Behöver tips om hundmat

Jag har skrivit drygt tiotusen blogginlägg men det går snabbare att fråga er än att börja leta. Nisse har länge ätit ett hundfoder som heter Purina. Det funkade bra men så slutade mitt zoo att sälja det och just där och då fick jag panik eftersom hans mat var tokslut. Valde därför ett foder som heter Hill’s. Det har han ätit i en dryg månad nu. Han tycker om det och äter jättebra.

Men. Han bajsar som en jäkla babian. 4-6 gånger om dagen. Nästan varje dag. Normala korvar … om vi nu ska ned på den nivån. Klockan är 08.00 nu och han har redan bajsat två gånger. I vanliga fall brukar han inte gå ut utanför dörren före 09.00. Han äter b a r a hundfoder. Inget annat. Matskålen står alltid framme och antalet portioner varierar; ibland äter han en skål (ett par dl) om dagen och ibland kan han trycka i sig tre skålar på en dag. Han är låååångt ifrån överviktig. Tvärtom, man kan nästan, men bara nästan, se hans revben. I övrigt är hans allmäntillstånd bra. A l l t i d glad.

Nisse är vår första hund och jag frågar hellre er där ute än går till en veterinär. Minns att när jag skrev om hundmat tidigare så fick jag en del asbra tips, men jag kommer inte ihåg. Visst, jag kan gå tillbaka till Purina men om det finns bättre mat hos mitt Zoo så kör jag hellre på det!

 1. Anne skriver:

  Han får ett foder som inte innehåller tillräckligt med näring / energi. För att han ska bajsa mindre behöver du nåt annat foder som innehåller tillräckligt med just detta.
  Hade samma problem med vår labrador, men han det fodret var det enda han inte blev dålig i magen av så han fick fortsätta bajsa konstant. : )
  Till våra andra hundar har vi foder med tillräckligt energi-innerhåll som gör att de både äter och bajsar betydligt mindre,

 2. Orkade inte läsa alla kommentarer så vet inte om flera redan tipsat om barf. Det är ett rått foder. Förutom de rent hälsofrämjande skälen till att välja rå-utfodring till hunden så luktar inte bajset illa – alls!

 3. Malin skriver:

  Hög proteinhalt och låg halt spannmål ger lagom mycket rester (bajs). Prata med din djuraffär. De är proffs på maten.

 4. Nina skriver:

  Kan varmt rekommendera Canagan! Har alltid haft hundar och är superkräsen med foder till dem. Har genom åren provat ALLT och studerat varje innehållsförteckning minutiöst. Canagan är ett fantastiskt bra spannmålsfritt foder som våra små hundar älskar att äta. De har både torr- och blötfoder. Ger torrfoder på morgonen och blötfoder på kvällen. Enda nackdelen är att det är dyrt, men älsklingarna är värda att få det bästa. De har även kattfoder som våran katt likaledes älskar. http://www.canagan.se/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..