Lugnet på en kyrkogård

I fredags åkte jag ut till my soulmate. Hon bor på en ö ute i skärgården och det är det perfekta stället när man behöver vila sinnet lite.

Klockan 7 i går morse satt vi ute och åt frukost. Fullt med folk i huset som låg och sov så vi passade på att skvallra av oss i ett par timmar. 
Jag visar sällan fejset i solen. Ytterst sällan. Har gjort en scanning på min hy och efter den bestämde jag mig för att aldrig mer sola. Igår tokglömde jag den regeln. När vi sitter och pratar så glömmer jag omvärlden totalt. Kan säga att det kostade lite några timmar senare. Bilar stannar automatiskt när jag är ute med Nisse … knallröd i hela plytet.
Dom bor som sagt på en ö och vistas mycket i havet på somrarna men jag skulle aldrig ens komma på att doppa tån i vattnet … så länge det är kallare än 25 grader. Värsta badkrukan plus att jag hatar sand mellan tårna. Förra året lurade hon ut mig på en jefla paddelbräda och vi blev helt dränkta av vågorna från en skärgårdsfärja när vi satt och drack champagne vilade på ett par klippor. 
Det här stället är mitt andningshål. W är mitt andningshål. Vi har varit bästa vänner i 20 år och vår vänskap började när hon och hennes man bodde i Las Vegas. 
Kan för övrigt meddela att W har bättre koll på mig än jag själv. Hon frågade mig ”… so what are yore plans for tomorrow?” (Alltså för igår, lördag.) Jag stirrade på henne och undrade vad hon menade, jag var ju där, hos henne.

”But MOOOOONA, its your wedding anniversary!”

Holy fuck, sa jag. Och åkte hem. Fort som f-n. Lämnade kvar talibanen som är hennes Guddotter och som skulle kunna stanna där resten av sitt liv. Jag öppnade dörren hemma och en mycket förvånad make undrade vad jag gjorde hemma. Han hade också tokglömt vår 17-åriga bröllopsdag. Hehe, gissar att det kanske inte står högst upp på vår agenda. Vi har varit igenom heaven and hell och kommer vara sammansvetsade för evigt tills jag tröttnar på hans jävla slarveri här hemma så även om vi inte kommer ihåg våra ”viktiga datum” så är det him and I for life.

Vi messade Calou-Mats och Carina och i stället för restaurangbesök tog vi moppen och åkte över till dom för middag.
Alltså, jag blir galen. V a r j e gång jag ska fota Carina så ser hon helt … ähum …. not so good ut!
Hon kommer smälla av när hon ser dom här bilderna! Jag får a l d r i g till det med henne.
Det kanske är på tiden att jag visar hon hon ser ut på ett normalt foto!
Efter maten tog vi en promenad ned till ”byn” för efterrätt. Här i finhooden ligger en italiensk glassbar som är vida känd över hela Stockholm. När helst man kommer så är det kö. 
Jag var tvungen att avsluta kvällen och dra vidare. (Jag dricker alkoholfritt.)
Nån timme senare åkte jag förbi en av våra kyrkor och hälsade på ett par personer. 
När man stannar upp i livet mellan varven inser man vad åren går fort … och att man ska ta vara på dessa medan man lever.
Här ligger någon som fanns i mitt liv under 12 år och som väldigt nyligen flyttat hit och som jag inte hann säga hejdå till. Lite ångest över det samtidigt som personen i fråga var så sjuk de sista åren, så det hade inte haft någon betydelse. För henne. 
Kvällen avslutades hemma hos min f d granne Maria. Hon som har köpt hus i närheten av min exman. Kan säga att jag var tvungen att åka förbi henne eftersom hon på morgonen skickat mig en bild. 
Ska berätta i ett annat inlägg varför jag fick bråttom över.

Nu till kontoret om en stund. Jobba några timmar sen ska jag titta på hus. Söndagsnöjet nu för tiden.

Ikväll ska jag planera min sommar. Måste ner till Skåne och hälsa på Säpo-frun. Big cravings efter henne. Ska försöka hinna med en sväng till Österlen och hälsa på lite andra kompisar också.

Tiden går fort nu. Alldeles för fort.

 1. Morn, en undran bara. Driver Calouparet restaurang också? Ja, eftersom ni intog middagen där menar jag. Du ringe och bokade bord kanske…

  1. Haha, det gick lite fort att skriva inlägget. Vi skulle äta på restaurang, var planen, men det slutade med att vi stannade hemma hos dom och käkade!

 2. Tiden går fort men….. sätt dig ner, andas…..njut av det fina vädret. Det finns inget i hela världen som är viktigare än att få vara frisk och familjen. Stäng av mobilen en dag och ” Bara vara”. Det är 24 timmar av en vecka, en månad, ett år, ett liv. Inte mycket men gör att du kommer ner i varv lite och stressar av.
  Själv har jag så mycket som måste klaras av innan midsommar men sen blir det båtliv och dååååå skall jag bara vara. Har lärt mig att man bara har ett liv efter utbrändhet och akut hjärtklaffsbyte sista två åren. Att få beskedet att hjärtklaffarna var i så dåligt skick att jag kunde få hjärtstopp när som helst var skrämmande men nu är jag friskförklarad igen och åter i jobb. Visserligen i lugnare tempo än innan men jag mår bra och det är det viktigaste. Jobbet springer inte ifrån en.
  Ha en riktigt skön söndag. Kram

  1. Va, vilket hav då? Tror inte på en sekund att det ever blir 25 grader i Sverige, hahaha. Nej men allvarligt. Jag är en poolböna. Tycker INTE om kallt vatten. Och även om det är 25 vid ytan så är det frostgrader vid fötterna!

   1. I vårt hav här på västkusten såklart☀️
    Tagit med badtermometern en och en halv meter ner i vattnet dessutom.
    Det är väldigt varmt faktiskt för att vara början på juni.

     1. Haha nu läser du det du vill se😂 1 1/2 meter skrev jag.
      Man sätter termometern i med snöret i tån och då är den låångt ner👍😁

     2. Du ser, blir superstressad bara jag tänker på kallt hav! Okejra, jag ger mig. Det kanske är skönt. Om det är 25 grader!

 3. Håller med dig Mona, det är kallt i havet. Badade sist 2010 efter att ha slagit vad om att jag kunde simma eftersom ingen trodde på mig😀
  Däremot går jag gärna barfota i varm sand..

 4. Åååhhh Skåne! Glöm inte planera in fikan på Vellingeblomman som jag ska bjuda på…

  O by the way, jag håller med dig… Stoppa fötterna i havet i Malmö förra helgen, det gör jag fan ikke om… Sviiiinkallt, not so worth it…
  Vi är ju bortskämda med fina stränder här nere i dom södra delarna av landet, men to much folk och to much sand och lite svinkallt vatten, not for me… Svettas hellre som en gris faktiskt…

  Kram på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..