Hur man fixar en innehållsrik fredag

Man börjar med att ägna sig åt att packa upp varor. Sen drar man iväg till IKEAs parkering för att möta upp en bloggläsare. Härom dagen frågade jag er om någon har ett gäng pennor att skänka mig så att jag kan ge dom till de hemlösa i soppköket hos VidDinSida nästa vecka.

Jag har ju fått shitloads med korsordstidningar från Bonnier eftersom Jeanette berättade att pensionärerna älskar att sitta några timmar och lösa korsord. Jag tänker att dom självklart ska få med sig lite.

Annika, bloggläsaren, visade sig vara sjukt jäkla trevlig. Hon och hennes man har en matvarubutik i en förort här i Stockholm, Matöppet i Bro. Hon ville inte vara med på bild men det ville hennes lilla valp, Bruno.

Alltså, hur söt?!

Jag är så EXTREMT tacksam över alla er läsare. Fisatan så jädra lyckligt lottad jag är. Träffar SÅ många människor med fina hjärtan och jag slutar aldrig att förundras över många bra människor jag har i mitt liv.

Det har väl knappast undgått någon om vad som händer på Svenska Akademiens förskoleavdelning. Det här med att Sara Danius tvingas att avgå övergår mitt förstånd. Alla ord av vrede, besvikelse och allmänt oförstånd är redan sagda.

Uppslutningen med att ta på sig knytblus och hashtagga #knytblus gick väl inte obemärkt förbi. Ni som har mig på Instagram noterade ju att jag inte har nån knytblus så jag fixade min egen variant för att vara delaktig.

Åkte vidare in till Wilmer Kaffebar för en lång lunchdejt med LidbyLiving-Malin och Soulosofie-Sofie. Malin kom hem från Mallis går. Hon bor ju halvtid där och har bjudit ner mig flera gånger, men jag får ju aldrig till det tidsmässigt. 
Vi har så jäkla kul när vi ses. Igår pratade vi bland annat om kompisar som man har på middag men som aldrig går hem. Vi alla tre är sjuka tröttmössor: älskar att ha vänner över på middag men de får gärna gå hem typ 23.00. 
Mitt i allt kom Malin på att hon beställde skor från Calou på Formex-mässan i januari. Vi mms:ade till Carina och frågade om de möjligen hade kommit. Det hade dom. 
Någon dag efter att vi hade flyttat in i huset för ett par veckor sedan så var Mats och Carina, som äger Calou, förbi. De bor ju bara några hundra meter från oss. Eller vi från dom, hehe. Mats råkade visa mig en bild på en stövel som en av deras kunder (en butik, Rolf & Friends) hade gjort en specialbeställning på.
Deras mest sålda boots … i rosa skinn. Jag gick f-n upp i brygga. ”HALLÅÅÅÅ, hur kan ni tillverka såna utan att berätta för mig!” 

Mats insåg att han skulle ha mig tjatandes resten av decenniet så han lovat att jag också kunde få beställa ett par. Och nu hade dom kommit … sa Carina. Gissa om jag och Malin kastade oss in i bilen. 

Lagom kul när man upptäcker att man fått en p-bot fast man har varit skitnoga med att betala via appen. Problemet var bara att jag betalade för fel bil. Brukar inte köra den där och tokmissade det. Jättebra.

Åkte bort till Calou på Sigtunagatan (ett showroom som man kan handla i). 
En del i deras företag vänder sig till sjukvården. Eftersom 98% av deras skor/stövlar har gummisula så är dom e x t r e m t sköna att gå i. I synnerhet för oss som har ryggproblem. 
Dessa har jag tittat på i ett par år nu. Guld och svart. SÅ snygga. 
Varje gång jag är hos dom, vare sig det är på mässor eller i showroomet hittar jag hur mycket som helst. Ovan t ex. Dåligt ljus men OJ så fina de är. (HÄR har ni hela sortimentet.)
Jag älskar när mina vänner lär känna varandra men jag hoppade jämfota i väntan på att få se mina pjuck!
Amen kolla, vilka beautys!
I’m in love. Det är s å fin rosa färg.

Malin köpte tre par men jag lyckades bara få med ett par på bild. Jag skojar inte när jag säger att det här är världens skönaste skor!
Har man en gång köpt ett par Calou’s så är man körd. Jag har använt dom i 10 år.

Släppte av Malin på andra sidan stan och drog iväg till nåt ställe för att hämta toapapper.

