ANNONS

När man nästan gjorde i byxorna

/

Inför vår resa till Peru med Synoptik/Optiker utan gränser förra året så fick vi träffa Perus ambassadör här i Sverige. Han frågade oss hur vi skulle resa och var vi skulle vara. Vi berättade att en stor del av vår 18 dagar långa vistelse skulle ske i buss.

Jag minns att han var noga med att påtala att ”make sure you have a very good bus driver, there are many accidents in Peru”.  Den meningen höll på att mala sönder skallen på mig.

Jag är en gammal get med många konstigheter för mig. Bland annat är jag väldigt rädd för att just åka buss på slingriga vägar. Jag pratar nu inte om vanlig svenne-banan-oj-vad-läskigt-att åka-här-vägar utan rejäla kurvor med stup. Jag är på riktigt sjukt jefla rädd. Så pass att jag på allvar funderade på att gå till doktorn innan resan och be om starka lugnande. Något kom emellan och väl på plats så var det bara att gilla läget. Vid en av resorna så skulle vi tillbringa 8 timmar på en buss. Tur och retur. Hej sömntabletter.

Jag höll på att göra i byxorna när jag läste det här igår. Det ser ut som om det är samma väg som vi åkte på vid en av våra bussresor. Fifan. Hade det hänt innan vi åkt så hade jag stannat hemma. På riktigt. I år går resan tillbaka dit men jag ska inte med. Jag åker nästa år men då till ett annat land.

… som förhoppningsvis är ett platt land.

12
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00