Överlevnadskitet

Här är mitt överlevnadskit. Börjar med rengöring (Dermalogica) av ansiktet i duschen. Väry praktiskt. Sen droppar jag lite CE Ferulic (ett antioxidant serum, svinbra), på med lite ögonkräm från samma märke (SkinCeuticals) under tiden som Ferulicen torkar in. Efter det droppar jag lite av den lilla flaskan (här som resekit): H.A Intensifier. Det är ett fylligt geléserum som förbättrar spänsten i ett kärringfejs. Svinbra eftersom det innehåller hyaluronsyra som är bra för just spänsten. Som avslutning smörjer jag in mig med ansiktslotion; Face Cream, också från SC. Funkar kalasbra på mitt torra ansikte. Jag är supertorr på vintern så ju mer, the merrier. De har så klart krämer för alla hudtyper men ovan är anpassat till min hy.

 

Efter det är det dags för färg. Använder ALLTID Palinas Magic Face Primer som bas. Den gör huden superlen men framför allt jämn på mitt gamla acneansikte. Denna primer är dessutom svinbra när man ska ta selfies, hehe. Man ser aldrig blank ut.

 

Ovanpå kör jag foundations. Pendlar mellan IDUNS och Lumene. Tycker kanske att Lumene är ett strå vassare på min hud. Mina beautykompisar har lärt mig att blanda två olika nyanser för att få fram den mest passande nyansen för mitt ansikte.

 

Längst till vänster ligger ett rouge från Apoliva. Jag är inte så bra på just rouger. Har nästan inga men aprikos verkar vara en färg som funkar. Måste be mina beautykompisar som lite expertråd här känner jag.

 

Jag avslutar med Guds gåva till allas ansikten; ett bronzepuder från Vita Liberata. Det här är det bästa, b ä s t a, jag stött på i det här segmentet. Har bara använt VL’s lösa mineralbronze tidigare, men det här är lika bra, om inte bättre. Det här är alltså en brun-utan-sol-produkt. Perefekt när man inte orkar TanCanna sig.

 

Japp, det var lite tips på bra produkter.

 1. carina skriver:

  ok, då ska jag testa den. Jenny den enda som får göra det. Jag hoppas dock att effekten varar mer än en månad? 🙂

  1. Tricket är att du måste underhålla det med bra produkter. Jenny säljer ju Elixir som är superbra!

 2. carina skriver:

  Mona, vad tycker du om skinboosten du gjorde? Var väl första gången du testade det?
  Är man ”sönderstucken” efteråt?

  1. Jag älskar den och nej, man är inte sönderstucken! Hade jag råd skulle jag göra den varje månad!

 3. Men hallåååååå.
  Vi måste minnesträna kompis.
  Vi har pratat om Retinol 🙂 Dags att börja vänja in huden på den nu. Vi startar med 0,3 %
  Du kommer älska det.

  1. Hahaha, det var DET du pratade om ja! Det var därför det lät så bekant!

 4. det är verkligen en djungel med hudvård och smink, jag hittade ingen foundation som funkade min olivfärgade hy, behöver en mer guldgulnyans och alla nyanser var rosa eller oranga i tonen, tills jag hittade Diors foundation, den var klockren!! sen slutade de med den varianten, höll på att gråta blod. Behöver hjälp av dig Mona och alla goa läsare….jag har lite ojämn hudton och ingen foundation/underlag fungerar, utan jag behöver bara gå ut och så blir jag flammig i huden igen, har provat det där med att lägga på lite grönt osv osv osv….det enda som jag tror kommer hjälpa är är laserbehandling, men det är jädra dyrt ju!! Det är inte rosacea, men närapå. Är det någon som vet / har bra tips på någon superbra kräm/underlag, täckande kräm eller något annat som hjälper?

  1. Anneli, gå in på FB och sök upp Friends of Daisy Beauty. Där ska du ställa den här frågan!

  1. E skriver:

   Exuviance har ett serum som heter antiredness calming serum som är riiiiktigt bra mot ytliga kärl/rodnader. Paulas choice har en redness relief serie som ska vara bra också. Och som Mona skrev, daisy ❤️❤️❤️ Brukar googla produkten jag är nyfiken på + daisy beauty och se om de har recension på den

   1. Fyfasen vad du är kunnig Emelie!

    1. E skriver:

     Jag är intresserad och lär mig allt jag kan om hud och hår, men med hyn har jag tagit mycket mycket mycket hjälp av daisys och Annica på skin city. Jag funderar på att börja utbilda mig, för märkt senaste åren att intresset för skönhet verkligen finns där. Jag kan nörda ner mig i timmar/dagar om en enda ingrediens

     1. Tack Emelie och Mona, har försökt gå med i Daisy Beuty, men lyckas inte få gå med, har provat att försöka bli medlem igen, tack för förslagen, har faktiskt provat Paulas choice, de har riktigt bra produkter och är inte så dyra, iallfall inte ibörjan när de kom in på Skincity. Tack igen!

 5. Ziss skriver:

  Men vänta tyckte du skrivit avigt och rätt om att du typ aldrig sminkar dig ?!???
  Vad räknas som smink i din värld ;)))

  Puss

  1. Smink för mig är rouge, ögonskugga … och mascara om man inte har lösfransar! På helgerna brukar jag dock vara helt ”ren”. Oftast. Ska dock erkänna att det är först i år som jag börjat använda foundation mer frekvent. I hundra år har jag bara använt bareMinerals men de senaste veckorna har jag minskat ned på det i samma takt som jag ökat på med foundation i krämform. Känner att jag blir mer och mer intresserad av just make up.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..