ANNONS

Gammal kärlek rostar … som fan

/

När jag höll på att rensa i källaren för några veckor sedan hittade jag den här blå lådan. Det är en minneslåda.

När jag var 15 år träffade jag min ungdoms stora kärlek. Richard hette han … och heter fortfarande det. Armandt i efternamn. Inte jättevanligt, hehe. Vi var tillsammans i flera år och han utbildade sig till svetsare och gjorde den här lådan till mig. På framsidan sitter ett stort hänglås. Senaste gången jag öppnade den var för 16 år sedan då vi precis köpte vårt nu sålda hus. I den ligger ett gäng dagböcker och massor av minnen från honom. Brev, vykort en tröja om jag minns rätt och så det värsta av allt; en halväten Ako-kola. Från honom. Jag minns den specifikt. Jag var så sjukt kär i honom så jag sparade på massor av konstiga grejer. Kan inte ens nämna hälften av prylarna här.

Hade helt glömt av lådans existens men till skillnad från maken, som spar julkort från 1972 … typ … så undrade jag vad i helvitti den har fått hänga med i alla år för. Hade inte ens kvar nyckeln till låset.

Härom veckan åkte jag raka vägen till tippen med den. Skillnaden mellan mig och maken är att han ALDRIG skulle kunna göra något liknande utan att första våndas i åratal. Om han ens skulle göra det över huvud taget. Förra sommaren rensade jag garaget och sa till honom på skarpen att han fan fick ge sig med sina gamla golfbollar från 1988 och annat skräp. Vi hade bestämt oss för att sälja huset så han var medveten om att han var tvungen att göra något drastiskt åt alla sina femtioelva kartonger. Jag sa att han fick anstränga sig ordentligt och bara spara det ABSOLUT nödvändigast från sin barndum/uppväxt och att jag skulle göra likadant.

Alla mina minnen rymdes i en HALV flyttkartong. Maken landade på 6 stycken. Innehåll som han aldrig, någonsin, ever never kommer att titta på igen. Som bara tar plats. Plats vi inte har idag.

Tala gärna om för mig varför man t ex måste spara på en gammal plåthjälm som man fick i lumpen, typ som ovan här, på vilken alla lumparpolare skrivit sina autografer, va va va?!

Please tell me att jag inte är ensam om att leva med en obotlig hoarder?

11
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00