Cold awakenings och skönhetsoperationer

När jag var hos Frans-Linda härom veckan tog jag ett kort för att lägga upp i bloggen nästa dag. Tittade på fotot och såg bara två jättebalubas som upptog hela bilden. Kikade lite närmare och insåg en annan sak också. 
Bortsett från att det är spegeln som är skitig så inser jag att det börjar bli dags för ett bröstlyft igen. Alltså, inte för att jag vill ha bröna som en jefla bricka under hakan men nog kan de sitta ett våningsplan högre.

Jag gjorde ett lyft för hundra år sedan och min doktor sa redan då att ”din hud är så elastisk så våra vägar lär korsas igen”. Han brukar ha rätt. För över 20 år sedan opererade jag mina ögonlock. De hängde så in i baljan mycket att jag inte kunde ha ögonskugga. Han sa samma sak då och jag har noterat att det kommer bli problem snart där också.

Har för övrigt tänkt på en sak. Varför är det så tabu att prata om sånt här? Många dömer och det heter ”att man ska vara nöjd med sig själv… bla bla bla och jättemycket bla.” Det är ju jättefint men om man nu på riktigt inte trivs med något så varför ska man dömas för att man fixar till det? Jag har gjort flera ingrepp. Bland annat fixat mina armar. Efter att jag gick ned 43 kilo fick jag e x t r e m t mycket överskott. Det blev ett problem. Jag gick till doktorn och han tog bort en del. Ja, en del. Jag ville att han skulle göra dom smalare men han tokvägrade med ett: ”nä, du måste ha armar som står i proportion till din kropp så ja, du kommer fortfarande att ha lite gäddhäng, men det får du leva med … eftersom du vägrar att träna!” (Känner han mig, eller känner han mig!😂)

Så ja, jag har gäddhäng så det räcker och blir över men I don’t give a shit. Eller nja … det bekymrar mig lite men jag kan leva med det. Nu kan jag ha kavajer och sånt utan att ärmarna spänner, eller att de är för små. 

Min hals däremot. Den hatar jag. H a t a r.

Har ni opererat något som ni verkligen är glada över att ha gjort, eller finns det något som ni vill fixa men inte haft råd med …  eller helt enkelt tagit tag i?

 1. Skulle vilja lyfta och fylla ut mina taxöron till boobs…men just nu håller jag på med en sklerosering (spindelnät på benen) så ”tittsi” får hänga ett litet tag till :).

 2. Skäms aldrig aldrig aldrig för att du har hittat ett sätt att bli mer nöjd! Jag är så trött på detta hycklande och mästrande av vuxna människor! Hade du tränat motsvarande en halvtidsanställning och sagt att målet var att lyfta kylskåp på raka armar hade alla applåderat, även om mängden och nivån på träningen vore skadlig. Och vadå ”gilla sig själv”?Man _är _väl inte sitt gäddhäng, man gillar väl sig själv för sin karaktär och sin medmänsklighet, det där eviga hyllandet av egna celluliter som förespråkas är en riktigt tråkig reduktion av sitt eget människovärde till fysiska uttryck.

  1. Bra skrivet. Självklart ska enskilda (kvinnor för det är oftast de som olika ingrepp gäller) vare sig skammas eller skämmas! Det intressanta är dock tycker jag att lyfta blicken lite och skärskåda de mekanismer, benämn dessa gärna som patriarkaliska värderingar, som gör att så många (kvinnor oftast enligt vad jag uppfattat), mår/anser sig må så mycket bättre av olika skönhetsingrepp som inte är medicinskt motiverade men som de ändå känner att de behöver. Det är sorgligt men definitivt ingen slump att många kvinnor bär på dessa känslor medan män inte i lika hög utsträckning anses eller anser sig ”behöva” på kirurgisk väg åtgärda en skrynklig hals eller dylikt.

