När man nästan gjorde i byxorna

Inför vår resa till Peru med Synoptik/Optiker utan gränser förra året så fick vi träffa Perus ambassadör här i Sverige. Han frågade oss hur vi skulle resa och var vi skulle vara. Vi berättade att en stor del av vår 18 dagar långa vistelse skulle ske i buss.

Jag minns att han var noga med att påtala att ”make sure you have a very good bus driver, there are many accidents in Peru”.  Den meningen höll på att mala sönder skallen på mig.

Jag är en gammal get med många konstigheter för mig. Bland annat är jag väldigt rädd för att just åka buss på slingriga vägar. Jag pratar nu inte om vanlig svenne-banan-oj-vad-läskigt-att åka-här-vägar utan rejäla kurvor med stup. Jag är på riktigt sjukt jefla rädd. Så pass att jag på allvar funderade på att gå till doktorn innan resan och be om starka lugnande. Något kom emellan och väl på plats så var det bara att gilla läget. Vid en av resorna så skulle vi tillbringa 8 timmar på en buss. Tur och retur. Hej sömntabletter.

Jag höll på att göra i byxorna när jag läste det här igår. Det ser ut som om det är samma väg som vi åkte på vid en av våra bussresor. Fifan. Hade det hänt innan vi åkt så hade jag stannat hemma. På riktigt. I år går resan tillbaka dit men jag ska inte med. Jag åker nästa år men då till ett annat land.

… som förhoppningsvis är ett platt land.

 1. Sofia skriver:

  Åh, José Beraun! En så trevlig man. Han kom hem till oss i höstas i egen hög person för att hämta ett peruanskt kranium vi hade hemma och såg till att det kom tillbaka till Peru. Min dotter ska bussluffa i Sydamerika i februari och jag är lätt nervös inför detta. Herr ambassadör har lovat bistå med kontakter om det behövs. Rart, tycker jag. I övrigt: skygglappar och lalalala för öronen när jag ser såna där nyheter….

  1. Cami skriver:

   Nar dottern kommer till Cusco kan jag spionera pa henne, hehehe…. Sag bara till. Mona har min mejl om ni behover/vill!

  1. Mona skriver:

   Vet du, om hon ska till Cusco så MÅSTE hon höra av sig till Camilla, som bor där. Hon är grym; vet precis ALLT! Hojta om du vill ha hennes emailadress.

  1. Mona skriver:

   Förresten, hade ambassadören med sig sin fru? Hon är danska och supertrevlig!

 2. Fnulan skriver:

  Usch så hemskt, glad att inte något hänt dig när du varit där. Vad syns att du inte åker med i år för jag gillar verkligen de resorna du gör dit. Vill dom ha en vikarie kanske?
  Hoppas att vi ses den 29/1
  KRAM

  1. Mona skriver:

   Jag vet, Im happy it didnt. På resan nu i april så åker Volvo Cars med istället för mig. De är nya samarbetspartners och har kontor i Peru. Vi ses den 29:e!❤️

   1. Fnulan skriver:

    Jaaaaaa längtar massor!!!!!

 3. Cami skriver:

  Det AR samma vag! Den vagen tar dig norr om Lima…
  Dom kommer att stanga den nu har presidenten sagt.
  Blir sa himla ledsen nar jag ser pa nyheterna nu, de har fatt upp alla doda (tror de, de har bussarna tar med sig passagerare under vagen som inte ar registrerade) utom EN. En ung tjej pa typ 23 bast som de bara inte hittar, hennes familj grater otrostligt i TV-rutan och vill ner i stupet for att leta efter sin dotter… It breaks my heart.

  1. Mona skriver:

   Fyfan Camilla, jag mår illa bara jag tänker på det. Och stackars, stackars anhöriga!

   1. Cami skriver:

    Dom har hittat den saknade tjejen nu, hon lag uppe i en klippa tillsammans med en 79 arig svensk kvinna. Skont for hennes anhoriga att antligen fa ett avslut.

    1. Usch, så himla tragiskt!

 4. Hu så hemskt. Vi var i Mexico på rundresa för många år sedan och första vecjankörde bussen framför oss av vägen och ner i en ravin. Ett danskt par blev illa skadade och resten av resan satt man på helspänn i bussen. Det blev ingen nöjestripp som vi räknat med. Undviker bussresor utomlands så mycket som möjligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..