Överlevnadskitet

Här är mitt överlevnadskit. Börjar med rengöring (Dermalogica) av ansiktet i duschen. Väry praktiskt. Sen droppar jag lite CE Ferulic (ett antioxidant serum, svinbra), på med lite ögonkräm från samma märke (SkinCeuticals) under tiden som Ferulicen torkar in. Efter det droppar jag lite av den lilla flaskan (här som resekit): H.A Intensifier. Det är ett fylligt geléserum som förbättrar spänsten i ett kärringfejs. Svinbra eftersom det innehåller hyaluronsyra som är bra för just spänsten. Som avslutning smörjer jag in mig med ansiktslotion; Face Cream, också från SC. Funkar kalasbra på mitt torra ansikte. Jag är supertorr på vintern så ju mer, the merrier. De har så klart krämer för alla hudtyper men ovan är anpassat till min hy.

 

Efter det är det dags för färg. Använder ALLTID Palinas Magic Face Primer som bas. Den gör huden superlen men framför allt jämn på mitt gamla acneansikte. Denna primer är dessutom svinbra när man ska ta selfies, hehe. Man ser aldrig blank ut.

 

Ovanpå kör jag foundations. Pendlar mellan IDUNS och Lumene. Tycker kanske att Lumene är ett strå vassare på min hud. Mina beautykompisar har lärt mig att blanda två olika nyanser för att få fram den mest passande nyansen för mitt ansikte.

 

Längst till vänster ligger ett rouge från Apoliva. Jag är inte så bra på just rouger. Har nästan inga men aprikos verkar vara en färg som funkar. Måste be mina beautykompisar som lite expertråd här känner jag.

 

Jag avslutar med Guds gåva till allas ansikten; ett bronzepuder från Vita Liberata. Det här är det bästa, b ä s t a, jag stött på i det här segmentet. Har bara använt VL’s lösa mineralbronze tidigare, men det här är lika bra, om inte bättre. Det här är alltså en brun-utan-sol-produkt. Perefekt när man inte orkar TanCanna sig.

 

Japp, det var lite tips på bra produkter.

 1. Haha! Kan inte annat än förundras över alla, snygga, kvinnor som använder så många saker i ansiktet. Varje dag.
  I min dagliga rutin ingår att tvätta ansiktet med rengöring från Lumene morgon och kväll. Ansiktskräm och ögonkräm från Loréal efter det. Och om jag sticker näsan utanför dörren så blir det lite med grön penna längs fransarna nedtill och brun mascara. Men ibland glömmer jag det. På med mina snygga glasögon.
  That’s it!
  Snart 49 och har väldigt få rynkor kring ögonen, kanske beror det på all frånvaro av smink? Det är i alla fall min teori!

  1. Haha, I wish! Nej men allvarligt, jag ÄR lat men vet jag med mig att jag ska på något möte så anstränger jag mig. Försöker dock inte sprida mötena för mycket utan samla ihop flera på ett par dagar, hehe. Dock använder jag inte rouge jätteofta, bara ett par gånger i veckan…

 2. Jahaaappp, då är det bara att sätta klockan på ringning vid 3-tiden, så jag hinner med allt detta innan jag ska ta bussen till stan eller bara gå upp till min dyr-ICA. ”Normalt” tar det ca 4,5 min för mig att fixa ansiktet. Visserligen behöver det många, många fler minuter, men herregud alltså. Alla de där grejsimojsflaskorna/tuberna hade jag ingen aaaaaaning om…
  Kanske dags för mig nu, eller vad tror du? Minns vad min gamle lärare sa: ”det är de gamla skutorna som behöver målas…”
  På tal om gamla skutor: satt på bussen idag på väg in till stan. En ung tjej, kanske 15-16, steg på. Lösögonfransar, gulbrun i ansiktet med markerande ränder, ögonskugga så jag trodde hon var med i en Frankensteinfilm, lösnaglar och sen, förstås, lurar i öronen och blippade på telefonen. Jag vet inte Mona, om det är så jäkla kul att vara tonåring idag, om de hela tiden måste leva upp till ett ideal de inte fixar.
  Var ju inte riktigt så att jag lekte med kottar när jag var ung, men jag tror, eller är nästan helt övertygad om, att vi (ungarna) hade roligare på den tiden. I alla fall mera fantasi, mera rörelser, mera av fixa-det-själv-ingen- annan-gör-det-åt-dig. Och inte så jäkla många krav från omgivningen.
  Allt var absolut inte bättre förr, men en del var det, tycker jag.
  Annars tycker jag du är skitsnygg och fin, både utan och med grejsimojset i ansiktet.
  Puss och kram från
  en gammal kärring.

