ANNONS

En adekvat fråga … om potatis

/

Jag kanske är en väldigt sträng mamma som sedan ett par år tillbaka ”tvingar” talibanen att laga mat kontinuerligt. (Körde samma race med 26-åringen.) I början gnälldes det men jag gav mig inte. Två dagar i veckan. Hon fick själva bestämma. Tisdagar och lördagar. Året om.

Minns att 26-åringen var lika sur i början. När hon flyttade hemifrån var hon däremot mer än tacksam. Medan vännerna kunde koka nudlar, på sin höjd, kunde hon allt. A l l t. Idag är hon extremt duktig på matlagning.

Så jag kör samma regler med talibanen. Som så här två år senare är superduktig. Jag själv är ganska bra på laga mat men har ett problem; jag gillar det inte. Alls. Fullkomligt ointresserad. Ett måste bara. Talibanen däremot, hon har ärvt sin mormors matlagningsgen. Sjukt duktig.

Av någon anledning händer det sällan att kokad potatis står på menyn. Inte när det är hennes tur att laga mat i alla fall. Igår var det dock dags.

”Mamma, hur länge ska potatis koka?”

”Öh .. va?” – sa jag och tänkte. Koka potatis … det är väl självklart att man vet hur lång tid det tar … eller?!

Men det visar sig att det inte alls är något man får veta genom bröstmjölken. Inte ens på påsen med potatis.

Är inte det konstigt?

26
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00