Ni som är hundägare

Läsare som hängt här ett tag vet ju att vi skaffade oss vår första hund för 2,5 år sedan. Säg hej till Nils Erik Lundgren, till vardags ”Nisse”. Han är en blandras av sällan skådad blandning: Schipperke, Papillon, Pomeranian och ….. håll i er nu: Cockerspaniel. Gangbang de luxe med andra ord. Han är en liten pys, väger 5-6 kilo och blir inte större.

 

Hon som tidigare, efter år av tjat om husdjur, gick med på att låta maken ha fiskar … och några år senare fick talibanen ett par dvärghamstrar … alla numera skitmycket avlidna. Hon som a l d r i g i livet skulle skaffa sig en hund, eftersom dom dör och då går man sönder i hjärtat. Hon som aldrig brytt sig särskilt om djur, mer än att de är trevliga. På avstånd.

 

Hon är numer jefligt torsk. He’s the love of my life. Nisse är mitt allt.

Men, han är en tunn liten skit. Fryser jämt. Vår och sommar går bra. Han har en fleecejacka” och en regnjacka som är fodrad med fleece men det räcker inte. Nu när det är höst skakar han ihjäl sig av kylan. När det är riktigt oväder ute vägrar han att gå ut. Jag måste bära honom en bit från  huset och tvinga honom att bajsa. Sen är det Rally-Roland hela vägen hem och jag hänger som en vante på kopplet. Han hatar kallt och regnigt väder.

 

Jag googlar mig lite men hittar inget riktigt bra jacktäcke. Vill ha ett som pallar snön på ovansidan men som är i ull mot hans kropp. Eller vet ni något som är bättre?

 1. Min Martin (blandras, 4,2 kg) använder Hurttas vintertäcke och är torr och varm när han kommer in! Jag har också stickat tröja till honom, som han kan ha under det tunna regntäcket. Funkar fint.

 2. Hurrta gör bra kläder. Vi har Hurrtatäcken till våra italienska vinthundar. De har varsitt regntäcke som även funkar som höst/vårtäcke.
  Till vintern har de Hurrta ultimate som är riktigt varm. Vår tik har även en fleeceoverall men den använder vi knappt.
  Åk till en djuraffär som säljer Hurrta och prova vad som passar Nisse.

 3. Hej Mona & Nisse!
  Har själv en liten Chihuahua, och grannen har oxå en blandras av Chihuahua och dvärgpincher . Och hon får ha en liten stickad tröja eller, dyl på honom hela tiden för han är så fruktansvärt frusen av sig. Finns ju jätte fräcka både tunna och tjocka.

  Hoppas du hittar något!
  Ha en trevlig helg // Louise & Otto

  1. Är det så att den rasen inte är gjorda för att bo här i vårt klimat? Känns ju väldigt opraktiskt att få gå runt o frysa jämt.
   Har själv ingen hund så är väldigt nyfiken.

   1. Ja, rasen är från Mexiko ursprungligen, inte helt gjord för vårt klimat.

    Mona, du har fått Många tips som är bra, men vill tipsa om en tjej som gör egna ullplagg till hund som verkar sitta ovanligt bra. Annies wool, finns bara på Facebook. Har han en tröja som sitter bra kan han ju ha det i vanliga fall även när det inte regnar etc, så kan du komplettera när det regnar/snöar med täcke. De här ulltäcken använder jaktfolk när hundarna badat och ska sitt still men ändå vill hålla kroppen varm. Och skulle det regna, bli skitigt så är ull bara att torka och skaka av.

 4. Hej, vi har samma utmaning med vår 2,5kg chihuahua….hon hatar kyla, fukt och regn. Jag har oxå letat efter bra jackor/täcken men hittar faktiskt inget riktigt optimalt dels för att hon är så liten och dels för att jag vill ha hennes sele under täcket/jackan och då vill ha en liten öppning på ryggen där kopplet ska ut. Jag vill inte använda koppel runt halsen. Ska bli kul att se vilka tips dina läsare kommer in med. Kram i regnet.

 5. Nisse är ljuvlig…..vilken uppsyn….kan förstå din kärlek till denna fina fyrfoting..
  Fårskinnspläd inomhus är ett tips.
  Fixa en ullstickad overall när ni är ute, det värmer gott!

 6. Ni har en väldigt bra zoo-affär i Bromma blocks. Ta med Nisse in person och förklara problemet så kan de hjälpa dig. Det de inte har inne kan de beställa. Lycka till 🙂

 7. Gustaf och Evita helt klart! Har haft svårt att hitta bra, sköna, smidiga, mjuka och varma täcken till min lilla dvärgtax. Som dessutom sitter bra och är lätta att ta av och på. Men de från Gustaf och Evita är toppen. Man vill liksom inte att redan väldigt skeptisk jycke ska bli ännu mer skeptisk till täckesituationen för att eländet (enligt jycken) sitter dåligt, prasslar eller så. Tidigare kunde man åka till G och E:s lilla ateljé i Örby i Stockholm och få modellerna ändrade/måttsydda för bästa passform, kolla vid behov om det fortfarande är möjligt. De täcken jag har är inne på tionde året och funkar fortf utmärkt så kvaliteten verkar hög.

 8. Har liknande problem. Tycker det är svårt att hitta täcken/jackor som täcker då min hunds svans står rakt upp
  Har provat massa olika. Back on tracks vintertäcke har hål för svansen men det passar inte min hund. Hon är en blandras på 3 kg.

 9. Min kompis med en liten hund, hon låter hunden göra sitt i en stor kattlåda. Då hunden vägrar att gå ut, så är det en bra lösning. Funkar det för skogskatter och andra större katter så borde det funka för en liten hund som Nisse. Kattlåda med kattsand i källaren är nog din lösning.

 10. Har en liten kinesisk nakenhund som avskyr kylan. När det är riktigt kallt brukar vi variera mellan fleeceoverall (med regntäcke ovanpå om det snöar) och en vinteroverall, alltså sån jättetjock vattenavvisande, från kappahls bebisavdelning som min mamma har sytt om. Fleeceoverallen kommer från Hööks, bra kvalitet och bra pris, och regntäcket kör vi som så många andra med Hurtta.

  Vill passa på att påminna dig också om att se till att Nisses nya täcke eller overall har bra reflexer så ni syns i vintermörkret! :))

 11. Kolla in chic dog på Regeringsgatan. De har även en webbshop. Där köpte jag en ursnygg och härlig täckjacka till min hund för några år sedan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..