När något är fel

Min bäbis mår inte bra. Spyr mycket. Tjocka högar. Inte ätit något annat än sitt vanliga foder. (Har varit jättebra i magen sedan jag bytte till rätt foder för typ 10 dagar sen.)

Har ringt veterinären som säger att vi ska avvakta och komma in om det blir värre.

 

Fifan som jag hatar att han inte kan prata.

 1. Min katt blev typ så när jag bytade foder i våras. Spydde som attans, låg mest och blev helt matt i pälsen, feber. Ja alla tecken på magsjuka. Till slut orka han inte ens resa sig så då tog veterinären emot honom. Det visade sig vara analsäcksinflammation och antibiotika och tratt i 10 dagar.
  Kan tydligen bli någon inre stress vid tex foderbyte. Stressen kan ge analsäcksinflammation..
  Något att fundera på?!

 2. Precis, om det vänder, och han ska börja äta igen, rekommenderar jag också Fortiflora. Ett pulver som strös över maten, min jycke äääälskar det pulvret.

 3. Hej! Procolin probiotika har hjälpt min hund många ggr. Jag köper på Djursjukhuset, finns säkert på apotek o djuraffärer också.
  Lycka till o pussa den lilla plutten fr mig.
  Annika

 4. Kräks han bara eller är han allmänpåverkad? Om han känns slö så är mitt råd att kontakta veterinären igen och åka in. Magsjuka är det troligaste, men vid allmänpåverkan är det bättre att vara på säkra sidan då det kan finnas andra, bakomliggande orsaker till kräkningarna som kräver omgående diagnos. Så ha koll på om gubben känns slö och är svårkontaktad.

 5. Lille gubben! Väldigt viktigt att han får i sig tillräckligt med vätska. När min vovve var riktigt dålig fick hon inte i sig tillräckligt med vatten själv så vi fick använda en liten spruta och spruta in vatten i mungipan. Gav typ 5 ml var femte minut ett tag så att det inte skulle bli för stor mängd på en gång. Vände faktiskt ganska snabbt efter den behandlingen då hon snabbt blev lite piggare igen. Hoppas det vänder snart!

 6. Jag tror nog jag har provat det mesta för magsjuka hundar eftersom jag föder upp hundar och det är inte helt ovanligt att en valp får i sig någon bakterie från jord eller annat som ger sprutdiarre. Marknaden kryllar av diverse pasta och pulver och tabletter som ska vara bra. Men det som funkar allra bäst är svält ett dygn med fri tillgång till vatten. Aldrig ge några mjölkprodukter som innehåller laktos. Dygn 2 börjar du ge färskfoder (t ex Vom och Hundemat som finns i välsorterade djuraffärer). Tina och ge en matsked var tredje timme första dygnet , utförd med lite vatten för extra vätska.(ej natten såklart). Tillsätt lite morotspuré (barnmat). Samma dygn 3. Är magen bra dygn 4 ger du lite mer men t ex 3 ggr per dag. När du ser att magen är helt ok börjat du sakta smyga in hans vanliga foder. Några kulor per mål samtidigt som du minskar Färskfodret, tills du är tillbaka på hans vanliga torrfoder.

 7. Det går vinterkräksjuka på hund i Stockholms-området just nu!
  Det kan vara så att även ni drabbats…

  Sprider sig som en löpeld (precis som på människor) å ett skit när man som jag har 4 (+ ytterligare en på jobbet) – den första fick det för ca 2 v sen o precis när den blivit bra så börjar nästa…
  Mycket kräk blir det!
  (Framförallt när en av dem är en unghund på dryga 80 kg som kaskadspyr )

  Vätska + majsvälling för människo-bebisar brukar hjälpa här hemma!

 8. Vi ger våra hundar canikur pro i pastaform när magen är i obalans. Det har fungerat varenda gång. Efter en, två dagar har dom varit perfekta igen.

 9. Brukar ge kokt ris och fiskbullar till min hund när han är dålig i magen. Hört av veterinär att kokt mat ska vara bra för magen.

 10. Hej Mona. Såg här ovanför att nån skrev att man inte skulle ge laktos, MEN jag har med mina hundar under 20 års tid alltid gett dom ris med A-fil när dom varit dåliga i magen och dom blir alltid bra typ dagen efter så det är ett råd som jag tycker fungerar finemang. Kram

 11. Jag är glad att höra att er hund mår bättre. För många år sedan hade jag en liten pudel. Han blev sjuk och kräktes..jag ringde till veterinären på djursjukhuset efter några timmar då jag tyckte att han verkade hängig och hade feber.
  De sa att det troligen var magsjuka.
  Dan efter ringde jag min veterinär och sa samma sak och han tycker att jag ska åka in med honom dagen efter. När jag ringer till veterinären igen för nu var jag orolig på riktigt så är det redan försent. Vad jag inte visste då var att redan första gången jag ringer så är det försent. Han dör hemma med mej bredvid sej. Min veterinär sa att det troligen var blodförgiftning han drabbats av. En infektion i kroppen som blev dödlig. Stackars hund. De hade inte kunnat gjort något även om vi åkt in första gången jag ringde sa de. Usch mår dåligt av att han var så sjuk och att vi inte hjälpte honom. Vi har 2 nya hundar. Blir de sjuka åker jag in direkt utan att lyssna på vad de säger. Inte något jag ser fram emot när de blir sjuka eller gamla och när man tvingas låta dem somna in. Men så är det när man skaffar sej djur. Våran äldsta hund är en schäfer och 11 år. Han börjar bli gammal..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..