ANNONS

Formex 2018

/

För första gången på många, många år så är jag inte utställare på Formex. Halleluja. D e n befrielsen. Jag är däremot inköpare. Fast det har jag ju varit i flera år. Också.

Igår åkte jag ut till mässan med LidbyLiving-Malin. Hon ställer inte heller ut så vi bestämde oss för att ägna hela dagen till att gå runt och titta på vad som komma skall när det kommer till inredning.

När jag körde in på parkeringen höll jag på att köra i diket när jag såg den här bilen. En bil med en logga från Kriminalvården. Bilar som är strajpade så här brukar fungera som fångtransport. Nog för att det säkert figurerar en del skrupelfria människor i inredningsbranschen, men jag har aldrig varit med om att Kriminalvården varit på plats …

Jag hade med mig min nya kamera, som är skitbra. Problemet är att JAG inte är skitbra. Himla tur att jag tog en del bilder med iPhonen för alla bilder jag tog med kameran, kan jag inte föra över eftersom jag råkat trycka på nån jäkla knapp på kameran så wifi-överföringen inte funkar. Ni får hålla till godo med det jag har. Ska tillbaka till mässan i morgon och ta nya bilder.

Allra först gick vi till Sofie på Soulosofie.

Jag har ju tidigare berättat att hon och hennes familj grundade och drev Indiska i typ 30 år men sålde för ett halvår sen. Här anstränger hon sig eftersom både hon och Malin har en tendens att se helt wacko ut på mina bilder. Som nedan, det var den första bilden jag tog!

Sofie har fortsatt i egen regi och med lite annan inriktning.

Kolla vilka fina burkar. En två-burk och en fyr-burk, bra priser också. Man kan ha både blommor och … bestick i dom. Sofie berättade att inköparna är helt galna i dom och hon skulle kunna sälja en container full men dessvärre har hon inte så många i lager. Himla tur att hon har 30 års bra kontakter i Indien och därför ska försöka fixa fram fler.

Vi hann inte gå många meter förrän några familjära fejs dök upp. Bästa Silver-Madeleine (som gör mina fina ringar ni vet) och i mitten står en supertrevlig kvinna jag tokglömt namnet på men hon driver ett hotell i Simrishamn. Vi har träffats tidigare och ätit middag så shame on me som har glömt. Intill henne står min älskade Hege. Hon jobbade som regionschef på Synoptik och vi träffades på en av resorna jag gjort med Optiker utan Gränser. Efter hemkomsten från den så sade hon upp sig och startade en heminredningsbutik i Simrishamn, Ting & Tang, som går jättebra! Intill Hege står hennes ena dotter, Viktoria.

Vi knallade vidare och plötsligt fick bilen från Kriminalvården en förklaring.

Nu är jag ju skitsur för att jag inte får över bilderna från kameran för då hade ni fått se vad interner gör för fina grejer. Lådor, skärbrädor och annat. 
Jag tyckte den här kepsen var lite cool och det tyckte han som var ansvarig i montern också. Dessvärre är det fler inom kriminalvården som inte alls tycker att det är så bra med en sån logga.

Snygga Anna-Carin var givetvis där. När hon inte är vd på Pears for Girls så kör hon sitt egna bolag, Stackelbergs ,där hon säljer kuddar, plädar och sjukt snygga påslakan.

Malin var supersugen på kaffe så vi bestämde oss för att gå bort till Ernst. Han bjuder alltid på kaffe och är så sjukt trevlig. Det senaste huset han gjorde för tv råkar vara Calou-Mats’s systers så vi pratade mycket om det.

Jag skulle ta ett kort på Malin och Ernst. Knäppte av. Stoppade mobilen i fickan. En stund senare frågade hon hur bilden blev eftersom hon skulle skicka den till sin man. Jag visade. Hon gick i taket. ”Men MONA, hur kan du bara ta EN bild .. och inte ens titta på den och jag tog ju MASSOR av bilder på er!”  Vi gick tillbaka och Ernst skrattade knäskålarna ur led.

