It’s all about the brows

Igår tog jag med mig 26-åringen till Bryn-Jenna för att snygga till våra ögonbryn. För ett par år sedan gjorde jag en semitatuering och då och då åker jag ut till Jenna i Tumba för lite påfyllnad.

(Sweet Lord så slutkörd jag är.) Jenna är en av Stockholms duktigaste, om inte inte den allra duktigaste, när det kommer till Taffy-pigmentering av bryn. Jag blev rekommenderad henne eftersom hon är grymt bra och extremt noggrann. Att hon håller till i Tumba, som ligger 45 minuter hemifrån, var bara att svälja. Efteråt visade det sig lätt vara värt resan dit. (Här kan du läsa mer.)

När jag var tonåring så var det populärt att plocka brynen in absurdum. 

Så här såg jag ut första gången jag var där. Kollar man noga så ser man att de är för korta. Alltså, det fattas ca 1 cm på ”insidan”, som med åren försvunnit pga av ungdomens plockande. Nu ser jag en annan sak: min tatuerade eyeliner. Gjorde den för runt 15 år sen och den sitter fortfarande i!

Jenna börjar alltid med att fota. Jag hatar det eftersom jag är extremt ljuskänslig.

Sen får man lägga sig på hennes brits och vänta på att hon ska plocka fram färg och redskap.

Redskapet i fråga är en skalpell …

Hon passade på att dekorera fejset innan hon började …

Sen börjar det. Jag är lite pipig så för mig känns det här ända ner i Fiffi. Hon skär små snitt med skalpellen och rispandet hörs in i hjärnan. 26-åringen bara skrattar och tycker att jag är en mes. LidbyLiving-Malin säger samma sak … så jag antar att jag är en dramafjant. Jenna har byggt på mina ögonbryn med ca 1 cm. Rätt mycket men sweet Lord så nödvändigt för helhetsintrycket.

När snitten är lagda så brer hon över färg som dras ned i skårorna som hon skurit. Det låter värre än vad det är.

De svarta ”stråna” här är det hon har skurit och så här ser det ut när färgen har sjunkit in.

Här är det vänstra brynet klart och så här ser det ut när färgen läggs på. Första gången höll jag på att smälla av. Trodde att brynen skulle bli så breda. Visste fan inte hur jag skulle bära mig åt för att så smidigt som möjligt dra därifrån utan att vara oartig.

Bästa, bästa Jenna. Sent i vår ska hon åka utomlands på en speciell kurs. Jag får inte berätta nu men HOPPSAN så kul det ska bli att få avslöja det senare. HOPPSAN vad det kommer förändra livet för väldigt många människor.

Så här ser det färdiga resultatet ut.

De är lite mörka i början, men det dämpas lite efter någon vecka. I normala fall sitter det här mellan 1-3 år, helt beroende på vad du har för hudtyp. Min är som sagt väldigt fet i det området så just den där biten som fattas för mig, bleknar efter ett tag så jag måste fylla på var 6:e månad ungefär.

Kolla, man tror verkligen att det är riktiga hårstrån längst ut till höger!

No wonder att man blir skitnöjd när man går därifrån!

Sen var det 26-åringens tur. Hon vill absolut inte figurera i min blogg men igår gick hon med på att jag fick visa dom här bilderna.

Den här damen har inte riktigt skött sig. Efter att man har gjort det här första gången så ska man komma på ett återbesök ca 3 månader efteråt. Detta för en påfyllnad (gratis). Det gjorde unga damen men några dagar efteråt åkte hon på två utlandsresor inom loppet av några veckor. Man får under inga villkor vistas i solen när man har nygjorda ögonbryn. Därför ser dom ut som ovan. Färgen försvinner av solen och saltvattnet.

Hon är inte alls lika mesig som jag så hennes bryn gick på nolltid.

De svarta strecken är alltså själva tatueringen. Det ser superäkta ut.

Tjoff, tjoff, på med färg.

Hokus, pokus, fillijokus: klart!

Till skillnad från många andra utövare i branschen så går Jenna helt och hållet på hur ansiktet är format när hon skapar ögonbrynen. Många andra kör en standardmall som de smackar på oavsett hur man ser ut. Sen gillar jag hennes färger. Har ett par kompisar som gjort bryn på andra ställen där ögonbrynen blivit röda eftersom färgen ändrats efter hand. Har särskilt en kompis som jag ska ta med till Jenna så fort den röda färgen bleknar. I will show you later. (Ni är nog en del som känner henne i bloggvärlden!)

En vacker människa och en extremt jefla slutkörd människa. Om jag behöver semester? Svar ja på den frågan.

 

Jag gillar rekommendationer, i synnerhet av er läsare, och jag för dom gärna vidare. Bor ni här och funderar på att göra bryn så ska ni absolut gå till Jenna. Hon är så duktig att hon numera även utbildar och certifierar andra utövare.

 1. Carina skriver:

  Superfint, kan du inte fixa nån rabattkod till oss vanliga odödliga sim kanske inte har råd med ordinarie pris

 2. Era ögonbryn blev jättefina men Jennas ser tyvärr inte alls bra ut. Om det inte är hon som gör dem själv så borde hon byta till någon som gör dem som era..

  1. Jenna skriver:

   Hej Camilla! Jag håller helt med om att målade bryn inte alls är lika fint som pigmenterad bryn. Det är tyvärr så att jag tänkt göra mina egna bryn, väldigt länge men det blir aldrig av, tyvärr. Då mitt liv just nu är jäkligt hektiskt som egenföretagare och småbarnsmamma. Jag svär varje morgon över att behöva måla i dom. Jag hoppas kunna hitta en tid hos mig själv, för mina bryn PS. Ljuset i bilderna gör att brynen ser mörkare ut än dom faktiskt är i verkligheten.

 3. Sara skriver:

  Det där med att tatuera eyeliner har jag velat göra hur länge som helst! Har du nått tips på var man ska gå då?

  1. Alltså, hon som gjorde det på mig är inte verksam längre, tyvärr men Jenna gör det också så gå till henne. Hon är e x t r e m t pedant och noggrann.

 4. Anette skriver:

  Asså herrefu__inggud sååå vacker Din dotter är!!! (du med såklart).. Men alltså waoooow! Vilken skönhet!

  1. Tack, men det fina är att hon är mycket vackrare på insidan.

 5. LoJo skriver:

  När jag var i 15-års åldern frågade en av min pappas jobbarkompisar ”Vet du vad som är så vackert med dig?” ”Ehh, mina stora ögon?” (alltid fått höra att jag har så stora fina ögon) ”Nej, sa han. Din höga panna och aristokratiska näsa!” Ytligt of course… det här var 1985, man kom undan med kommentarer som det då. Så, eftersom jag inte känner er och ytlighet är ju så härligt befriande så vill jag säga, HELVETE vad snygga pannor och näsor ni har 😉
  Och nu till det jag eg skulle fråga; När kan vi beställa Tancan sprayen igen?? Vi är 3 i familjen som knarkar den… jag-48 år, maken-ngr år äldre samt sonen-25 år … (och 193 lång som inte nöjer sig med bara ansiktet)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..