When you making new friends … och ser ut om en tjackhora

Härom dagen hade jag det stora nöjet att träffa Andreas som sjunger i Alcazar. Han är också en stammis på Wilmer och råkade sitta vid bordet intill. Vi började prata och det var instant löööv. 
Igår hade vi en riktig dejt och vid ett tillfälle gick det förbi en äldre kvinna med en hundvalp som vi naturligtvis inte kunde låta bli. 11 veckor gammal och han hette Olle. Blandning mellan pudel och labrador. 
Några timmar senare var dejten över och jag fick med mig Andreas bok. Hade ingen aning om att han skrivit en så den ska bli intressant att läsa. Jag kommer in i hans liv när det har äntrat en annan fas, så jag kommer nog inte att se särskilt mycket av den ”glammiga” Andreas, som han delat med sig till världen innan. 
Åkte därifrån till Nathalie på Synoptik i Bromma Blocks.
Mina nya solglasögon hade kommit och s o m jag har längtat. Jag har beställt vanliga glasögon och då har dom ett erbjudande om att man får slipade solglasögon på köpet!
Mina vanliga glasögon är försenade så solisarna hann före. Sjukt skönt med slipade solglas. Har ju ett annat par, som jag trivs jättebra med, men de är så gamla så styrkan är inte jättebra. Nu kan jag ha ett par i varje bil. Perfekt, eftersom jag jämt glömmer dom i ena bilen när jag ska ta den andra. 
Stod för övrigt och stirrade på den här flaskan ett tag. Fattar inte hur glasögonen kom in. Bågarna är ju av hårdplast …
Mycket nöjd åkte jag därifrån och raka vägen in till stan för att träffa Tunnelbane-Nettan. Hon är också kund hos Synoptik och har pratat ett tag om att hennes syn blivit sämre och att hon behöver nya glasögon. Jag följde med som smakråd. 
När hon såg mina nya glajjor höll hon på att smälla av. ”Åh, jävlar vad snygga!” Det värsta var att hon passade i dom. Himla tur att vi har olika styrkor. 
Paulina är glasögonstylist så hon hjälpte till. 
Jeanette hade redan innan bestämt sig för att det måste vara pilotmodell. Hon är envis som en skata men Paulina höll med om att den modellen passar henne jättebra.
Innan vi skildes åt hann vi prata lite om den 11 juni. Då håller vi en insamlingskonsert till förmån för de hemlösa på VidDinSida. Ni som inte har bokat biljetter; please do. Det kommer bli en fantastisk kväll. 

HÄR kan du köpa biljetterna. Varenda krona går oavkortat till de hemlösa. 

Jag kramade Nettan hejdå och åkte vidare. Det är rörigt som fasen i Stockholm just nu. Det byggs nästan överallt och det ser ut som f-n. 
Jag åkte vidare till Let’s Face it för att träffa Efsane.
Hon är Brand Manager för Real Technics, sminkborstarna ni vet. 
Jag ska göra ett himla roligt samarbete med Real Technics-borstar men det ska jag berätta mer om i ett annat inlägg!
Jag och mina sommarpuppor åkte vidare till Mall of Scandinavia.
Jag letade efter ett speciellt läppstift. Det finns på nätet men jag orkade inte vänta utan ville ha det nu, nu, nu.
Kolla, man blir ju svårt sugen på att måla naglarna när man ser ett sånt här ställ.
Var inne på Inglot för att titta på en sminkvagn till talibanen. Såg en sån här i guld på SM i Västerås i helgen och blev svårt sugen.
Man kan dessutom plocka isär den och använda den på tre olika sätt.
Innan jag köper den så vill jag nog höra med talibanen att hon verkligen har för avsikt att dansa i nåt år eller två till. Å andra sidan finns det ju fler i den här familjen som giller bling, hehe.
VARJE gång jag parkerar i MoS tänker jag att ”nu står jag på samma ställe som alltid … lätt att hitta tillbaka” men VARJE gång yrar jag runt som en nackad höna innan jag hittar bilfan.
Hittade bilen och drog hem. Vid ett trafikljus satte jag på mig mitt nya läppstift. Jag ser förjeflig ut. 
230 pickadoller åt helvitti. Såg ut som ett riktigt pundartjack i den färgen. 
Blev så sjukt jäkla sur. Som tur var hade jag våtservetter i bilen så det åkte av på 0.2 sekunder. 
Och inte blev det bättre när jag konstaterade att jag gått omkring HELA dagen med mina byxor bak och fram.

