antar att de som håller på inte mår riktigt bra. Att man måste hitta någon annan eller något annat att attackera, för att inte behöva hantera sig själv. Egentligen är det förmodligen synd om dem. Men det är ju en klen tröst när man själv blivit sårad och ledsen för umpfte gången…

  Kärlek till dig! Massor av kärlek! Vi är fler som gillar dig, så fokusera på oss! Kram! ❤

 85. Grattis fina underbara du! Jag hoppas du far en jattefin dag for det fortjanar du verkligen.
  Jag VET hur snall och fin du ar, levde lange pa varan lilla fika nar du var har i Cusco. Att du tog dig tid att traffa mig och bjuda pa en lyxig kaffe och bara prata skit var SA valbehovligt for mig just da. Sa tack, verkligen TACK!

 86. Följt dig av o till länge länge och gillar dig och det du skriver mycket. Högt och lågt. Flams och trams. Glitter och grått. Skratt och gråt. Härlig mix av allt. Vill önska dig en fin födelsedagskväll. Trollen skulle behöva ut i dagsljuset för att tvingas vara ärliga och stå för sina utspel och tillsist kanske xå bli snäll

 87. Klart att du blir ledsen. För det är ju så de allra flesta av oss reagerar. Oavsett om vi får 50 snälla kommentarer, så är det den elaka som fastnar i huvudet och skaver.
  Vill egentligen bara sälla mig till alla andra här för att visa att vi som inte är fullständigt dumma i huvudet faktiskt är i majoritet. Och önska dig en fin födelsedag förstås. Hoppas den blir toppen.

 88. Grattis på födelsedagen finaste Mona!❤
  Skit i trollen för vi andra älskar dig !
  Puss o kram// Marie-Louise

 89. All min kärlek till dig! Jag har träffat dig två gånger å det jag lärt av dessa gånger är att du har ett hjärta av guld!
  Jag blir så arg på dessa troll, de förstör så fruktansvärt mycket att de själva inte begriper.
  Jag hoppas (av lätt egoistiska själ) att dessa troll inte får dig att sluta blogga. Att all kärlek du får från övriga vinner över dom! Jag står på din sida Mona! Jobba som du gör, njut av livet, du är 50+ å har säkerligen en resa bakom dig inte många andra har! Du förtjänar kärlek å ett underbart liv! Njut av dagen å hoppas du du blir uppassad i massor! STORT GRATTIS på din dag!

 90. Grattis på födelsedagen! ❤️

  Tyvärr finns det idioter överallt och många ensamma som inte mår så bra utan de sitter hemma och försöker skada/såra. Man blir mörkrädd över alla kommentarer överallt. Jag följer dig just för att du pratar om blandade ämnen, jag pallar varken att läsa bara glam eller om folk som har det kämpigt. Behöver en bra blandning vilket du ger. Fortsätt som du gör om du orkar. Du väljer självklart själv hur mycket du delar med dig av. Det är ju ingen öppen dagbok där varje händelse ska vara till allmän beskådan. Jag tycker du är fantastisk! Kram

 91. Älskade rara söta knäppgök. Grattis på födelsedagen!

  Jag får nästan lite ångest av att tänka tanken på att du ska sluta med bloggen. Vad sjutton ska jag då läsa? 😛

 92. Hipp hipp hurra för Mona idag!
  Glöm alla nättroll och ha en superhärlig dag. Du är så himla härlig att följa. Älskar hur du blandar och ger oss valda delar ur ditt liv.💖💖💖

  Igår vid eftermiddagsfika på jobbet så började de diskuteras badbyxor. Och då kunde jag inte låta bli att visa de ”byxorna” som du funderade på om maken skulle ha. Vi fick oss ett gott skratt. Många kommentarer om huruvida de skulle sitta kvar efter en simtur eller inte😂🤪

