ANNONS

Säg hej till John Godoy

/

Han föddes för dryga 60 år sedan i Peru. Flyttade till USA tidigt och växte upp där. Utbildade sig och fick för sig att han skulle lära analfabeter i Peru att läsa. Flyttar dit men upptäcker att många inte kan se. Han utbildar sig därför till optiker och träffar sin svenska fru i Peru. De flyttar till Sverige, får barn, åren går och John jobbar som optiker.


Men, det här med att hjälpa andra är och förblir hans mission i livet. Han får idén om att samla in gamla glasögon och startar 1996 organisationen ”Vision for all”. Reser runt i Syd- och Centralamerika regelbundet och hjälper människor. Allt är idéellt. Jobbar kvar på Synoptik och startar ett samarbete. Synoptik bildar ”Optiker utan gränser” och av de 5-6 resor som Vision for all gör varje år så är en av dom i Synoptiks regi. Och det är där jag har kommit in. Att kommunicera ut behovet av begagnade glasögon. (Lämna gärna in på valfri Synoptik, insamling pågår året om!)

Jag har haft turen att få vara med på de tre senaste resorna och bortsett från det här med att föda barn och älska ihjäl sin hund (och barn så klart) så finns det i n g e t som kan slå känslan och den enorma lyckan av att göra något gott för en annan människa.

En människa som inte har några som helst möjligheter och som aldrig tidigare ägt ett par glasögon.

En människa som nu kan skaffa sig ett sömmerskejobb och försörja sina barn för första gången.

Varje år får alla anställda på Synoptik ansöka om att få följa med. Man får bara åka en gång och jag som influencer har haft förmånen att nu ha fått följa med tre olika gäng. Synoptik har varit skitbra med urvalet av folk. Inga jobbiga muppar eller människor som utmärkt sig på ett negativt sätt och ”förstört” tillvaron. Vi har haft sjukt kul på varje resa.


Tack John för att du startade det här. Tack Lottie och ni andra på Synoptik. Det här är helt fantastiskt att få vara med om. Ni gör verkligen skillnad!❤️

7
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00