I vänners goda lag men noll julfeeling

I går åkte jag in tidigt till Wilmer Kaffebar för en frukostdejt med LidbyLiving-Malin. Wilmer-Malin var ledig men kom efter en stund. 

Älskar atmosfären där. Den är varm och välkomnande. Hade jag tid skulle jag sitta där dagarna i ända och skriva. 

Har lite dålig matlust för tillfället så min frukost bestod av två ägg och kaffe. 

Eftersom Malin var ledig så var äggen perfekta, hehe!

LidbyLiving-Malin dök upp en stund senare. Hennes dotter Clara jobbar hos Malin så det var kramkalas. Malin har varit i Spanien så jag har inte sett henne på ett par veckor. 

Hon satt med nån ful jädra mössa på skallen eftersom hon hade en ”bad hairday”. 

Här sitter vi och tittar på Wilmer-Malin, som försöker fixa till kameraljuset. 

Efter vår långfrukost åkte jag till jobbet. Vi ligger efter med ordrarna men jag packade nästan 40 paket innan jag gav upp och åkte hem. Glömde bort julkalendern här inne mitt i allt så den måste jag fixa idag.

Kvällen tillbringade vi hemma hos Calou, det vill säga; Mats och Carina. De bor nära oss här i finhooden så det är lätt att kvista över. (Det är Mats här ovan, inte maken!)

Det serverades gott bubbel och det säger man ju inte nej till.

Carina gjorde en sjukt god laxrätt med bl a mango.

Det här är förresten en av mina favoritstolar, Ghost. Funderat länge på om jag ska köpa själv men vet fasen inte var jag ska ha dom!

Varje gång vi är hemma hos dom så försöker jag tigga till mig det här skåpet. Brukar säga att det inte alls passar hos dom och borde få flytta hem till mig. Älskar det men måste nog ta mig upp till nån auktion i Dalarna om jag ska få tag i ett likadant.

Herrskapet har för övrigt världens minsta gran. Å andra sidan, dom h a r en gran. Jag har inte en enda julpryl uppe. Inte ens en amaryllis eller hyacint. I normala fram tar jag fram gran och varenda julpryl till första advent … men inte i år. Ser inte alls fram emot jul men inser att jag måste fixa till det ganska omgående här hemma eftersom vi har en tonåring att ta hänsyn till.

 

 

Hur har ni det? Allt klappat och klart?

 1. Japp, julpyntet kom upp dagen innan 1:a advent. Granen kläddes igår och nu står den plastig och fin på sin plats. Jag skulle vilja ha en äkta gran men har gett upp och numer har vi en plastgran. Men det fina med det är att jag kan klä den själv och behöver endast hjälp med ljusslingan. Win, win för maken skulle lika gärna klara sig utan gran och håller sig så långt ifrån den som vanligt. Det årliga pepparkakshuset kom på plats förra helgen så nu är vi redo för jul! Jag älskar jul men i år känns det lite underligt för jag kommer inte att åka till pappa. Har inte träffat honom sedan i augusti…. mår inte så bra över det men det är som det är.

 2. Nä, inte alls klart! Men det närmar sig, trots allt. Nu vet jag i alla fall hur många vi blir här på julafton så jag vet hur mycket mat jag ska göra. Eventuellt åker jag till min, gamla och lite skruttiga, mamma på julafton. Fast om brorsan åker dit kanske jag stannar hemma. Ja, en del frågetecken fortfarande alltså! Min mans mosters man gick bort i fredags (han var 92 så det var väntat) och de brukar alltid vara hos oss på julafton. Men i år blir det alltså bara hon som kommer. Kanske bör jag vara här då? Jag gillar julen, men kan tycka att det är för mycket pyssel och styr med allt. En fördel är dock att de utflugna sönerna kommer hem så vi får umgås lite! Jag hoppas att du hittar energi att göra hemmat lite juligt. Du kanske kan sätta Talibanen i arbete som ”straff” för att hon anmälde dig som klassförälder!❤

 3. Oj, vad ni är duktiga! Jag är ungefär i samma takt som Mona, har iallafall köpt en julklapp och en liten Enbuske i kruka samt en granplanta i kruka som jag pyntat grenarna med, adventsljusstakarna och stjärnorna hittar jag inte, orkade inte köpa nya. Till veckan måste jag dock köpa lite julväxter och förbereda julmaten så långt det går. Ha en jättebra söndag Mona och alla andra också!

 4. Nej inte en pinal är uppe än. Jo nu ljög jag. Adventsstaken är uppe. Men vi har bara tänt ljusen 1 gång. Vet inte varför jag drar mig så. Orkar inte bara.