 93. Alltså vissa människor har en skruv lös, medans andra uppenbarligen tappat hela verktygslådan….jag kan inte förstå hur man kan sitta hemma och skriva elaka saker om andra och helst inte nån man inte känner.
  Jag har ju följt dig många år…långt innan jag vågade skriva min första kommentar. Jag älskar din blogg <3 Jag älskar din humor, din ärlighet, att du vågar visa dig både stark och svag <3
  Det gör mig så ont att det alltid ska finnas människor, som är avundsjuk eller mår dåligt av annan anledning och känner att dom har rätt att låta det gå ut över nån annan genom datorn 🙁
  Att det dessutom finns personer som anser att du måste deklarera allt som händer i ditt liv här på bloggen, ser jag lite som "stalker-varning".
  Jag menar, en vettig människa förstår ju att du bara delar med dig av valda delar i ditt liv, för du har ju också rätt till ett privatliv.
  Men det här med att du tänker sluta blogga måste vi diskutera lite mer, du och jag alltså. Det kan nämligen vara så att din tidsplan inte passar in i mitt schema 😉
  Efter en snabbkik i min kalender och med tanke på mitt mående, så skulle vi kunna få till ett möte om ca 7 år, där vi kan planera en eventuell avveckling av bloggen…en lååååångsam avveckling som sker successivt, för att undvika onödig abstinens hos undertecknad ;-D

  Stort GRATTIS bästa Mona <3<3<3

 94. Här kommer två Bamsestora kramar till dig från mig…en för att du fyller år och en för att du står ut med trollen och skänker oss andra så mycket glädje med din blogg 💗💗💗💗💗

 95. Mig känner du, det är inte ok oavsett om man är bloggare så har man rätt till privatliv och känslor vilket trollen glömmer. Dessa troll som är så perfekta borde inte de också visa vilket underbart liv de lever. NOT för annars kan man inte vara så bitter

 96. Grattis på födelsedagen Mona
  Hoppas du fått en underbar dag med dina närmaste utan dessa troll. Jag hoppas att du fortsätter med din blogg för annars blir det ju så tråkigt för oss som älskar dig och din blogg, samtidigt förstår jag att du inte orkar fortsätta när folk snackar en massa bajs!!! Dessa människor? har då inget liv och måste snacka en massa då dom har så tråkiga liv och mår psykiskt dåligt och då ska alla andra dras ner i deras skit. Energitjuvar är det dom är och tyvärr är inte den sista idioten född.
  Många kramar Bella

 97. Att folk orkar… Men då förstår jag varför det inte kommit några uppdateringar kring Moa på länge vilket jag saknat. Hoppas bara att hon har det bra och är trygg.

  Hoppas att du får en fin födelsedag och att du blir bortskämd med något onödigt och fint!

 98. Först av allt, grattis på födelsedagen 🎂

  Sen förundras jag ännu en gång över personer som beter sig illa och tror de ”vet” en massa. Jag förstår inte vad de får ut av att sprida elakheter och osanningar om människor de uppenbarligen inte känner. Vi är oändligt många fler som gillar dig och din blogg än de på andra sidan, men jag förstår att deras elakheter lämnar spår. Jag har läst din blogg i flera år och gillar blandningen av allt du skriver och för mig är det självklart att inte hela ditt liv hamnar på bloggen. Jag hoppas innerligt att du hittar energin att fortsätta blogga, du förgyller mina dagar. Kramar fylla med styrka & energi till dig!

 99. Jag är ännu en av dina ”tysta” läsare som nu känner att jag måste skriva något, men vad. Hur bemöter man dumhet, elakhet? Det finns överallt Mona. I hemmen, på jobbet, i skolan.. överallt. Folk pratar skit, förvrängar verkligeten, ljuger och är allmänt jävliga. Här blir de så synligt. Så öppet, istället för det vanliga ”bakom ryggen” skitsnacket. Vad kan man göra? Kanske bara inse att alla är inte snälla och att man inte kan vara älskad av alla? Det gör ju inte att man blir mindre ledsen men man kanske helt enkelt kan släppa och gå vidare med fokus på det goda och det som tycker om dig. Jag vet inte? Låter enkelt, men är svårt. Skall själv ha ett möte på mitt jobb i morgon som jag kallat till pga dålig stämning i vår grupp, tråkiga och ”tykna” kommentarer hit och dit. Inte ok. Jag accepterar inte det. På jobbet ska man vara proffisionell och lämna skitsnacka hemma, de har vi inte betalt för. Men hur löser man det för en bloggerska. Ja du, det är svårt. Men du… jag tycker om dig. Du är bra 🙂

 100. Dom är sadister och knäppa i huvudet. Snälla ta bort dom från din blogg. Dom ska inte få yttra sej och göra andra illa. Finns inga ursäkter för dom utan bara bort med packet. Kram.

