ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Den här Lina Makboul

Allmänna funderingar, konstateranden och händelser

Uncategorized

Jag har träffat Cissi Wallin några gånger och liksom många andra har jag inte kunnat undgå det helvete hon har gått igenom, främst efter att hon valde att anmäla journalisten Fredrik Virtanen för våldtäkt.

Att anmäla en våldtäkt som skett ett antal år tidigare är knappast något man gör för att få publicitet och mediautrymme. Snarare för att man till slut tagit mod till sig och för att det ska ske någon sorts rättskipning … och kanske ett avslut på en traumatisk händelse. Folk kan tycka vad de vill om Cissi i hennes övriga kamp och åsikter om feminism, patriarkat och annat, men hon är någon som lämnar starka avtryck och jag är övertygad om att hon någonstans kommer ha stor betydelse för mina döttrar.

Hur som. För att göra en jefligt äcklig historia någorlunda kort: journalisten Lina Makboul … eller vad hon nu kan tänkas föreställas vara … för Uppdrag Granskning bestämmer sig för att göra ett program om Fredrik Virtanen. För det är ju jättesynd om honom, den store kulturjournalisten, som har blivit anmäld av ett antal kvinnor men som i alla år varit oantastlig. Nu skulle man minsann gå till botten med de här anklagelserna och stackars hans familj och bla bla bla.

Lina ber om en intervju med Cissi. Cissi får ta del av frågorna och inser ganska snart att programmet handlar om att sätta dit henne och de andra kvinnorna … i synnerhet Cissi, som varit den som trätt fram i media. Syftet var att se till att herr Virtanen återfår sin credibilitet.

Cissi har varit mer än transparent med det här. Hon har lagt ut de frågor Makboul har ställt. Varit extremt tydlig. Makboul har använt diverse fula knep för att sätta dit Cissi men oj vad det inte har gått. Till slut, efter mycket tjat från UG’s sida … och mycket härskarteknik såsom “du kommer ångra att du tackat nej” så gick hon härom dagen med på att bli “intervjuad”. Tre vidriga frågor/påståenden senare var det klart.

Uppdrag Granskning sänds på SVT. Ett statligt företag. I programmet arbetar alltså en “journalist” som “objektivt” ska granska det här caset. En “journalist” som kanske råkar glömma bort att tala om att hon är vän till Virtanen privat. Enligt starka källor. 

Lina Makboul, du är fan en SKAM för mänskligheten, i synnerhet för oss kvinnor! Och googlar man lite får man veta att det inte är första gången du är ute i hårt väder. Din pressetik har ifrågasatts ett antal gånger tidigare.

Ni som vill se hur en “grävande journalist” som arbetar för SVT jobbar: gå in på Cissis officiella Facebook så får ni se det oredigerade klipp hon har lagt upp där. Hur en professionell journalist bemöter/behandlar/förminskar en kvinna som har blivit våldtagen.

Bra jobbat Lina. Dina föräldrar är säkert jättestolta över dig.

Den här Lina Makboul

36
7

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.