 5. Adventspynt uppe sen ja första advent. Julgran åker fram nästa vecka nångång. Gillar julen men ids inte stöka för mycket. Lite dukar och byte av köksgardin (som jag inte ens stryker). På annandan är jag less och vill bort med alla julprylar men låter det vara lite till för sonens skull. Hatar allt stök med julmat (ju fler kockar desto sämre stämning i köket). Jag gör som männen i släkten och parkerar mig i soffan framför Kalle Anka och låter den äldre generationen av kvinnorna i sällskapet fajtas i köket.
  I år åker dock jag, sonen och mina föräldrar till fjällhotell. Är så jäkla mysigt att bara vara och få allt serverat. Det är så julen ska vara…. vägrar stressa. Vill bara ta det lugnt och äta godis.

 6. Noll lust att julpynta. De elektriska ljusstakarna är framme, Makens förtjänst. Amaryllis och hyacinter, min förtjänst. Det är allt. Sonen har inte klagat, får se om Dottern klagar när hon kommer hem på tisdag.
  Kram kram.

 7. Hoppas ni packar på så jag får min spray innan ju! Noll julfeeling här….jobbig sommar/höst/vinter gör att det kvittar men som du säger…det finns fler i huset som man får ta hänsyn till. Hoppas du får en bra jul trots allt! Kram❤

 8. Här är det bara adventsstakarna som är uppe. Har i och för sig bakåt saffransbullar och vörtbröd men sen tog det stopp. Skippar gran och mer pynt i år. Satsar på färdigköpt gourmetskinka lägger in 5-minuterssill och sedan färdiga köpevaror. Fick besked av doktorn att ta det MYCKET lugnt i fredags pga hjärtåkomma så jag får väl lyssna för en gångs skull. Är dålig på det men denna gång blev jag riktigt skrämd av beskedet. Det blir jul nästa år också vare sig man vill eller inte och då kommer just vara sig likt igen med riktig gran och massor av julpynt.
  Man skall göra julen till det man själv vill. Det viktigaste är att umgås och få lite god mat i magen.

 9. Fick upp lite gardiner och stjärnor i fönstren vid 1 advent. Skulle gärna vilja pynta mer men med småbarn som river i allt… ja, orka hålla på och vakta allt från ovarsamma barnhänder… när kan man vänta sig att de växer ur den perioden egentligen?
  Dessutom ska jag jobba hela julen och de dagar som är lediga ska vi frakta oss hit och dit till släktingar som så gärna ska träffa barnen etc. Det är väl lite typisk ”julkänsla” det också…

 10. Förstår inte alls varför folk julpyntar för fullt redan till första advent. Adventstiden har adventspynt med stjärnor o stakar. Putsade fönster o nytvättade gardiner. Sen kommer luciapynt med lussebullar. Nu julstädar jag o byter till juldukar. Bakar o kokar nnäck.Julgranen tas inte in förrän nån dag före julafton. Då är det jul. Som inte tar slut förrän 20dag knut. ! Jag gillar att liksom pyssla o bygga upp förväntan o stämning till juldagarna . Då hinner man ju inte tröttna på julen redan på annandan heller. Utan fortsätter firandet o trappar ner efter trettonhelgen o slutar med julgransplundringsfest 20dag knut. Sen väntar vi på våren.

  1. Hear, hear! Julen sträcker sig från Lillejulafton till Tjugondag Knut, innan dess är det advent. Hade alla hållit på den traditionen så hade julen blivit betydligt trevligare eftersom man inte varit trött på julen redan innan den infallit.
   Mvh
   Julfascisten

 11. Lite tomtar, blommor oçh ljus är framme. Gran blir det kanske idag. Barnen vill bara ha pengar så klappar behöver inte köpas.
  Kram på dig Mona, och alla andra också.

 12. Julbelysning på plats men det är dock allt och så kommer det förmodligen att förbi.
  Har dock bakat fler omgångar med saffransbiscotti och en omgång med übergoda pepparkakor.
  Jobbar 8 – 17 på Julafton

  Kram på dig❤️

 13. Näpps! Inte ett pynt eller hysteri hemma hos oss för vi har lärt oss en gång för alla. Istället ligger vi och chillar i 30 graders värme i Thailand sen 2 v tillbaka och tänker fortsätta med det nån vecka till så slipper vi ifrån juleländet

 14. Jag köpte en julstjärna vid första advent. Den dog efter fyra dagar, men står ändå fint på sin plats i hopp om möjlig återupplivning. Men jul lär det bli ändå 🙂