 101. Grattis Mona!

  Hoppas du förstår hur överväldigande många som älskar din blogg, vi är så glada att du väljer att dela med dig av ditt liv till oss. Tror som du att trollen har ganska trasiga egna liv, alternativt bara vill ha uppmärksamhet. Jag kommenterar sällan, men är in och kollar säkert tio gånger per dag sen väldigt många år tillbaks. Du har varit enda ljuset i många mörka stunder, så stort tack för det!

 102. Grattis Mona!!!! Här kommer överdrivet många grattiskramar i ett sjok… hepp… ta emot… swisssssccccchhhhh… Hoppas du hann ta emot ett tjog i alla fall, och att du får en finfin födelsedag tillsammans med de du älskar!

  Vi är många som genuint gillar dig, för att du är du, med alla skavanker och hela ditt hjärta… fast vi inte känner dig ”på riktigt”… bara så du vet (och det vet jag att du gör) <3 <3 <3

  De andra tänker jag inte ens kommentera… 😉

  Tjohooo <3 <3 <3

 103. Jag undrar om dessa Troll skulle våga säga all den skit direkt till dig, i ljuset på öppen gata istället för att skriva🤔
  Näe, för troll spricker i solen👍
  Vidriga människor som tar sig dessa friheter och förtalar och gör ned andra människor.

  Önskar dig en underbart skön födelsedag, du har en plats i mitt hjärta💋🍾🍾🍾💋❤️

 104. Brukar inte kommentera så mycket men vill gratulera och berätta att din blogg är en av mina favoriter, uppskattar så mycket att du bloggar i stort sett varje dag. Du är en vanlig människa och just blandningen i din blogg tilltalar mig. Försök ignorera trollen!

 105. Grattis finaste Mona! 💕 Vad fruktansvärt tråkigt med dessa troll! Hoppas du får en toppen födelsedag och inte låter dessa troll förstöra den. Är så glad att jag haft förmånen att träffa dig även om det är länge sedan nu. (Papprika).
  Många styrkekramar! 💕

 106. Grattis Mona! Jag älskar att läsa din blogg och ser fram emot varje inlägg. Jag hoppas att om jag får se dig någon gång att jag vågar gå fram och säga hej!
  Skit i all nättroll, de är bara avundjuka tror jag!
  Kram

  1. Hoppas du haft en fin dag och fått ny styrka att blogga vidare för vi är såååå många fler som verkligen gillar dig 😊 kämpa på <3

 107. Grattis Mona på din dag <3
  Jag läser din blogg V.A.R.J.E dag och vill gärna fortsätta med det.
  Förstår om du är uppgiven när det finns folk som har åsikter om allt, hittar på en massa och känner att de har rätten att kränka, tillrättavisa, ifrågasätta o.s.v…
  Det är din blogg – du bestämmer.

  Tyvärr tror jag (min högst personliga uppfattning), att många stora bloggare får detta hatet, bla genom att läsa en viss "blogg-bevaknings-sida"… På den sidan känns det helt OK att analysera isönder, ifrågasätta, och klippa ihop… att folk bara orkar…

  Det är ju tyvärr mer än du som är utsatt för detta.

  Nej – fortsätt du göra som du alltid har gjort. Vi är ju många som inte vill vara utan dina tankar och skriverier.

