ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

Jag har lite problem med Nisse

Nisse-My Love

Att skriva ett inlägg om ett husdjur kan vara dangerous shit eftersom det lätt hänt blir krig mellan läsarna. Jag vänder mig till er eftersom jag alltid får kloka råd men please behave och ha en trevlig ton mot de ni inte håller med.

Nisse är drygt 3 år och är en blandras: Schipperke, Papillon, Pomeranian och … håll i hatten; Cockerspaniel.

Tre av fyra “vaktiga” raser med andra ord. Jag är hans flockledare. Fram till för några månader sen så har kan kunnat morra lite om någon närmare sig för nära … när han ligger intill/på mig och vilar. Det har dock blivit ett jätteproblem nu. När jag går och lägger mig, och han lägger sig intill mig, så morrar han sa*an när maken kommer och lyfter på täcket för att lägga sig. (Vi delar täcke så han är liksom tvungen …) Kommer han för nära så gör Nisse ett utfall för att hugga.

Samma sak händer när jag sitter i min fåtölj med Nisse mellan benen. Kommer talibanen, maken eller någon annan och ska klappa så gör han också utfall. Härom veckan bet han talibanen i fingret.

Nisse är vår första hund och således har vi noll erfarenhet. Det som från början föll naturligt att göra var att putta ned honom på golvet och säga “FY, INTE OKEJ!” har vi fortsatt med. Någon sa att man skulle lägga honom på rygg så att han skulle känna sig undergiven. Det har vi också gjort, tills jag läste på nätet att man absolut inte ska göra så.

Jag känner ingen hundtränare så jag frågar er. Vet att många av er är extremt erfarna. Jag har ju tidigare berättat att han absolut inte gillar barn och rådet jag fick då var att jag helt enkelt måste acceptera det. Att det är som med människor: man kan inte gilla alla. Han tycker dom är oberäkneliga och blir rädd för dom.

Det här med utfallen och morrandet har eskalerat väldigt de senaste 2 månaderna och jag vet inte vad jag ska göra. Nu är det varje dag. Och varje dag åker han ned på golvet. I övrigt är han helt frisk, så vitt vi kan bedöma. Han blir stimulerad och han har ett bra socialt liv i övrigt. Han gillar att leka med andra hundar. När Securitas var här i förra veckan för att installera larm var jag tvungen att hålla i honom hela tiden för han ville bita brallorna av killen.

Jag är helt rådvill.

Jag har lite problem med Nisse

58
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.