Middag med Toftby och kunskap är en dygd

Jag och Johanna har varit på väg att träffas hur länge som helst men något har alltid kommit emellan. Vi har fått nöja oss med en stadig sms-kontakt i snart ett år men i förrgår fick vi äntligen till det!

Vi bestämde oss för en tidig middagsdejt då båda var tvungna att åka hem tidigt för att jobba. Ehh .. det gick ju inte alls så bra med den planen. Det blev s e n t!

Till att börja med var maten fantastisk (Miss Voon). 

Problemet var att vi hade så mycket att prata om så timmarna flög iväg alldeles för fort .. och för långt. 

Vi siktade in oss på varsin efterrätt men när tallriken var tom hade jag ingen som helst aning om hur det smakat. Vi var helt inne i allt vi diskuterade och hade förvånansvärt mycket gemensamt. Hon är en av det mest begåvade i branschen. Sjukt duktig på det hon gör OCH supertrevlig.

Johanna har lyckats med bedriften att sätta dit ett riktigt nättroll. En kvinna som trakasserat många människor under flera år men inne hos Johanna har hon varit överjävlig. Johanna har en nära vän som är svårt sjuk i cancer, Annica. Detta vidriga troll har skrivit hundratals kommentarer i stil med ”har hon inte dött snart så att jag kan fira”. Helt ofattbart. Nu har Johanna lyckats ta reda på vem hon är och gjort en polisanmälan … som kommer leda till en rättegång. Heja, heja, säger jag bara. HÄR kan ni läsa mer om det.

Dagen efter, igår, hade vi några timmar tillsammans igen eftersom vi var på föredrag hos Bonnier/Tailsweep.

De hade bjudit in ett 30-tal influencers (bloggare) för att informera om hur Instagram och FB fungerar på bästa sätt.

Jag fick bl a lära mig att storleken inte har någon betydelse. Mycket intressant.

The väry boss Caroline till vänster …. den bra-iga Instagram/FB-människan (som jag glömt namnet på) och så Daniel, the väry lite mindre boss. Good people. Jag är SÅ glad över att jag jobbar med dom och alla deras superduktiga säljare och projektledare!

Efteråt åkte jag till Wilmer Kaffebar och åt lunch med Malin. Tomatsoppa … kan ni tänker er. Och tanten tyckte till och med att det var gott! Snart blir jag väl vegan också …

 

I flera dagar har meteorologerna varnat för en snöstorm här i Stockholm. Timmarna har gått men inget har hänt. Natten till igår kunde jag knappt sova för taket höll på att blåsa av huset. Det var näst intill storm. På riktigt. Nisse, som ligger i vår säng …ja-vet-men-tyst-nu … hade extrema problem med att slappna av. Knatade omkring i sängen hela natten. På väg till Bonnier höll bilen på att blåsa av Tranebergsbron. Lyckades hitta parkering 5 meter från entrén.

När jag kom hem var jag tvungen att gå ut med Nisse. 

Just precis här råkar han stå i lä men sa*an i gatan så svårt han hade att gå. Väger typ 5 kilo och höll på att blåsa bort. Gick i sidled hela vägen hem.

En timme senare kom snön.

 

Skit också, jag som på riktigt hoppas och trott att vi skulle slippa snön helt i år. I två veckors tid har jag köpt en trisslott varje gång jag varit på dyr-ICA. Gissa om det blir hus i Spanien om jag vinner.

Jag skulle dra på 0,2 sekunder. Lätt.

 1. ”Som kommer leda till rättegång” Gjorde hon inte anmälan för typ några dagar sen. En rättegång är inget som bestäms vid en anmälan.

  1. Helt rätt men man kan väl säga att åklagare är inkopplad … mer än så kan jag inte säga.

   1. Åklagaren kopplas inte in fören polisen har bestämt om det ska fortsättas utredas. Enda gången man kan koppla in åklagaren är om man hoppar polisanmälan och gör allt helt själv, utan advokat osv. Men jag tror inte någon av dem kommer ta det vidare.

    1. Jag vet exakt hur turen går och du har helt rätt … och det kommer visa sig!=)

     1. Har dom förhört henne?

 2. Louise skriver:

  Stor kram Mona! Det var inte så länge sedan jag hittade dig och din härligt roliga, tänkvärda, viktiga och lite galna blogg. Är numera inne här flera gånger per dag och blir lika glad varje gång du hunnit publicera något. Just därför tycker jag det är så sjuuuuukt orättvist när någon skriver elakheter till dig! Varför då liksom?
  Hur som, verkar ni haft det toppenmysigt

 3. Anna skriver:

  Det var inget illa menat…

  1. Oh nej, jag tog det verkligen inte som det, tvärtom!

 4. Jösses vilket stolpskott!!
  Kram alla trevliga bloggare och läsare

 5. Fnulan skriver:

  Mona, ja du… Mona…. Jag vill bara ge dig en kram vännen. Finns liksom inget att skriva. Ett inlägg som du skrivit där du känner dig peppad och taggad och glad…. Behåll den känslan….
  Jag fick en kommentar härom veckan att jag liknade Crazy Frog, är ful, tjock. dålig influencer och ingen karaktär etc. Den gjorde att jag dog inombords, men jag började sen läsa alla dina kommentarer och frossa mig i dom istället. Men det är svårt…
  Massor med kramar <3

  1. Fnulan skriver:

   Förlåt alla meningsbyggnadsfel och stavfel…. blev så till mig så jag kollade inte ens hur jag skrev….. Sorry

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..