ANNONS

Kan vi prata lite hår och så?

/

Innehåller en reklamlänk

Kommer ni ihåg att jag pratade om schampo här för några veckor sen? (HÄR)

Det var ju flera av er som tipsade om ett speciellt schampomärke och jag höll på att tappa datorn i golvet när jag googlade priset på dom.

Det började med att min kompis Lena, som även har koll på allt som har med hudvård att göra, hävdade att det här märket ”är det absolut bästa på marknaden” (det hade bland annat stoppat hennes håravfall) och när flera av er sa samma sak så försvann min sista tvekan. Lena hade även ett triumfkort; en kollega på LÓréal, som var ansvarig för märket, Shue Uemura. Alltså hon heter inte så, hon heter Cecilia.

Cecilia tog sig tid att träffa mig och känna på mitt hår. Hon är i botten utbildad frisör och det hon inte vet om hår är inte värt att veta. Hon talade om vad jag skulle använda och hur jag skulle använda det.
Jag var ändå tveksam. I hela mitt liv har jag köpt schampo på CityGross och ICA, utom när jag har fått på pressvisningar. Det har gått jättebra.

Jag kan, på riktigt, säga att jag märkte skillnad efter första tvätten. Mitt svintorra hår, vilket jag inte fattade att jag hade förrän nu när jag kände vad som hände, var mjukt. Supermjukt och lent. Tänkta att, well, det är ju klart att håret blir annorlunda när man byter schampo.

Jag har ju kört med typ Elseve i hundra år. Schampo som schampo liksom. 

Nu har det gått 6 veckor och aldrig i helvete att jag stoppar tillbaka Elseve i skallen igen. VILKEN skillnad!
Håret är mycket friskare nu. Mjukare. Gladare.

Men priset då? Inte en chans i helskotta att man kan rättfärdiga över 300 spänn för ett schampo. Tänkte jag. 

Kolla här. Detta foto tog jag härom dagen. Cecilia sa att jag måste sluta att tvätta håret varje dag. Jag har nämligen gjort det sedan jag blev tonåring. Every, every day. ”Lägg genast av med det!” sa hon. Ähum. Kan inte. Eller jo, jag har gått ner till 5 dagar i veckan. Stort steg för mig. Den här schampoflaskan har alltså räckt i 6 veckor. Kolla även balsamflaskan. Den varvar jag med ett annat balsam i samma märke men det är lika mycket kvar i båda flaskorna. Plötsligt tycker jag inte att det är så dyrt. Det kommer bara kännas jobbigt varje gång man är tvungen att köpa nytt, men när det är så drygt så kan jag leva med det. Lätt.

Tack snälla ni som fick mig att börja med det här. Särskilt Lena. Nu återstår det bara ett botemedel mot grått hår, sen är jag en väry happy medelålders kärring.

Ska ni testa Shue Uemura så hittar ni det HÄR!

32
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00