 15. Hej fina du. Jag gillar inte heller jul och har aldrig gjort det….kan inte ens komma ihåg att jag gillade jul som barn. Har haft de bästa ”julfirandet” utan jul helt enkelt. Utomlands, alternativa middagar etc. Jag sätter upp lite julpynt, kör Lussebaket, julklappar men det ör endast för andras skull. Jag kan faktiskt skita fullständigt i jul. Om jag är bittter? Haft en trasig uppväxt? Annat skit? Nä inte direkt, men jag har aldrig gillat att känna mig låst av traditioner eller måsten, tycker det är kul med nytt och förändring. Våga pröva nya saker, alternativ till det du redan gjort osv. Hoppas du får lite ledigt över julhelgerna. Kram på dig

 16. Här är det bara advetsstakarna som kommit upp samt bytt gardiner, för övrigt så är inget klart.ingen julklapp köpt, ingen julmat eller bak planerat. Jag tycker det är sånt hysteri med allt.
  Önskar att ekonomin tillät att åka bort!
  Men det lär bli lite jul ändå hemma med några av de vuxna barnen med respektive och vi skippar julklappar .
  God jul
  Kram

 17. Men du har väl för ett tag skrivit att ni ska åka iväg över jul, om jag inte missminner mig? Då behövs det väl inte så mycket pynt, om ni ändå är borta över jul. Själv älskar jag julen och allt som hör till. Granen uppe, flesta klapparna inköpta som nu ska slås in. Lite mat kvar och fixa i veckan. Julgodis får ungarna stå för.

   1. Livet som egenföretagare är fantastiskt. Man jobbar häcken av sig och en del tror att man kan handla allting på firmans konto.
    Man tar semester när det passar verksamheten. Ställer upp för kunder 24-7. Fixar och donar och jobba mellan 7-16 finns inte i vår verksamhet i alla fall.
    Brukar skriva ett litet visdomsord på lönespecen till våra anställda varje månad och efter stt de beklagat sig över ditten och datten som arbetstid nämnde en kille att han minsann skulle bli chef för man kunde styra och vara ledig när man ville kunde jag inte låta bli att bli lite sarkastisk och skriva
    ”Efter att ha visat framfötterna 8 timmar om dagen kan man avancera till chef och få förmånen att jobba 16 timmar per dygn”.
    Att vara egenföretagare som i ditt fall Mona med försäljning av varor är inget jobb, det är en livsstil. Antingen klarar man det eller så går man under. Har levt i egenföretagsvärlden i hela mitt snart 60-åriga liv, först med föräldrarna och sedan med maken. Ångrar inte en sekund av detta. Man ger otroligt mycket men får också mycket tillbaka.
    God jul till er alla och stressa inte. Det blir jul nästa år också och då kan man kanske börja planera i tid? Själv lr jag mig aldrig att vara ute i tid.

 18. Avskyr julen! Eller egentligen alla måsten o krav och att varje år tvingas spendera julhelgen hos svärföräldrarna, kärringen har ensamrätt på jul sen 15 år tillbaka och min tönt till make ” ensambarn” vågar inte säga ifrån. Haft ångest sen november och längtar till 27e dec..
  Känner mig såååå neggo o bitter nu, förlåt…

   1. Vi har också haft det så med svärmor som alltid har haft julen hos sig. Släpade två unga, julklappar till makens släkt(en jäkla massa syskon oc syskonbarn) 6 mil enkel väg varje år i 13 år. När jag satte ner foten och bjöd hem alla till oss då det blev för trångt i svärföräldrarnas trea att vara 24 Pers var det helt plötsligt ”för långt” att åk till oss. Då bestämde jag att maken och barnen gärna fick fira jul med hans släkt men jag hade fått nog och sade nej tack. Nu sitter svärmor ensam på jul. Vi erbjöd oss att hämta henne men det var tydligen inte ok. De andra syskonen har ju barn och barnbarn och vill fira jul hemma hos sig själva och jag vet inte om de bjuder svärmor oc hon tackar nej. Orkar inte bry mig längre. I år firar vi med sönerna och deras flickvänner en stund på julafton. De får inte känna något ”måste” att komma till oss på julafton. Sedan har vi en familj med tre barn som kommer via soc och firar jul med oss. Det ser jag fram emot. Vilka de är vet vi först på julafton. Det är lycka att kunna duka upp ett julbord och julgodis samt när maken eller någon av sönerna är tomte och kommer med en julklapp var till barnen. Jag blir varm i hela kroppen och känner att jag kanske gjort något bra i alla fall. I år blir det jul i mindre omfattning än vanligt men det får gå. Hälsan är viktigare än julen men jag kan inte ställa in julfirandet för ”min hemliga familj” det måste genomföras.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..