 3. Jag har som dig gjort en GBP och drömmer om att ha råd med en bukplastik. Min navel sitter fast där den ska ganska högt upp med påföljd att jag har två hängande påsar med för mycket hud men inte något egentligt veck som skapar problem med sår osv utan bara irritation i huvet ☺.
  Men men eftersom ekonomin inte finns så går jag här med mina påsar och visar upp mig i både baddräkt och bikini (endast hemma iof 😁)

 4. Men visst gick du på en salong och ”behandlade” halsen? Eller är jag förvirrad? Fan inte omöjligt, jag är blond, glad och har boobies 😜

  1. 😂😂😂😂 Jo jag var på en jättebra klinik, Doktor K, där Hadde, läkaren, redan innan talade om för mig att han inte skulle kunna fixa det på det sättet jag ville. Det skulle bli en liten förbättring men absolut inte ta bort det. Han sa att det enda sättet för att få bort halsproblemet helt är en operation. Så, jag var väl medveten om det. ”Bieffekten” av den behandlingen blev dock att stora delar av mina hamsterpåsar försvann!

  2. F´låt men jag började asgarva åt ditt inlägg, iaf den sista snutten du skrev =O)! Jag är brunett men kvalar in på samma som `blondisar` <3

 5. Har flaxande armar och boppar som hänger samt för mycket hud på magen efter viktnedgång. Saken är att jag inte bryr mig. Min kropp Ser ut så. Jag tränar och går väldigt mycket och mår bra både invärtes och i knoppen. För mig är det viktigare än att e snygg ut. Andra får gärna göra skönhetsoperationer gör att bli nöjda med sig själva. Man skall göra det för sin egen knopp och kropp i så fall, inte för att ändra skall bli nöjda. Så tycker jag i alla fall.
  Taco Hej !😁🤗😍

  1. Jag måste vara lite felvaggad: jag mår jättemycket bättre om jag ser bra ut på utsidan. Och nu menar jag att se bra ut enligt mina mått mätt. Jag är ingen spegelmänniska så det gånger jag tittar mig i spegeln blir jag förvånad över att utsidan inte matchar insidan, om du förstår vad jag menar. Jag har ingen önskan att se yngre ut, däremot vill jag inte se äldre ut än vad jag är!

   1. Blir man lycklig av att operera sig så gör det. Jag blir lycklig av att min pacemaker och hjärtklaff fungerar som den skall. Det är viktigt för mig. Jag har inga som helst problem med att folk gör skönhetsoperationer. Var och en bestämmer över sin kropp.

 6. Fixade magen när twinsen fyllt 8, absolut bästa jag gjort. Har alltid velat förminska boobisarna, men äh. De väger inte bly (70E), jag kan rulla in dem i en BH som funkar (och just nu verkar inte den BHmodellen finnas mer, gråter en skvätt). Har liksom inte ont utav dem. Om jag haft ryggproblem etc då hade jag verkligen övervägt det och käkat hemmagjort knäckebröd för att spara ihop till op. Å anledningen till att jag gjorde magen var för att den sabbade alla min kläder, drog i tröjor hela tiden, hade oversize på det mesta och jag mådde riktigt dåligt över den. Tänkte att jag ändå hade det gett det 8 år att förlika mig med min ”mamma”-kropp.

 7. Jag skulle vilja operera mina ögonlock. Har sedan barnsben haft tunga ögonlock och nu vid 44 års ålder är det nästan en kraftansträngning att hålla ögonen öppna eftersom de är så tunga. Ser jämnt trött och arg ut (vilket jag också får höra😔) och mascaran kletar fast på ögonlocken. Fransarna ser man knappt. Jag har pengarna men är orolig för resultatet. Tänk om det blir ojämnt, snett, stirrögon som inte är jag! Ögonen är ju ändå en central del av ansiktet. Någon som har goda erfarenheter av en liknande operation? Rekommendation av läkare i Skåne?

  1. Vet du, du MÅSTE göra ögonlocken. DEN skillnaden på livskvalitet efteråt är svår att beskriva. Googla, gå in på Forum och forska. Någon lär ju kunna rekommendera en bra läkare i Skåne. Jag gjorde min på en torsdag och gick och jobbade på måndagen. Inga problem. Baddade som en babian med iskallt vatten varje timme (lyssnade på ljudbok hela helgen) för att minimiera risken för blåtiror. Jag har extremt lätt för blåmärken. Att jag gjorde det resulterade i att jag knappt fick några blåmärken alls. Alltså, jag kan lova dig att du kommer undra varför i helvete du väntade i så många år … Det som sker är att du kommer få en liten annorlunda form på ögonen men som INTE förstör. Folk kommer inte se ett skit. Till mig sa många: ”Öh, det ser ut som om du har gjort nåt … har du färgat håret?”