Älskar den här bilden. Malin babblar på men han har bara koll på mig, hahaha! ”Meh, kan du titta hit nu då?!”

Så där ja. Hon fick sin bild. Mycket nöjd. 
Vi gick raka vägen bort till Mats och Carina på Calouoch talade om att vi hängt hos Ernst. Malin är lika galen i Calou-skor som jag är så hon beställde ett gäng. 
Den här rödaktiga gillar jag men SOM VANLIGT med kläder och skor så är det inte förrän i höst som man kan köpa dom! Helt värdelöst, jag vill ha dom n u! Många tror förresten att det är träsulor på Calou-skor men icke, det är gummi och just därför är dom så sköna att gå i. (De har dock några med riktig träsula.)
Med åren har jag upptäckt en sak med deras skor. En doja kan se skitful ut på hyllan. Som den här svarta. Den ögnade jag bara förbi medan Malin tog ned den och provade.

DÅ var den plötsligt supersnygg på! Gissa om jag har beställt … Måste tillbaka i morgon och ta nya kort på de andra jag hittade. De är i min kamera …

Vi knatade vidare. Fina lampor men alla har dom hemma … känns det som.

… liksom dom här. Älskar dom men det är s å tråkigt när varenda kotte har dom.

Liksom på augusti-Formex så kan vi konstatera att sammet håller i sig. Vi hittade jättefina nätta fåtöljer i sammet. Rätt sköna att sitta i också.

Vi lyxade till oss med varsin räckmacka till lunch. Jag har dock dåligt med matlust sen en tid tillbaka så jag fick bara i mig några tuggor men god var den.

Vi gick in i en annan hall, där jag sällan hunnit gå genom åren. Såg den här ryggan och blev tokkär. Jag gillar inte ryggväskor men OJ så nätt och fin den var. Perfekt storlek; man får i kamera och annat nödvändigt.

Ett helt nytt märke i Sverige; ETWOG. Unisex-märke som är veganvänligt (inga animaliska organprodukter): tillverkat av silikon och neopren. Måste dit och fota mer i morgon för dessa väskor var SÅ fina. Och bra priser. Ryggan ligger på 799 kr. 
Malin hittade en jättefin mellanstor väska. Sen öppnade hon munnen: ”Kolla, den kan man ju ha som en necessär!” Well, av alla mina kompisar så är det bara hon som kan komma på nåt sånt! She makes me happy every day!

Hittade veganskt godis också. Var väldigt skeptisk när jag skulle smaka men det v a r gott!

Sparade det bästa till sist; Ulle och Lone på Lo-Ika. Dom lyste på håll med sina SUPERFINA kläder i sammet som de hade på sig!

Jag beställde en rosa till mig och en grön till Magdalena. Vet att hon kommer ÄLSKA den! Jaaaa, jag betalar, inget samarbete what so ever. Härom veckan köpte jag en annan grej som jag äntligen fick hämta igår.

En lång sammets”kofta” i paisley-mönster. SÅ snygg även om det inte riktigt framgår här.

Blev så glad över att den var jättemycket finare i verkligheten!

Malin beställde den vita sammetsoutfiten (inkl vita byxor). Hon bor ju halvtid i Spanien och tyckte att den skulle bli perfekt att ha när hon åker ner om nån vecka.

Jag körde hem Malin efter mässan och det första hon alltid gör när hon sätter sig i min bil är att kolla i min skräppåse. Hon h a t a r att jag är så onyttig som dricker Cola Zero och … host host .. sockerfri RedBull. Malin är all about nyttigheter, yoga och sånt där. Allt jag inte håller på med.

Kom hem och hängde upp min fina långkofta. Och deppade ihop över att jag fuckat till det med kameran.

Sen satte jag på mig finstassen!

TACK för alla tips om bra vitlökspress! Det verkar vara IKEA eller Tupperware som gäller.

22
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00