  Alla kramar till dig idag <3

 108. Grattis finaste Mona på din dag!
  Stackars patetiska troll som måste livnära sig på att trycka ned andra.. karma säger jag.. one day!
  Njut av din dag och glöm trollen och plocka fram de bästaste människorna som ger dig energi! ❤️😊

 109. Kram på din dag, Mona!

  Jag har läst din blogg sedan monasuniversum.wordpress.se (?) dagarna och har nog inte kommenterat tidigare. Anledningen till att jag läser och läst din blogg i många är just det som du skriver om – högt och lågt, billigt och dyrt, glatt och ledsamt, ytligt och djupt. Jag uppskattar de delar som du vill dela med dig av!

 110. Har förstått att du tagit skit men inte på denna nivån. Vädjar till dig att hålla dig i spiskroken, luta dig mot oss som är normala snälla och mänskliga. vampyrer orcher och galningar- vik hädan.

 111. Först o främst, hoppas du har en fantastisk födelsedag 🌸🌸🌸
  Sen så är det hemskt att du får så mycket skit, men tror kärlek vinner över hat så skickar en stor hög med ❤ till dig och även trollen 😘

 112. Grattis på födelsedagen! 🎂

  På riktigt blir man ju arg, sorgen och på ett sätt uppgiven att några få människor kan med lätthet sitta och sabotera ditt liv och andras.
  Jag hoppas du finner styrkan i alla oss andra som älskar läsa din blogg och som bara vill dig och alla andra gott!
  Du förgyller min dag! Ta det med dig idag! 💚

 113. Hej Mona, jag har följt dig länge. Flera år faktiskt men aldrig kommenterat tidigare. Varför jag följer dig? Just för det du skrivit. Litet är inte bara en sida, det är upp, ner, hm och Gucci. Jag uppskattar så att jag för följa med dig. Jag tar förgivet att alla bloggar är ett fragment ur en persons liv. Hur skulle det annars fungera. Ingen kan kräva någonting, tycker det låter hur knasigt och orimligt som helst. Det jag egentligen ville säga är att jag uppskattar din blogg, tack och kram till dig! /Sara

 114. Bästa du, du är bara bäst. Förgyller min vardag med din blogg, ❤❤
  Stor Styrkekram och Grattis på fin födelsedag

 115. Hej,

  Jag brukar oxå vara tyst här inne men läser allt, högt och lågt. Förstår att dessa troll gör dig ont Mona. Men vi är så många som tycker du är kanon, vi fattar att man inte varken ska eller vill dela allt.

  Jag gillar att du är så tydlig när du gör reklam, eller testar något.

  Skit i fula troll.. heja dej och dina läsare 🙂

  / Sus

 116. Först och främst Grattis på födelsedagen! 🌺🥂 Har nog läst vart enda inlägg du gjort på bloggen, hittade hit för sådär 6 år sedan men tyckte du skrev så härligt så jag började från början. Älskar att det är högt och lågt och alla roliga kommentarer från dina läsare! Men hur trollen är funtade är helt obegripligt! 😡Hoppas du orkar fortsätta! Tycker man borde logga in med bankid för att få kommentera. Kram 😍

 117. Grattis Mona! Det är inte lätt att förstå varför folk hittar på lögner om en själv och jag förstår att det inte är lätt att bara låta det rinna av en. Tror att såna som jag som läser men inte kommenterar får bli bättre på att visa oss för att trollen inte ska få så stor plats. Bara skriva konstruktiva saker och låta trollen kommentera utan att gå i diskussion för det är nog som du skriver att det bara eldar på dom…
  Kram

 118. Grattis Mona! Tack för din fina blogg och att jag får vara en del av ditt liv. Du har varit ett stöd, en tröst när livet varit tufft. Du har fått mig att skratta när jag läst dina roliga, härliga inlägg. Skit i nättrollen! Vi är så många som älskar dig! Du betyder mycket för mig. Sluta inte att skriva!
  All kärlek

 119. Bästa Mona! Din blogg är det första jag surfar in på när sonen somnat.
  Är 28 år nu och har följt dig i flera år, och vi träffades faktiskt en gång på Formex-mässan 🙂
  Jag älskar dina inlägg och blir ledsen jag också över alla idioter som lägger ner tid på lögner och skit.
  Blä!
  Men du ska veta du är verkar vara förjädra fantastisk och jag älskar dina humoristiska och djups inlägg. Grym är du! ❤️

 120. ❤️❤️❤️❤️❤️ Var stark och låt ingen trycka ner dig! Du är värdefull för att du är du❤️❤️😘💙

 121. ❤❤❤
  Hoppas du haft en riktigt härlig födelsedag och kunnat koppla bort alla idiotkommentarer! Stort grattis!!