  2. Kontakta Jacek Bartosik . Han är grymt duktig på allt, botox, fillers, ögonlock m.m. Du hittar honom på överallt i skåne… bla på Face It i Kristianstad. En väninna till mig har låtit honom göra hennes ögonlock. De blev kanonbra. En konsultation kostar inget. Våga – du kommer inte ångra dig!

  3. Kolla även med Tuve Mårtensson, har öppnat i Skåne. Han fixade magen och hisssde upp bopparna ca tre våningar!

  4. Min mamma har gjort en sån just för att ögonlocken blev för tunga. Det påverkade ju även hur öppna hennes ögon var och även vad hon såg då. Hon gick till vårdcentralen och fick en gratis operation på sjukhuset. Så har man mycket besvär är det klart värt att börja på VC.

 8. Gjorde en bröstreduktion när jag var 36, bästa jag har gjort!
  Har inte haft ont i ryggen en dag sedan dess, fick via Landstinget.(75E)
  Förra året när jag var 47 gjorde jag ögonlocken, detta betalade jag själv, jättenöjd och jag har snart tjänat in det, det går knappt åt någon ögonskugga längre:)
  Min melodi är att jag gärna skär bort, bränner bort etc, men jag är inte så sugen på att tillföra något. Testa botox en och tänkte två flugor i en smäll då jag har migrän, men det va INTE min grej, kände mig tung, ihopklämd och fy, nä inget för mig.

  Det här du är vacker som du är har jag lite svårt för. Det är väl upp till var och en tänker jag…

 9. Jag opererar mina ögonlock var 5-år, min hud är oxå elastisk….. Japp halsen….I hate it…och jag ska lägga mig under kniven där…ska bara ta tag i det och planera in det i kalendern. Det får bli på Akademikliniken Läkare Ulf eller hos Marie på Eriksbergskliniken.
  Jag har alltid tänkt att jag skulle suga bort ridbyxlåren….men det är gansk lång konvalescens så jag har liksom inte prioriterat det…och det är en op som inte sk göras samtidigt som annat. Kan man inte bara lägga in sig på klinik i några månader så har de fixat rubbet och dessutom tar hand om en under konvalescensen……
  Operationer vill alla göra men ingen vågar säga det för man ska vara så pretto och gilla sig själv till 100% …annars har man andra problem. Skitsnack ALLA har något som man önskar korrigera bara man har ekonomi för det…… Japp lyft upp brösten och kolla om läkaren inte kan ta halsen i samma veva och ögonlocken. Kraaam

  1. Nej jag vill INTE göra någon operation eller ingrepp på MIN kropp

   Men visst fasen luras jag också att inte vara tillfreds med min kropp- att INTE på något sätt acceptera hela mig. Ständig jakt på lycka-nöjdhet-tillfredsställelse. Det måste liksom finnas minst en eller två saker som jag INTE ska vara nöjd med.- kom igen nu .. är jag verkligen verkligen nöjd med min haka.. eller HÅRET.. eller är jag verkligen NÖJD med DEN där magen.??
   Det råder otroligt knäppa skönhetsideal: gå ner 5 kilo hit- tatuera ögonbrynen- skaffa lösögonfransar- sätt dig fakenaglar- spraytanna dig- färga håret- och naturligtvis ska du sätta in löshår.. om inte annat för att ” tjocka till det”, raka mufflan och anus får vi inte glömma..helst ska hela du vara hårlös -notera: inga ansiktshår gubevars.. tråda dem för helskotta.. vaxa- raka dig i värsta fall- MEN GÖR NÅGOT! I motljus är du som en luden persika .. skaffa fast stjärt och fasta – gärna lite lagom stora bröst ( absolut inte fööör stora just nu ) , platt mage är ju bara en självklarhet, har du celluliter så GO AND FIX it, sladdriga lår- fettsug dem .. fixa tänderna människa- eller blek dem i alla fall människa! Var ung- förihelvete!!

