ANNONS
Influencer Argentur är en del av© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00

Monas Universum ansvarar för det innehåll som publiceras på denna blogg. För frågor om innehållet kontakta mona@monasuniversum.se. Bloggen ligger på plattformen Tailsweep som använder cookies. För dessa cookies och de personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med cookies ansvarar Bonnier Magazines & Brands AB. Mer information finner du här

När man kan göra något gott för en ängel

Allmänna funderingar, konstateranden och händelser

Mona Rekommenderar

För ett par veckor sedan träffade jag Jeanette, som grundade VidDinSida i Stockholm och som jobbar som ordningsvakt i Stockholms tunnelbana. VDS är en organisation som hjälper hemlösa pensionärer. Icke-missbrukare. Hemlöshet har alltid legat mig varmt om hjärtat men liksom de flesta andra har jag inte gjort något åt saken för att hjälpa, med mer än att jag bara skänkt pengar varje år. När jag kom till VDS i Stockholm (tack vare en av mina läsare som jag kommer vara för evigt tacksam!) så var det som att jag hittat hem. I synnerhet när jag träffade Jeanette. Äntligen kan jag få göra lite riktig nytta. Dessutom kommer vi hänga privat eftersom vi har vääääldigt många beröringspunkter. Sjukt lika.

Jeanette har vigt sitt liv åt det här. VDS i Stockholm startades i november 2016 och all tid utanför hennes ordinarie jobb har gått åt till VDS. Och varenda krona  har gått till det här (Swisha gärna en peng: 1236333165). Hon har under tiden drabbats av en oerhörd personlig sorg och lagt noll tid på att rå om sig själv. Vid ett tillfälle säger hon att hon känner sig så trött och gammal. “Man skulle behöva lite botox så att man åtminstone s e r pigg och glad ut … så känner du nån?!” sa hon med en skojande underton.  Jag blev förvånad för att jag fått gissa så hade jag trott att hon var en regelbunden användare, men icke.

Hur som. Sånt här skojar man inte om, hehe. Inte med en ytlig skata som jag.

Klart att jag inte bara känner vem som helst, jag känner en av Sveriges duktigaste, Jenny på Artface. Som av en händelse (Gud är god ibland) visste jag att Jenny söker en demopatient just nu så jag messade henne fort som attan.

Hade råflyt eftersom hon inte hittat någon och igår tog jag med Jeanette dit.

Jenny är svinbra. Och det bästa med henne är att hon kan tala om varför hon INTE vill göra vissa saker … som en del patienter vill … eftersom det då kan bli lite tråkiga konsekvenser. Jeanette var übersäker på en sak men Jenny talade om att det förelåg en risk med att spruta precis där Jeanette ville och är det något man känner direkt hos Jenny så är det förtroende. Jeanette kapitulerade och sa typ; “I trust you!”.

Eftersom Jenny kommer använde Jeanette som demopatient av flera behandlingar, bl a den jättepopulära Skinboostern och Kemiska peelingen som hon utför, så skulle det tas en massa bilder.

Höll på att garva läppen av mig. Jeanette är ganska lång … men det är inte Jenny!

“Se förvånad ut!”

“Se bekymrad ut!”

Sen var det dags. Jeanette var supernervös innan vi klev in på kliniken men Jenny gör en kolugn med sitt professionella sätt.

Hit går man inte om man vill ha ankläppar och se ut som en förvånad fisk. Hon förstärker bara det som försvunnit och som man alltid haft tidigare.

När man får en behandling så vill Jenny att man kommer tillbaka efter ungefär 3 veckor. Jag har inte haft tid att göra det så igår passade hon på att fixa till min panna lite mer.

Well, tycka vad man tycka vill om det här men det gör mig glad. Hatar att se ut som en surkärring eftersom jag inte ä r det. Jag vill se ut som jag känner mig helt enkelt och då prioriterar jag besök hos Jenny.

Kolla förresten vad jag hittade! Frågade Jenny vad de kostade. Runt 300 kr men man får en sån när man gör en behandling hos henne så jag “stal” en till Jeanette. Jenny berättade att dom är svårt eftertraktade eftersom det är ett så bra cerat.

Efter Jenny tog vi en långlunch på Wilmer … så klart. Jag ville presentera Jeanette för Malin. Ser ni min tallrik? Jag måste ha fått i mig nåt uppåttjack till frukost för jag hörde mig själv beställa en grönsaksgryta med blomkål och en massa skumma grönsaker.

Det värsta är att det var gott. Problemet är bara att så fort jag t ä n k e r på vad som är i, då kväljs jag. Måste liksom sitta och prata samtidigt som jag äter. Då märker jag inte vad jag stoppar i munnen. Jag vet. Jag är en jefla dåre.

I alla fall, Jeanette kommer hänga på Wilmer flera gånger. Det gör alla jag känner som jag släpar dit, hehe. På lördag ska jag definitivt dit eftersom Helena, en av tjejerna, testbakade munkar med yummieyummi-sylt igår och det var i särklass det godaste jag ätit på länge. Jag och Jeanette tryckte i oss dom så fort att jag inte hann fota! Helena lovade att göra dom på lördag så ni som kan, åk dit för bövelen!

När man kan göra något gott för en ängel

14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.