 122. Stor grattis på din dag!
  Förstår inte hur människor är funtade som skriver skit om folk de inte känner och inte vet något om. Att du behåller mycket för dig själv är väl en självklarhet men jag är SÅ glad för det du väljer att dela med dig av.

  Har träffat dig ett par gånger på bloggträffar och tycker att du verkar vara en varm och härlig person.

  Ta hand om dig och vet att vi är många många fler som är på din sida än på trollens.

 123. Stort grattis! Och tack för att du svarade på mina frågor i förra inlägget!
  Alltså du är helt fantastisk! Jag blir så ledsen att människor kan va så elaka. Jag är som du och förstår det inte – och vill inte förstå heller för den delen.
  Jag hoppas innerligt att du inte slutar blogga. Jag vet att det är egoistiskt av mig men jag älskar verkligen din blogg och tycker du är fantastisk. Du ger mig så mycket varje dag både glädje och djupare funderingar.
  Stor kram till dej du vackra Mona!!

 124. Hej Mona, BÄSTA Mona ! Lätt att säga att man ska skita i idioterna och inte bry sig, men vet inte vad man kan säga annars. Har ju aldrig varit i den hemska situationen …. Jag tycker ändå att man ska anmäla på nåt vis, både för att själv få ro, och för att idioten ska få sig en läxa !! Vi är ju sååååååå många som vet vad du är för en fantastisk människa, som bjuder på dig själv och hela ditt liv, vi älskar att dela ditt liv i glädje och sorg. Sträck på dig, du är bäst !! Kram på dig <3

 125. Stort grattis på din dag, Mona! Vad det gäller trollen finner jag inga ord. Vilka ruttna människor som antagligen försöker må bättre själva genom att trycka ner andra.
  Jag älskar din blogg och läser varje dag.
  Ser fram emot eventet imorgon!

 126. Grattis bästa Mona. Hoppas Du trots allt haft en bra dag. Jag läser Din blogg varje dag men är usel på att kommentera, jag gillar allt Du skriver, fortsätt så.
  Önskar jag vore närmare Dig o fick ge Dig en bamsekram.
  GunBritt från Piteå.

 127. Grattis på födelsedagen bästa Mona! Att du har ett hjärta av guld kan jag skriva under på. Blir fortfarande alldeles varm i hjärtat när jag tänker på en bukett som kom hem till oss från dig och några till i slutet oktober 2010.

  All kärlek till dig, Vännen <3 <3 <3

 128. Om du slutar blogga så har inte internet någon funktion för mig. Så kam dig och fira födelsedagen så in i helvete och fortsätt blogga för fan!!!!

 129. Har läst din blogg i många år, men aldrig kommenterat. Tycker din blogg är grym, ärlig, rolig och rak på sak. Om skvallertackor och troll inte gillar den kan sluta läsa. Stå på dig Mona ❤️❤️❤️

 130. Vilka djäkla rövhattar det finns! Vi är många som blir glada av att läsa här. Och ledsna. Och arga. Och stolta. Och avundsjuka. Och allt annat! För så ÄR livet. Och alla blir vi det med dig. I alla fall jag. Jag blir ofta glad av att läsa här. Fnittrar, skrattar och blir glad ända in i magen. För att DU är en sån UNDERBAR människa! 💖 Och visst, jag blir avundsjuk på dig. Ofta och massor. Mycket mer än jag vill erkänna. Men aldrig på att du skulle få fördelar för att du gör det du gör. Eller skulle vara rikare än mig. Ekonomiskt. Mer att du är rikare på bra och riktiga vänner. Men jag kan verkligen inte förstå att folk gör som dom gör. Rövhattar helt enkelt!

