Om varför man inte handlar mer ekologiskt

Har hittat Guds gåva till oss som får ont i magen av gluten i bröd. SOM jag knarkar det här!

Ibland undrar jag varför jag inte kör ekologiskt på allt i mitt hushåll. Det undrar jag ända tills jag blir påmind om anledningen. ”Well, om du gav fan i att köra med botox och annat skit så kanske du skulle ha råd!” säger säkert någon och på det svarar jag; ”Precis så är det men, jag är en ytlig jefla skata så nä, jag fortsätter hos Jenny.”

Var ute och åt med en kompis igår. En som är precis lika ytlig som jag men med ett hjärta av guld. Hon var så glad över att jag lyckats fixa ett nytt hem för hennes ena pensionerade travhäst. Den hamnade hos en av mina trogna läsare och Paula bjöd mig på middag som tack … vilket hon självklart inte hade behövt men jag säger aldrig nej till en tallrik med musslor!

Eftersom jag är på livets andra planhalva och är en sucker for musslor for real, så har jag ätit en del genom åren. Dock har jag aldrig stött på ett tvillingpar!

 

Idag är det lördag. Jag ska umgås en smula med min man. Och till Wilmer och äta hembakade munkar. Talibanen? Hon hänger hos komps och ska ”dygna”. Ikväll ska jag till Mall of Scandinavia och gå på bio med någon i mitt liv. Kom gärna med bra filmtips. Inga sci fic-filmer eller Batman-larv, utan gärna något med drag/spänning i.

 

 

 1. Helen skriver:

  På något vis tänker jag att förändringen kommer från oss som har råd, vi som kan prioritera en el-bil, ekologiskt och tilläggsisolera kåken samt köpa treglas-fönster. Och välja bort flygresor där tåg i 1:a klass är minst lika bra. Så då väljer jag att göra det. Och det är mitt bidrag till miljön under mitt liv 🙂

  Vi är alla olika, men jag tror vi nått det bästa nu – våra barn kommer som första generation på länge få de sämre än sina föräldrar. Men någonstans innerst inne är vi globala och kanonte fortsätta denna skeva utveckling och polarisering.

  Så varför hänger jag här om jag nu inte delar värderingar med Mona & Co? För jag vill också skratta och bli road mitt i vardagens allvar ❤️

  1. I hear you Helen, men det tråkiga är ju att det inte hjälper. Det hänger på det fysiska förutsättningarna för ett 100%-igt ekologiskt odlande etc. Dock skulle jag kunna bidra med mer, helt klart, men jag är slarvig och dumsnål då hållbarheten inte är så länge på mycket. Tänker dock att jag ska bättra mig.

  1. Vilken fantastisk kommentar Helen ! …på allvar, ingen ironi från min sida. <3
   Blir glad när jag läser om folk som har råd och som ser kvaliten i att göra aktiva val och inte bara tänka "öka egen vinning" av välståndet de har – inte helt vanligt tror jag
   Försöker själv dra mitt strå så gott det går

 2. Eva skriver:

  Alla måste handla ekologiskt och närproducerat, så blir det billigare. Just därför handlar jag ekologiskt i största möjligaste mån.

  1. Fast Eva, det finns inte tillräckligt för att kunna producera ekologiskt till alla. Det är d e t som är problemet, därför blir det så dyrt.

 3. Anne R skriver:

  Har du provat sempers glutenfria chiaknäcke? Den är så himla god!

  1. Tack för tipset, har bara provat deras vanliga knäcke … som smakar skit, men chia-varianten ska jag absolut prova!

 4. JH skriver:

  Vet inte..vill nog handla kvalitetsvaror och skulle kanske inte lägga pengarna på knäckebröd hos en tråkig matbutik som ändå inte har ett vettigt sortiment. Ibland handlar jag här https://www.cajsawarg.se/
  Snälla Mona testa du också. Köp några honungstomater eller ett par Hagby kycklinglår eller en saftig torskrygg. Prata en stund med den fina personalen. Kolla in interiören. Känn dofterna. Boka in dig och maken på en matlagningskväll. Köp en middagslåda.. ja du hör ju vad gott det kan bli 🙂

  1. Det låter hur gott som helst och jag håller med dig, men som jag skrev till Eva; som det ser ut i världen idag så finns det inga som helst möjligheter att tillverka det vi äter 100% ekologiskt. Var på en föreläsningen om det här för något år sedan.

 5. Nina skriver:

  Köp inte Icas egna varor, snart har vi inget annat att välja på……

  1. Jag vet. Kan reta ihjäl mig på det också faktiskt. Måste dock hitta ett likvärdigt knäckebröd någon annanstans … som inte kostar skjortan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..