En adekvat fråga … om potatis

Jag kanske är en väldigt sträng mamma som sedan ett par år tillbaka ”tvingar” talibanen att laga mat kontinuerligt. (Körde samma race med 26-åringen.) I början gnälldes det men jag gav mig inte. Två dagar i veckan. Hon fick själva bestämma. Tisdagar och lördagar. Året om.

 

Minns att 26-åringen var lika sur i början. När hon flyttade hemifrån var hon däremot mer än tacksam. Medan vännerna kunde koka nudlar, på sin höjd, kunde hon allt. A l l t. Idag är hon extremt duktig på matlagning.

 

Så jag kör samma regler med talibanen. Som så här två år senare är superduktig. Jag själv är ganska bra på laga mat men har ett problem; jag gillar det inte. Alls. Fullkomligt ointresserad. Ett måste bara. Talibanen däremot, hon har ärvt sin mormors matlagningsgen. Sjukt duktig.

 

Av någon anledning händer det sällan att kokad potatis står på menyn. Inte när det är hennes tur att laga mat i alla fall. Igår var det dock dags.

 

”Mamma, hur länge ska potatis koka?”

 

”Öh .. va?” – sa jag och tänkte. Koka potatis … det är väl självklart att man vet hur lång tid det tar … eller?!

Men det visar sig att det inte alls är något man får veta genom bröstmjölken. Inte ens på påsen med potatis.

 

Är inte det konstigt?

 1. Lisen skriver:

  Bra att lära barnen hur ett hushåll ska skötas så länge man ställer (minst) samma krav på den vuxne mannen i familjen.

 2. JH skriver:

  Det här är helt suveränt – om potatis just när jag här på ön där jag är är sugen och planerar att servera papas arrugadas med både mojo och rojo till familjen.

  1. Lite svårt i vårt fall då vi gjort vår uppdelning baserat på den jobbinsats han gör för familjen..

 3. Lina skriver:

  Åh detta minns jag när jag var barn och skulle koka potatis själv för att göra potatismos för första gången. Jag ringde mamma på jobbet som sa; koka 20min. Jag var dock väldigt hungrig efter en dag med mycket ogod skolmat (mellanstadiet) så jag tog de två absolut största potatisarna i påsen, modell bakpotatis typ…. Mamma glömde dock den lilla detaljen med att man bör dela stora potatisar… Låt oss säga att elvispen inte klarade av att göra något mos utan det fick bli snabbmakaroner till köttbullarna istället….

 4. Ca 20-25 minuter beroende på storlek. Jag bruka klyva dem i 4 bitar. Då räcker ca 15 minuter för att få dem mjuka. Jag hatar mjölig potatis, utom till mos. Fast potatis för mig. Värsta är när någon gjort gratäng på mjölig potatis. Blir en enda sörja.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..