ANNONS

Ännu mera Formex 2018

/

Åkte in till Formex-mässan ett par timmar igår. Jag har ju som sagt varit utställare där två gånger om året i en herrans massa år så att gå runt som inköpare nu kändes … väldigt märkligt. Har förvisso köpt in förut också men då har jag fått kuta runt som en iller för att hinna med eftersom vi haft två montrar som krävt min närvaro. Ni som hängt här länge vet ju hur jäkla urless jag har varit på dessa mässor men nu behöver jag aldrig mer ställa ut, hehe!

Gick raka vägen bort till Mats och Carina på Calou men Carina var hemma. Vi bor ju nästan grannar här och dom är väldigt nära vänner till oss. Fifasen så kul vi har när vi ses.

Beställde lite träskor till sommaren. Älskar dom här ”slip in”-skorna.

Kunde inte välja ett par så det blir flera. Ju äldre jag blir, ju mer rosa blir jag. Helt sjukt. Jag som alltid tyckt att det varit en ”småflicks”-färg.

Jag gick bort till Lo-Ika men varken Lone eller Ulrika var där. 

Den här mässan ska ju tillfredsställa alla smaker … och det antar jag att den gör!

Gillar man porslinstigrar … och sånt … så fanns det massor av gottigottgott …. host host.

Det h ä r däremot, det gillar jag! Dom fanns på augusti-mässan också och jag blev tokkär men skulle bli frånskild på 0.3 sekunder om jag köpte hem dom. 

Det är som sagt sammet som fortsätter att gälla. Och gult. 

Jag är tyvärr gift med en man som hatar en enda färg, grönt. Ibland önskar jag att han vore färgblind. Skulle l ä t t kunna ha ovan hemma. 

Coola lampor i sammet. 

Älskar att guld fortfarande är inne.

… och titta här vad fint!

Bilderna ovan är från Jakobsdals textil. Deras monter är alltid HELT fantastisk!

På Formex finns det ett par utställare som alltid sticker ut. För några år sedan kom ett nytt företag in. ”Nadja Wedin”. En konstnär och mönsterdesigner. Jag blev helt tagen av hennes mönster på produkterna.

Under alla år på Formex startar jag alltid varje mässdag med att gå runt och fota i montrar innan mässan öppnar. Alltsedan Nadja Westin börjat ställa ut så har jag gått till hennes monter först.

Igår var det första gången som jag fick träffa henne in person. Det började med att jag trodde att hon var en besökare eftersom hon stod lite utanför montern. Hon gav mig en komplimang för min långkofta från Lo-Ika. Efter en stund förstår jag att det är T h e Nadja Westin. Vi skrattade. Helt ärligt så tycker jag att hon är Sveriges duktigaste mönsterdesigner och jag kan titta h u r länge som helst på hennes grejer. Tokfascinerad över alla detaljer. Trots det så har jag inte en enda produkt från henne. Men se, det tänker jag ändra på till sommaren!

Vet dock inte riktigt hur julen kom in i bilden här. Det här är ju den så kallade vårmässan och julen brukar vi köra på mässan i augusti…

Som sagt. Jul i januari.

Gick förbi en av restaurangerna och se där ja, där satt Lo-Ika-bruttorna! Lone hade på sig sammets”koftan” som jag köpte av dom i fredags. Alltså, man kan inte handla på den här mässan, men jag hade beställt den innan och de tog med sig den upp hit. 

Det roliga var att när jag tog bort lapparna så såg jag att de hade skrivit ”Mona” på ena lappen. För att de andra i montern skulle veta att den var till mig … tänkte jag … men tjejerna berättade igår att dom har döpt den till ”Mona”.

Haha, nu tycker jag om den ännu mer! Hade på mig den igår (bilden ovan är från i fredags när jag skulle hämta den och provade den i montern) och fyra olika personer stoppade mig under dagen och frågade varifrån jag köpt den! Ni var ju ett par stycken som inte gillade den men trust me tjejer; den är svinsnygg i verkligheten!

Knatade vidare till en annan hall som jag sällan hinner gå igenom i vanliga fall. 

Den här fascinerade mig. Vatten från ”flygande” kran.

Superfina skålar.

Älskar William Morris’s mönster!

Som sagt, det finns något för alla på den här mässan!

Eller vad sägs om dessa .. ähum … trädgårdsblomkrukor?!

Var tvungen att gå till ETWOG-montern igen. Väskorna jag hittade i fredags. Unisex. Tillverkade av silikon och neopren. Sanslöst snygga. 

Jag är som sagt inte nån ryggsäcksböna, men denna går inte att motstå.

Se så liten. 779 kr. Det fina är, men det syns inte här, är att du kan ta bort remmarna och fästa den i ett bälte. Den kommer bli p e r f e k t när jag åker med Optiker utan gränser nästa år. Lagom liten/stor för att rymma kamera, mobil och lite annat smått.

Säg hej till Marie. Det är hon som är ansvarig säljare för denna nya franska väskserie. Sedan 20 år tillbaka är hon dessutom en nära vän till LidbyLiving-Malin. Kolla vad hon har på sig. I höst släpper hon en serie med fuskpälsar. Bland det snyggaste jag har sett. Dessutom extremt prisvärda: den ovan är den dyraste och ligger på 1200 kr. Marie har showroom på Stockholm Fashion house, eller vad det heter. Där jag brukar hänga när jag hälsar på Cream-bönorna. Gissa om jag ska hälsa på henne och kolla de andra modellerna IRL.

Det var en märklig mässa. Något är i görningen i branschen. Jag kunde räkna till ett 15-tal stora företag som ställt ut i hundra år på Formex … men som nu inte ställer ut längre. Mateus keramik t ex. Det visste jag i och för sig innan eftersom jag känner Linda där, men alla andra. Besökarantalet på denna mässa sjunker oroväckande. Missnöjet med mässorganisationen har varit stor i många år. Ingen som lyssnar på ”oss på golvet”. Köpbeetendet från slutkonsumenten, alltså ni, är förändrats. Det är i mångt och mycket näthandel som gäller och det är där jag kommer satsa.

Nähä, här blir inga barn gjorda. Nu ska jag åka bort till dyr-ICA och köpa frukost. I min sexiga batman-outfit. Söndag idag. Vilodag. För Gud, Jesus och hans kompisar. Själv har jag röva full.

24
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00