 131. Ja en kan alltid hoppas att det är väldigt många fler som är trevliga och schyssta än taskiga och elaka. Men jag börjar misströsta. Troll på nätet och vanlig tv-program som går ut på att vara så taskig som möjligt och krig och våld och alltmer nedmonterad välfärd. Jag tycker att allt går år fel håll nu.

 132. Har den äran att gratulera =)
  Keep on blogging ffs, är själv ingen bloggare men det händer att jag typ kommentarbloggar i din blogg.
  Trist med troll, har själv bara erfarenhet av penntroll som har en blyertspenna uppkörd i … jaja whatever

 133. Bra inlägg Mona så bra skrivet, väl rutet!

  Det är sjukt hur vissa håller på, inte friskt. Men det är ett fåtal bittra som sprider lögner och letar fel och idioter som lyssnar på skitskvaller, vi som gillar dig är betydligt fler och jag hoppas, som flera andra, att du orkar fortsätta blogga för du förgyller tillvaron för många av oss. Fortsätt vara dig själv och vara som du är det gillar vi. <3

  Hoppas du haft en härlig dag Mona, Grattis o kram!

 134. Stort GRATTIS på din dag!! Hoppas den varit fantastisk med massor av bubbel och babbel i glada vänners lag.

  Jag blir rörd över alla kommentarer från dina fina läsare. Så kloka, vänliga och generösa. Precis som du! Jag hoppas du med dessa kommentarer inser att du genom din blogg blivit betydelsefull och berikat många människors liv. Jag tror vi alla någon eller några gånger i livet mött personer som för att få någon form av egenvärde måste prata illa om andra. För att själva framstå som goda, framgångsrika och lyckliga måste ju andra vara onda, misslyckade och olyckliga. Personer som fyller sitt liv med mening genom att ägna all sin energi till att förmedla hur alla andras liv är meningslöst.
  Så även om det känns fruktansvärt att få ta emot all deras skit så har du helt uppenbart även blivit väldigt viktig för ”trollen”. Du ger deras liv en mening och någon som fyller deras dagar med ett innehåll. Du är betydelsefull för dem. Men deras sätt att visa det är inte okej. Inte. okej. alls!!!
  Vad dessa personer inte förstår är att de kan vara fantastiska SAMTIDIGT som andra också är det.
  Du ska inte på något sätt förändra dig eller förminska dig för att undvika ”trollen”. Du ska fortsätta vara den mest fantastiska Mona som bara du kan vara. En klok man vid namn Nelson Mandela skrev en gång nedanstående text och jag vill att du läser den flera gånger och verkligen reflekterar över den. Skit i det där om gud/gudomliga om det känns fel, men fundera över resten. Jag är övertygad att du genom din härliga blogg har påverkat många positivt, fått människor att växa och våga!! Att känna att de duger precis som de är med alla sina styrkor och svagheter. Och det min Mona är något du ska vara sjukt jävla stolt över.
  Kram påre!!

  ”Vår djupaste rädsla är inte
  att vi inte räcker till.
  Vår djupaste rädsla är
  att vi är mer kraftfulla än vi förstår.
  Det är vårt ljus, inte vårt mörker
  som skrämmer oss mest.

  Vi frågar oss,
  vem ska jag vara?
  Lysande, fantastisk, talangfull, underbar.
  Vem ska jag inte vara?
  Du är ett Guds barn.

  Att du låtsas vara liten
  tjänar inte världen.
  Det finns igenting upplyst i
  att gömma din storhet,
  för att andra människor
  inte ska känna sig osäkra.

  Vi föds för att visa
  den gudomliga skönhet som finns inom oss.
  Det finns inte bara i några av oss,
  utan i alla.
  Och när vi låter vårt eget ljus stråla,
  ger vi omedvetet andra människor
  tillåtelsen att göra detsamma.

  När vi befrias från vår egen rädsla
  befriar vår närvaro automatiskt andra.”

