Världens längsta styrelsemöte och snoralajnen

Herregud. Igår hade vi styrelsemöte. Visste redan innan att det skulle ta tid och hatar verkligen att sitta still.

 

7,5 timmar senare var vi klara. SJU OCH EN HALV TIMMAR! Jag fick fan klåda i anus på riktigt. Vad vi pratade om? Well, strategi, framtidsplaner och en himla massa annat tråkigt men viktigt skit. Ungefär i halvlek började min näsa rinna.

 

Jag blir väldigt sällan sjuk men när jag väl blir det så blir jag väry, väry sjuk. I två dygn. Sen är det bra. Det är bara ett problem; jag kan omöjligt vara sjuk i helgen. Finns inte på kartan. Talibanen har avslutning på dansskolan och skolan anordnar 6 stycken avslutningsshower fördelat på lördag och söndag för 3500 föräldrar, släktingar och övriga vänner. Jag är ansvarig för kafeterian. Impossible med andra ord.

Igår kväll kom jag på att jag köpte några hokuspokus-grejer i Peru när jag var där i september. Rota sig lite i lådan och hittade det.

Det var någon pulverhistoria som jag blandade ut i vatten. Nu syns inte det så bra här men det blev helt mintgrönt. 

Kan ju meddela att godare har man varit med om och inte fan verkar det hjälpa (har druckit flera koppar nu).

 

Har ni något bra trick som är vattentätt? Förkylningen har redan brutit ut så det måste vara något som kan mota den tillbaka.

 1. Gjorde du inte någon dryck förut en gång på citron, ingefära och allt vad det var och som hjälpte? Om jag inte är helt ute och cyklar så blev du frisk över natten. Men det kanske hade med halsont att göra?

 2. Tiffy från Thailand, det enda som hjälper mig! Bor tyvärr i Malmö så jag kan inte hjälpa dig denna gången! Säkert någon av dina läsare närmre som har!

 3. Recept kommer här 🙂

  Ingredienser

  1 liter
  200 g färsk ingefära
  1 l vatten
  ½ dl honung
  2 st citroner
  1 st chili (grovt hackad – och kan uteslutas)
  Så här gör du

  20 minuter
  Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Jag gillar att ha i chili – men det blir rätt starkt och kan absolut uteslutas. Chili är dock bra för förbränningen.
  Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader)
  Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
  Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

 4. Koka upp vatten med några skivor vardera av färsk citron och ingefära. Koka några minuter i med en klick honung och drick. Kanon mot halsont i första hand. Echinagard droppar från hälsokost maxdos enligt förpackningen kan mota Olle i grind.

 5. Hej! Koka vatten, pressa i 1-2 lime, 1 msk honung, riv i en rejäl bit ingefära-för ”extra” puff- lägg i några bitar röd chili:) låt dra några minuter, dricks varm

 6. Alltså, men om den har brutit ut så finns det väl inte så mycket mer än en näve typ alvedon som hjälper och dämpar? Nässpray om det behövs. Bafusin/Strepsils om det gör ont i halsen. Ingefärsshotar är väl i förebyggande syfte? (Mona – beställde två smidesspikar (två storlekar), vill du ha den andra? Nu är ”Thomas” komplett! Sketasnyggt! ;))

  1. Thank you darlo men jag hittade två i min skrivbordslåda! Har för mig att jag lyckades få bort den på en gång förra gången med hjälp av ingefära. Ska fixa en häxblandning om ett par timmar.

 7. Hej jag har inget bra tips tyvärr, men jag älskar din tekopp jag har letat efter dem faten vart har du köpt den?? (Idag blir det storbak hemma men tyvärr glömde jag köpa muffinsformar när jag va och handlade igår så det får jag ta på vägen hem)

 8. Byt Botox injicerare på studs…..för det första ska inte rynkan över ögonbrynet i hörnet synas, visar att det är fel injicering.
  En annan sak är att ögonbrynens börjning ska vara din egna fina och inte likna Dr. Spock eller typ Jack Nicholson.

  En massa bloggare uppvisar samma märkliga fenomen, behöver dessutom inte vara helt babyslätt utan bättre att det ser naturligt ut.

  1. Skulle aldrig falla mig in att byta. Kör Botox en gång om året i pannan, senast i våras tror jag det var så det du ser är nog procentuellt mer av min egna mimik!

 9. Det är samma sak varje år – människor blir förkylda och hoppas att det ska gå att bota. Det är virus och kroppen får jobba på egen hand för att bekämpa det. Det allra bästa man kan göra är att ta det lugnt, dricka varmt eller kallt (det man föredrar) och vila om man behöver det. Allt annat som hävdas ”funka” är placebo-effekt. Inget man ska förringa men det finns inga vetenskapliga belägg för effekt. Skulle det fungera skulle varenda vårdcentral jubla pga minskat tryck vid influensasässong! // Sjuksyster

 10. Tapsin hjalper mig sjukt bra! Dock svettas jag som en gris nar jag dricker det. Sjukt ackligt med artificiell honungssmak dock. Ingefarsshotsen funkar ju bara om man tar dem i forebyggande syfte tyvarr. Men jag har knappt varit sjuk sen jag borjade ha ingefara i maten varje dag, innan hade jag rejala forkylningar 3-5ggr om aret eller sa dricker du shots varje dag aret om.

 11. Nä. Nu måste jag få hjälp Har letat och Googlat som en tok nu. Kan du Mona eller någon läsare hjälpa mig. De där ”Männen ” som hänger och klättrar på väggen med hjälp av något snöre. VAR hittar jag dessa?

 12. Jag hatar verkligen att bli förkyld.. Usch!! Jag brukar mota bort förkylningen ( precis när man känner att det är något på gång) med Echinagard gelé sugtabletter från apoteket tar 3 åt gången flera gånger om dagen. Sen tar jag oxå KanJang en hel mugg 5 gånger om dagen. Slutligen har jag halsspray Coldzym några gånger om dagen. Observera att jag tar högre dos än det som står på förpackningarna. Jag rekommenderar inte alla göra det. Men jag äter inga mediciner eller så. Det är bäst kolla med sin läkare först om man har någon medicin.
  Jag har på det här sättet motat bort de förkylningar jag varit på väg att få. Det tar max 2 dagar av dessa preparat och förkylningen är väck. Pröva nästa gång du känner att det är något skit på gång. Ofta behöver man ta det lite lungt så kroppen får vila.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..