Mvh

Mona femtioplus.

 1. Du är en sann glädje att läsa varje dag. ❤️ Jag har en klänning som jag fick bak o fram en gång. Grejen är den att då hade jag vant mig vid det. Så nu har jag den alltid bak o fram. Den är snyggare så. Alltid retar det någon. Med vänlig hälsning också femtipluss men tycker det är sabla skönt för då bryr man sig inte.

 2. Fast jag tycker läppstiftet var fint på dig, du passar i starka färger. Det är nog bara du som inte är van 🙂

 3. Fy fasen vad rolig du är! Har följt dig en längre tid, men inte kommenterat tidigare. Att sitta på verandan och garva högt åt hur du beskriver ditt liv – DET ger guldkant i vardagen för mig!! Såååå jäkla sjukt rolig du vetkar vara😉Fortsätt så! 😂😃

 4. Jag tycker läppstiftet var super snyggt! Inte slänga utan du vänjer dej, börja med det på kvällarna 😉

 5. 1. Jag sträckläste Andreas bok så se till att du har tid på dig! 😊
  2. Skitsnygga solisar!😎
  3. Snyggt läppklet men förstår din känsla…Jag köpte mig ett mörkt brunlila som va sååå snyggt. Tills det hamnade på mig och jag såg ut som ett levande torkat katrinplommon.😑
  4. Kläder bakofram…been there..på en middag. 🙈

  Avslutningsvis….TACK FÖR ATT DU FINNS så man får skratta sig fördärvad i princip varje dag! 😂🤗

 6. Har aldrig parkerat i MOS men väl på många andra parkeringshus… Jag har likadan teflonhjärna så jag tar alltid en snabb bild me mobilen, gärna med nåt kännemärke eller synlig siffra på bilden dårå också, så ser jag vart jag parkerat när jag är färdighandlad🤗

 7. Förlåt, men att skriva att ’se ut som en tjackhora’ i rubriken!!
  Man säger inte så om nån, inte ens sig själv. Vissa ord får man hålla för sig själv.

   1. Det är inte bara dig själv du förnedrar!!
    Utan även dom utanför finhooden. Missbrukande prostituerande kvinnor!!
    Blev ledsen av att läsa detta..Inget ont menat men det sved till ihjärtat.

    1. Men du, ledsen om jag har sårat dig men det finns väl ändå viktigare saker att bli irriterad över här i världen. Inga tjackhoror läser min blogg, det kan jag garantera dig. Hur som, om du på riktigt mår dåligt över mitt språk så ber jag om ursäkt.

 8. Apropå hitta bilen, finns det inte appar som kan hjälpa en med det ? Eller de kanske inte är så jätteprecisa, typ ”Var är min bil”, svar ”i MOS-garaget”.
  Ett annat lite mer analogt tips, en gammal bekant till mig körde året runt med skibox på taket. Jag frågade en gång om de åkte skidor ofta, han svarade ”nej, men med skiboxen på hittar jag bilen lättare på stora parkeringar.”
  Det finns bluetoothspårbrickor, typ Chipolo på Clas Ohlson som funkar på kortare avstånd, har allvarligt övervägt ge sådana till vissa övriga familjemedlemmar som ständigt härjar runt och frågar _mig_ var deras nycklar, glasögon, snusdosor, SL-kort, mobiltelefoner etc.
  Jobbigt bara om man tappar bort både bricka och telefon …

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..