  Nelson Mandela, ur installationstalet 1994

 135. Har också hängt här inne sen Adams dagar, fastnade totalt efter ett så roligt prutt-inlägg (du hade hållt dig en flygresa från Oslo och släppte prutten i bilen på parkeringen och var tvungen att veva ned rutan för att överleva). Du beskriver så man ser det framför sig!
  Sen var det andra både allvarliga och knäppa inlägg som gjorde att jag fortsatte läsa.
  Grattis Mona på din födelsedag!

 136. Ibland önskar jag de hängdes ut så deras vänner såg vilka de egentligen var. Usch och fy för troll, de hör hemma i skogen utan ström till datorn.

 137. Lev ditt liv💕känn styrka och stöd💕din blogg/dina texter och tips har gett mig mycket genom de år jag följt. Tack och hoppas din dag blir fin och bra på alla sätt💕!!

 138. Du skriver att vi ger dig mycket. Det är även så att du får inte glömma att du ger oss så otroligt mycket oxå ❣❣❣

  Hoppas du hade en fin födelsedag. Grattis i efterskott fina Mona.

  Kram

 139. Trollen är vidriga.
  Sen är det skillnad på troll o folk som svarar de anser o tycker kring nått i bloggarens inlägg.
  Obekväma ifrågasättningar ska inte blandas ihop med trollsnack.

  Grattis på dagen i efterskott 🌸

  1. Håller med dig fullständigt. Ja-sägare är ointressant. Jag har SÅ många läsare som aldrig tycker som jag, vilket jag tycker är roligt.

   … och tack!

 140. Grattis i efterskott finaste Mona. Du berikar oss alla med din fantastiska,, roliga, allvarliga och ”bästaste” blogg. Du har fler följare som älskar det du skriver än vad du har har folk som är helt tappade. Hoppas att jag får träffa dig live någon dag, en dröm som förhoppningsvis blir sann i framtiden 🙂

 141. Grattis på födelsedagen!

  Min sexåriga dotter brukar säga: ”har man inget snällt att säga ska man hålla tyst”. Fler borde tänka så.
  Och ärligt talat, vem orkar bry sig om ifall någon annan har samma byxor på sig några dagar i rad? Jag kommer inte ens ihåg vad jag själv hade på mig igår. =)

 142. Brukar tyvärr inte vara den som kommenterar. Men många kramar till dig Mona! Hoppas att du orkar fortsätta blogga! Uppskattar din blogg mycket! <3<3<3

 143. Det är fruktansvärda påhopp ni bloggare ni råkar ut för. ”Ni får räkna med det!” Skitsnack, varför ska ni behöva räkna med sådana hemskheter för att ni förgyller våra dagar med era bloggar?! Lika lite som kändisar ska behöva finna sig i att vara tillgängliga för allmänheten 24/7.
  Jag är så glad och tacksam för din och Magdalenas bloggar (de två jag läser). All kärlek till er. ❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 144. Hej!
  Läser varje dag, och har gjort det i många år, men kommenterar typ aldrig. Kände dock att nu var det läge för lite uppskattning! Din blogg är toppen, högt och lågt, långt och kort, glatt och tungt i en perfekt blandning.

  Trist och onödigt att du, och många fler med dig, råkar ut för nättroll av olika slag. Bra ändå att du delade med dig så att vi icke bloggande även får se den delen av er verklighe. Helt ofattbart att människor kan vara så elaka och hänsynslösa!

  Hoppas att du orkar/vill/har möjlighet att fortsätta med din blogg, den glädjer, roar och berör så många. Och självklart delar du bara med dig av det du vill, det är ju din blogg!

  Tack och kram till dig
  /Kristina

 145. Postade just ett inlägg! Sitter nu och funderar på hur man egentligen stavar glädjer/gläder…🙄. Tänker att det vore enklare om jag t ex skrivit underhåller, inspirerar eller något annat bra som jag i alla fall kan stava till 😂. Jaja, den som läser förstår nog vad jag menar i alla fall tänker jag👍.

