Kan vi prata lite hår och så?

Innehåller en reklamlänk

Kommer ni ihåg att jag pratade om schampo här för några veckor sen? (HÄR)

Det var ju flera av er som tipsade om ett speciellt schampomärke och jag höll på att tappa datorn i golvet när jag googlade priset på dom.

Det började med att min kompis Lena, som även har koll på allt som har med hudvård att göra, hävdade att det här märket ”är det absolut bästa på marknaden” (det hade bland annat stoppat hennes håravfall) och när flera av er sa samma sak så försvann min sista tvekan. Lena hade även ett triumfkort; en kollega på LÓréal, som var ansvarig för märket, Shue Uemura. Alltså hon heter inte så, hon heter Cecilia.

Cecilia tog sig tid att träffa mig och känna på mitt hår. Hon är i botten utbildad frisör och det hon inte vet om hår är inte värt att veta. Hon talade om vad jag skulle använda och hur jag skulle använda det.
Jag var ändå tveksam. I hela mitt liv har jag köpt schampo på CityGross och ICA, utom när jag har fått på pressvisningar. Det har gått jättebra.

Jag kan, på riktigt, säga att jag märkte skillnad efter första tvätten. Mitt svintorra hår, vilket jag inte fattade att jag hade förrän nu när jag kände vad som hände, var mjukt. Supermjukt och lent. Tänkta att, well, det är ju klart att håret blir annorlunda när man byter schampo.

Jag har ju kört med typ Elseve i hundra år. Schampo som schampo liksom. 

Nu har det gått 6 veckor och aldrig i helvete att jag stoppar tillbaka Elseve i skallen igen. VILKEN skillnad!
Håret är mycket friskare nu. Mjukare. Gladare.

Men priset då? Inte en chans i helskotta att man kan rättfärdiga över 300 spänn för ett schampo. Tänkte jag. 

Kolla här. Detta foto tog jag härom dagen. Cecilia sa att jag måste sluta att tvätta håret varje dag. Jag har nämligen gjort det sedan jag blev tonåring. Every, every day. ”Lägg genast av med det!” sa hon. Ähum. Kan inte. Eller jo, jag har gått ner till 5 dagar i veckan. Stort steg för mig. Den här schampoflaskan har alltså räckt i 6 veckor. Kolla även balsamflaskan. Den varvar jag med ett annat balsam i samma märke men det är lika mycket kvar i båda flaskorna. Plötsligt tycker jag inte att det är så dyrt. Det kommer bara kännas jobbigt varje gång man är tvungen att köpa nytt, men när det är så drygt så kan jag leva med det. Lätt.

Tack snälla ni som fick mig att börja med det här. Särskilt Lena. Nu återstår det bara ett botemedel mot grått hår, sen är jag en väry happy medelålders kärring.

Ska ni testa Shue Uemura så hittar ni det HÄR!

 1. Lotta skriver:

  Har verkligen försökt att tvätta håret mer sällan men det känns helt omöjligt. Torrschampo kan funka en söndag typ, när jag mest fixar hemma. Ska prova bättre produkter igen – har försökt med billiga märken ett tag för att spara pengar men nu ger jag upp! Har klickat hem ”blått” schampo och balsam samt en fönlotion. Ska testa om det senare kan funka mellan tvättarna för att ”styla om” håret. Läste något om det… Tack för bra tips (även om jag blev fattig på kuppen😳).

  1. Du, g l ö m inte att håret måste vara genomblött plus att du ska ta skitlite schampo. Du kommer vara superirro på mig i början, tills du fått in tekniken. Det kommer ett inlägg om det senare idag … att man måste göra rätt.

   1. Lotta skriver:

    Ok! Jag tar till mig rådet och ser fram emot ett inlägg.☺️

 2. Var kan man få proffs-hjälp om vad man behöver? Jag har det gröna, både schampo, balsam och inpackning, såg att du har lite andra balsam också, och någon annan flaska (vad är det?). Jag är inte helt super-nöjd och tänker att jag kanske ska komplettera, för jag tror detta är ett bra märke.

 3. Molls skriver:

  Åh, jag älskar prata hår 🙂
  Jag har haft några mindre positiva ”möten med frisörer”
  Vid senaste besöket på lokal salong fick jag denna kommentar
  ”Jag vill klippa dig kort och färga dig mörk”
  Inte ok kommentar till en långhårig blondin (ish)

  Numera klipper och stylar jag mitt hår själv, håret har aldrig sett bättre ut, på riktigt =)

 4. Ulrika skriver:

  Susade in och beställde direkt! Tack för tipset!
  Min historia liknar din: kört m schampo i billig prisklass, färgar mitt gråa hår mörkt (fullständigt HATAR utväxt btw), håller på att lära mitt hår att tvättas mer sällan.
  Nu ska det bli spännande att se om jag får samma positiva effekt på mitt hår 😃

 5. Vet du vilken din kompis Lena använde när hon blev av med sitt håravfall? 😀

    1. Lena kan inte kommentera via sin dator/telefon så hon skickar sitt svar genom mig:

     Hej Katarina
     Mitt hår mr så mycket bättre nu 🙏🏻😃
     Jag har också fått mina proffstips av Cecilia
     och använder det röda schampot (Art of hair color lustre)
     Gröna balsamet (Silk Bloom) och
     Röda inpackningen var 5:e tvätt
     Samt Urban Moisture Double Serum efteråt.
     Absolut det bästa jag någonsin använt.
     Använder även deras bredtandade kam efter tvätt (red ut håret nedifrån) och borstar bara håret med Shu Uemuras borste (endast på torrt hår)
     Lycka till 🌷✨
     Lena

     1. Tack! Ska genast in och beställa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..