   Ni kommer naturligtvis inte hålla med mig -.och det är ok.För jag accepterar er och eran yta, det som ni tycker är viktigt/känns rätt. Jag är helt ok med det.
   Jag önskar att jag också blir det… accepterad? Att det är okej för mig att inte vilja överhuvudtaget opererar mig för att passa in i mallen som råder, jag vill inte ha nya ögonbryn, jag vill inte heller ha nya tänder.. jag vill absolut inte ha nya bröst.- så stannar jag kvar här i mig, om det är ok med er?
   Jag kommer ha gropig stjärt i sommar- jag kommer ha pigmentfläckar i ansiktet- min tänder är inte benvita – men jag kommer skratta lika högt som alltid. Jag kommer ha hårstrån på mina stortår som jag ser när jag sitter och doppar dem i vattnet- . jag kommer att fortsätta att ligga lika mycket som jag alltid gör- det kommer skvimpa och klatcha och det är så jävla ok- för jag kommer göra det ändå för att jag tycker om det.

   Jag har förstått att det är för eran egen skull ni gör alla ingrepp. Tänk efter.. är det verkligen det? Så om modeindustrin skulle få en knäpp och göra en total omvändning om vad som var accepterat eller inte.. Hur skulle det bli då?
   Du får ta mig som en pretto om det känns bättre för dig.. men jag blir mörkrädd när jag läser din kommentar.Jag vill INTE- ok? Jag ÄR nöjd med mig själv- hur jävla skrämmande det än låter.

   Att insidan – ska matcha utsidan? – gammal och möglig ost luktar lika illa i en ny förpackning är min erfarenhet. Men jag älskar ost. Osten tjejer…jag älskar osten- inte förpackningen.

   1. Hahahah underbart. Klar du ska vara som du vill, det är jag med till 100% och livet är fantastiskt och man har alltid ett val.

  2. Nej, alla vill faktiskt inte korrigera något. Jag har absolut ekonomi för det men har ingen som helst önskan att operera mig, och jag är helt ärlig när jag säger det.

   1. Man vet ju aldrig det kan komma en dag när t ex Hallux trycker på eller åderbråcken känns orimliga etc. Och var går gränsen för korrigering, om jag inte opererar ögonlocken har jag sjukt dåligt mörkerseende och kan knappt köra bil, var går gränsen? Eller om min smärttröskel är annan än din och jag inte får på mig skon fast du har en lika stor hallux och kan gå. Vem eller vad avgör? Det finns inga rätt eller fel, medicinskt eller skönhet det är ju bara JAG som kan avgöra det. Tur som sagt att man oftast har ett eget val.

    1. Fast du….? Blandar du inte äpplen med päron hejvilt nu..
     En halgus valgus som förhindrar dig att gå eller ögonlock som hindrar dig att se- är väl ändå inte riktigt samma sak som att operera en hals för att den är ful, eller ett par brön som är för hängiga? Jag hoppas att de flesta ser skillnaden. Annars är jag inte längre bara mörkrädd- även dagsljuset börjar bli tufft.
     Mig veterligen får du hjälp av sjukvården både med halgus och åderbråck till och med hängande ögonlock, när dessa åkommor förhindrar dig i ditt dagliga liv. Det kanske är skillnaden- måste operationer och vill ha operationer. Men som sagt- jag skiter fullkomligen i om du eller någon annan är ”top-to-toe” fixad- operera mera. Men JAG är nöjd. JAG vill inte ok? Jag accepterar yta- er yta men också min. Punkt.

 10. Vill fixa mitt ena ben som är fyllt med fula åderbråck. Måste ta tag i det snart, törs inte gå i kjol eller shorts längre.
  Angående ditt lyft så tycker inte jag att det behövs! Inte som det ser ut på bilden i alla fall. Ser bara snyggt ut och hade det varit jag så hade jag absolut väntat ett par centimeter till!

 11. Jag tycker själv att jag har utstående öron. Vägrar gå med håret uppsatt eller i keps, då jag tycker att jag ser ut som Dumbo då. Men då jag har extrem skräck för att sövas, samt att sys, så kommer detta aldrig att ske. Har aldrig blivit sydd, eller sövd och så hoppas jag att det förblir. Så kanske mitt komplex inte stör mig tillräckligt mycket för att göra det. Men jag löser det enkelt, genom att aldrig ha toffs eller keps 🙂

  Men tycker att alla ska få göra som dom vill så länge dom gör det för sin egen skull, och inte för att passa in i någon mall eller via påtryckningar från andra.

