Cold awakenings och skönhetsoperationer

När jag var hos Frans-Linda härom veckan tog jag ett kort för att lägga upp i bloggen nästa dag. Tittade på fotot och såg bara två jättebalubas som upptog hela bilden. Kikade lite närmare och insåg en annan sak också. 
Bortsett från att det är spegeln som är skitig så inser jag att det börjar bli dags för ett bröstlyft igen. Alltså, inte för att jag vill ha bröna som en jefla bricka under hakan men nog kan de sitta ett våningsplan högre.

Jag gjorde ett lyft för hundra år sedan och min doktor sa redan då att ”din hud är så elastisk så våra vägar lär korsas igen”. Han brukar ha rätt. För över 20 år sedan opererade jag mina ögonlock. De hängde så in i baljan mycket att jag inte kunde ha ögonskugga. Han sa samma sak då och jag har noterat att det kommer bli problem snart där också.

Har för övrigt tänkt på en sak. Varför är det så tabu att prata om sånt här? Många dömer och det heter ”att man ska vara nöjd med sig själv… bla bla bla och jättemycket bla.” Det är ju jättefint men om man nu på riktigt inte trivs med något så varför ska man dömas för att man fixar till det? Jag har gjort flera ingrepp. Bland annat fixat mina armar. Efter att jag gick ned 43 kilo fick jag e x t r e m t mycket överskott. Det blev ett problem. Jag gick till doktorn och han tog bort en del. Ja, en del. Jag ville att han skulle göra dom smalare men han tokvägrade med ett: ”nä, du måste ha armar som står i proportion till din kropp så ja, du kommer fortfarande att ha lite gäddhäng, men det får du leva med … eftersom du vägrar att träna!” (Känner han mig, eller känner han mig!😂)

Så ja, jag har gäddhäng så det räcker och blir över men I don’t give a shit. Eller nja … det bekymrar mig lite men jag kan leva med det. Nu kan jag ha kavajer och sånt utan att ärmarna spänner, eller att de är för små. 

Min hals däremot. Den hatar jag. H a t a r.

Har ni opererat något som ni verkligen är glada över att ha gjort, eller finns det något som ni vill fixa men inte haft råd med …  eller helt enkelt tagit tag i?

 1. Conny skriver:

  Eller så kanske det omvända skulle kunna råda in något sammanhang också…

 2. Jag vill fixa mina hängiga ögonlock. Hos vilken kirurg gjorde du dina?

  1. Michael Olenius, Proforma Clinic. Han är svinbra.

   1. Tack! Jag har hört mycket gott om honom.

    1. Han är verkligen bra men dessvärre håller han på att gå i pension så han jobbar inte så mycket.

 3. Tycker att det är helt ok att fixa till sig, men vi bör vara medvetna om att vi styrs av vad dagens ”norm” säger, och att den förflyttas hela tiden.
  Jag är en ”tandgnisslare” av rang, jag har gnisslat ner mina tänder så till den milda grad att bredden överstiger längden, jag har gnisslat mig till spruckna rötter och ett icke-vackert leende. Nu när jag tagit tag i eländet, vilket kostar sjukt mycket pengar, så var det så dags att bestämma färg, nyans på mina nya tänder, min tandläkare visade mig hur en normal 20-årings färg, och jag som är 50 plus tyckte den såg väldigt grått och tråkigt ut, nu har jag inte valt ett Anna Book-leende, flera nyanser därifrån, utan vad man i min ålder brukar välja utan att det ser onaturligt ut, men att jämföra med en naturlig 20-åring bra mycket vitare, fick mig att börja fundera och reflektera att vi är ”lurade” på något sätt. Ska en normal 20-årings tänder vara utanför normen, känns inte helt rätt.

 4. Linda skriver:

  Hej Mona! Åhhhh vad jag tycker du är modig som fixar dig! Önskar jag hade modet till att fettsuga lite innanlår, mage, höfter och ett boobjobb, plus att min hals oxå ser gammal ut… Men jag vågar inte och jag har definitivt inte råd…… Men varför ska man inte bättra på sig om man kan och har möjlighet, bara det inte går till överdrift. Man får använda sunt förnuft! 😍
  Puss och kram på dig! 😘

 5. Elenor skriver:

  Mycket sitter i personens självkänsla och det ligger i människans natur att passa in och följa med strömmen.
  Många i min omgivning (50+) bättrar på och fixar
  med utseendet med jämna mellanrum och ofta utlöser det ytterligare behov att ändra något annat man inte känner sig nöjd med.
  Så ska man dessutom underhålla det som är gjort… Går åt en hel del tid till allt fix förutom pengar förstås.
  Tycker mig se att självförtroendet på mina vänner växer för varje ingrepp men självkänslan är fortfarande lika dålig.
  När det är sagt, så måste självklart varje individ själv bestämma vart gränserna går och så får vi acceptera att vi alla är olika i tyckandet och att vi lever i en tid där idealen växlar snabbt och att det är mycket pengar att tjäna för hela skönhetsindustrin.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..