När vissa dagar är gladare än andra dagar

Igår hade jag en låååång middagsdejt med Jeanette. Hon jobbar till vardags som ordningsvakt i tunnelbanan och just nu figurerar hon i kanal 5’s ”Tunnelbanan”. I och med hennes arbete så kommer hon dagligdags i kontakt med människor som finns utanför vårt samhälle. I synnerhet en grupp som det talats tyst om eftersom de officiellt inte finns: hemlösa pensionärer som inte har missbruksproblem men som kanske pga något mist sitt arbete, skilt sig och därmed tappat fotfästet och till slut hamnat på gatan. I Stockholm finns det hundratals.

 

För 1,5 år sedan startade Jeanette organisationen VidDinSida. Två gånger i veckan ser hon, och hennes fantastiska volontärer, till att många av dessa får sig ett mål mat, lite värme och kärlek. (HÄR kan du läsa mer.) Organisationen, som just nu håller på att ombildas till en stiftelse, växer och många vill hjälpa till. Dock krävs s å mycket mer, i synnerhet från myndigheterna.

 

Ni som läst mig länge vet att jag alltid har velat jobba med hemlösa i någon form. Fram till nu har det bara blivit med ekonomiska medel. En av mina läsare satte mig i kontakt med Jeanette och för några månader sen och vi klickade direkt.

Igår åt vi som sagt middag. Hon hade en bad hair-day så jag fick inte fota henne. Vi pratade framtid och min roll i organisationen. Inom kort ska jag berätta för er.

 

Jeanette vill börja blogga och jag ska hjälpa henne med det. När bloggen är up and running så måste ni hjälpa mig att sprida den för hon har enormt mycket att berätta. Sorgliga saker, roliga saker, tänkvärda saker.

 

Kan säga att det var ett tag sedan som jag fick en god natts sömn. Börjar så smått inse vad som är viktigt och vad som är meningen med livet.

 1. Önskar jag hade haft den mentala orken att klara av sådant voläntärarbete. Men det går inte. Är så tacksam för de som orkar. Riktiga änglar.

  1. De är h e l t fantastiska!

 2. Stina skriver:

  Underbart att se er hänga! Två fina kvinnor som båda fått sin beskärda del av lärdomar i livet ❤❤ förstår att ni har mycket att prata om!

 3. appi skriver:

  Alltså. Hur kan pensionärer utan missbruksproblem hamna på gatan? Jag trodde faktiskt att vårt sociala skyddsnät var bättre än så! Varför får de inte stöd av soc?
  Hemskt att det ska vara så!!!

  1. Åh, om du bara visste! Kommer berätta längre fram.

 4. Biggan skriver:

  Åh. Detta brinner jag också för. Kärlek i massor till denna viktiga brutta samt till dig som också vill göra världen lite varmare.

 5. Ziss skriver:

  Jeanette är fantastisk ! Har en bekant som pratat mkt om hennes jobb . Han jobbar med i tunnelbanan .

  Jag åker söderut om ett par veckor och kommer vara ett par dagar i ditt område . Ska vi inte försöka ta en date ? 🙂
  Kram kram

  1. Vore jätteroligt, hör av dig när det är dags!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..