 12. Har oxå gjort en GBP, gick ner 35 kg. Men hamnade i ett annat missbruk (alkohol) så vikten började sakta men säkert knata uppåt igen :O(. Separerade från min man och flyttade `hemifrån`för 2,5 år sen och mådde riktigt skit! Men i månadsskiftet augusti/september förra året hände nåt i min knopp! Fattar fortfarande inte vad som hände, men, jag började köra LCHF samt att jag började röra på min kropp…Kan fortfarande inte fatta att fröken Högberg orkar (och VILL..idiot ) springa!
  MONA! Mina Boppar hänger sååå mycket men , en men en man jag dejtat sa stt ”Bröst ska se ut som dom är och inte som en lyft Story”!
  Så mina najlånstrumpor med 2 golfbollar i får forstätta vara som dom är!
  Puss på er alla <3

  1. Åh vad jag blir GLAD över att höra att du är på rätt väg Veronica. Du har läst mig länge och det gör mig på riktigt ledsen att höra att du har haft det så jobbigt.

 13. JA jag opererade blindtarmen för drygt 40 år sen och det är jag väldigt glad och lycklig över, hade väl mest troligt inte överlevt annars 😉

  🙂 🙂 🙂

 14. Hej!
  Mitt ingrepp är av annat slag🙂
  Opererade min Hallux Valgus (”tant-knöl vid stortån) för 6 månader sedan. Sökte första gången för 15 år sedan, blev då avrådd pga lång konvalescens samt att min mellanson (är mamma till tre grabbar , 19, 15 och 9) var liten och såklart behövde bäras och lyftas. Efter att ha konstaterat att mina besvär med högt och knä vid löpning (springer långdistans) berodde på min onda fot, så sökte jag läkare igen. Är SÅ nöjd, och rehabilitering gick mycket bra. Sprang obehindrat en mil 3 månader efter operation. Visst gjorde set ont första dagarna, men det gör ju ont att föda barn också😉.
  Nu behöver jag nya Pons😉, nu kanske inte de plattaste längre. Rabatt i år igen, Mona😉?
  Har köpt ett par varje år, tänkte på kilklackarna nu…
  Mailar dig en ” före- bild”. Titta inte om du tycker fötter är läskiga.
  Har läst din blogg i 9 år, hittade dig hos ”innan du fanns”
  Kramar från soligt Småland. Och, Eye Clinic i Värnamo ( förvisso Småland och inte Skåne) är jätteduktiga på ögonlock // Jenny

 15. Hemorrojderna som man fick efter sista barnet skulle ju vilja ta bort. Å lika bra att lyfta hela röven kanske då man ändå håller på 😂

 16. Var ska vi börja ? 😂
  Vill göra:
  Permanent hårborttagning eftersom jag är hårigare än min man…

  Få bort gäddhänget, lår som skrapar ihop så att det svider på sommaren. Magen som hänger efter graviditeten så att det klibbar och kliar. Ändå är jag inte särskilt stor…

  Däremot bryr jag inte mig ett skit om mina bristningar…om jag nu ska säga nåt positivt✌

  Allt är en kostnadsfråga…men en dag så..

 17. Jag tror att det bara bli en ond cirkel och att det alltid finns något som ska fixas. Åldrandet går inte att stoppa. Lätt tragiskt.

  1. Fast, det har ju inte alltid med åldrande att göra. Om man har överskottshud som ställer till det, som i mitt fall med ögonlocken eller ett onaturligt gäddhäng på grund av en stor viktnedgång, så har det ju ingenting med åldrandet i sig att göra.😉

   1. Generellt tycker jag att mkt har med åldrandet att göra. Kanske inte gäddhäng men jordens dragningskraft på boobissarna, halsen, fläckar i ansiktet mm mm. Tror inte man blir nöjd när man inte accepterar det naturliga åldrandet. Skulle alls operera allt som inte är ”perfekt” så är det ngt som är väldigt fel. Finns många med gäddhäng, fladdrig hals osv osv. allas kroppar är olika.

 18. Hade jag haft ekonomi till det hade jag:
  1. Lyft och förstorat mina boobs, har man breda höfter och rumpa blir det så oproportionerligt med små boobs.
  2. Fixat mina läppar. Har tunna läppar och mungiporna gör att jag alltid ser sur ut. Vill inte ha värsta plutmunnen, men skulle förstora dem något och ”lyfta upp” mungiporna.

