ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

När vissa dagar är gladare än andra dagar

Allmänna funderingar, konstateranden och händelser

Indienresan

Igår hade jag en låååång middagsdejt med Jeanette. Hon jobbar till vardags som ordningsvakt i tunnelbanan och just nu figurerar hon i kanal 5’s “Tunnelbanan”. I och med hennes arbete så kommer hon dagligdags i kontakt med människor som finns utanför vårt samhälle. I synnerhet en grupp som det talats tyst om eftersom de officiellt inte finns: hemlösa pensionärer som inte har missbruksproblem men som kanske pga något mist sitt arbete, skilt sig och därmed tappat fotfästet och till slut hamnat på gatan. I Stockholm finns det hundratals.

För 1,5 år sedan startade Jeanette organisationen VidDinSida. Två gånger i veckan ser hon, och hennes fantastiska volontärer, till att många av dessa får sig ett mål mat, lite värme och kärlek. (HÄR kan du läsa mer.) Organisationen, som just nu håller på att ombildas till en stiftelse, växer och många vill hjälpa till. Dock krävs s å mycket mer, i synnerhet från myndigheterna.

Ni som läst mig länge vet att jag alltid har velat jobba med hemlösa i någon form. Fram till nu har det bara blivit med ekonomiska medel. En av mina läsare satte mig i kontakt med Jeanette och för några månader sen och vi klickade direkt.

Igår åt vi som sagt middag. Hon hade en bad hair-day så jag fick inte fota henne. Vi pratade framtid och min roll i organisationen. Inom kort ska jag berätta för er.

Jeanette vill börja blogga och jag ska hjälpa henne med det. När bloggen är up and running så måste ni hjälpa mig att sprida den för hon har enormt mycket att berätta. Sorgliga saker, roliga saker, tänkvärda saker.

Kan säga att det var ett tag sedan som jag fick en god natts sömn. Börjar så smått inse vad som är viktigt och vad som är meningen med livet.

När vissa dagar är gladare än andra dagar

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.