Jag har lite problem med Nisse

Att skriva ett inlägg om ett husdjur kan vara dangerous shit eftersom det lätt hänt blir krig mellan läsarna. Jag vänder mig till er eftersom jag alltid får kloka råd men please behave och ha en trevlig ton mot de ni inte håller med.

Nisse är drygt 3 år och är en blandras: Schipperke, Papillon, Pomeranian och … håll i hatten; Cockerspaniel.

Tre av fyra ”vaktiga” raser med andra ord. Jag är hans flockledare. Fram till för några månader sen så har kan kunnat morra lite om någon närmare sig för nära … när han ligger intill/på mig och vilar. Det har dock blivit ett jätteproblem nu. När jag går och lägger mig, och han lägger sig intill mig, så morrar han sa*an när maken kommer och lyfter på täcket för att lägga sig. (Vi delar täcke så han är liksom tvungen …) Kommer han för nära så gör Nisse ett utfall för att hugga.

Samma sak händer när jag sitter i min fåtölj med Nisse mellan benen. Kommer talibanen, maken eller någon annan och ska klappa så gör han också utfall. Härom veckan bet han talibanen i fingret.

Nisse är vår första hund och således har vi noll erfarenhet. Det som från början föll naturligt att göra var att putta ned honom på golvet och säga ”FY, INTE OKEJ!” har vi fortsatt med. Någon sa att man skulle lägga honom på rygg så att han skulle känna sig undergiven. Det har vi också gjort, tills jag läste på nätet att man absolut inte ska göra så.

Jag känner ingen hundtränare så jag frågar er. Vet att många av er är extremt erfarna. Jag har ju tidigare berättat att han absolut inte gillar barn och rådet jag fick då var att jag helt enkelt måste acceptera det. Att det är som med människor: man kan inte gilla alla. Han tycker dom är oberäkneliga och blir rädd för dom.

Det här med utfallen och morrandet har eskalerat väldigt de senaste 2 månaderna och jag vet inte vad jag ska göra. Nu är det varje dag. Och varje dag åker han ned på golvet. I övrigt är han helt frisk, så vitt vi kan bedöma. Han blir stimulerad och han har ett bra socialt liv i övrigt. Han gillar att leka med andra hundar. När Securitas var här i förra veckan för att installera larm var jag tvungen att hålla i honom hela tiden för han ville bita brallorna av killen.

Jag är helt rådvill.

 1. Hej! Undrar bara från vem du köpt din vovve!? Jag har en likadan blandning som är lika gammal!? 🐶🤔😱 du kan väl maila mig om du har lust!?

 2. Hej!
  Måste bara fråga vart du köpt din hund? Jag har en lika gammal med samma raser!!! 🤔😱

 3. Hej,
  Många goda råd ovan och visst är det alltid bra ta ta hjälp av en som kan mer än en själv.
  Vi hade en Parson Jack Russel som helt plötsligt också började morra och vakta mot oss två i familjen, men det försvann av sig själv! Tror dock att det är viktigt att man inte visar rädlsa, inte alltid lätt, och är konsekvent…
  Sen när det gäller folk som kommer hem är ju alltid lite klurigare. V hade en man hemma som arbetat med Steen och lärt upp polisens hundar och vi fick det svaret vi trodde….inget ”fel” på hunden utan på oss…..inte konsekventa och kanske inte behandlat honom som hund utan mer som ett barn eller något….har inga barn…
  Lycka till med fina Nisse!!

 4. Det har inte hänt något när du anlitat hundvakt, för visst hade du honom i nån grupp med daghund/promenerare?

 5. Ziss skriver:

  Vi pratade ju lite nisse när vi sågs , hur gick det med tipsen du fick då ?
  Är nisse med maken på dagarna ?
  Ta hjälp av ngn coach å kanske Christina kan göra en Reading på nisse med .. kan ju faktiskt funka .
  Lycka till . Kram ❤️

  1. Det har gått bra faktiskt, tack. Vi kommer ta hjälp av en coach, jag har mailat runt lite och väntar på svar! Kram på dig också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..