ANNONS

Honey, I’m home!

/

Alltså, kan vi prata lite om det här med jet lag? Jag har SJUKA problem med det varje gång jag åker åt det hållet i världen. Sorry, skolkade på för många geografilektioner och missade därmed om det är väster eller österut. Hur som. Samma håll som till USA. Samma problem varje gång. Det brukar ta upp till två veckor innan jag är i fas igen. Hit me med tips om vad jag ska göra please. Fick för mig att jag skulle klara mig utan sömntabletter men strax innan klockan var 04.45 och jag somnade var jag grinfärdig. Skulle vara på Bromma Blocks och fixa med vår pop up-butik 07.00 men 10.32 vaknar jag av att Nisse s t å r på min rygg och slickar mig i nacken. När han är på det humöret så är det bara att ge upp. Min Peru-kropp var inställd på 03.32 så gissa om jag var grötig i skallen!

På senare år har jag börjat få problem gluten och efter nästan tre veckor med skitäckligt ljust bröd så gick jag upp i brygga när jag äntligen fick äta knäckebröd. Dock inte mitt vanliga mörka knäcke men det var i alla fall hårt! (Ja, jag vet att det är gluten i knäcke också men av någon anledning fixar magen det.)

Duscha och ut på långpromenad sen var det järnet till Bromma Blocks där arbetskompisarna var i full gång.

Dock var jag tvungen att sladda in på Statoil … ursäkta … cööörkel käj … och köpa en cappuccino. Har druckit EN kopp god kaffe på tre veckor. Peruaner är inga hejare på kaffe direkt, vilket man kunnat tro med tanke på att de har stora kaffefarmar. 

De hade hunnit mycket längre än jag trodde. Fick ett samtal i Peru häromdagen och då var det megakaos. Maken har inte svart bälte i att organisera direkt men skulle absolut försöka sig på att rodda ihop allt. Gick så där och ett antal samtal/sms innan allt var på banan. Något svårt att sitta på andra sidan jordklotet med 7 timmars tidsskillnad och försöka styra upp något.

Åkte förbi jobbet och hämtade mer varor. 

Fick äntligen sätta på mig min vigselring. Vi blev ombedda att lämna alla diamanter hemma så den har legat på jobbet. 

Tillbaka till Bromma Blocks. Kolla vad vi har köpt in, hehe!

Sen var det dags att ta tag i problemet med resväskan. Åkte först till affären som brukar reparera våra resväskor men gubben bara tittade på väskan och sa: ”den går inte att öppna, vi måste sätta dit ett nytt lås!”

Eller inte …  sa jag och googlade. Åkte till en butik i närheten och möttes av sen supertrevlig kvinna, Anne-Marie tror jag att hon sa att hon hette. 

30 sekunder senare var den öppnad. Kommer ALLTID att åka dit hädanefter. Lätt. Har slängt ut en förmögenhet på väskor och reparationer på det andra stället genom åren men det är slut med det nu. 

Passade på att åka förbi Wilmer Kaffebar för en lunch. Malin har semester och kommer inte hem förrän i morgon. 

My Godness som jag har saknat mina avokadomackor!

Efter det åkte jag förbi LidbyLiving-Malin för att hämta väskor och kuddar. Väskan på bilden är sådana vi säljer och de är superfina!

Hennes man, Johan, var på kontoret för en gång skull. Han är vinhandlare av rang och sällan hemma utan reser runt mycket på olika vingårdar i Europa och i Australien. Sorry för den usla bilden men det som finns runt omkring ska inte synas i bloggen. Jag ska bort på middag i kväll så jag passade på att köpa lite vin. (Fick en jättefin trälåda som egentligen ska innehålla 6 likadana flaskor (läs mer här om du är vinintresserad) men eftersom han vet att jag är en sopa på viner, men gärna vill lära mig mer, lade han i lite blandade sorter ur sitt sortiment …

Så kan du passa på att njuta och se om det är någon sort du tycker mer om.”)

Skyndade mig tillbaka till Bromma Blocks.

Mina älsklingsglasögon har fått värsta repan så jag gick in till Synoptik. Anna är hemma och hostar lungorna ur led efter all taskig luft i Peru, men hennes övriga jobbarkompisar var där.

Tjejerna var upptagna med kunder så jag passade på att kolla runt lite.

Det var kanske inte jättesmart för kolla vad jag hittade!

Åh som jag vill ha dom! Snälla, säg att jag passar i dom?!

Här är ett par andra men de första helsvarta har bling och jag blev tokkär! Visst är dom snyggare? Kerstin, butikschefen, tyckte att jag skulle boka in en synkontroll så jag ska tillbaka i nästa vecka. Jag går ju i vanliga fall i Mall of Scandinavia men eftersom jag kommer tillbringa rätt mycket tid här fram till årsskiftet så var det lika bra att jag gör undersökningen där. 

Lördag morgon. Jag tog en sömntablett igår. Var tvungen. Ge mig tips på hur jag ska komma förbi jet lagen please. Idag är det danstävling och jag är lagledare. Dunkadunka-musik från 08.30 till 18-tiden ikväll.

Jippikayej! Man känner att man lever.

24
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00