Ni som är hundägare

Läsare som hängt här ett tag vet ju att vi skaffade oss vår första hund för 2,5 år sedan. Säg hej till Nils Erik Lundgren, till vardags ”Nisse”. Han är en blandras av sällan skådad blandning: Schipperke, Papillon, Pomeranian och ….. håll i er nu: Cockerspaniel. Gangbang de luxe med andra ord. Han är en liten pys, väger 5-6 kilo och blir inte större.

 

Hon som tidigare, efter år av tjat om husdjur, gick med på att låta maken ha fiskar … och några år senare fick talibanen ett par dvärghamstrar … alla numera skitmycket avlidna. Hon som a l d r i g i livet skulle skaffa sig en hund, eftersom dom dör och då går man sönder i hjärtat. Hon som aldrig brytt sig särskilt om djur, mer än att de är trevliga. På avstånd.

 

Hon är numer jefligt torsk. He’s the love of my life. Nisse är mitt allt.

Men, han är en tunn liten skit. Fryser jämt. Vår och sommar går bra. Han har en fleecejacka” och en regnjacka som är fodrad med fleece men det räcker inte. Nu när det är höst skakar han ihjäl sig av kylan. När det är riktigt oväder ute vägrar han att gå ut. Jag måste bära honom en bit från  huset och tvinga honom att bajsa. Sen är det Rally-Roland hela vägen hem och jag hänger som en vante på kopplet. Han hatar kallt och regnigt väder.

 

Jag googlar mig lite men hittar inget riktigt bra jacktäcke. Vill ha ett som pallar snön på ovansidan men som är i ull mot hans kropp. Eller vet ni något som är bättre?

 1. Andj skriver:

  Pomppa. Skitbra och har inga snören för bakbenen så lätt att ta av och på.

 2. Flytta till Spanien över vinter 🙂 Problem solved!

 3. Jenny skriver:

  Kolla in chic dog på Regeringsgatan. De har även en webbshop. Där köpte jag en ursnygg och härlig täckjacka till min hund för några år sedan.

 4. matilda skriver:

  Har en liten kinesisk nakenhund som avskyr kylan. När det är riktigt kallt brukar vi variera mellan fleeceoverall (med regntäcke ovanpå om det snöar) och en vinteroverall, alltså sån jättetjock vattenavvisande, från kappahls bebisavdelning som min mamma har sytt om. Fleeceoverallen kommer från Hööks, bra kvalitet och bra pris, och regntäcket kör vi som så många andra med Hurtta.

  Vill passa på att påminna dig också om att se till att Nisses nya täcke eller overall har bra reflexer så ni syns i vintermörkret! :))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..