Om knark och sånt

Jag måste bannemig vara extremt korkad för jag verkar vara den ende i min bekantskapskrets som inte kan se på en människa om han/hon är drogpåverkad. Däremot om man är packad.

 

Finns det fler som jag?

 1. Håll utkik på de som borde vara dyngraka men verkar nykter men på helspänn..STIRRIG. SJÄLVSÄKER delux. Knark döljer temporärt alkoholens effekter. Men sisådär 30 min senare ligger väl denne under bordet.

  1. Hej Yvonne. Jag har inte tagit bort några kommentarer alls. Gör aldrig det såvida man inte gör ett ruttet personangrepp. Däremot har jag vissa ord som är blockerade, eller om du tar med vissa länkningar. Dock har jag svårt att tro att du skulle behöva använda just de ord som är blockerade … typ kn***a, f***a, ho*a mfl.

 2. jaha, varför har du tagit bort 3 kommentarer som på intet sätt var anstötliga, en var min. Ser nu att du gjort om, kräver namn, är det därför?

  1. Bloggen har fått ett nytt utseende och flyttats till en megaserver. Vet ännu inte om det krävs att man registrerar sig första gången, men det lär vi ju märka! Inga kommentarer är borttagna av mig, jag lovar.

 3. Mona, det är jättesvårt och det är som Anna skriver, det beror på vilken drog. Det just därför droger är sånt problem, för folk beter oftast inte på ett logiskt sätt alltid, men ser helt normala ut. Alla fall är ju olika. Jag har en pappa som jobbat med knarkare, alkolister och på senaste åren även med de som har dubbeldiagnoser(påverkade kemiskt och psykisk sjukdom), så jag har sett ganska mycket. Det är många föräldrar som inte fattar något när de inser att deras tonåring är beroende av knark, och känner sig förda bakom ljuset, de tror de borde kunnat sett något, men de flesta som knarkar är jätteduktiga på att manipulera för att de är så rädda att bli upptäckta.

  1. Anneli, var du tvungen att regga dig på nytt för att kunna kommentera? Bonnier har flyttat bloggen till en annan server och jag har inte fått all info om det är några konstiga/nya förändringar för er läsare.

   Tack för kommentaren förresten. Och du, när ska jag komma?

 4. Jag skulle vilja svara att jag inte vet om det är lätt eller svårt eftersom jag aldrig har sett en hög person någon gång. Men på något sätt känns det lite naivt av mig…

 5. Oj, vad hände här? Annons mitt i inlägget. Ska det vara så?
  Jag kan inte heller se sånt. Såklart om nån verkar påverkad är det väl svårt att missa men annars ser inte jag i alla fall.

 6. Jag är oerhört naiv när det gäller både droger och alkohol. Tanken att människor skulle vara onyktra (mer än på krogen) slår mig aldrig ens, istället tänker jag bara att människor är störiga och otrevliga när de egentligen är onyktra.

  1. Tack, det är massor som är nytt och jag blir helt svettig. Plus att jag nyss upptäckte att en massa bilder är borta från en del inlägg. Man kan säga att jag har lite att göra ett tag framöver…=)

   1. Jag har följt dig i 10 år och jag tror att du egentligen under alla dessa år haft mycket att göra. 😉

    Mona busy bee liksom <3

    1. Sant kanske. Jag tror på riktigt att jag säkert skulle få utslag vid en utredning men vad det än är jag har så hade jag aldrig klarat det tempo jag har om det inte vore så!=)

 7. Inte nån som kommenterar ofta eller knappt alls, men jag har hängt här många, många år *tittar ut ur garderoben och vinkar*
  Jag har jobbat i restaurangbranschen i lite drygt 20 år så jag ser direkt om nån går på något, alkohol eller droger det spelar ingen roll men det är oxå mitt jobb att se sånt, jag har till och med fått gå kurser i det hela.
  Man märker att de som inte jobbat så länge i branschen eller inte jobbat alls har mycket, mycket svårare att märka av sånt om det inte är tokuppenbart. Så du är absolut inte ensam.

  Sen visar sig olika droger på olika sätt, inte alltid helt lätt att särskilja om man inte är riktigt uppmärksam.

 8. Blir inte pupiller liten av vissa droger? Om det är någon jag känner tror jag att jag skulle kunna misstänka droger. Fylla är så uppenbart.

 9. Jag har noll erfarenhet av droger. Men kan inte pupillerna bli hopdragna av vissa droger. Om någon jag känner skulle ta något undrar jag om jag skulle misstänka det. Fylla är på något vis mer uppenbart.

 10. Nu försöker jag kommentera via min dator, istället för telefonen.
  Jag har ingen erfarenhet av droger. Men om någon jag känner skulle bete sig märkligt kanske jag misstänkt något. Hur folk blir när de druckit alkohol känner man ju igen.

    1. Därför jag också undrat. Skulle gärna ha en liten kommentar om att ens kommentar skickats. Så man slipper tjata på Mona överallt 😉

 11. Ja jag är precis lika ”korkad” jag kan verkligen inte se om folk tagit nåt eller inte. Om de nu inte skulle vara så uppenbart om de tagit så att det typ måste märkas. De finns väl dom som typ fin knarkar eller nåt :/

 12. Jag tycker att man märker det på beteendet. Kanske bara är för att jag är ”tränad” men man kan gå på sin magkänsla. Känns personen påverkad och det är tydligt att det inte är alkohol så jaa…

 13. Nä, jag har också svårt att se om folk är påverkade. I somras kände jag mig som en god mor då jag fick yngsta dottern att gå långt runt en drogpåverkad man. Men jag kan ju också säga att han var så hög att han såg ner på Kaknäs …

 14. tack Mona för en underbar härlig blogg har aldrig kommenterat tidigare men nu äntligen många goda skratt o ibland tårar följt dig i flera år lycka till med nya huset från en 70+ tant ps nya utseendet på bloggen kanon lätt att hitta gamla inlägg tex

 15. Hmm. Ser att fler haft problem med kommentarer som inte kommit med.
  Skriver väl igen då och testar om det går nu.
  Jag ser om någon är påverkad. Är uppvuxen med både alkoholister och narkomaner nära inpå.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..