När man kan göra något gott för en ängel

För ett par veckor sedan träffade jag Jeanette, som grundade VidDinSida i Stockholm och som jobbar som ordningsvakt i Stockholms tunnelbana. VDS är en organisation som hjälper hemlösa pensionärer. Icke-missbrukare. Hemlöshet har alltid legat mig varmt om hjärtat men liksom de flesta andra har jag inte gjort något åt saken för att hjälpa, med mer än att jag bara skänkt pengar varje år. När jag kom till VDS i Stockholm (tack vare en av mina läsare som jag kommer vara för evigt tacksam!) så var det som att jag hittat hem. I synnerhet när jag träffade Jeanette. Äntligen kan jag få göra lite riktig nytta. Dessutom kommer vi hänga privat eftersom vi har vääääldigt många beröringspunkter. Sjukt lika.

 

Jeanette har vigt sitt liv åt det här. VDS i Stockholm startades i november 2016 och all tid utanför hennes ordinarie jobb har gått åt till VDS. Och varenda krona  har gått till det här (Swisha gärna en peng: 1236333165). Hon har under tiden drabbats av en oerhörd personlig sorg och lagt noll tid på att rå om sig själv. Vid ett tillfälle säger hon att hon känner sig så trött och gammal. ”Man skulle behöva lite botox så att man åtminstone s e r pigg och glad ut … så känner du nån?!” sa hon med en skojande underton.  Jag blev förvånad för att jag fått gissa så hade jag trott att hon var en regelbunden användare, men icke.

 

Hur som. Sånt här skojar man inte om, hehe. Inte med en ytlig skata som jag.

Klart att jag inte bara känner vem som helst, jag känner en av Sveriges duktigaste, Jenny på Artface. Som av en händelse (Gud är god ibland) visste jag att Jenny söker en demopatient just nu så jag messade henne fort som attan.

Hade råflyt eftersom hon inte hittat någon och igår tog jag med Jeanette dit.

Jenny är svinbra. Och det bästa med henne är att hon kan tala om varför hon INTE vill göra vissa saker … som en del patienter vill … eftersom det då kan bli lite tråkiga konsekvenser. Jeanette var übersäker på en sak men Jenny talade om att det förelåg en risk med att spruta precis där Jeanette ville och är det något man känner direkt hos Jenny så är det förtroende. Jeanette kapitulerade och sa typ; ”I trust you!”.

Eftersom Jenny kommer använde Jeanette som demopatient av flera behandlingar, bl a den jättepopulära Skinboostern och Kemiska peelingen som hon utför, så skulle det tas en massa bilder.

Höll på att garva läppen av mig. Jeanette är ganska lång … men det är inte Jenny!

”Se förvånad ut!”

”Se bekymrad ut!”

Sen var det dags. Jeanette var supernervös innan vi klev in på kliniken men Jenny gör en kolugn med sitt professionella sätt.

Hit går man inte om man vill ha ankläppar och se ut som en förvånad fisk. Hon förstärker bara det som försvunnit och som man alltid haft tidigare.

När man får en behandling så vill Jenny att man kommer tillbaka efter ungefär 3 veckor. Jag har inte haft tid att göra det så igår passade hon på att fixa till min panna lite mer.

Well, tycka vad man tycka vill om det här men det gör mig glad. Hatar att se ut som en surkärring eftersom jag inte ä r det. Jag vill se ut som jag känner mig helt enkelt och då prioriterar jag besök hos Jenny.

Kolla förresten vad jag hittade! Frågade Jenny vad de kostade. Runt 300 kr men man får en sån när man gör en behandling hos henne så jag ”stal” en till Jeanette. Jenny berättade att dom är svårt eftertraktade eftersom det är ett så bra cerat.

Efter Jenny tog vi en långlunch på Wilmer … så klart. Jag ville presentera Jeanette för Malin. Ser ni min tallrik? Jag måste ha fått i mig nåt uppåttjack till frukost för jag hörde mig själv beställa en grönsaksgryta med blomkål och en massa skumma grönsaker.

Det värsta är att det var gott. Problemet är bara att så fort jag t ä n k e r på vad som är i, då kväljs jag. Måste liksom sitta och prata samtidigt som jag äter. Då märker jag inte vad jag stoppar i munnen. Jag vet. Jag är en jefla dåre.

 

I alla fall, Jeanette kommer hänga på Wilmer flera gånger. Det gör alla jag känner som jag släpar dit, hehe. På lördag ska jag definitivt dit eftersom Helena, en av tjejerna, testbakade munkar med yummieyummi-sylt igår och det var i särklass det godaste jag ätit på länge. Jag och Jeanette tryckte i oss dom så fort att jag inte hann fota! Helena lovade att göra dom på lördag så ni som kan, åk dit för bövelen!

 

 1. Carro skriver:

  Självklart tycker jag att allt det ni gör är fantastiskt! Jag har själv jobbat ideellt med bla hemlösa i vår stad. Jag grundade en förening med en vän sen körde vi på. Det blev gigantiskt för människor vill verkligen hjälpa men vet oftast inte vart de ska vända sig. Nu har det blivit lättare då det finns fler föreningar och organisationer än då vi startade. Jag har också jobbat ideellt med sexuella övergrepp…

  Men jag måste säga en annan sak då vi ändå är inne på yta! Från en hetro kvinna till en annan kvinna. Jag tycker Jeanette är så jäkla snygg! Hon är riktig vacker och har en approach som verkligen visar att hon är en stark individ. Det gillar jag! Fler starka kvinnor borde vi lyfta. Heja er två!!

  1. Tack, och jag håller med om Jeanette. Dessutom blir hon ännu snyggare när man lär känna henne eftersom hon har en fantastisk insida!

 2. Jessica skriver:

  Å vad roligt att ni funnit varandra! Jag skrev en kommentar om Jeanette och VDS till dig för ett tag sen, tänkte väl att det var ett projekt för dig!
  Du har ett hjärta av guld

 3. Finns det semlor på lördag så vill jag också gofika med er

  1. Fan, tror inte det. Kan du inte ta en munkpaus?!

   1. Ha ha jodå, sällskapet väger ju upp.

 4. Vad roligt att se Jeanette…gillar henne (och de andra) skarpt i den serien,
  och snart börjar en ny säsong…Jippiiieee.
  Hälsningar Skåne

  1. Alltså, hon har ett så enormt stort hjärta, du skulle bara veta!

 5. Cami skriver:

  Du ar en valdigt valdigt bra manniska, glom aldrig det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..