Livet efter

Jag tänker inte reklammärka det här inlägget eftersom det inte är någon som har bett mig skriva om det och jag får heller ingen ersättning. Jag skriver om det eftersom det är så oerhört få människor som vet om det här. Eller ja, de flesta av mina gamla läsare har koll, men inte ni som är nya!

 

CancerRehabfonden. En idéell insamlingsorganisation som fungerar e n b a r t på bidrag. Inte scrolla nu, utan l ä s det här! En organisation som jobbar med eftervård för de som har haft cancer. Har INGET att göra med Cancerfonden. CRF kämpar varje dag för att få gåvor från företag och privatpersoner så att dom kan erbjuda de som vill en gratis rehabiliteringsvecka på något ställe i Sverige. I Sverige så är eftervården nästan obefintlig när det gäller cancerpatienter. Att jämföras med om du bryter benet. Då får man gå på sjukgymnastik. Det är något man förväntar sig. Något självklart. Men, när det gäller cancer så har man glömt den här delen. Rehabiliteringen hjälper ofta dessa patienter att lättare återgå till det ”normala” livet efter en cancersjukdom.

 

Genom CRF kan vuxna få ett veckolångt rehabiliteringsprogram med erfaren och legitimerad personal. Programmet innehåller bl.a. fysisk aktivitet, kostråd, samtal i grupp och individuellt och verktyg för att hantera ångest och stress. Läs mer HÄR! 

 

Det är SKITVIKTIGT att vi som kan sprider CRF’s existens. Att ni som läser här pratar med v a r e n d a människa om dom. Alla de som jobbar med CRF, som t ex PR-företag,  gör det gratis. Just nu rullar det det bussar i Stockholm som är helt strajpade med reklam om CRF. Det behöver dom inte betala en enda krona för. Dessa rehab-program är EXTREMT viktiga för de som varit drabbade så därför kommer jag fortsätta att tjata om deras existens.

Igår var jag på långlunch med Eva, generalsekreteraren. Vi brukar träffas mellan varven och hon uppdaterar mig om hur det går för dom. Organisationen växer sakta men säkert, vilket är superkul men deras köer till dessa rehabprogram är dessvärre sinnessjukt långa och det har bara med avsaknaden av pengar att göra.

Kolla här. Mitt på Stureplan har dom lyckats få gratis reklam på hela fasaden! På kvällen lyser det upp flera kvarter.

I nästa vecka går de ut med en jätterolig kampanj som jag tänker berätta om … då. Den vill jag ha med er på och jag tror att varenda en av er läsare kommer säga ja.

 1. Karin skriver:

  Hej!
  Jobbar som kontaktsjuksköterska och har hand om patienter som drabbats av cancer inom öron, näsa o hals. Är med dom under hela förloppet från utredning , diagnos, behandling o rehabilitering. I sisnämda fasen sliter jag mitt hår o i förtvivlan inser varje gång att en samtalsteurapeut o dietist e vad vi har att erbjuda
  Många ggr är jag personligen deras rehabiliteringskontakt. Detta sliter oerhört.
  Att få cancer inom detta området är oerhört påfrestande då den stympar, ändrar utseendet, tar bort smak o luktsinnet mm.
  Dom behöver rehabilitering!!!
  Jag följer dom i fem år och får slåss för deras skull för rätten att få eftervård.
  Ingen cancer kvar= behöver ingen rehabilitering?!
  Dessa människor om några behöver all hjälp o stöttning dom kan få!!
  Tack för att du tar upp detta högaktuella problem/rättighet!!

  Ssk Karin

 2. Stort tack Mona för att du hjälper oss att sprida information om CancerRehabFondens viktiga verksamhet! Vänliga hälsningar CancerRehabFonden

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..