Det här med hokus pokus

Igår hände en sjukt märklig sak. Maken tappade bort nyckeln till vår Volvo jeep. Jaaaaa, jag veeeet att det inte är en jeep men skit i det nu, ni fattar. En Volvo XC90 för den som inte gör det.

Hur som. Jag har hunnit hemifrån och han ringer 18 gånger och tjatar om att nyckeln är borta. Att han har letat överallt och nu får jag minsann komma hem och hjälpa till. 

Jag hade inte jättebråttom eftersom jag åt en långfrukostbrunch med kompisar.
Träffade den här dåren och kände att, hoppsan, här har vi en likasinnad dåre. Till slut var jag ändå tvungen att bryta upp eftersom maken var på bristningsgränsen. Han skulle iväg nånstans och det var panik.

Jag kommer hem. Letar. Letar. Och letar. Överallt. Till och med i sängen: lyfter på alla kuddar och täcken. Rotar igenom tvättkorgen, kylskåpet (ja, han är lite disträ min man). Gick ut till bilen 4 gånger och kollade runt garageuppfarten. Han hade redan gjort det. 11 gånger innan. Gick noga igenom stegen man tar från garageuppfarten till ytterdörren. Kollade mellan varenda grässtrå. Men. Nyckeln var puts väck.

Då kom jag på att jag hört att man ska lägga en sax och en nyckel på ett fönsterbräde. Det ska tydligen göra att man hittar det man tappat.

Maken är skitirriterade och undrar om jag är dum i skallen på riktigt när jag lägger fram det vid fönstret.

En minut senare går vi ut för hundrafemtionde gången. Tittar oss omkring och plötsligt ser vi den.

Den ligger i vår fina vad-det-nu-är-låda där alla vackra blommor … host host … växer.

Kom inte och säg att inte det är märkligt?!

LOADING..