En kväll i glädjens tecken

Holy smoke vilken kväll vi hade igår! VidDinSida i Stockholm anordnade en insamlingskonsert med 16 olika artister som underhöll oss. 

Jag var extra glad eftersom min jäkla herpes under näsan äntligen är på väg bort. 
Jag har en liten presentlåda hemma där jag har samlat på mig lite grejer som man (oftast talibanen) kan ge bort vid valda tillfällen. Tjejerna på VidDinSida hade pratat med några av de hemlösa damerna och frågat om de ville bli lite extra fina till kvällen i form av att bli sminkade. Jag tog med dessa när jag åkte in till lokalen.
Även om man är hemlös så vill man gärna vara fin. Har man då inga egna resurser så blir man glad om andra har. Jag har så mycket oanvänt smink så det var inga problem. (Saker som kajaler och läppstift, och som inte används med borstar, fick de så klart behålla av hygienskäl.)
Rosemarie bad om att få ”ett par ögon tack”. Synd bara att vi inte fick ett bra ”efter”-kort för hon blev jättefin. Och superglad. Särskilt över smyckena. Hon har inte haft örhängen på många, många år och blev förvånad över att ”hålen funkar fortfarande!”
Alla vill inte vara med i bild men jag gjorde även Birgitta fin också. Maria, i mitten, jobbar i soppköket.
Själv fixade jag till mig i bilen på vägen till kyrkan som vi skulle vara i. Tyckte att läppstiftet var något mesigt så jag satte på mig ett annat vid ett trafikljus.
Big mistake. Dessutom vattenfast. Idiot. 
Utanför Erik Ericsson-hallen på Skeppsholmen, som den gamla kyrkan numer heter, stod Sara och tog emot alla gäster. Hon är ansvarig för ekonomin på VDS och är en fantastisk människa. 
Jeanette, grundaren av VDS, ringde mig på morgonen och hade halvpanik: sjuk så ända in i baljan men det var bara att trycka i sig Alvedon och sätta på sig ett leende. Fifan, om folk bara kunde FATTA vad hon och volontärerna har åstadkommit! I synnerhet om Stockholms stads politiker kunde fatta. 
Jeanette och Göran. Han är hemlös. Svårt att tro när han står där i sin fina rosa skjorta. VDS såg till att alla hemlösa fick nya fina kläder kvällen till ära. 
Birgitta, Rosemarie och Annica. Annica jobbar som volontär och sköter köket. Otrolig människa. 
Älskar den här bilden på Maria. Hon sitter på knä intill Per-Olof, en av de hemlösa som satt bredvid mig.
D e n värmen från alla volontärer … och från de hemlösa. If you only knew.
Göran var min kavaljer hela kvällen. Fina Göran. Han brukar vanligtvis inte vilja vara med på bild men igår tyckte han att det var okej. ”Nu är vi sammansvetsade för evigt” säger han när jag tar den här bilden. 
Bakom mig satt Jeanettes pappa, som var med och startade VDS för snart två år sedan. Intill honom sitter Anna. Båda sitter i VDS’s styrelse. Grymma människor. 
Annika Jankell var kvällens fantastiska konferencier. I en klänning to die for. 
Skådespelaren Kjelle Bergkvist sitter i styrelsen för VDS och är en stark profil som gör mycket för organisationen.
16 olika artister uppträdde. Tommy Nilsson. Mannen med rösten. Satan i gatan vilken pipa han har. 
Bakom varje scenuppträdande visades bilder från det dagliga arbetet hos VDS. Höll på att trilla av stolen när jag såg mitt tryne där uppe på väggen. 
Kan ju säga att det blev en del tårar som fälldes under kvällen. 
Martin Rolinski  … honom hade jag glömt bort. Otrolig röst. Också.
Linda Lampenius. Holy shit SOM hon kan spela på sin fiol! Hon bor bara ett stenkast från mig här i hooden men jag har aldrig råkat på henne. Otrolig utstrålning.
Alltså, jag jobbar med den här bloggen dagligdags och då kan man ju tro att jag har hundra koll. Som t ex att se till att ha mobilen laddad. Icke. Efter halva konserten så dog batteriet. Sjukt oproffsigt. 
Alla som jobbar med soppköket, samt två hemlösa ,var uppe på scenen och fick ett officiellt tack av Jeanette. 
Jeanette fick stående ovationer och hade svårt att hålla tillbaka tårarna.
Älskar att hon inte hade några pjuck på sig!
Det var som sagt många artister som uppträdde under de 3,5 timmar konserten varade. Bland annat Shirley Clamp. Och sen den här bönan. Som jag skrev på Instagram i morse så är jag inte särskilt intresserad av musik men när Linda klev upp på scenen blev jag golvad totalt. Herrejösses vilken scenartist! HUR kan hon inte vara bland de största vi har? Skulle mer än gärna vilja se henne och Shirley Clamp i en krogshow för snacka om humor och utstrålning!

Tills sist vill jag skriva några rader om Camilla Läckberg. Hon köpte 90 stycken biljetter till konserten och i och med det blev det också fullsatt. Dessa biljetter delade hon ut till alla möjliga, dels fick hennes följare nominera folk de tyckte skulle ha en biljett och dels till människor hon själv valde ut. Jag var tydligen en av dessa, vilket jag tackar ödmjukast för. Hade dock redan ombesörjt en biljett så min gick vidare till någon annan. Hur som, en helt otroligt gest av henne. Tack Camilla. Du gjorde verkligen skillnad. (Alla pengar som kommer in i organsationen går oavkortat till de hemlösa. Oavkortat.)

Kvällen var som sagt lång men helt otrolig. Det var dock lite ledsamt att säga hejdå till de hemlösa jag satt med under kvällen. Vetskapen om att jag skulle hem till min varma säng, medan de skulle sätta sig på olika nattbussar, var inte särskilt kul. Har ni en liten slant över så swisha gärna, HÄR hittar ni VDS’s hemsida. Varje krona GÖR skillnad.

 1. Åhh Mona, jag blir tårögd bara av att läsa här. Så underbart att så många engagerar sig och ställer upp för de hemlösa.
  Swishat en slant till VDS tidigare, men just nu är det ebb i kassan, men kommer ju en ny ”löning” snart.

 2. Fantastiskt! Hade gärna varit där men kunde inte.

  Och Sara är en fantastisk person – en av mina skolbästisar, hennes hjärta verkar ha hur mycket plats som helst! <3

  1. Åh, du känner henne! Hon är verkligen genuint fin hela vägen! Och jag älskar att du är inne, 12 år nu Karin. Vi börjar bli gamla!

   1. Inte då! Gammal kan du vara själv! ❤️

    ( Som en lite extra kul grej så köpte Martin Rolinski min hybridcykel för några år sedan 😂)

 3. Blir så ledsen när jag tänker på att det finns hemlösa äldre, går knappt att förstå, fruktansvärt. Är så rädd att själv hamna där.

  Håller med om att Shirley Clamp och Linda Bengtzing är två grymma artister, väldigt trevliga med humor och enorm utstrålning båda två.

 4. Alltså jag är så glad att du är med på denna resa ❤ Jag är mindre glad över att jag aldrig hinner prata med dog ordentligt bara. Hoppas du kommer förbi soppis någon kväll när jag är där…söndag kanske?
  Kram på re’ vackra kvinna❤❤❤

 5. Är så glad att du är med på denna resa ❤
  Är dock mindre glad över att vi aldrig fått tid att prata ordentligt! Hoppas du kommer till soppis någon kväll när jag är där, söndag kanske?
  Kram på re’ vackra kvinna ❤❤❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..