  1. Åh precis såna läppar har jag. Efter lite utfyllnad (inte alls mycket) och botox i mungiporna så såg jag inte alls sur ut längre 👌👍😊

   1. Nej, inte botox i mungiporna för då kommer de att hänga ännu lägre:-D. Det är däremot jätteenkelt att lyfta mungiporna lite med fillers.

 19. Den dagen jag vinner på lotto ska jag gå raka vägen till närmare tandläkare å fixa till ALLA tänderna sen till närmaste kirurg å fixa gäddhänget å volangen runt midjan å sen hänget på ögonlocken le vackert å vara nöjd.
  Men inte för att göra nån annan glad utan för att jag skulle må tusen gånger bättre av att inte behöva välja förstora överdelar för att få plats med överarmarna å inte behöva ha för stora byxor för att volangen ska få plats. Och ögonlocken för att slippa superlimma dom för att kunna se ögonfransarna.
  Och tänderna är för att det skulle va skönt att slippa bara ha en sida att tugga med.

 20. Håller med dig! Varför ska man dömas så fort det handlar om att fixa till nått som man inte trivs med på kroppen? Men att tatuera sig, pierca sig och bleka tänderna verkar gå bra.. Eller lägga 30 tusen om året på sina jävla rabatter, DET går bra minsann! Jag gör botox och filler, herregud vad det gör mycket för mitt humör jag kollar mig i spegeln varje morgon. Awesom! Värt varenda spänn och jag hymlar inte någonstans med mina ingrepp heller. Folk får ha sina åsikter, I dont care. Jag skulle vilja göra bla. ett sånt där lättare ansiktslyft med trådar, eftersom jag har EDS så är min hud väldigt elastisk och har ramlat ner en hel del de senaste åren så jag ser väldigt trött och sur ut.. Efter viktnedgång så är jag även lite missnöjd med magen och låren oxo som verkar vägra släppa det sista TROTS träning 5 dagar i veckan 😅😂.. Dessa grejjer kostar dock mer än jag nånsin kommer orka spara ihop till känns det som, så det får fortsätta vara ett mission. Plötsligt händer det 😊

 21. samma lika! ögonlocken var mitt stora aber i många år, kunde liksom du inte ha ögonskugga. Sedan jag fixade locken för två år sedan är jag så supernöjd. Ser inte bara piggare ut och kan ha smink som stannar kvar på rätt ställe. Jag har också betydligt mindre huvudvärk – förut kändes det som om jag hade ögonlock av betong som tyngde ner över ögonen. Jag är såååå glad, även om det nästan bara är jag själv som ser det, den känslan.

 22. Har ett ögonlock att fixa till snart efter en ”olycka” när jag var gift första gången… Men enligt läkaren då så kommer landstinget att betala den… I mitt fall är det inte ekonomin som hindrar utan rädslan för nålar. Fick dock en byst för 25år sedan. Har sedan dess 80b

 23. Hmmm måt dåligt över att magen är för stor sedan barnen. Har även gått ner i vikt och kan idag ha 38-40 i byxor men magen väller alltid över linningen, ser ut som en donut sitter över midjan. Som att kostymen är för stor runt magen liksom då jag är smal under bysten och ”tajt” i övriga kroppen.
  Har sagt till mig själv att jag ger träningen och bra kost 1 1/2 till sen blir det kniven, kan inte må dåligt i ytterligare 20 år liksom.
  Har även acneärr och pigmentförändringar i ansiktet som jag skulle vilja få bort.

  Håller med att skönheten ligger i personens inre och ett yttre väger inte upp det inre. Men för mig själv är det viktigt att någon gång i livet kunna köpa kläder som passar majoriteten av min kropps storlek och inte min mages storlek 😂

 24. Skulle vilja göra fettsugning runt magen/bilringen. Men har inte råd.
  Kanske ska inhandla lackväska på loppis 🤣
  Sen hade jag velat fixa till fupan. Så kanske man skulle våga sig på att träffa nån 😘
  Sen lite botox i mungiporna för att ta bort surheten
  I övrigt är jag rätt nöjd 🙂🙂