  / Kristina från Vilhelmina (ja eller Bensbyn😉)

 146. Käraste Mona!
  Jag har inga ord. Du är bäst och grymmast och ja bäst! Fortsätt gör det du gör. Du är en glädjespridare och en härlig medmänniska. Dina vänner är de lyckligast lottade i hela Universum!
  Love you! ❤

 147. Massa kramar ❤️ Tvi fan va jag avskyr människor som genuint vill krossa andra människor eller sprida ut saker dom inte har en aning om ❤️ Du är fantastisk och din blogg ger mig många skratt.

 148. Är så förundrad?! Om man inte gillar det man läser, varför fortsätta att gå in på bloggar som inte verkar ge något? Trollen verkar triggas av uppmärksamheten att sticka ut genom att ösa elakheter och påhopp. Det tycker jag säger mer om dem än om dig. Olyckliga, missunsamma och tragiska själar som hellre vältrar sig i att kommentera andras liv än att verkligen LEVA sitt eget. Jag beklagar verkligen att de ska behöva korsa din och andra bloggares värld.

 149. Åh men Mona!! Du anar inte vad du sprider glädje genom din blogg. Och jag vet hur du hjälper andra. Det vet man om man läst dig länge och är en normal funtad person.

  Vi som läser dig märker inget av detta skvaller. Så jag blir lite chockad. Men du ska veta att vi är så många som ser dig och hör dig och älskar just att du är en människa med både yta och djup. Massor av kärlek till dig du fantastiska kvinna! ♡

 150. Jag älskar din blogg och även om jag i princip aldrig kommenterar så löser jag varje dag och skrattar igenkännande, skakar på huvudet över alla tokigheter, förfäras och gråter över vad du och din familj och vänner fått gå igenom. Du berör ska du veta, du fantastiska människa, och jag blir uppriktigt ledsen och jävligt jävligt förbannad över att det finns så jäkla dumma, elaka och oansvariga människor där ute som tar sig rätten att vara så förbannat jävla elaka mot medmänniskor! Jag skulle vilja fråga er troll en fråga; vad är det som gör att ni tror er ha rätten att såra andra människor och sprida lögner? Jag är genuint nyfiken! Jag är ingen ja-sägare, jag håller inte alltid med ex Mona, men för den sakens skulle är jag inte elak och ljuger. Grattis i efterskott fina fina Mona, all kärlek till dig!

 151. Fina Mona, jag har följt dig i många år och genuint älskar dig! Låt inte vidriga människor påverka dig. Bor i samma kommun som Trollet Sofie, tyvärr har hon låst sin IG nu, hade varit skoj och läsa. Finns folk som ogillar henne, och hon gör en del puckade kommentarer på FB. Jag bedömmer henne som ’O-skön’.
  Om möjligt, blocka henne från din blogg.
  Hoppas att du får en fin helg 🌼
  Kraaaaam❤️

 152. Aningen sent, men ett HURRA OCH GRATTIS lite i efterskott!

  Skit och bedrövelse är det med nättroll och folk som gör en hel hönsfarm av ett par fjädrar. Begriper inte vad dom får ut av det.
  Det du skriver om, och vad du står för är ju PRECIS DET som gör det så underbart att läsa din blogg! Du är MÄNNISKA! 🙂 Ett stort HJÄRTA till dig för det.

  KRAM!

 153. Läser dig dagligen men undrar vad ni har gjort med sidan. Tailsweep står alltid längst ner på skärmen och skymmer texten. Sen är det väldigt svårt att scrolla, det hoppar hit och dit.
  Detta har inte med det här inlägget att göra. Det vet jag, det var det enda ställe jag kunde hitta för att kommentera. Jag läser dig i explorer.
  Har du någon förklaring trots detta är du bäst.

  1. Tack snälla för komplimangen Inger! Jag fick samma kommentar från en annan läsare i förra veckan och där jag även fick en screenshoot på hur det ser ut för er som läser. Jag skickade det vidare till teknikerna men har ännu inte fått svar, bara att de ”behandlar problemet”….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..