Det är alltså så här vi ska ha det?

 1. Linnea skriver:

  Däremot kan jag som föredetta undersköterska berätta att det sparas in på tok för mycket i vården och många slutar. Syndabocken är staten, kommuner, landsting och politiker som inte ser det som något konstigt att komma med orealistiska sparmål som gör så att personalen går på knäna. Det går en undersköterska på 13 patienter medan det behövs sju man för att fixa en lyktstolpe … Politik det.

 2. Linnea skriver:

  Fattar inte riktigt hur folk kan förknippa ensamkommande flyktingbarn med en pensionärs ruttnade höft?
  Oerhört obehaglig slutsats. Om man nu ska ta nån ”folkgrupp” så är det garanterat dom vuxna invånarna i detta land som kostar staten mest pengar. Fast det är ju knappast deras fel heller att sjukvården har varit dåligt för den där pensionären.

 3. Jag skriver:

  För två veckor sedan fick tre ensamkommande ungdomar jobb på en fabrik där inga svenska ungdomar vill jobba för att jobbet är för tufft.

  Tre killar, nyss fyllda 18 år hade tårar i ögonen av tacksamhet och de skakade min hand länge. Jag träffade dem i fredags igen. De kom med valkar på fingrarna, plåster på skavsåren och med huvudet högt och en stolt blick. De var överens, tungt och slitigt jobb men de bar en tacksamhet att åter betala för det Sverige gjort för dem. Och för sin första veckolön köpte de en blomma till mig.

  Dra inte alla över en kam.

  Problem inom vården hade vi även innan vågen av ensamkommande.

  1. Sant. 80-talet . Singellyan vid köksbordet som precis rymde dåtidens stora Dagens Nyheter uppslagen. En helsida där skrev cheferna på de stora sjukhusen i Stockholm hur jävligt det börjat bli…..vilken liten budget de hade att bolla med. Att patientsäkerheten var hotad. Jag sparade denna helsidesartikel länge. Patientsäkerheten hotad…skrev läkarna redan 80-talet. Jag fattar inte …..världens högsta skatt….. Kan man inte skicka in den där orädda höken Inga Britt Ahlenius att kolla upp landstingens ekonomi i detalj ?? Det kan inte bara vara nya KS som skattepengarna slarvats bort

 4. Han dör långsamt framför mina ögon.
  För mer än 30 år sedan var jag med om att läkare på akut mottagningen på ST: Görans sjukhus i Stockholm sa till mig. – han dör nu och vi hittar inga fel.
  Hans pappa som också var på plats frågade då: – kan det inte var den-där mördarbakterien det står om i tidningen?
  (Läkaren tyckte inte det var nödvändigt att kolla upp. Det händer inte mig en fredagskväll då jag arbetar. Det händer bara någon annanstans)
  Han dog på lördagen som, om jag minns rätt, den 11 personen i Sverige som ung, frisk man i yngre medelåldern. Obduktionen visande att hans pappa hade rätt.
  Nu ser jag min sambo sedan 20 år sakta med säkert gå mot en långsam död.
  Vi har sökt vård på alla möjlig och omöjliga sjukhus/läkare.
  I höstas kunde han gå i skogen och plocka svamp. Nu kan han nästan ingenting. Han har vistats i hemmet sedan oktober. Jag handlar, tvättar, lagar mat och kör honom på läkarbesök. Han orkar inte tala i telefonen eller gå på besök/eller ha vänner eller familj här hemma. Han fryser och har svårt med balansen och minnet.
  Eksemen på benen kliar och han får nu vita dimmor över ögonen till och från. höger arm och axel smärtar och han kan inte vända sig i sängen utan att hjälpa till med vänster arm.
  Vad jag förstår skulle han ha blivit; lite bättre, av all den medicin han äter.
  Jag är övertygad om att detta är mer komplext än kärlkramp och högt blodtryck.
  Blodkärlsinflamation?
  Boerlia?
  Han behöver hjälp av er läkare, där ni alla specialister samarbetar med en kropp.
  Intern-medicin, reumatolog, neurolog och alla andra vad de nu kan ha för namn.
  Han lägger gärna in sig på en medicinavdelning för denna utredning.
  Men var?
  Vad jag förstått är som husläkare ansvarig för samordningen? Om inte! Vem kan?
  Jag vill inte få ett obduktionsprotokoll som berättar vad han dog av, Jag vill att han ska få fortsätta att leva.

  1. Carro skriver:

   Jag beklagar med hela mitt hjärta. ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..