  1. Men vet du: duscha måste man ju ändå göra så då passar jag på att rengöra ansiktet. Sen tar resten max 5 minuter. M A X! … inte ens det.

   1. Japp, duschar gör jag, men inte varenda morgon numera! Det gjorde jag när jag jobbade. En hudläkare sa till mig en gång att vi tvättar/duschar sönder det naturliga fettlagret vi har.
    Och, hoppas verkligen du förstår att jag aldrig nånsin skulle vara elak eller skriva nåt ofördelaktigt till dig. Tror du ”känner” mig bättre än så. Såklart jag överdrev vad gäller sätta klockan, men det fattar du ju.

   2. Måste man? Då må jag va världens äckel som duschar nax varannan dag .
    Vi blir inte så smutsiga att vi må duscha varje dag. Huden mår inte bra av det. Det har jag även lärt min son.
    Varannan dag dusch, varannan tvätt under armarna bara. Håret max 2 ggr/vecka.

    1. Jag var jävligt korkad som tonåring och började tvätta mitt hår varje dag i samband med att jag duschade. Sen den kan jag inte sluta. Det h a r hänt att jag inte har duschat en dag och därmed inte heller tvättat håret på ett dygn men då får jag SKITONT i hårbotten! Blir alltid jävligt avundsjuk på de som säger att de bara tvättar håret en gång i veckan. I wish. Å andra sidan så skulle jag inte klara mig på en dusch per vecka!

 3. själv går jag upp kl 0500 på vardagarna, gör så lite som möjligt på morgonen då, tvättar av ansiktet med tvättlapp utan parfym eller lite vatten, smörjer in ansikte o händer med Bodyshops bodybutter, på med mascara, borstar genom håret o sen tadaa 🙂 trycker i mig en kaffe också på den tiden

  1. Bodybutter i ANSIKTET? Vad har du för hy egentligen som klarar av det? Vad skönt! Min skulle torka ut på en gång och göra mig yttorr och finnig 🙁 🙁

 4. Jag är sån nörd märker jag… Kör dubbelrengöring, toner, tre serum lager på lager dagtid, två serum kvällstid, en treatment, ögonkräm och antingen nattkräm eller spf som sista steg syra peeling en gg i veckan och rutin på tre olika masker… Sminkar mig aldrig dock hahaha. Såg att du frågade om lumene, deras bright now körde jag på förr, verkar dock ha utgått eller bytt förpackning kanske? Den var bra iallafall 🙂 Torkade inte ut och rengjorde bra

  1. Lumene har förnyat både förpackningar och serier så bright now finns nog ännu (iallafall tycker jag den orangea jag har nu just är bright now)! Men är förnyad 😉
   H. Finlandssvensken som bara kör lumene i både rengöring och sminkväg

   1. Misstänkte det! Bra budget serie iallafall 🙂 Jag kör exuviance med lite från biologique recherche och paulas choice. Mona!! Såg vilken mask du fick på bilden, jag har inte testat den än, var den bra? Nyfiken

   1. Ja det var ju hjortron i iallafall 🙂 Upplevde inte att den gjorde så mycket aktivt för problemen jag upplever med min hy, men om man inte har problemhy rekommenderar jag den starkt. Den höll huden i balans

 5. Orka hålla på…
  Tror ju mer i ansiktet desto farligare för hyn. Har aldrig förståt det där med foundation osv. Totalt onödigt. Jag har blek hy på vintern, fräknar året om, men det är ju jag liksom, varför ”måste” man dölja minsta lilla skavank?
  Av med smuts med what ever jag orkar sträcka mig efter i badrummet på kvällen, smörj in med nån lotion på morgonen, på med lite mascara och läppbalsam. Thats it.
  Snart 44 med babylen hud och knappt en rynka

  1. Åh, jag tyckte som du förut men så träffade jag en professor som berättade att idag är det ett måste att tillföra huden yttre fukt pga miljöpåverkan. Nu pratar jag ansiktskrämer och sånt. Foundation kan man ju helt klart skita i och jag har bara kört mineralpuder (genomskinligt med ph) i 20 år men i och med mina resor med Daisy Beauty så har jag fått ett helt nytt intresse. Men, tittar du på mina bilder så är jag den som är minst sminkad. Det som gör mycket är färgat läppstift. Kan gå helt osminkad, utan foundation/rouge, men dra på mig lite färg på läpparna så gör de skillnad. Jag ser piggare ut. Däremot är jag sjukt dåligt på att smörja in kroppen. Köper lotions till höger och vänster och tänker att jag ska börja varje dag. Efter en dag glömmer jag bort det.