Talibanens fotbollslag har haft nåt samarbete som tydligen resulterade i att vi köpt dasspapper för det närmaste året.
Iväg till dyr-ICA och handla i mina nya boots. Turbo hem och snabbpacka. Talibanen har danstävling idag … i Lindesberg
Hämtade upp henne på dansskolan och sen järnet till Nora.
Jag frågade er tidigare var man skulle sova i Nora och fick ”order” om att bo på ”Lilla Hotellet”. Eftersom jag alltid lyssnar på er så bokade jag självklart rum där. Vi kom inte förrän vid 20-tiden men blev varmt välkomnade av den ene ägaren.
HÄR ska ni absolut bo om ni är i närheten. Så otroligt hemtrevligt och fint. De hade supersköna sängar!
Jag har en läsare här i Nora, Maria. Hon driver en butik, SillyMilly. Titta vad hon hade fixat!
En påse fylld med choklad och ljus. Och en flamingo som jag bara ÄLSKAR!
Jag blev så himla glad. ”Varför är dina läsare jämt så trevliga?!”

”För att dom är världsbäst, med eller utan presenter!”

Målet är att jag ska hinna förbi hennes butik idag innan hon stänger. I första hand för att få träffa henne och tacka och i andra hand för att säga att jag måste döpa om flamingon.

Att den heter Peter beror på att båda ägarna till hotellet heter det.

Att jag måste döpa om den om den ska bo hemma hos mig beror på något helt annat … som jag ska berätta för henne när vi ses.

Han heter numer Åke.

 1. En flamingo som heter Åke, hahaha, Tack för dagens skratt, nu blev jag plötsligt på bättre humör!
  Hoppas dagen blir bra för talibanen och dig.

 2. Klart man fixar när världens roligaste Mona kommer till stan! Bra att du blev nöjd med Lilla Hotellet, tvivlade inte i och för sig! Lycka till idag så kramas vi sen och tar det där med Åke- Peter!

 3. Jag har oxå lyckats parkera med ”fel” bil i appen en gång och fått böter. Jag överklagade genom att skicka in underlag från de som hade appen att jag faktiskt hade betalat och de skrev av p-boten. 👌🏼 Dock fick jag betala en administrativ avgift, men helt okej eftersom det ändå var jag som gjort fel. 🙈

 4. Det går fortfarande inte att få upp dina nya inlägg på Bloglovin. Det senaste inlägget man får upp är för 17 dagar sen (Om knark och sånt). Hoppas det hår att lösa?

 5. Överklaga som Åse skriver! Mitt ex gjorde samma sak, han betalade för sin bil när han lånade min. De strök bötern och han betalade typ 70 kr istället :).

  1. ”Fusk”, jag fick betala 100 kr i en administrationsavgift… *ler* Fast bra mycket billigare än själva boten. 🙂

  1. Jag arbetar i kök med träskomodellen på tassarna och jag ska begravas med ett par calouskor för de är de bästa skorna som finns.

 6. Förstår att du vill döpa om den.

  Åke är fint, det hette min morfar, han är den snällaste människan jag känt på denna jord. 🙂

  Kram & ha en fin söndag!

  /O.

 7. Åååå du bodde hos Peter&Peter..hade inte kopplat det. Den ena Peter är en gammal bekant till mig från när han bodde i Sthlm, visst är de trevliga..:-). De lever sin dröm, jag älskar det. Kul att J fick stå på pallen, tror att intresset hos min dotter o kompis börjar sina….får se om SM blir ”sista”…..

 8. Nu har jag ju högre tankar om mina förskolebarn än du har om Svenskaakademin. Du kan kalla akademin för vad du vill men mina förskolebarn är mer kompetenta än de vuxna och ska inte behövs liknas med dom! 😉😀

 9. Jag har avföljt och pånyttföljt både dig och en viss Magdalena på Bloglovin ett otal gånger, men si det fungerar fortfarande inte… Inga nya inlägg kommer upp. Har du några fler tips?

  1. Dessvärre har jag inte det och jag ska ringa Bonnier idag … och maila Bloglovin direkt. Får varje dag mail från dom om att jag har fått nya följare så något ÄR verkligen fel.

  1. Det är normala men om du skall köpa andra en boots så ska du nog gå upp en storlek. Jag tycker att de är aningen, aningen, mindre. Jag har normalt 37 men kör oftast 38 i icke-bootsen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..