I vänners goda lag men noll julfeeling

I går åkte jag in tidigt till Wilmer Kaffebar för en frukostdejt med LidbyLiving-Malin. Wilmer-Malin var ledig men kom efter en stund. 

Älskar atmosfären där. Den är varm och välkomnande. Hade jag tid skulle jag sitta där dagarna i ända och skriva. 

Har lite dålig matlust för tillfället så min frukost bestod av två ägg och kaffe. 

Eftersom Malin var ledig så var äggen perfekta, hehe!

LidbyLiving-Malin dök upp en stund senare. Hennes dotter Clara jobbar hos Malin så det var kramkalas. Malin har varit i Spanien så jag har inte sett henne på ett par veckor. 

Hon satt med nån ful jädra mössa på skallen eftersom hon hade en ”bad hairday”. 

Här sitter vi och tittar på Wilmer-Malin, som försöker fixa till kameraljuset. 

Efter vår långfrukost åkte jag till jobbet. Vi ligger efter med ordrarna men jag packade nästan 40 paket innan jag gav upp och åkte hem. Glömde bort julkalendern här inne mitt i allt så den måste jag fixa idag.

Kvällen tillbringade vi hemma hos Calou, det vill säga; Mats och Carina. De bor nära oss här i finhooden så det är lätt att kvista över. (Det är Mats här ovan, inte maken!)

Det serverades gott bubbel och det säger man ju inte nej till.

Carina gjorde en sjukt god laxrätt med bl a mango.

Det här är förresten en av mina favoritstolar, Ghost. Funderat länge på om jag ska köpa själv men vet fasen inte var jag ska ha dom!

Varje gång vi är hemma hos dom så försöker jag tigga till mig det här skåpet. Brukar säga att det inte alls passar hos dom och borde få flytta hem till mig. Älskar det men måste nog ta mig upp till nån auktion i Dalarna om jag ska få tag i ett likadant.

Herrskapet har för övrigt världens minsta gran. Å andra sidan, dom h a r en gran. Jag har inte en enda julpryl uppe. Inte ens en amaryllis eller hyacint. I normala fram tar jag fram gran och varenda julpryl till första advent … men inte i år. Ser inte alls fram emot jul men inser att jag måste fixa till det ganska omgående här hemma eftersom vi har en tonåring att ta hänsyn till.

 

 

Hur har ni det? Allt klappat och klart?

 1. Om du inte är sugen på att betala dyrt för en Ghost, kolla in stolarna från Sweef. Modellen Labrador är snygg tycker jag.

 2. Stella skriver:

  Avskyr julen! Eller egentligen alla måsten o krav och att varje år tvingas spendera julhelgen hos svärföräldrarna, kärringen har ensamrätt på jul sen 15 år tillbaka och min tönt till make ” ensambarn” vågar inte säga ifrån. Haft ångest sen november och längtar till 27e dec..
  Känner mig såååå neggo o bitter nu, förlåt…

  1. Mona skriver:

   Fy fasen, jag känner verkligen med dig!

   1. Vi har också haft det så med svärmor som alltid har haft julen hos sig. Släpade två unga, julklappar till makens släkt(en jäkla massa syskon oc syskonbarn) 6 mil enkel väg varje år i 13 år. När jag satte ner foten och bjöd hem alla till oss då det blev för trångt i svärföräldrarnas trea att vara 24 Pers var det helt plötsligt ”för långt” att åk till oss. Då bestämde jag att maken och barnen gärna fick fira jul med hans släkt men jag hade fått nog och sade nej tack. Nu sitter svärmor ensam på jul. Vi erbjöd oss att hämta henne men det var tydligen inte ok. De andra syskonen har ju barn och barnbarn och vill fira jul hemma hos sig själva och jag vet inte om de bjuder svärmor oc hon tackar nej. Orkar inte bry mig längre. I år firar vi med sönerna och deras flickvänner en stund på julafton. De får inte känna något ”måste” att komma till oss på julafton. Sedan har vi en familj med tre barn som kommer via soc och firar jul med oss. Det ser jag fram emot. Vilka de är vet vi först på julafton. Det är lycka att kunna duka upp ett julbord och julgodis samt när maken eller någon av sönerna är tomte och kommer med en julklapp var till barnen. Jag blir varm i hela kroppen och känner att jag kanske gjort något bra i alla fall. I år blir det jul i mindre omfattning än vanligt men det får gå. Hälsan är viktigare än julen men jag kan inte ställa in julfirandet för ”min hemliga familj” det måste genomföras.

 3. Lotta skriver:

  Men du har väl för ett tag skrivit att ni ska åka iväg över jul, om jag inte missminner mig? Då behövs det väl inte så mycket pynt, om ni ändå är borta över jul. Själv älskar jag julen och allt som hör till. Granen uppe, flesta klapparna inköpta som nu ska slås in. Lite mat kvar och fixa i veckan. Julgodis får ungarna stå för.

  1. Mona skriver:

   Jag måste jobba i Bromma Blocks på julafton så vi kan inte åka någonstans. (Bestämde ju oss för att ha en pop up hux flux i september…)

   1. Livet som egenföretagare är fantastiskt. Man jobbar häcken av sig och en del tror att man kan handla allting på firmans konto.
    Man tar semester när det passar verksamheten. Ställer upp för kunder 24-7. Fixar och donar och jobba mellan 7-16 finns inte i vår verksamhet i alla fall.
    Brukar skriva ett litet visdomsord på lönespecen till våra anställda varje månad och efter stt de beklagat sig över ditten och datten som arbetstid nämnde en kille att han minsann skulle bli chef för man kunde styra och vara ledig när man ville kunde jag inte låta bli att bli lite sarkastisk och skriva
    ”Efter att ha visat framfötterna 8 timmar om dagen kan man avancera till chef och få förmånen att jobba 16 timmar per dygn”.
    Att vara egenföretagare som i ditt fall Mona med försäljning av varor är inget jobb, det är en livsstil. Antingen klarar man det eller så går man under. Har levt i egenföretagsvärlden i hela mitt snart 60-åriga liv, först med föräldrarna och sedan med maken. Ångrar inte en sekund av detta. Man ger otroligt mycket men får också mycket tillbaka.
    God jul till er alla och stressa inte. Det blir jul nästa år också och då kan man kanske börja planera i tid? Själv lr jag mig aldrig att vara ute i tid.

 4. Yvonne skriver:

  Här är det bara advetsstakarna som kommit upp samt bytt gardiner, för övrigt så är inget klart.ingen julklapp köpt, ingen julmat eller bak planerat. Jag tycker det är sånt hysteri med allt.
  Önskar att ekonomin tillät att åka bort!
  Men det lär bli lite jul ändå hemma med några av de vuxna barnen med respektive och vi skippar julklappar .
  God jul
  Kram

 5. MosterM skriver:

  Hej fina du. Jag gillar inte heller jul och har aldrig gjort det….kan inte ens komma ihåg att jag gillade jul som barn. Har haft de bästa ”julfirandet” utan jul helt enkelt. Utomlands, alternativa middagar etc. Jag sätter upp lite julpynt, kör Lussebaket, julklappar men det ör endast för andras skull. Jag kan faktiskt skita fullständigt i jul. Om jag är bittter? Haft en trasig uppväxt? Annat skit? Nä inte direkt, men jag har aldrig gillat att känna mig låst av traditioner eller måsten, tycker det är kul med nytt och förändring. Våga pröva nya saker, alternativ till det du redan gjort osv. Hoppas du får lite ledigt över julhelgerna. Kram på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..