 25. Jag kör med botox i ”argrynkan”. Det har jag kört med i drygt 1 år nu och jag både ser och känner mig piggare, skitnöjd! I mitt fall, så är jag mycket nöjd med min kropp. Platt mage, fina kurvor, fin rund rumpa. Meeen, mitt ansikte ser betydligt äldre ut än kroppen. Mitt ena ögonlock hänger betydligt mer än det andra. Det gör att det ser ut som jag bara har mascara på ena sidan då dom går olika långt upp på själva ögonlocket( om ni fattar🤔) . Så ögonlocken skulle jag kunna fixa, och ett tuttlyft när jag ändå är i farten:)

 26. För 4 veckor sedan operera jag mina ögonlock , det va det bästa jag har gjort.
  Gjorde det en torsdag och gick till jobbet på måndag.

 27. Jag räknas nog till den kategorin folk som inte riktigt vet om jag är kåt eller kissnödig..😁 Jag både vill och inte vill fixa mig. Å ena sidan vill jag absolut ha platt mage och mindre tuttar (har långa jäkla h-kupor). Å andra sidan.. Jag fick mitt fjärde barn för sex veckor sedan och folk har redan börjar undra om jag är gravid igen bara för att min mage inte är platt ännu!! Helt sjukt! Och då känner jag ett stort fett rungande ”nej i helvetet heller” att jag tänker bidra till det utseendefixerade samhället genom att operera mig. Men jag tror ändå att jag i slutändan kommer att fixa mig. Eller inte. 😂

 28. Jag kommer aldrig göra något även om jag kan säga att jag skulle vilja. Själv har jag svårt för utseende som är överdrivet fixade och ser väldigt opererat ut.
  För mig hade det blivit för mycket att fixa eftersom jag är ful: har minimala läppar, sura mungipor, stora fylliga men hängiga bröst, mörk under ögonen (folk frågar om jag fått en smäll, kul…), ögonlocken börjar hänga, hamsterpåsar börjar komma, haft ridbyxlår i hela livet, något större näsa, kalkonhals…

  Men jag är nöjd med min blonda hårfärg! Frisörer brukar tro att den är fixad.

 29. När jag ser mig själv i spegeln så ser jag en trött rätt sliten femtioplussare. Men jag ser också spår av allt jag varit med om. Jag ser min mor och jag ser min far. Och jag ser allt jag klarat av. Det finns ingenting i världen som skulle få mig att vilja ändra på något i mitt utseende. Jag är summan av kardemumman av livet jag levt och en blandning av mina föräldrar. Man lever och man förändras och man bär spår av allt man upplevt. För mig är det hjärtats skatter. En gåva att stå där jag står. Jag är så oerhört glad för det liv jag levt med allt vad det fört med dig. Men. Jag skulle aldrig drömma någon som har en annan åsikt om sig själv. Man lever en gång och man ska leva det så lyckligt man bara kan. Jag lyfter i att känna en inre styrka över den jag är och allt jag klarat av i livet. Jag älskar den jag blivit. Summan av mitt liv. Men alla känner inte så och det respekterar jag till fullo. Livet är så jävla kort och man ska skita i vad andra tycker. Är det inte det som är att hitta sig själv? Att välja över dig själv och sin egen kropp. Alla är olika och alla tycker olika och så ska det förbli. Amen

 30. Fick en stor bukplastik efter 70 kg viktminskning. Så fantastiskt 😃 nu flera år senare är jag så otroligt nöjd med min fina mage😍 har aldrig innan haft en mage utan häng. Så är så nöjd!
  Har fått frågan många gånger om jag ska ta brösten oxså….. då de flesta tror att jag skäms över dom…. men de stör inte mig på de visset som buken gjorde….
  Så de får fortsätta hänga nedanför den nya snygga grunda naveln😉

 31. Efter tre barn och himlans massa år av depression, medicinering och allmänt förfall så skulle jag verkligen vilja fixa brösten och magen, en äkta ”mummy tuck”, om jag bara hade haft råd! Fixa överbettet jag inte heller sagt nej till.

  Har dock bestämt mig för att ge kost och träning en ärlig chans först, ska bara börja någon gång också…

  För övrigt så tycker jag att det är upp till var och en hur man vill göra, jag menar det är ju en själv som ska vara nöjd.

