När man får lön i januari

Januari är ju den allra fattigaste månaden på hela året, i alla för mig och de flesta jag känner. Hoppar jämfota när pengarna kommer in på kontot och känner mig rikast i världen. I en kvart. Typ.

Satt och funderade lite igår kväll. På vad man lägger pengarna på när man är shoppingsugen. Vad brukar ni handla för något? O m det nu finns något att handla för vill säga.

 

Eller rättare sagt; vad exakt ska ni lägga januarilönen på? Vore på riktigt kul att veta.

 1. dot skriver:

  Klarade julen inom budget, men det är bara att börja spara igen – tonåringens speldator pajjade precis före jul. Köpt i andra hand och livräddad ett par gånger redan. Kommer nog inte undan nyköp den här gången..

  1. E skriver:

   Netonnet Kollar man varje dag så kommer till slut det där perfekta erbjudandet

 2. Josie skriver:

  Du menar pengarna som är kvar när alla terminsavgifter till barnens aktiviteter är betalda? Och ugnen gick sönder i går kväll. Kanske ett paket nudlar?

 3. E skriver:

  Spenderade 2600kr på spontanshopping på skincity….

 4. En sinnessjuk utgiftsmånad där man först får sota för att man än en gång överdrivit julkappsköpen till barnen. Sen kom avgiften till sonens fotboll o nytt lag betyder nya tränings- o matchställ. De där två utgifterna summerades till tre papp. Och oj hoppas ska bilen servas också. Tre papp till. Oj ska ungarna på träningsläger i sommar…oj det ska visst delbetalas. Tusen spänn till ut. Nämnde jag att jag är ensamförsörjare? Nä ska heller inte klaga för på nåt sätt löser jag det här med lite fix trix o ett kreditkort samt en mkt sparsam vardag. Jag har ett arbete, hälsan o fina kottar. Så ingen idé att sura ihop över att jag råkat ut för en ketchupeffekt på årets sämstekonomiska månad

 5. Jag blev uppsagd pga arbetsbrist efter 28 år på företaget där jag jobbat 75% … Gick i den klassiska kvinnofällan och gick ner i arbetstid för att vara mer med barnen, men nu lever jag som ensamstående på existensminimum där jag får 65% av min 75% lön. Jag har inte rätt till bostadsbidrag för jag har inga småbarn hemma och jag är inte under 29 år, ej heller är jag pensionär så nu sitter jag i en jefla rävsax så att säga.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..