   1. Retinol är a vitamin, en av de starkaste syrorna. Nästa steg i styrka av a vitamin är på recept, ges till de med svår acne. Hudprodukter med retinol ska jobba mot acne, acneärr, texturen, rynkor, mogen hy, pigmentförändringar osv. Jag ska köra igång om ett tag, tänkte om du hade testat 🙂 Mamma har det för rynkor, har fungerat som ett mirakel

     1. Kan inte, man ska helst inte blanda syramärken och jag kör på pha syra från exuviance 🙂 Men jag håller med, de ska vara topp topp topp TOPPEN bra! Jag funderade på att byta när skincity släppte deras produkter men är så acnebelägen i hyn så byter jag märke har jag finnar i två till tre månader, så inte riktigt värt det nu när jag har något som funkar. Men det har du nog i din rutin då Tror alla proffs märken har retinol i några produkter. Jag ska köra koncentrerat från exuviance

     2. Alltså, följer du mig på Instagram? Provade ju vad-det-nu-var från Exuviance i lördags och satan i gatan så häftig den produkten var! Det bara bubblade i ansiktet. Älskar när man k ä n n e r att det blir en effekt!

     3. Det är den enda masken jag inte testat men ska klicka hem den nästa beställning Det är den oxygen nånting va? Den verkar så cool

  1. Smink för mig är rouge, ögonskugga … och mascara om man inte har lösfransar! På helgerna brukar jag dock vara helt ”ren”. Oftast. Ska dock erkänna att det är först i år som jag börjat använda foundation mer frekvent. I hundra år har jag bara använt bareMinerals men de senaste veckorna har jag minskat ned på det i samma takt som jag ökat på med foundation i krämform. Känner att jag blir mer och mer intresserad av just make up.

 6. det är verkligen en djungel med hudvård och smink, jag hittade ingen foundation som funkade min olivfärgade hy, behöver en mer guldgulnyans och alla nyanser var rosa eller oranga i tonen, tills jag hittade Diors foundation, den var klockren!! sen slutade de med den varianten, höll på att gråta blod. Behöver hjälp av dig Mona och alla goa läsare….jag har lite ojämn hudton och ingen foundation/underlag fungerar, utan jag behöver bara gå ut och så blir jag flammig i huden igen, har provat det där med att lägga på lite grönt osv osv osv….det enda som jag tror kommer hjälpa är är laserbehandling, men det är jädra dyrt ju!! Det är inte rosacea, men närapå. Är det någon som vet / har bra tips på någon superbra kräm/underlag, täckande kräm eller något annat som hjälper?

  1. Exuviance har ett serum som heter antiredness calming serum som är riiiiktigt bra mot ytliga kärl/rodnader. Paulas choice har en redness relief serie som ska vara bra också. Och som Mona skrev, daisy ❤️❤️❤️ Brukar googla produkten jag är nyfiken på + daisy beauty och se om de har recension på den

    1. Jag är intresserad och lär mig allt jag kan om hud och hår, men med hyn har jag tagit mycket mycket mycket hjälp av daisys och Annica på skin city. Jag funderar på att börja utbilda mig, för märkt senaste åren att intresset för skönhet verkligen finns där. Jag kan nörda ner mig i timmar/dagar om en enda ingrediens

     1. Tack Emelie och Mona, har försökt gå med i Daisy Beuty, men lyckas inte få gå med, har provat att försöka bli medlem igen, tack för förslagen, har faktiskt provat Paulas choice, de har riktigt bra produkter och är inte så dyra, iallfall inte ibörjan när de kom in på Skincity. Tack igen!

 7. Men hallåååååå.
  Vi måste minnesträna kompis.
  Vi har pratat om Retinol 🙂 Dags att börja vänja in huden på den nu. Vi startar med 0,3 %
  Du kommer älska det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..