 32. Jag har gjort en bröstoperation för 10 år sen. Operationen gjorde så mycket för mig, vet att der kan låta sjukt men kroppskomplexen blev mindre. Jag accepterar hur jag ser ut nu och är ok med min kropp, även om jag inte är helnöjd alltid. Så känner nog de flesta.
  En kompis sa till mig för massa år sen att jag borde fixa läpparna, bara sådär. Snacka om att sånt sätter sig i bakhuvudet, även om jag vet att jag skulle se bättre ut med lite fylliga läppar, så har jag ingen lust att göra det. Just nu iallafall 😉

  Å andra sidan har mitt fokus flyttats lite då jag gjort över 10 invärtes operationer på mindre än ett år, försöker förbereda mig för nästa och dra ut på det så länge jag kan.
  Fy fan vad jobbigt det är att återhämta sig.

  Jag är av åsikten att alla gör vad de vill för att må bra. Jag vet ju personligen att det kan ge bättre livskvalitet. Det jag har svårt för är när folk påverkar en, åt båda håll, som tex min kompis, eller folk som tycker man är dum i huvudet som gjort en skönhetsoperation. Gör vad ni vill, se till att det är ni som vill det bara och inte andra

 33. Jag fixade brösten för 4 år sedan. Har alltid haft a-kupa. Efter barnet var det inte ens det. Helt platt 😕 Det var svårt med kläder och att gå till badstranden eller badhuset var jag inte särskilt sugen på…. babysim vägrade jag tex.
  Jag är så otroligt nöjd att jag opererade mig! Jag är bekväm i min kropp och accepterar allt annat som inte är ”perfekt” på ett helt annat sätt. Däremot så dras jag med i skammande av skönhetsoperationer och tyckte det var jättejobbigt att berätta för min nya kille att jag fixat brösten. Är jag ”en sån som opererat brösten”???
  Han bara ryckte på axlarna och sa att de är jättefina, är DU nöjd?

 34. Mycket sitter i personens självkänsla och det ligger i människans natur att passa in och följa med strömmen.
  Många i min omgivning (50+) bättrar på och fixar
  med utseendet med jämna mellanrum och ofta utlöser det ytterligare behov att ändra något annat man inte känner sig nöjd med.
  Så ska man dessutom underhålla det som är gjort… Går åt en hel del tid till allt fix förutom pengar förstås.
  Tycker mig se att självförtroendet på mina vänner växer för varje ingrepp men självkänslan är fortfarande lika dålig.
  När det är sagt, så måste självklart varje individ själv bestämma vart gränserna går och så får vi acceptera att vi alla är olika i tyckandet och att vi lever i en tid där idealen växlar snabbt och att det är mycket pengar att tjäna för hela skönhetsindustrin.

 35. Hej Mona! Åhhhh vad jag tycker du är modig som fixar dig! Önskar jag hade modet till att fettsuga lite innanlår, mage, höfter och ett boobjobb, plus att min hals oxå ser gammal ut… Men jag vågar inte och jag har definitivt inte råd…… Men varför ska man inte bättra på sig om man kan och har möjlighet, bara det inte går till överdrift. Man får använda sunt förnuft! 😍
  Puss och kram på dig! 😘

 36. Tycker att det är helt ok att fixa till sig, men vi bör vara medvetna om att vi styrs av vad dagens ”norm” säger, och att den förflyttas hela tiden.
  Jag är en ”tandgnisslare” av rang, jag har gnisslat ner mina tänder så till den milda grad att bredden överstiger längden, jag har gnisslat mig till spruckna rötter och ett icke-vackert leende. Nu när jag tagit tag i eländet, vilket kostar sjukt mycket pengar, så var det så dags att bestämma färg, nyans på mina nya tänder, min tandläkare visade mig hur en normal 20-årings färg, och jag som är 50 plus tyckte den såg väldigt grått och tråkigt ut, nu har jag inte valt ett Anna Book-leende, flera nyanser därifrån, utan vad man i min ålder brukar välja utan att det ser onaturligt ut, men att jämföra med en naturlig 20-åring bra mycket vitare, fick mig att börja fundera och reflektera att vi är ”lurade” på något sätt. Ska en normal 20-årings tänder vara utanför normen, känns inte helt rätt.

    1. Han är verkligen bra men dessvärre håller han på att gå i pension så han jobbar inte så mycket.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..